Niemcy - Transfery (zbiorczy) - Strona 26

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Luber0
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Luber0 » 06 sie 2006, 12:41

Mainz pozyskało z zdegradowanego do drugiej ligi 1. FC Köln napastnika Imre Szabicsa. 25-letni reprezentant Węgier w najbliższy poniedziałek 7.sierpnia ma podpisać z Mainz dwuletni kontrakt z opcją przedłużenia o kolejny sezon.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 06 sie 2006, 13:07

Luber0 pisze:Mainz pozyskało z zdegradowanego do drugiej ligi 1. FC Köln napastnika Imre Szabicsa. 25-letni reprezentant Węgier w najbliższy poniedziałek 7.sierpnia ma podpisać z Mainz dwuletni kontrakt z opcją przedłużenia o kolejny sezon.
Oj to Koeln bedzie powazne oslabione w ataku. Najpierw Poldi a teraz Szabics... Swoja droga szkoda troche imre, bo kiedy gral w Stuttgarcie to wydawalo sie ze bedzie to jeden z lepszych napastnikow Bundesligi w przyszlosci...

Luber0
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Luber0 » 07 sie 2006, 10:01

Koln w tamtym sezonie mimo spadku i tak było drużyną grającą bardzo ofensywnie, nieraz sprawiło niespodziankę. Ich gra była miła dla oka

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 09 sie 2006, 15:26

Martinho pisze: Oj to Koeln bedzie powazne oslabione w ataku. Najpierw Poldi a teraz Szabics...
Przeciez praktycznie caly poprzedni sezon Wegier opuscil z powodu kontuzji, wiec nie wiem jak mozna mowic, ze jego odejscie jest oslabieniem :think:. Zostaje Scherz, ktory z Podolskim stanowil o sile ofensywnej Kolonii w poprzednim sezonie, z wypozyczenia wraca Madsen. Nie jest zle. Na 2. lige z pewnoscia starczy ;).

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 20 sie 2006, 22:20

Mnie osobiście kompletnie zaskoczyła wiadomość, że Khalid Boulahrouz przeniósł się do Chelsea. Szkoda, że kolejny solidny zawodnik zdecydował się opuścić Bundesligę. Teraz moim zdaniem będzie mu o wiele dalej do gry w pierwszy składzie reprezentacji 'Oranje', ponieważ zasiądzie na ławce rezerwowych. No, ale sam sobie taki los wybrał i nic mi do tego w sumie.

Awatar użytkownika
rebuzz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rebuzz » 27 sie 2006, 21:53

Tinga w koncu pojawil sie w BVB ! po pierwszym meczu nie warto wyciagac daleko idacych wnioskow ale zagral powyzej przecietnej i byl pewnym punktem BVB, fryzure tez ma ciekawa wiec mysle ze nadaje sie do szeregow Borussii :)

Awatar użytkownika
weasel
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: weasel » 28 sie 2006, 1:22

Na "słynnym" 8) portalu transfermarkt.de pojawił się w kadrze HSV argentyńczyk Juan Pablo Sorin. Według serwisu opuścił on Villarreal za 3 mln euro. Oczywiście serwis ten często, jakby to określić, wyprzedza rzeczywistość 8) (sam byłem świadkiem widziałem Federico Insue w kadrze Galatasaray) to jednak jego rozenanie na rynku niemieckim jest miejmy nadzieje lepsze i jutro czy pojutrze nie będą sie z tego wycofywać...

Luber0
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Luber0 » 28 sie 2006, 8:33

Joris Mathijsen AZ ---> Hamburg SV
Marc van Bommel Barcelona ---> Bayern Monachium

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 28 sie 2006, 8:37

Mozna jeszcze dodac,
:arrow: David Odonkor -> Real Betis

poniewaz potwierdzenie tego transferu to juz tylko czysta formalnosc :o.

Awatar użytkownika
rebuzz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rebuzz » 28 sie 2006, 14:31

oby nie :) ale chyba masz racje, narazie bild.de i bvb.de tylko troszke sie rozpisaly wiecej na ten temat co do odonkora... poczekamy zobaczymy... podobno kontrakt na 5 lat .... lepiej zeby odonkor zostal, no ale ja tam wplywu zadnego na niego nie mam.

Awatar użytkownika
MaWiK
malwinka

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaWiK » 28 sie 2006, 16:12

Niech odchodzi. Wtedy Ebi będzie w pierwszym składzie grał 8). Nie wiem tylko czy to nie będzie przypadkiem spore osłabienie BVB. Mieli walczyć o puchary, ja licze na coś koło 4 miejsca- z Odonkorem czy bez.

Awatar użytkownika
rebuzz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rebuzz » 28 sie 2006, 16:38

mawik pisze:Niech odchodzi. Wtedy Ebi będzie w pierwszym składzie grał 8). .
nie bedzie, nowy nabytek BVB brazylijczyk Tinga zajmuje miejsce Odonkora w ustawieniu, choc wszystko moze ulec zmianie, pisze jak jest narazie.

Awatar użytkownika
MaWiK
malwinka

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaWiK » 28 sie 2006, 16:51

Mi sie wydaje że Tinga będzie tworzył razem z Pienaar'em ofensywny duet w środku.

Awatar użytkownika
robo-bvb
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: robo-bvb » 28 sie 2006, 19:23

na pewno Tinga nie zajmie miejsca po Odonkorze bo jest srodkowym pomocnikiem a nie skrzydlowym jak Odonkor.
to blad,ze go sprzedaja bo lawka BVB zbyt mocna nie jest....

Awatar użytkownika
rebuzz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rebuzz » 28 sie 2006, 21:55

co wy gadacie ? jak nie zajmnie jak juz zajal, wystarczy popatrzec na taktyke w meczu z VfB, moze Tinga nie grał na pozycji Odonkora ? grał, pozatym w statystykach meczowych takze wszystkie serwisy wystawiały ich na tych samych pozycjach z uwaga ze niepewnym jest ktory na nich wystapi. Proste, jasne przejrzyste, a ze ktos jest MC czy AMC czy Bóg wie kim tam jeszcze nie gra aktualnie w tej parze zadnego znaczenia.

pozdro

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”