AS Roma (zbiorczy) - Strona 76

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Roma w lidze?

1-2
1
17%
3-4
1
17%
5-6
4
67%
7-8
0
Brak głosów
Poniżej 8
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 30 sie 2006, 12:40

Fajne transfery Romy - nie na siłę Tevez, tylko ktoś bardziej pod taktykę. To mi sie podoba. Do tego człowiek, który odciąży w rozgrywaniu kapitana. Transfery robione z głową.

Cufre trochę szkoda, bo co by nie mówić to chłopak zrobił spore postępy i nieźle się wyrobił. Ale nie ma się co oszukiwać - to był tylko solidny wyrobnik. Wymiana na Koreańczyka jest jak nabardziej na miejscu.

Jeszcze 2 dni na transfery. Zatem czekamy na lewego obrońcę i skrzydłowego!

pozdrawiam
d

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 30 sie 2006, 12:54

deltinho pisze:Fajne transfery Romy - nie na siłę Tevez, tylko ktoś bardziej pod taktykę. To mi sie podoba. Do tego człowiek, który odciąży w rozgrywaniu kapitana. Transfery robione z głową.
Milan skrzywdzony w mercato niemiłosciernie, podobno kazdego kim sie interesują im zaraz ktoś kupuje :P
Juve już nie widać na mapie SerieA,
Inter jak zwykle mocny skład, nawet strasznie mocny, choć pewnie znów będa mistrzem remisów [choć moze akurat mistrzostwo im doda skrzydeł :D]
wiec może teraz pora na Romę ?
Może to Roma wywalczy mistrza jak kilka lat temu - wtedy tez chyba trochę niespodziewanie. Skąłd mają silny, w dodatku jak zauważył detinho - ciagle się wzmacniają i to mądrze.
To moze być ich sezon.

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 30 sie 2006, 13:02

fieldy pisze: wiec może teraz pora na Romę ?
Może to Roma wywalczy mistrza jak kilka lat temu - wtedy tez chyba trochę niespodziewanie. Skąłd mają silny, w dodatku jak zauważył detinho - ciagle się wzmacniają i to mądrze.
To moze być ich sezon.
No i mają trenera, który potrafi ułożyć te klocki. Powiem szczerze - byłem bardzo sceptycznie nastawiony do Spala. Ale patrząc na problemy wewnątrzklubowe, plage kontuzji, rozkapryszone towarzystwo - osiągnął bardzo, bardzo dużo. A to dopiero podstawy do silnej drużyny. Wierzę, że może być jeszcze lepiej.

I przegrana z Interem w superpucharze może okazać się zbawienna. Kto wie jakby zareagował zarząd na zdecydowane zwycięstwo - może w stylu "Trenerze, wygrał pan w dobrym stylu, znaczy ma pan dobrych grajków. Nikogo więcej nie potrzeba i nikogo nie kupimy". A tak 3:4 uwidoczniło, że potrzebne sa transfery.

pozdrawiam
d

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 30 sie 2006, 13:11

deltinho pisze:I przegrana z Interem w superpucharze może okazać się zbawienna. Kto wie jakby zareagował zarząd na zdecydowane zwycięstwo - może w stylu "Trenerze, wygrał pan w dobrym stylu, znaczy ma pan dobrych grajków. Nikogo więcej nie potrzeba i nikogo nie kupimy". A tak 3:4 uwidoczniło, że potrzebne sa transfery.
tylko, ze ten mecz pokazał jeszcze coś innego.
że Roma ma zbyt pewnych grajków :P uwierzyli po I połowie, ze mają puchar i oddali inicjatywę. No i zapłacili za to. Zarząd raczej nie zmieni tego, ze piłkarze myslą tak a nie inaczej.
Przecież nie wymienią całego skłądu - może jakimś sposobem byłoby zatrudnienie jakiegos psychologa - może pana Wódke [ponoć bezrobotny aktualnie :P]

Nigdy sie specjalnie SerieA nie interesowałem, ale jestem strasznie ciekawy jak będzie wygladał ten sezon, kilka drużyn ma ujemne pkt, Juve wyleciało, Jest szansa dla innych klubów, no i zwłaszcza dla Romy, która zaczyna z 0 kontem - wiec spokojnie może uciekac Milanowi.
Choć Inter też będzie groźny, ale nad nimi jakaś klątwa wisi :twisted:

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 30 sie 2006, 13:36

fieldy pisze:Inter jak zwykle mocny skład, nawet strasznie mocny, choć pewnie znów będa mistrzem remisów

Zaraz, zaraz. Inter miał tylko jeden sezon remisów. A takie gadanie to tak jakby teraz Arsenal miał ciągle przegrywać na wyjeździe ;)

Co do tego co przyniósł przegrany mecz Romie, to napewno Vucinica. Nie wiem może i bez tej porażki też Mirko by przyszedł, ale wydaje się, że Roma by ciągneła to do ostatnich godzin mercato. A tak okazało się, że Mido nie jest zbytnim wzmocnianiem składu i do tego miał kaprysy gwiazdeczki dzięki czemu transfer Vucinica doszedł do skutku.
Spall natomiast mógł zmienić nastawienie zawodników na drugą połowę. Ale wyszło tak nie inaczej :] może nie miał już kim grać z przodu (kontry też nie szły), może zbytnie przemęczenie ? to oznaczało by jakiś błąd w okresie przygotowawczym, ale na to taki trener raczej by nie pozwolił.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 30 sie 2006, 13:40

Sero pisze:Zaraz, zaraz. Inter miał tylko jeden sezon remisów. A takie gadanie to tak jakby teraz Arsenal miał ciągle przegrywać na wyjeździe
tylko, że Arsenal jeszcze przed 3 laty wywalczył mistrzostwo swojej ligi, a Inter ? gdyby nie scudetto [tak to sie zwie ? ] z urzedu - to czym mogliscie sie pochwalić ? półfinałem LM ?

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 30 sie 2006, 13:43

fieldy pisze:tylko, że Arsenal jeszcze przed 3 laty wywalczył mistrzostwo swojej ligi, a Inter ? gdyby nie scudetto [tak to sie zwie ? ] z urzedu - to czym mogliscie sie pochwalić ? półfinałem LM ?

To jak Inter miał wygrywać w lidze skoro szły takie kanty ? myślę, że z czymś takim nawet Arsenal by sobie nie poradził.

Pozatym 2 Puchary Włoch i 2 Superpuchary :P (zaraz się zacznie)

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 30 sie 2006, 14:31

Powiem krotko ... ja nie wierze ze Inter osiagnie sukces w tym sezonie :twisted: ... mam takie przeczucie :P
Jak nigdy czuje ze bedzie to sezon Romy 8) ... zobaczymy jak sezon zweryfikuje moje przewidywania
Sero pisze:To jak Inter miał wygrywać w lidze skoro szły takie kanty
Roma jakos mogla zdobyc scudetto mimo ze nie byla umoczona :P ... i niech nikt nie wspomina o tych rolexach :!: :twisted:

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 30 sie 2006, 14:35

goofii pisze:Roma jakos mogla zdobyc scudetto mimo ze nie byla umoczona

Ale to było 5 lat temu ;) wtedy faktycznie Inter - lekko mówiąc - nie wymiatał. Pozatym to było apogeum formy Romy ;) mało kto się tego spodziewał.

Zobaczymy co przyniesie sezon. Dziś poznamy kalendarz :]

FORZA INTER

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 30 sie 2006, 14:41

Sero pisze:Pozatym 2 Puchary Włoch i 2 Superpuchary
I trzy puchary UEFA. :P

fieldy W „sezonie remisów” Inter na koniec miał 7 punktów straty do Milanu, czyli mniej niż wynosi obecna przewaga na starcie. Miał też 27 punktów przewagi nad Romą. Reasumując jestem jak najbardziej za takim „sezonem remisów”.

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 30 sie 2006, 21:37

No i niezla lipa ... na dzien przed koncem mercato mamy w kadrze jednego lewego obronce :arrow: Tonetto :roll:
Lee zmienil zdanie i zostaje w Totenhamie ze wzgledow religijnych :?
Tak jak sie obawialem Cufre odchodzi za psie pieniadze ... 2 mln euro :arrow: zenada

Dziwnie jest tez skonstruowana umowa z Lecce o Vucinica ... wypozyczenie za cos ponad 3 mln euro a po sezonie mozna uzyskac wspolwlasnosc za kolejne 3,75 mln euro :roll: Przy okazji Tulli sprzedany do Lecce za 0,5 mln :wink:

Do plusow nalezy wytargowanie ze Spurs wiekszej ceny za Mido ktora wzrosla z przewidywanych 5 mln na prawie 7 :twisted: ... przy okazji Roma praktycznie za bezcen dostaje brazylijskiego obronce Defendi ... chociaz z drugiej strony jak Totenham sie tak latwo go pozbywa to roznie moze byc :roll:

No i temat ciekawy :arrow: Rosella Sensi wice-prezydentem Lega Calcio ... chyba pierwsza kobieta na takim stanowisku ...ciekawe jak se da rade w tak opanowanym przez mezczynzn srodowisku :roll:

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 30 sie 2006, 21:41

goofii pisze:2 mln euro
noo ja slyszalem ze za 4...ale to moglem sie przeslyszec ;)..faktycznie, jest nieciekawie...i to bardzo...gdzie jest Bovo?! w Palermooo;/ szkoda...ale chyba ze szykuje sie na ostatni dzien wielkie booom!!!..na to licze..wiec sie tak szybko nie zalamuje..!!!

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 784

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 31 sie 2006, 15:21

Plotki mówią , że roma by chciała Jeremiego Berthoda z Lyonu ja prędzej bym Abidala oddał niż Berthoda :)

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 31 sie 2006, 15:44

A inne plotki mówią, że Roma jest o krok od podpisania kontraktu z Ludovic Magnin'em, komu tu wierzyć? :?:

źródło http://www.transfermarkt.de/ :roll:

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 31 sie 2006, 15:51

Akarin pisze:Ludovic Magnin'em,
tez to slyszalem..sprawa wyglada tak..potrzebujemy jakiegos bocznego, i w najblizszym czasie mozemy spodzewac sie nowej twarzy...tylko pytanie kto to bedzie...troche kasy ze sprzedazy Mido plus Cufre mamy..kolo 10mln(?)...a przeciez Mirkokosztowal nas 3,5 mln(?) wiec jazda po jakiegos klasowego!!!

:twisted:

cale mercato..nic nie wiesz do godziny 00.00

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”