Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 179

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 31 sie 2006, 23:34

RóżA pisze: Baptista jest nam niepotrzebny, co już wiele razy podkreślałem. Reyes wręcz przeciwnie
Jakby nie mały szczegół, że Reyes nie chcę grać dla Arsenalu to wszystko byłoby OK. Jak już raz zagra w barwach Królewskich to wątpię żeby chciał wracać do Londynu. Tak jak pisałem sezon jest długi i nie ma co skreślać Baptisty już na samym początku.

fieldy pisze:Cygan odpłynął do Villarreal

W ostatniej chwili się go pozbyli :lol:

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 31 sie 2006, 23:40

duch99 pisze:Tak jak pisałem sezon jest długi i nie ma co skreślać Baptisty już na samym początku.

Ale ja go wcale nie skreślam. Wręcz przeciwnie- mam nadzieję, że w Arsenalu rozegra najlepszy sezon w swojej karierze. Ciekawi mnie tylko gdzie w jaki sposób będzie grał. Miejsca dla Niego nie ma, a jeśli będzie grał tak jak w Blancos to nadal będzie siedział na ławce :roll:

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 01 wrz 2006, 0:07

fieldy pisze:podobno Cole już w Chelsea a Gallas w Arsenalu :P jakby taka zamiana się udała, to bym chyba Wengerowi wybaczył tego Bestie :twisted:
Co chcesz od Besti?? Jest Kanonierem= dobry ziom. Warunki Beesti sa wsam raz na Premiership, jest takze dobry technicznie, mysle ze sie u nas sprawdzi... :wink:

Cygan poszedl za 2 mln. calkiem niezle :lol:

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 01 wrz 2006, 0:10

guru pisze:Jest Kanonierem= dobry ziom

[']

Gdyby Kanonierem został Lepper to też by był dla Ciebie ziom :?:

Awatar użytkownika
Nurni Flowenol
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nurni Flowenol » 01 wrz 2006, 0:19

Gallas w Arsenalu?

http://www.gunners.pl/index.php?subacti ... m=&ucat=2&

jesli to prawda, to bedzie super : )

Reyes oficjalnie w Realu!

http://www.realmadryt.com/index.php?co= ... 602&kom=ok
Ostatnio zmieniony 01 wrz 2006, 0:29 przez Nurni Flowenol, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 01 wrz 2006, 0:23

Sam nie wiem. Źródło mierne. Ale nie powiem- ucieszyłbym się bardzo z tego transferu. Zobaczymy co przyniesie jutrzejszy (dzisiejszy :roll: ) dzień :P

PS.
Oby Bestia nie dostała pozwolenia na pracę :twisted:

Awatar użytkownika
yazid^
Blanco Perfecto
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yazid^ » 01 wrz 2006, 0:44

Bestia na pewno pokaże klasę w Arsenalu, jest to bardzo dobry piłkarz, ale nie na tyle technicznie grający aby w pełni pokazać się w Hiszpanii. Owszem, dwa pierwsze sezony miał wspaniałe i te jego statystyki - ale nie oszukujmy się - sporo bramek padało po rzutach karnych i wolnych :wink: A co do pozwolenia to teoretycznie jest problem, bo Baptista w reprezentacji nie grywał ostatnio w ogóle, a licza się ostatnie 24 miesiące, tak?

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 01 wrz 2006, 0:53

yazid^ pisze:A co do pozwolenia to teoretycznie jest problem, bo Baptista w reprezentacji nie grywał ostatnio w ogóle, a licza się ostatnie 24 miesiące, tak?

Teoretycznie tak, ale w praktyce wygląda to nieco inaczej. Sam dokładnie jeszcze tego nie rozpracowałem, ale to jest w jakimś stopniu związane z ogólną ilością rozegranych spotkań oraz klasę angielskich rozgrywek. W Premiership dolną granicą jest bodajże 5 występów w ciągu ostatnich dwóch lat, bądź ogólna liczba występów przekraczająca ... no właśnie, tego nie wiem :P

Awatar użytkownika
yazid^
Blanco Perfecto
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yazid^ » 01 wrz 2006, 0:58

Boję się, że Bestia nawet tych 5 nie zaliczył :shock: Ostatni raz jak pamiętam, że w ogóle znalazł się w kadrze to było w jednym z ostatnich meczy eliminacyjnych do MŚ, zresztą na ławce siedział.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 01 wrz 2006, 1:03

Liczą się zaliczone występy, a nie siedzenie na ławce :P Więc może być problem.

Z resztą za napisane przeze mnie zasady nie dam sobie głowy uciąć. Kiedyś po prostu czytałem artykuł o tym całym pozwoleniu na pracę i chyba właśnie te zasady brzmiały mnie więcej tak :wink:

Awatar użytkownika
Nurni Flowenol
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nurni Flowenol » 01 wrz 2006, 1:10

"The transfer window has officially closed with no confirmation that Ashley Cole has completed his much-anticipated move from Arsenal to Chelsea"

wiec trzeba zapewne poczekac do jutra : /

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 01 wrz 2006, 1:56

Odnosnie transferu Cole'a do CFC to jestem zawiedziony... W sumie 5 mln. funtow i Gallas za Cole bylodobra oferta, nie wiem dlaczego ja odrzucili :roll:

Edit: a jednak!! "Chelsea have ended a long-running saga by signing England defender Ashley Cole from Arsenal in exchange for £5m and defender William Gallas." - wiecej info chyba nie trzeba :wink:

P.S. Teraz bez watpienia mamy najlepszy srodek defensywy w Premiership :lol: Eboue-Toure-Gallas-Clichy(jak wroci) i wymiatamy :lol:

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 01 wrz 2006, 9:33

Normalnie wyłączyli mi neta na 20 minut przed końcem okna transferowego :lol: , ale to nic bo oficjalna informacja pojawiła się i tak dużo pózniej.

Nie wiem co mnie bardziej cieszy, to że w pozbyliśmy się Cola, czy to że zakupiliśmy dobrego, solidnego obrońcę jakim jest William. :roll: Po taki ruchu transferowy środek obrony wygląda naprawdę imponująco, a i atmosfera w zespole powinna się poprawić. Troszkę szkoda, że nie zdołano wynegocjować większej dopłaty za Cola, ale w ostateczności dobre i te 5 baniek (zapewne jak to w ostatnich godzinach bywa, wszystko było na ostrzu noża)

Co do Baptisty to chyba wszystko zostało już napisane i nie warto sie powtarzać. Wystarczy tylko zobaczyć ile nieudanych transferów dokonał Wenger w ostatnich latach - bardzo mało. :wink:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2416
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 01 wrz 2006, 9:34

Baptista w ogóle zagrał w reprezentacji 11 spotkań :wink:

Nie wiem w jakich terminach, ale raczej właśnie na przestrzeni ostatnich dwóch lat :wink:

To tak jako uzupełnienie. Zatem jego szanse na pozwolenie o pracę rosną :P

Awatar użytkownika
yazid^
Blanco Perfecto
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yazid^ » 01 wrz 2006, 9:37

Nie sądzę, że na przestrzeni ostatnich dwóch lat bo w tym roku nie zagrał wcale, w poprzednim jeśli już to dosłownie raz czy dwa, bo na Puchar Konfederacji nie był powołany, a to tam Brazylia rozegrała najwięcej spotkań w 2005 roku.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”