Niemcy - Transfery (zbiorczy) - Strona 27

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
PiDi
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PiDi » 29 sie 2006, 7:48

rebuzz pisze: narazie bild.de i bvb.de tylko troszke sie rozpisaly wiecej na ten temat co do odonkora
A tu proszę...
Odkrycie reprezentacji Niemiec podczas ostatniego mundialu, David Odonkor, najprawdopodobniej w poniedziałek podpisze wieloletni kontrakt z Betisem Sewilla.
Wszystko zależy od testów medycznych, jakim 22-letni piłkarz Borussii Dortmund zostanie poddany w Sewilli. Hiszpanie, jeśli zdecydują się na transfer zapłacą, za Niemca około 6,5 miliona euro. by Onet

Onet, Bild, BVB, ja bym już ten transfer uznał za dokonany, już go widzę w koszulce Betisu.

Pozdrawiam forumowiczów i Odonkora :lol:

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 29 sie 2006, 9:21

PiDi pisze:Onet, Bild, BVB, ja bym już ten transfer uznał za dokonany, już go widzę w koszulce Betisu.
Juz wczoraj rozpisywaly sie o tym niemieckie portale.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 30 sie 2006, 19:42

Transfer Sorina do HSV już potwierdzony. Nie wiem co o tym myśleć, przecież Atouba jest lepszy. I co? Ma siedzieć na ławce?

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 30 sie 2006, 19:52

Atouba nie chce przedłużyć kontraktu, a jego obecny wygasa w 2008 a HSV proponuje mu do 2010 ale ten chce więcej kasy i chce większej premii za awans do LM, a Sorin równie dobrze może występować jako lewy skrzydłowy, pozatym konkurencaj w zespole się przyda

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 30 sie 2006, 20:12

Akarin pisze:Atouba nie chce przedłużyć kontraktu, a jego obecny wygasa w 2008 a HSV proponuje mu do 2010 ale ten chce więcej kasy i chce większej premii za awans do LM, a Sorin równie dobrze może występować jako lewy skrzydłowy, pozatym konkurencaj w zespole się przyda
Wygasa, ale dopiero za dwa lata. Sorin podpisał na trzy. Co ma jedno do drugiego? Sugerujesz, że sprowadzili Sorina tylko na rok gry? Prędzej sprzedadzą Atoubę.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 30 sie 2006, 20:17

Ebi pisze:
Akarin pisze:Atouba nie chce przedłużyć kontraktu, a jego obecny wygasa w 2008 a HSV proponuje mu do 2010 ale ten chce więcej kasy i chce większej premii za awans do LM, a Sorin równie dobrze może występować jako lewy skrzydłowy, pozatym konkurencaj w zespole się przyda
Wygasa, ale dopiero za dwa lata. Sorin podpisał na trzy. Co ma jedno do drugiego? Sugerujesz, że sprowadzili Sorina tylko na rok gry? Prędzej sprzedadzą Atoubę.
Ale przeczytaj też do końca. Akarin wyraźnie napisał, że Sorin może grać jako lewoskrzydłowy i właśnie na tę pozycję został sprowadzony. A przy problemach kadrowych można przesunąć Atoubę na środek i na lewą obronę przerzucić Sorina. Lepiej mieć szeroką kadrę.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 30 sie 2006, 20:20

Ebi pisze: Sugerujesz, że sprowadzili Sorina tylko na rok gry? Prędzej sprzedadzą Atoubę.
nie, nic nie sugeruję, ale sorin to klasa światowa, jesli Atouba dalej będzie stroił fochy to raczej Sorin będzie grał a nie Kameruńczyk, zresztą Sorin ma wielkie doświadczenie międzynarodowe czego nie ma Kameruńczyk, ja bym w obecnej sytuacji stawaił na Argentyńczyka, który jak już wcześniej napisałem z powaodzeniem może grać jako skrzydłowy

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 30 sie 2006, 21:08

Po pierwsze to Atouba jest teraz kontuzjowany. Powaznie [chodzi o 'rodzaj' kontuzji :lol:]. Kamerunczyk jest swietnym zawodnikiem. Szczegolnie w ofensywie. W obronie nie radzi sobie za dobrze, mozna go porownac do Cicinho [tylko ze nie ta strona obrony ;)]. Teraz w HSV na lewej stronie bloku defensywnego nie ma kto grac. Sorin rozwiaze ten problem.

Aha, Cris7, Atouba nie nadaje sie na srodek obrony. Juz bardziej Sorin.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 30 sie 2006, 21:31

olson pisze:Aha, Cris7, Atouba nie nadaje sie na srodek obrony. Juz bardziej Sorin.
Dlaczego?Warunki fizyczne ma bardzo dobre.

Awatar użytkownika
Beckenbauer
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Beckenbauer » 30 sie 2006, 21:38

Pierwsze słysze, że Odonkor ma być w Betisie. Fajnie, że będzie grał w Betisie-ja się cieszę. Niewiem jak reszta. :D

Awatar użytkownika
Beckenbauer
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Beckenbauer » 30 sie 2006, 21:53

Jestem tu nowy i jeszcze nie jestem obcykany we wszystkim więc mam pytanie: O CO CHODZI Z TYMI GWIAZDKAMI I TYMI TEKSTAMI TYPU PODAWACZ PIŁEK REZERWOWY SKŁAD B ITD. ???????? Bardzo proszę o odpowiedz.

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 30 sie 2006, 21:53

Cris7 warunki fizyczne to nie wszystko. Atouba jest po prostu slaby w defensywie. Widac to nawet jak gra na boku obrony. Zle sie ustawia, popelnia zbyt oczywiste bledy. Takie, ktore nie moga sie przydarzac na srodku obrony. Poza tym na srodek HSV ma sporo zawodnikow- jest Komapny, Reinhardt, Mathijsen, moze tam grac Demel.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 31 sie 2006, 16:20

No i jest 3 transfer, włodarze dotrzymują słowa, nowym zawodnikiem Hamburger Sportverein został Daniel Ljuboja, zaskoczenie jak dla mnie duże, bo taki gracz na LM?
ale Ljuboja chciał odejść z Stuttgartu i udało mu się, teraz będzie grał w LM z HSV

edit. Ljuboja jest jedynie wypożyczony do końca tego sezonu, z opcją wykupienia

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 31 sie 2006, 16:55

Akarin pisze:No i jest 3 transfer, włodarze dotrzymują słowa, nowym zawodnikiem Hamburger Sportverein został Daniel Ljuboja, zaskoczenie jak dla mnie duże, bo taki gracz na LM?
ale Ljuboja chciał odejść z Stuttgartu i udało mu się, teraz będzie grał w LM z HSV

edit. Ljuboja jest jedynie wypożyczony do końca tego sezonu, z opcją wykupienia
Ludovic MAgnin trafił do Romy. I Stuttgart już się sypnął. Nie będzie z tego zespołu. A takie ambicje mieli i takich zakupów dokonali w zesżłym roku.

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 01 wrz 2006, 9:39

Magnin zostaje w Stuttgarcie. Za transfermarkt pozdaje, ze Vfb wzmocnil reprezentant WKS, Arthur Boka. Na oficjalnej stronie niemieckiego klubu nie ma potwierdzenia. Boka pokazal sie ze znakomitej stronie na mundialu w Niemczech, mam nadzieje, ze rownie dobrze beda mu sie udzielaly niemieckie stadiony juz bez etykiety WM 8).

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”