Messi vs Robinho

Awatar użytkownika
Gila11
Junior
Junior
Reputacja: 0

Post autor: Gila11 » 29 sie 2006, 20:16

mete pisze:dla mnie Messi jest w tej chwili najlepszym pilkarzem mlodego pokolenia a Robinho tylko jednym z wielu poniewaz nie gra tak dobrze w Realu jak w Santosie nie gra na miare swojego talentu...

co do tego Messi=nowy Maradona Ronaldinho= nowy Pele...wedlug mojego skromnego zdania Messi jest lepszy od Maradony a Ronaldinho od Pele(100 %) dlaczego??poniewaz ci pilkarze byli najlepsi ale w swoich czasach wtedy nie bylo takiego poziomu pilki jak teraz...bramki padaly po solowych akcjach co chwila a teraz czesto sie zdarza ze sam pilkarz przejdzie cale boisko i strzeli gola???raczej nie....czasy w ktorych grali ci pilkarze minely teraz sa nowe...nie neguje ze byli slabi oni byli najlepszymi i w tych czasach tez by byli gwiazdami ale nie takimi jak w swoich czasach...teraz jest trudniej o bramke o rajdy kilkudziesiat metrowe a kiedys to byla codziennosc....uwazam Pelego i Maradona za najwyzszej klasy pilkarzy ale teraz powinno sie szukac nastepce Zidana(osobiscie go nie lubie ale jest jednym z najlepszych pilkarzy na swiecie) mozna powiedziec ze Ronaldinho jest lepszy bo jest ale Zizu trzymaj poziom kilkanascie lat jezeli Ronnie utrzyma to on dla mnie bedzie najlepszym pilkarzem w historii...bo nie mozna go juz uznac za takiego bo jak sie mu stanie z forma cos takiego jak z Ronaldo(nie daj Boże) to co??najlepszy pilkarz ma cala kariere byc najlepszy a nie sezon czy dwa...i tak jak mowilem w tej chwili Messi dla mnie jest lepszy niz Maradona a R10 niz Pele ale musza utrzymac forme do konca kariery i zakonczyc ja na szczycie(np jak Zizu nie liczac incydentu z Matrixem ale to co gral na MŚ to poezja)...swego czasu wszyscy mowili Ronaldo=nowy Pele...mial takie aspiracje przez kilka lat a teraz co dalej mozna tak o nim mowic??
heh ale Rui Costa to co?:P Pozdro

Nie pisz posta pod postem //maestro

Wróć do „Wracając Do Meritum”