Legia Warszawa (L) (zbiorczy) - Strona 84

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 21 sie 2006, 19:10

Szachtar w optymalnej formie ? Oczywiście najlepszy start sezonu w historii klubu o niczym nie świadczy ale ja tak nieśmiało zasugeruje, że są w niezłej formie. A czy piorun dwa razy nie trafia w jedno miejsce (ten normalny trafia więc co to za głupie powiedzonko ?) to się okaże już niedługo, mam nadzieję.

A jęli chodzi o twój żałosny wzór to powiem tylko tyle, że jakoś nikt po meczu z Bełchatowem nie miał pretensji. Teraz też raczej mówi się o głównie o słabej formie niż o pomyłkach sędziowskich. Ale to jest tak, że jeśli sędzia pomyli się na niekorzyść Legii to wszystko jest ok. i o co tyle krzyku. Jeśli natomiast zrobi to w drugą stronę to o oczywiście drukuje, sezon ustawiony, Legia=PZPN etc..

PS. Jeśli możesz to nie odpisuj na mój post w taki sposób jak poprzednio

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 21 sie 2006, 20:11

Trudno być optymista przed rewanzem. Jeszcze niedawno obrona Legi była "palce lizać" Bronek-Choto-Moussa-Edson. Teraz to :pogrzeb: Naprawde mam nadzieje, ze zagra Choto bo lepszy sam Choto niz Hugo i Balde razem wzieci. Transfer Hugo juz teraz mozna smialo postawic na rowni z Danielem Cruzem :cry: Sorry, ale zawodnik tak mało zwrotny i z nadwaga raczej nie nadrobi tego jako tako dobrym wyszkoleniem technicznym(?) Najgorsze, ze reszta zespolu nie ma szans tego nadrobic bo bez rozgrywajacego tzn. Burego w formie, co miało miejsce kiedys raz na 2 mecze teraz chyba raz na runde i bez napastnika choc jednego to bedzie Nedza i tylko miec nadzieje, ze nad stadion nadleco anioły jak to kiedys w pewnym filmie i piłka bedzie uciekac z nóg Ukrainców :pray: :aniolek: bo inaczej Fabian musi sie przygotowac na ostrzeliwanie :pomidor:

Awatar użytkownika
gringo7
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gringo7 » 29 sie 2006, 0:20

Będzie nowy rozgrywający?

Legia będzie miała nowego piłkarza. 31 sierpnia kończy się okno transferowe. Do tego czasu mistrza Polski powinien wzmocnić rozgrywający. Najprawdopodobniej rodem z Afryki.

Klub przed rozpoczęciem tego sezonu na transfery wydał niecałe 2 mln euro. Z tego 800 tys. kosztował sprowadzony z Partizana Belgrad prawy pomocnik Miroslav Radović, a 600 tys. wydano na środkowego pomocnika Marcina Burkhardta, który do końca poprzedniego sezonu był do Legii z Amiki Wronki tylko wypożyczony. Sprowadzono Brazylijczyków - obrońcę Hugo i napastnika Eltona, wypożyczono senegalskiego obrońcę Mamadou Balde. To wszystko albo klub nic nie kosztowało albo w porównaniu ze wspomnianymi dwoma przypadkami to były groszowe sprawy. - Mamy przewidziane spotkanie z właścicielami klubu odnośnie jeszcze jednego transferu - powiedział trener Dariusz Wdowczyk. I jest deklaracja, że do Legii może przyjść jeszcze jeden zawodnik. Oczywiście z zagranicy, bo z polskiej ligi warszawski klub od pewnego czasu nie bierze nikogo.

W środku pola Legia ma Burkhardta oraz Aleksandara Vukovicia. Pierwszy jednak od dłuższego czasu miewał problem z plecami, a gdy Wdowczyk zaczął nieśmiało wprowadzać Burkhardta na boisko, w meczu z Górnikiem Zabrze (miał asystę) ten naciągnął mięsień dwugłowy. Serb z kolei, który w niezłym stylu rozpoczął sezon, z każdym tygodniem traci formę i doszło nawet do tego, że w najważniejszym meczu sezonu - o Ligę Mistrzów z Szachtarem - nie zagrał ani jeden ofensywny środkowy pomocnik. Jeżeli nic się nie zmieni, to Vuković przed nowym sezonem albo w ogóle już w przerwie zimowej opuści klub i warszawską drużynę.

Sprawę nowego pomocnika należy załatwić szybko, bo 1 września minutę po północy będzie już na to za późno. Znając dotychczasową politykę stołecznego klubu, nowy rozgrywający na początek zapewne zostanie nie wykupiony, ale wypożyczony.
Oby! Najlepiej jeszcze do tego środkowego obrońce, ale chyba jest to nierealne bo kupili już Balde i Hugo([*]).
Hmmm ciekawe o kogo chodzi... Zobacze komentarze na onet.pl tam wiedzą wszystko :lol:

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 29 sie 2006, 14:31

Pojawiło się kilka możliwości odnośnie tego nowego zawodnika/ów. To chyba najpoważniejsza:
Tuż przed zamknięcie okienka transferowego zarząd klubu wraz z trenerem Dariuszem Wdowczykiem podjął decyzję o sprowadzeniu marokańskiego piłkarza Mohameda Madihi. Nim transakcja pomiędzy klubem CWKS Legia Warszawa, a Wydad Casablanca zostanie sfinalizowana, zawodnik po przylocie do stolicy przejdzie rutynowe badania lekarskie. „Jeżeli nic nie stanie na przeszkodzie, Mohamed już jutro dołączy na zgrupowanie w Mrągowie” – ujawnił prezes klubu Leszek Miklas. W obecnej chwili suma odstępnego za piłkarza nie jest znana.

Mohamed Madihi to wielokrotny reprezentant swojego kraju. W towarzyskim meczu z USA, który odbył się kilka miesięcy temu, jako jedyny pokonał bramkarza rywali i zapewnił zwycięstwo drużynie Maroka. „Mohamed to utalentowany, 27-letni rozgrywający pomocnik, jakiego zespół bardzo potrzebuje. „Mam nadzieję, że lekarstwem na problemy zdrowotne Marcina Burkhardta oraz nienajlepszą dyspozycję Aleksandara Vukovica będzie właśnie Madihi.” – skomentował Dariusz Wdowczyk.
Trudno mi coś o nim powiedzieć bo nigdy go na oczy nie widziałem ale na pewno jest potrzeby piłkarz na tą pozycję. Cieszy mnie też to, że jest to kolejny 20-stolatek. Kolejnych młodziaków chyba w tym momencie na nie potrzeba.

Z kolei Leia.net napisała, że blisko Legii jest Filip Burchardt (mało prawdopodobny transfer i zupełnie zbędy) oraz kolejny Brazylijczyk „wymyślony” przez Pikarskiego (kolejny Canarinios też nie wydaje mi dobrym ruchem) mogący grać na kilku pozycjach w pomocy.
Szkoda, że nie słychać na razie nic o jakimś środkowym obrońcy. :roll:

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 29 sie 2006, 14:48

Zico_FCI pisze:Cieszy mnie też to, że jest to kolejny 20-stolatek

To jest 20-latek siedem lat później.
Zico_FCI pisze:Z kolei Leia.net napisała, że blisko Legii jest Filip Burchardt (mało prawdopodobny transfer i zupełnie zbędy) oraz kolejny Brazylijczyk „wymyślony” przez Pikarskiego (kolejny Canarinios też nie wydaje mi dobrym ruchem) mogący grać na kilku pozycjach w pomocy.

Czy to nie przypadkiem Piekarski swego czasu krytykował Pogoń za zbyt dużą liczbę Brazylijczyków w składzie? Mówił też coś chyba o tym, że optymalna liczba "Canarinhos" w składzie to ok. 3-4...Tak właśnie myślałem, że to dlatego, że nie on załatwiał i pilotował te transfery i ktoś inny brał za to prowizję.

Młody Burkhardt był określany jako jeszcze większy talent niż jego brat. Nie wiem za bardzo o jaki talent chodzi w przypadku Marcina, ale na pewno o jakiś bardzo ważny.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 29 sie 2006, 16:28

Ale legia.net pisała jakiś czas temu (miesiąc?), że transfer Filipa nie jest możliwy :shock:. Teraz opierają się na wasnych źródłach (chyba nie posiadają), czy piszą na podstawie PS czy ŻW :lol:?

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 29 sie 2006, 17:17

piwus pisze:Ale legia.net pisała jakiś czas temu (miesiąc?), że transfer Filipa nie jest możliwy
Nie pamiętam czy to Legia.net czy inny portal (prawdopodobnie na podstawie jakiegoś dziennika) pisali, że FB nie chcę przyjść do Legii bo nie ma zamiaru siedzieć na ławce. Ten news z dzisiaj to ich informacja. Nie wiem skąd ją wytrząsnęli.

Awatar użytkownika
gringo7
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gringo7 » 30 sie 2006, 11:19

Junior Godoi kolejnym Brazylijczykiem w Legii?

Dwa dni zostały Dariuszowi Wdowczykowi na wzmocnienie zespołu przed zamknięciem listy zawodników dopuszczonych do Pucharu UEFA. I wszystko wskazuje na to‚ że wzmocnienia będą. Do Legii trafi najprawdopodobniej ofensywny pomocnik rodem z Brazylii i już dzisiaj ma podpisać kontrakt. Jak informuje Przegląd Sportowy chodzi o Juniora Godoia, piłkarza piątej drużyny ukraińskiej ekstraklasy, Tawrii. Junior, lewonożny zawodnik, gra na Wschodzie od 2004 roku, gdzie przyjechał z brazylijskiego Sau Paulo. Największą zaletą 28-letniego piłkarza jest drybling. Podobno piłkarz jest jednym z lepiej wyszkolonych technicznie piłkarzy w całej lidze ukraińskiej! Transfer zawodnika jest o tyle prawdopodobny, że Brazylijczyk nie jest zadowolony z gry na Ukrainie. Trenerzy klubu uparcie wystawiają go w ataku, gdy sam piłkarz lepiej czuje się w pomocy. Doszło nawet do tego, że Junior specjalnie opóźniał swój powrót z wakacji, bo nie chciał dłużej reprezentować ukraińskiego klubu. W tym czasie trenował z Corinthians.

– Na razie jest za wcześnie na zdradzanie szczegółów – mówi trener Wdowczyk‚ choć widać‚ że jest coś na rzeczy. Wiadomość o tym‚ że do Warszawy miałby przyjść kolejny piłkarz z Kraju Kawy zdziwiła jednak nawet Rogera i Edsona. – To byłaby niespodzianka‚ ciekawe‚ o kogo chodzi – zastanawiali się w luźnej rozmowie. Według nieoficjalnych informacji przyjście tego zawodnika równoznaczne jest z wystawieniem na listę transferową Aleksandra Vukovicia. Istnieje także szansa‚ że do Legii dołączy Filip Burkhardt z Lecha. – Jak widzę nieznany numer telefonu‚ to myślę‚ że to trener Wdowczyk – mówi piłkarz. – W Lechu mnie nie chcą i już praktycznie nic nie łączy mnie z tą drużyną‚ a z tego co wiem, bardzo też zmalała cena‚ za jaką mógłbym odejść.
Troche to już pod Pogoń podchodzi :roll: . No ale mam nadzieje, że tym razem trafimy na piłkarza, który bedzie grał tak jak Edson czy Roger w poprzednim sezonie :). Ponoć ma być droooogi. Wie ktoś coś wiecej na jego temat?
Filip też mógłby sie przydać, ale nie jest priorytetem :).

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 30 sie 2006, 11:47

gringo7 pisze:Transfer zawodnika jest o tyle prawdopodobny, że Brazylijczyk nie jest zadowolony z gry na Ukrainie. Trenerzy klubu uparcie wystawiają go w ataku, gdy sam piłkarz lepiej czuje się w pomocy. Doszło nawet do tego, że Junior specjalnie opóźniał swój powrót z wakacji, bo nie chciał dłużej reprezentować ukraińskiego klubu. W tym czasie trenował z Corinthians.
Charakterny, będzie pasował do Legii. Tylko, żeby go nie wystawiali w ataku :shock:.

Awatar użytkownika
Baszczu_Inter
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Baszczu_Inter » 30 sie 2006, 11:53

Taaa, taki charakterny, że z Legii się zrobi Wieża Babel :?

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 30 sie 2006, 12:21

Wdowczyk troche ryzykuje sprowadzajac tylu obcokrajowcow ale z drugiej strony z Naszymi zawodnikami nic nie ugramy w Europie

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 30 sie 2006, 12:28

Wracam sobie z urlopu, zaglądam na forum i widzę, że niewiele się zmieniło. Niektórzy dzień bez złośliwości uważają chyba za dzień stracony.

Dobrze, że poszukują nowych zawodników. Słaba forma, kilka kontuzji i nie ma kim grać. Oczywiście wolałbym Polaka, takiego z podaniem Deyny, szybkoscią Gadochy, dryblingiem Kiciego i wolnymi... Edsona :wink: Tylko, że takich u nas nie ma. Garguła, Matusiak? Niech zagrają na solidnym poziomie z 2 sezony. A u nas byle piłkarz kopnie prosto piłke w kilku meczach i już go do Legii i do kadry. Pożyjemy, zobaczymy.

Fajnie jakby ściagnęli młodego Burego. Jego umiejętność grania obiema nogami jest ewenementem w naszej lidze. Ma chłopak smykałkę do ciekawej gry.

Z ciekawych rzeczy, Wyboracza odtrąbiła dziś zbliżający się koniec Janczyka :shock: No może przesadziłem - zastanawia się czy Janczyk jest zmarnowanym talentem :lol: Ledwo zrobili z niego gwiazdę a teraz już go "uśmiercją". No ale cóż, tak widocznie ma ta prolegijna prasa. Ale w tym temacie nie będę wchodził w drogę Piwusowi.

Cieszy poparcie zarządu dla Wdowca. Mam nadzieje, ze zerwą ze zwyczajem zwlaniania trenera po kilku nieudanych meczach. Choć prasa już zna nazwiska nastepcy/następców Darka. Ale pewnie piszą to w interesie i dla dobra klubu :wink:

No i Wiedeń - szykuje się większy najazd niż 2 lata temu! Może się to okazać niezapomniany wyjazd. Od strony sportowej bardzo dobre losowanie - obecna Austria to już nie ta co 2 lata temu. Wiadomo - odchodzi sponsor i musi sie to odbić na grze zespołu. No i Milla do niedawna grał tam w pierwszym składzie. Choć ostatnio podobno znów na trybunach...

pozdrawiam
d

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 30 sie 2006, 14:10

Jest oficjalne potwierdzenie:
Legia.pl pisze: Biuro Prasowe KP Legia Warszawa informuje, że nowym zawodnikiem naszego Klubu został Luiz Antonio Godoy Alves Junior.

W dniu 30 sierpnia 2006 roku Klub związał się z zawodnikiem czteroletnim kontraktem. Zawodnik przeszedł z ukraińskiego klubu Tavria Symferopol na podstawie transferu definitywnego.

Luiz Antonio Godoy Alves Junior urodził się 20 września 1978 roku w Sau Paulo (Brazylia).
Mierzy 183 cm i waży 75 kg.

Trener Dariusz Wdowczyk: „ Jest to zawodnik, którym interesowaliśmy się już od kliku miesięcy. Doskonale wyszkolony technicznie. W swoim ostatnim klubie występował na pozycji pomocnika, ale bardzo dobrze spisuje się również jako napastnik. Z dużą łatwością potrafi mijać rywali i takiego właśnie zawodnika potrzebowaliśmy. Jest to doświadczony piłkarz, który z pewnością będzie dużym wzmocnieniem dla naszej drużyny”.

Nasz nowy zawodnik jeszcze dzisiaj dołączy do podopiecznych trenera Dariusza Wdowczyka, którzy przebywają na zgrupowaniu w Mrągowie.
Obrazek
:zgon:

Jeszcze przydałby się jakiś pewny środkowy obrońca (Kłos ? Raczej mało prawdopodobne )

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 30 sie 2006, 15:06

Miejmy nadzieje ze szybko sie wkomponuje w druzyne i bedzie jej nowym liderem. Gorzej jak sie wkomponuje w druzyne kanarkow i zacznie z nimi balowac :evil:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 30 sie 2006, 22:57

Legia Pogon co łaczy te kluby :?: Zgoda miedzy kibicami i to, ze mimo, ze graja w Orange Ekstraklasie tzn. Polskiej Lidze trudno je bedzie nazwać polskimi zespołami :P Miałem Wdowczyka naprawde za dobrego trenera, widac tonacy brzytwy sie trzyma... Much, Hugo, Choto, Edson, Balde, Roger, Junior, Elton, Vukovic, Radović, Gottwald... Najgorsze to, ze wiekszosc z nich bedzie grała w pierwszym składzie. Skoro takie maja kadry polskie pierwszoligowce to trudno miec pretensje, jak gra i kim nasza Reprezentacja.... I jeszcze bedzei mowa, ze z Polakami trudno cos osiagnac, szkoda, ze Orest potrafi.
Pogon, Wisła P. K., Legia OLEEEEE

Co do samego transferu, widac, ze zarzad jak i Wdowiec uwiezyli ze skoro Mario przywiozl 2 kolesi, ktorzy potrafia grac, to teraz biora wszystko co im przywiezie czy podsunie Piekarski.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”