Liga holenderska Eredivisie (zbiorczy) - Strona 5

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
ODPOWIEDZODP
Maxx4
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maxx4 » 12 sie 2006, 18:12

AZ Alkmaar dzisiaj wygrało z Boltonem, 3:1 na Reebok Stadium :)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 30 sie 2006, 13:46

Podobno jest jeszcze nadzieja, że Patrick Kluivert przejdzie do PSV :D Do dymisji podał się dotychczasowy prezydent klubu - Rob Westerhof. Podobno był zdecydowanym przeciwnikiem transferu Pata. Ronald Koeman z kolei jest zdecydowanym zwolennikiem Kluiverta i rozmowy na temaj jego transferu zostały wznowione :mike:

Co prawda wolałbym Ajax, ale PSV też może być. Po prostu niech gra.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 31 sie 2006, 21:09

http://www.psv.nl/show?id=14640&contentid=12378

Obrazek
Obrazek

Udało się :!: :jupi: :mike: :smoke: :pijemy: :zgon:

Znalazłem powód, aby oglądać Eredivisie w Polsacie Sport :P

Patrick :*

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 31 sie 2006, 21:36

Cieszę się, że Patrick będzie miał okazję do godnego schodzenia ze sceny. Bardzo możliwe, że PSV będzie ostatnim klubem byłego Barcelonisty. Dlatego dobrze, że to mocny holenderski zespół, a nie jakaś drużyna z KAtaru. Ale Patrick zawsze chciał cwalczyć o najwyższe cele i myślę, że może jeszcze pokazać trochę umiejętności. Na taką dyspozycję, jak za pięknych lat, chyba nie ma co liczyć, ale 10-15 bramek w sezonie byłoby świetnym wyczynem.

Powodzenia Patrick :wink:

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 31 sie 2006, 21:50

Zobaczymy tylko czy bedzie gral w pierwszym skladzie :lol:. W PSV jest wielu mlodych, zdolnych atakujacych [Farfan, Robert, Arouna Kone, Beasley]. Ale chyba Koeman na niego bedzie stawial, bo po odejsciu Hesselinka, w Eindhoven nie ma juz typowego, wysokiego srodkowego napastnika.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 31 sie 2006, 21:59

Kluivert jest kimś więcej niż typowym, wysokim środkowym napastnikiem. W Barcelonie najlepiej gra lekko cofnięty. Praktynie pełnił nawet rolę mediapunty. Zobaczymy co będzie w PSV. Hesselink odszedł. Kluivert przyszedł. Wygląda to dość klarownie. Wudziałbym go w duecie z Farfanem :P Arouna Kone mógłby wchodzić z ławki. Za dużo sytuacji marnuje :P

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 31 sie 2006, 22:02

Niggaz pisze:Kluivert jest kimś więcej niż typowym, wysokim środkowym napastnikiem. W Barcelonie najlepiej gra lekko cofnięty. Praktynie pełnił nawet rolę mediapunty. Zobaczymy co będzie w PSV. Hesselink odszedł. Kluivert przyszedł. Wygląda to dość klarownie. Wudziałbym go w duecie z Farfanem :P Arouna Kone mógłby wchodzić z ławki. Za dużo sytuacji marnuje :P
PSV grało zwykle(no za czasów Hiddinka) 3 napastnikami. Dlatego PAtrick będzie raczej pełnił rolę środkowego napastnika, jak wspomniał olson.
A po bokach Kone i Farfan(ew. Beasley i Robert)

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 31 sie 2006, 22:10

PSV pozyskalo tez Kromkampa :zgon:. W Alkmaar koles wymiatal. W barwach Villareal i Liverpoolu go nie widzialem. Wydaje mi sie jednak, ze Holender bedzie nie lada wzmocnieniem.

Co do taktyki PSV. Nie wiem jak grali w dotychczasowych meczach Eredivisie [brak Polsatu Sport :roll:], ale Koeman moze grac inaczej niz Hiddink tzn. ustawic zespol w systemie 4-4-2. Zarowno Kluivert jak i Farfan nadaja sie do obu taktyk, a wydaje mi sie, ze pod nich bedzie ona kreslona. Beasley ma ponoc odejsc [nie wiem czy zdarzy :P]. Szkoda, ze Stam poszedl do Ajaxu nie do Eindhoven. Mieliby wtedy naprawde solidna linie obrony.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 31 sie 2006, 22:24

olson pisze:PSV pozyskalo tez Kromkampa :zgon:. W Alkmaar koles wymiatal. W barwach Villareal i Liverpoolu go nie widzialem. Wydaje mi sie jednak, ze Holender bedzie nie lada wzmocnieniem.

Co do taktyki PSV. Nie wiem jak grali w dotychczasowych meczach Eredivisie [brak Polsatu Sport :roll:], ale Koeman moze grac inaczej niz Hiddink tzn. ustawic zespol w systemie 4-4-2. Zarowno Kluivert jak i Farfan nadaja sie do obu taktyk, a wydaje mi sie, ze pod nich bedzie ona kreslona. Beasley ma ponoc odejsc [nie wiem czy zdarzy :P]. Szkoda, ze Stam poszedl do Ajaxu nie do Eindhoven. Mieliby wtedy naprawde solidna linie obrony.
Rzeczywiście Beasley zopstał na rok wypożyczony do Man. City. Także jeden napastnik ubywa.

Jeśli chodzi o taktykę PSV. W pierwszych dwóch spotkaniach Koeaman zdecydował się na trzech napastników(Kone,JVH i Farfan). W ostatnim meczu zagrali z dwójką snajperów. I wyszło kiepsko(porażka 1-0 z Twente)...Także myślę, że będzie PSV grało sprawdzonym,holenderskim 4-3-3[/img]

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 31 sie 2006, 23:25

koda Beasley'a. Ogromnt plus dla PSV za transer Patricka. Naprawde w koncu co bedzie mozna ogladac na PS, mam nadzieje, ze zakonczy, amoze nie zakonczy kariere w wielkim stylu, na wzór Cocu...

Jeszcze jedna dobra wiadomosc Patrick przeszedł testy medyczne co siwadczy o tym, ze w koncu ma problemy za soba. Oby :twisted:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 09 wrz 2006, 23:54

Oglądał ktoś mecz PSV :> Grał Kluivert :>

Pisać mi tu szybko :P

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 10 wrz 2006, 0:01

Niggaz pisze:Grał Kluivert
Odpowiem krótko i treściwie - Nie.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 15 gru 2006, 22:51

PSV Eindhoven 3-0 Heracles Almeo
25' Timmy Simons
51' Philip Cocu
64 Patrick Kluivert :!: :!: :!:

Wreszcie cos strzelil, juz zaczałem myslec, ze to bedzie koniec kariery, ze kontuzje go zniszcza kompletnie. A tu taka niespodzianka. Pierwszy gol Patrick'a w Eredivisie w barwach PSV(wszedł w drugiej polowie). Wreszcie i oby tak dalej 8)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 31 gru 2006, 1:35

Cos temat stoi, a ciekawie jest i to bardzo. Szczegolnie grudzien mozna nazwac powrotem do gry Kluiverta, bramka z Heracles, pozniej świetny mecz Willem i dwie asysty, a wczoraj druga bramka w tym sezonie w lidze. Koeman wystawia go coraz czesciej w "11" i narazie pokazuje, ze to miejsce mu sie nalezy, choc Farfan dzisiaj sie wreszcie odblokował.

Po rozegraniu 20 kolejek na prowadzeniu jest PSV ze znaczna przewaga :arrow: Ajax 11 oczek AZ 13(dzisiaj graja). Takze PSV najwiecej strzela i traci najmniej bramek, czyli zespol spokonie zmierza po kolejny tytuł.
Ciekawa walka w nowym roku bedzie sie toczyc o druga pozycje miedzy Ajaxem, aZ, Feyenoordem i Twente.

Dzisiaj brameczke strzeli takze były zawodnik Barcy :arrow: Gabri :wink:

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 31 gru 2006, 10:09

Jarzinho pisze:AZ 13(dzisiaj graja).
AZ dzisiaj sie przelamie, graja z Roda ktora jest gdzies w okolicach 13 miejsca. Po ostatniej wpadce z Twente gdzie AZ zagral katastrofalny mecz (0:3), Alkmaar nie moze sobie pozwolic na kolejna wpadke w tak krotkim okresie. Tym bardziej ze ostro rywalizuje z Ajaxem o 2 miejsce (1 chyba jednak poza zasiegiem dla obu druzyn, PSV nie da go sobie wydrzec). Eredivisie w tym sezonie jest ciekawa, ale ze wzgledu tylko na rywalizacje o 2 miejsce ;) Walcza o nie 4 zespoly, oprocz dwoch wspomnianych sa jeszcze Twente i Feyenoord, ktory potrafil zatrzymac PSV u siebie ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”