Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 172

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 27 sie 2006, 11:27

Tylko Adebayor jakoś ma problemy z trafianiem do siatki, zatem to nie jest najlepszy napastnik do dostawienia nogi. Jak już ma tak grać, to powinien swoje okazje wykorzystywać. Z resztą on nie czeka tylko na podanie. Henry nie może się przełamać i Arsenal ma problemy ze zdobywaniem bramek :roll: To jest najgorsze. Jeden zawodnik traci skuteczność i nagle cały zespół wygląda bezradnie pod bramką przeciwnika. Thierry jednak na pewno się obudzi, tylko kiedy :roll: Dużo ważniejszy jest stoper, bo z tak grającą defensywą ciężko może być o walkę z tymi tuzami.
Ostatnio zmieniony 27 sie 2006, 11:29 przez Kluchman, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 27 sie 2006, 11:28

Paszti pisze:Mam ndzieję że Wenger coś z tym zrobi bo jak tak dalej pójdzie to...
Po co zaraz tak dramatyzować. :roll: Na początku ubiegłego sezonu też wielu nie widziało Falminiego jako tego, który może zastapić Cola, a jednak mu się udało. To dopiero pierwsze mecze i nie ma co skreślać Hoyta.
Paszti pisze:akup napastnika ( ).. i to takiego jakiego u nas nie ma - takiego w stylu RvN co nie boi sie uderzyc na bramkę i nie wymienia na 16 metrze 20 podań...

Napastników Ci u nas dostatek, więc transfer kolejnego jest raczej mało prawdopodobny. Zresztą tak jak pisał Róża, w składzie mamy Adebayora, więc raczej nie ma takiej potrzeby.
RóżA pisze:Środek defensywy Toure---Gallas wygląda bardzo imponujący i nie będę ukrywał, że liczę na ten transfer
Nie tylko Ty, ale do końca okna transferowego coraz bliżej a w sprawie wspomnianej wymiany nadal cisza. :?

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 27 sie 2006, 11:31

Skoro już piszecie o wzmocnieniach to jedyne czego nam teraz trzeba to pozyskanie obrońcy. Ze wszystkich obecnych opcji najbardziej przemawia do mnie wymiana Cole--->Gallas, ponieważ z Ashleya i tak zbyt dużego pożytku nie mamy, a William z całą pewnością rozwiązałby nasze problemy w obronie. Środek defensywy Toure---Gallas wygląda bardzo imponujący i nie będę ukrywał, że liczę na ten transfer
Gallas w Arsenalu musiałby pełnic role zapchajdziury w obronie, jesli sprzedalibyscie Cola to na lewą zostałby tylko Clichy który jest strasznie kontuzjogenny, a raczej absurdalne wtedy byłoby wystawiac na srodek Toure-Gallas, sadzac na ławe Senerosa i na lewej grac Hoytem.

Ale ogólnie wątpie by doszło do takiej wymiany. W Chelsea naprawde swietnie zaczął sezon Bridge, jest jednym z najlepszych graczy. Murinho dobrze wie jak ogromnym wzmocniem byłby dla was Gallas i go wam nie pusci, szybciej do Milanu.
Zreszta Gallas chciał odejsc z Chelsea nie tylko dlatego ze był niezadowolony ze za często gra na lewej ale tez dlatego ze chciał zmienic otoczenie (lige).

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 27 sie 2006, 11:33

Z Villą oddał chyba dokładnie dwa strzały z okolicy 15 metra, z Dynamem próbował kilkakrotnie. Linków niestety Ci nie zarzucę bo mam całe mecze :wink:
Paszti pisze:Z tego co czytałem, to wczoraj po wejściu na boisko bardziej grał w pomocy niż w obronie... Z resztą w meczu z AV widziałem jak parę razy rozgrywał piłkę z pozycji Cesca

Warto zauważyć za kogo wczoraj wszedł Adebayor. Nie został wystawiony jako typowy napastnik a raczej jako skrzydłowy. Z Aston Villą rozgrywał piłkę :shock: To oczywiste, że nie będzie cały czas stał w polu karnym rywala, ale żeby od razu rozgrywanie mu przypisywać :roll:
John Travolta pisze:Ale ogólnie wątpie by doszło do takiej wymiany. W Chelsea naprawde swietnie zaczął sezon Bridge, jest jednym z najlepszych graczy. Murinho dobrze wie jak ogromnym wzmocniem byłby dla was Gallas i go wam nie pusci, szybciej do Milanu.

A uważasz, że Cole nie będzie wzmocnieniem dla Chelsea? Coś za coś. Skoro The Blues nie chcą wyłożyć 25 baniek to innego wyjścia chyba nie ma. Wenger wyraźnie powiedział- 25 mln albo wymiana+ dopłata i pogadamy.
RealFan pisze:Jeden zawodnik traci skuteczność i nagle cały zespół wygląda bezradnie pod bramką przeciwnika.

Zespół nie wygląda bezradnie. Bezradnością można nazwać piątkową grę Barcelony która nie mogła nawet dostać się w pole karne Sevilli. My mamy dużo akcji, ale efektów żadnych :?

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 27 sie 2006, 12:25

RóżA pisze:Zespół nie wygląda bezradnie. Bezradnością można nazwać piątkową grę Barcelony która nie mogła nawet dostać się w pole karne Sevilli. My mamy dużo akcji, ale efektów żadnych :?
Dokladnie.

Tymon Jagła (Deco_10)

Chlopcze milcz! Bardzo malo wiesz o grze Arsenalu, wiec sie nie wypowiadaj jak nie jestes obczajony w temacie, niektore teksty mnie rozbawily juz nie wiedzialem czy mam sie smiac czy plakac :roll: nie chce mi sie ich juz cytowac. martw sie nad poczynaniem sowjej druzyny gdzie MVP przypominal mi troche mnie jak gram na boisku- tracil glupio pilke i ma do sedziego pretensje ze go ktos dotknal albo pociagnal lekko za koszulke :zgon: Najlepszy obronca LM, wielce doswiadczony byl jechany jak dziecko :roll: a co powisz na to- cienki Silvinho w pierwszym skladzie a Zambrotta na lawie :shock: Skoro Sevilla wygrala 3-0 to pomysl co bedzie w meczu z Chelsea?? Juz nie wspomne o Realu co z Barcy zrobi w lidze :P Co do wczorajszego meczu to ja jestem wciaz optymista i nie ma co dramatyzowac, ludzie zagralismy dopiero 2 mecze gdzie stracilismy 5 pkt. to duzo, ale nie jest najgorzej...

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 27 sie 2006, 12:33

Paszti pisze:jak ci sie cos nie podoba to kliknij na niebieski kwadracik...
nie działa
Paszti pisze:Dlaczego Wenger nie wystawi Flaminiego
widocznie na treningu nie zachwyca

Paszti pisze:Niech młodzi dostają szansę ale nie w meczach o punkty...
a które to są te mecze ? Carling Cup ? FA CUP ? to kim mamy grać w lidze i w LM - jak młodsi nie mogą grać w emczach o pkt ? do tej pory nikomu nie przeszkadzało, zę grają młodzi. W minionym sezonie nie przeszkadzało ci, ze gra Diaby, czy Eboue - bo grali dobrze - teraz po 2 msąłbych meczach nagle twoim zdaniem Wenger powinien zmienić swoje metody i nakupować samych doświadcoznych graczy ?
Nie po to ich prowadzi od kilku lat i stopniowo wprowadza do drużyny, aby po nieudanych kilku meczach zmienić swoje metody.
RealFan pisze:Tylko Adebayor jakoś ma problemy z trafianiem do siatki, zatem to nie jest najlepszy napastnik do dostawienia nogi. Jak już ma tak grać, to powinien swoje okazje wykorzystywać. Z resztą on nie czeka tylko na podanie. Henry nie może się przełamać i Arsenal ma problemy ze zdobywaniem bramek
ale czy to oznacza, ze trzeba szukać nowego napsatnika za kazdym razem jak sie ma problem ze skutecznoscią ? chyba nie.

guru pisze:Tymon Jagła (Deco_10)

Chlopcze milcz!
guru nie ośmieszaj się - Tymon jest przynajmniej kilka lat starszy od ciebie :lol:
guru pisze:martw sie nad poczynaniem sowjej druzyny gdzie MVP przypominal mi troche mnie jak gram na boisku- tracil glupio pilke i ma do sedziego pretensje ze go ktos dotknal albo pociagnal lekko za koszulke Zemdlał Najlepszy obronca LM, wielce doswiadczony byl jechany jak dziecko Rolling Eyes a co powisz na to- cienki Silvinho w pierwszym skladzie a Zambrotta na lawie Shocked Skoro Sevilla wygrala 3-0 to pomysl co bedzie w meczu z Chelsea?? Juz nie wspomne o Realu co z Barcy zrobi w lidze
guru, rozśmiesyzły cię teksty Tymona to udowodnij mu to, a nie wyśmiewaj Barcy [przynajmniej nie w tym temacie]
Ostatnio zmieniony 27 sie 2006, 12:58 przez fieldy, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 27 sie 2006, 12:39

RóżA pisze:My mamy dużo akcji, ale efektów żadnych
Przecież to o to mi chodziło. Pisałem o skuteczności i tego efektach...brak bramek :wink: Beznadziejna gra czyt. nietrafianie do siatki :P
fieldy pisze:ale czy to oznacza, ze trzeba szukać nowego napsatnika za kazdym razem jak sie ma problem ze skutecznoscią ? chyba nie.
Tego nowego napastnika to nie ja wymyśliłem :P
Ostatnio zmieniony 27 sie 2006, 12:40 przez Kluchman, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 27 sie 2006, 12:39

fieldy pisze: guru nie ośmieszaj się - Tymon jest przynajmniej kilka lat starszy od ciebie :lol:
w jaki sposob mi to udowodnisz?? :roll:
fieldy pisze:guru, rozśmiesyzły cię teksty Tymona to udowodnij mu to, a nie wyśmiewaj Barcy [przynajmniej nie w tym temacie]

Bo sie zdenerwowalem, a jak nie w tym temacie to ktorym?? moze mam isc do Barca (zbiorczy) i zrobic najazd na Tymona? Skoro pisal w tym temacie to w tym mu odpisuje...

Edit:

nie chce pisac nastepnego posta bo nie ma senu, ale piszac "Chlopcze" nie biore Tymona jako gowniaza :roll: Zalezy jak sobie to interpretuje ktos. Nie interesuje mnie ile on ma lat tylko oceniam go po jego postach w , ktorych nie wykazal sie najwiekasza wiedza o Arsenalu tylko jego glownym celem jest nabic sobie troche postow i podniesc cisnienie kibicom AFC
Ostatnio zmieniony 27 sie 2006, 12:53 przez guru, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 27 sie 2006, 12:46

guru pisze:w jaki sposob mi to udowodnisz??
nawet próbowac nie będę
przesadziłeś ta swoją odpowiedzią
chłopcze milcz
bo skoro on jest chłopcem - to ty jesteś .... <guru_wybiera_sobie_odpowiedni_epitet>

Moze nie jest starszy kilka lat, ale .. ze 2 :P
w kazdym razie prezentujecie inny poziom :D i twoje "zaczepki" są nie na miejscu

guru pisze:Bo sie zdenerwowalem, a jak nie w tym temacie to ktorym?? moze mam isc do Barca (zbiorczy) i zrobic najazd na Tymona? Skoro pisal w tym temacie to w tym mu odpisuje...
sie zdenerwowałes to policz do 10 i weź kilka głebokich wdechów, może pomoże.
Czy ja powiedzialem, ze masz zrobić "najazd na Tymona" ?? :P
Skoro masz uwagi do gry Barcy to pisz o tym w odpowiednim temacie - nie tutaj.

kończac moje wypociny, przepraszam za :ot:

Awatar użytkownika
Nurni Flowenol
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nurni Flowenol » 27 sie 2006, 14:32

a wiec tak
fieldy pisze:nie szkodzi, trzeba się czymś zająć jak własna drużyna baty dostaje :P

bardzo sympatyzuje z Arsenalem i uwierz mi, ze ich przegrana jak zwykle bardzo mnie zasmucila : )
fieldy pisze:nie widziałem wczoraj tych wypowiedzi - mógłbyś podać źródło ?
prosze bardzo: http://www.gunners.pl/index.php?subacti ... m=&ucat=2&
fieldy pisze:nie wiem co ciebie tak tu rozbawiło ?
rozbawilo mnie przede wszystkim to, ze "nie zamierza zmieniac wlasnej polityki transferowej po JEDNYM NIEUDANYM MECZU" - w sytuacji kiedy Arsenal ma jeden punkt po dwoch pierwszych meczach Premiership i zanotowal najgorszy start w tych rozgrywkach od 15 lat, do tego po mowiac oglednie bardzo przecietnym poprzednim sezonie w Lidze Angielskiej

a takze to, ze wedlug niego "obecny zespol jest bardzo mocny". o tym, dlaczego uwazam ze to nieprawda, juz pisalem
duch99 pisze:To dopiero pierwsze mecze i nie ma co skreślać Hoyta.
ja go na przyklad nie skreslam. uwazam po prostu, ze jest na dzien dzisiejszy za slaby na Arsenal i powinien sie ogrywac w jakims slabszym klubie
RóżA pisze:Bezradnością można nazwać piątkową grę Barcelony która nie mogła nawet dostać się w pole karne Sevilli
zgadzam sie. tylko czy to byla aluzja do mnie i co w ten sposob zamierzales udowodnic? : )
guru pisze:Chlopcze milcz! Bardzo malo wiesz o grze Arsenalu, wiec sie nie wypowiadaj jak nie jestes obczajony w temacie, niektore teksty mnie rozbawily juz nie wiedzialem czy mam sie smiac czy plakac nie chce mi sie ich juz cytowac. martw sie nad poczynaniem sowjej druzyny gdzie MVP przypominal mi troche mnie jak gram na boisku- tracil glupio pilke i ma do sedziego pretensje ze go ktos dotknal albo pociagnal lekko za koszulke Najlepszy obronca LM, wielce doswiadczony byl jechany jak dziecko a co powisz na to- cienki Silvinho w pierwszym skladzie a Zambrotta na lawie Skoro Sevilla wygrala 3-0 to pomysl co bedzie w meczu z Chelsea?? Juz nie wspomne o Realu co z Barcy zrobi w lidze. Co do wczorajszego meczu to ja jestem wciaz optymista i nie ma co dramatyzowac
guru pisze:Nie interesuje mnie ile on ma lat tylko oceniam go po jego postach w , ktorych nie wykazal sie najwiekasza wiedza o Arsenalu tylko jego glownym celem jest nabic sobie troche postow i podniesc cisnienie kibicom AFC

['] :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2:

nic nie napisze. strach sie bac [']

najlepsze bylo z tym Realem :lol2:

wyluzuj zia. pozdro 300 i 3maj fason
guru pisze:ludzie zagralismy dopiero 2 mecze gdzie stracilismy 5 pkt. to duzo, ale nie jest najgorzej...
pewnie, mozna bylo stracic 6 pkt :]

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 27 sie 2006, 14:40

Tymon Jagła (Deco_10) pisze:tylko czy to byla aluzja do mnie i co w ten sposob zamierzales udowodnic?

To nie była żadna aluzja, a najbliższy przykład bezradności. Po prostu tym stwierdzeniem chciałem jak najlepiej ukazać, że wcale nie jesteśmy bezradni a po prostu mało skuteczni :wink:
Tymon Jagła (Deco_10) pisze:ja go na przyklad nie skreslam. uwazam po prostu, ze jest na dzien dzisiejszy za slaby na Arsenal i powinien sie ogrywac w jakims slabszym klubie

Zgadzam się w 100%. Hoyte ma przed sobą sporą karierę, ale na dzień dzisiejszy jest po prostu za słaby na drużynę mierzącą w mistrzostwo Premiership oraz zwycięstwo w Chamipons League. Mam jedynie nadzieję, że gdy Clichy wróci do formy to kontuzje będą go omijać szerokim łukiem :pray:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 27 sie 2006, 16:12

Zmienił ankietę zgodnie z zaleceniami użytkownika fieldy.

Guru :lol2:

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 28 sie 2006, 16:58

Dzisiaj pojawiła się dość zaskakująca informacja mówiąca o tym, że Ashley chce zostać w Arsenalu. Ponoć sam ma już dość całej tej sprawy z przenosinami i chce dalej grać dla Arsenalu :lol: . Normalnie śmiech na sali. Najpierw wyzywa zarząd, później nie przyjeżdża na obóz treningowy, deklaruje że więcej w naszej koszulce nie zagra po czym mówi, że czeka na kolejny mecz :? Ja jednak dalej mam nadzieję, że dojdzie do wymiany Cole'a na Gallasa.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 28 sie 2006, 17:06

:shock: Jaki niezdecydowany chłopak. Ciekawe czy Wenger ma z tym coś wspólnego :think: Z resztą nawet jeśli Ashley zostanie to pewnie trochę nadszarpnął swoją reputację u niektórych kibiców Arsenalu. W końcu rozważał odejście do lokalnego rywala :roll: i to mówił o tym dość otwarcie. Musiał być jakiś czynnik, który go przekonał, ale jaki... :roll:

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 28 sie 2006, 17:10

RealFan pisze:Z resztą nawet jeśli Ashley zostanie to pewnie trochę nadszarpnął swoją reputację u niektórych kibiców Arsenalu
Osobiście nie widzę już dla niego miejsca w Arsenalu, ale niezbadane są wyroki Wengera :roll:
RealFan pisze:Musiał być jakiś czynnik, który go przekonał, ale jaki...
Pewnie sobie uświadomił, że Chelsea go jednak olała i jeśli nie wyrazi skruchy to będzie siedział przez pół sezonu na ławie, lub grał w rezerwach.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”