Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 181

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 01 wrz 2006, 12:42

Pozyskaliśmytrzech dobrych piłkarzy [Gallas, Rosicky, Baptista], a pozbyliśmy się czterech [Dennis :rydzyk: Pires, Sol i Ashley]
Jednak, teraz, na chłodno oceniając sytuację - jestem zadowolony.

Mielismy dziurę na środku obrony - przyszedł Gallas, mielismy niewdzięcznyego piłkarza na lewej obrinie - sprzedaliśmy go, mamy słaba skutecznośc - kupiliśmy Bestię - który gole zdobywac potrafi i może to on będzie tym, który da przykład "jak to robić mają" :D

Może zacznę od końca [bo przecież od bramki się buduje drużynę :P]

Bramka :
Został Jens, który jeszcze w tym sezonie będzie naszym nr 1.
W razie jakiejś kartki, czy kontuzji - jest pewny Almunia, któy jednak nie będzie 1 bramkarzem za rok - trzeba będzie wzmocnic tą pozycję, najlepiej w styczniu. Żeby owy bramkarz miał czas na aklimatyzację.

Obrona :
Eboue - Toure - Gallas - Clichy
Obrona wręcz wymarzona. Jestem neisamowicie szczęsliwy, ze udało sie wymeinić Cole'a na Gallasa. Choć Francuz młody już nie jest - daje gwarancę gry na najwyższym poziomie co najmniej jeszcze kilka lat.
Tak wyglada na dzień dzisiejszy optymalne zestawienie defensywy.
A przecież na ławce kilkoro dobrych następców : Senderos - najlepszy gracz Szwajcarii, Djourou - jego partner z reprezentacji, który daje rade mimo wszystko, Flamini, który jest pomocnikiem, ale udowodnił, ze w razie czego można na niego liczyć na lewej stronie obrony - i nie zawiedzie. Są jeszcze Hoyte, który ma potencjał, choć brakuje mu doświadczenia i trochę szybkosci, powinien zostać z powrotem przekwalifikowany na stopera, tam szybkośc się już tak nie liczy.
W zastepstwie Eboue mamy jeszcze Laurena, który wraca do zdrowia i na pewno się przyda, bo sezon długi - Eboue nie może grać we wszystkich meczach.

Pomoc :
Gilberto i Cesc - niesamowity środek, który IMHO bedzie stanowił o sile naszej drugiej lini w tym sezonie. na rezerwie Diaby, który przed kontuzją pokazywał już jakie możliwości w nim drzemią, teraz doszedł Bestia, który może grać zarówno na srodku pomocy, jak i w ataku, czy tez tuz za napastnikiem, podobnie jak Freddie, który jest naszym najbardziej uniwersalnym graczem i zawsze sie przyda, może grać na każdej pozycji w pomocy, są Hleb i Rosicky na flanki,

Atak :
Henry - pewne miejsce w ataku, nasz najlepszy piłkarz, który nawet bez formy będzie grał, po prostu.
Do tego Adebayor i Robin - obaj powalczą o miejsce u boku Francuza w ataku, osobiście wolałbym Robina, ale Wenger chyba stawia bardziej na Ade.
Do tego jest Bestia, który zawsze moze wyjść w ataku, czy też Aliadiere, o kórym czesto tu zapominają na forum :P

Ważniejsze wypożyczenia :
Lupoli, Bendtner, Larsson, Muamba, Stokes - tak więc nie ma sie co martwić o przyszłość :P
brylancik pisze:Czemu nie liczysz pana Reyesa?
zapomniałem o nim :lol:
brylancik pisze:Myślisz że po roku go wam oddamy
gdyby to zależało tylko od klubów to byłbym spokojny, jednak skoro sam piłkarz nie chce graćw Angli - to raczej nie ma wątpliwości czy wróci po roku, czy nie :?
Ostatnio zmieniony 01 wrz 2006, 12:59 przez fieldy, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 01 wrz 2006, 12:57

fieldy pisze:Dennis Pray2 Pires, Sol i Ashley
Czemu nie liczysz pana Reyesa? Myślisz że po roku go wam oddamy? :twisted:

Gratuluję pozyskania Gallasa bo szczerze mówiąc to byłem w stanie uwierzyć że przejdzie wszędzie ale nie do Arsenalu a tu taka niespodzianka ;) Ale w tym momencie może zabraknąć miejsca dla jednego z najlepszych obrońców tych MŚ - Senderosa...

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 01 wrz 2006, 13:05

Skoro już napisałeś w pozyskanych Baptistę to w 'pozbytych' powinieneś dopisać Reyesa :wink:

Skład na chwilę obecną mamy kompletny. Pierwszy zespół składa się z bardzo dobrych, solidnych i doświadczonych graczy, więc najwyższa pora zabrać się za wygrywanie :P Ławka rezerwowych nie wygląda może na najlepszą, ale IMO jest wystarczająca. Mam tylko nadzieję, że w tym sezonie ominą nas wszelkiego rodzaju kontuzje :pray:

Przed nami trzy ciężkie mecze- z Boro, HSV i ManU. Ciekawe jak się zaprezentujemy :roll:

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 01 wrz 2006, 13:45

Z transferu Besti sie ciesze, ma idealne warunki na Premiership i ma szanse bardziej sie sprawdzic niz techniczny Reyes...
fieldy pisze:Ważniejsze wypożyczenia :
Lupoli, Bendtner, Larsson, Muamba, Stokes - tak więc nie ma sie co martwić o przyszłość :P
I za rok jak wroca z wypozyczenia, niektorzy z nich maja szanse na gre w pierwszym skladzie. Wenger kupil takze Meride,Denilsona, van den Berg'a i O’Cearuill. czyli jak fieldy napisal o przyszlosc sie nie musimy martwic :wink:

Ogolnie oceniam to okienko transferowe na +...

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 01 wrz 2006, 14:22

Gallas zmianił Londyn na Londyn podobnie Cole, czyli mozna poczekac na mecze obu zespołow. Poraz kolejny beda podteksty, tym razem jeszcze wieksze. Jose niezadowolny z odejscia Williama, nie dziwie sie, stracił najlepszego obornce w swoim zespole...
Tylko cieawe bedzie ustawienie Francuza, skoro w chelsea narzekał stale na gre na lewej flance :arrow: to dlaczego w Arsenalu ma byc inaczej :?:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 01 wrz 2006, 14:27

Messi E2 Ronaldinho pisze:stracił najlepszego obornce w swoim zespole...
Terry został przecież :think: chyba nie chcesz powiedzieć, ze Gallas jest lepszym piłakzrem niż John Terry ?
Messi E2 Ronaldinho pisze:Tylko cieawe bedzie ustawienie Francuza,
nie powinien narzekac, bo został sprowadzony na stopera, do pary z Kolo,
na lewej będzie wystepował, w szczeólnbych przypadkach, gdy np. Clichy, Flamini, czy inny Hoyte nie będą mogli zagrać. Powinien zajac stałe miejsce na środku zamiast Senderosa.

guru pisze:Wenger kupil takze Meride,
właśnie - fran jest wypożyczony do II ligi hiszpańskie, ten sezon spędzi w Teneryfie [z Frankowskim ? ]

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 01 wrz 2006, 14:47

Terry został przecież chyba nie chcesz powiedzieć, ze Gallas jest lepszym piłakzrem niż John Terry
Dla mnie tak. Chelsea tracila wiecej bramek po błedach Terryego niz Gallasa, a juz koncowka i poczatek sezonu w wykonaniu nowego kapitana Anglii jest bardzo przecietny...

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 01 wrz 2006, 14:51

Messi E2 Ronaldinho pisze:Gallas zmianił Londyn na Londyn podobnie Cole
TAK!!! Powaznie?? Kurde, nie wiedzialem... ale ze mnie kibic :roll:
fieldy pisze:
Messi E2 Ronaldinho pisze: stracił najlepszego obornce w swoim zespole...
fieldy pisze:Terry został przecież chyba nie chcesz powiedzieć, ze Gallas jest lepszym piłakzrem niż John Terry ?

ja akurat tez tak twierdze, Lampard i Terry sa dla mnie przereklamowani...
fieldy pisze:właśnie - fran jest wypożyczony do II ligi hiszpańskie, ten sezon spędzi w Teneryfie [z Frankowskim ? ]

tego nie wiedzialem :roll: co akurat mozna wywnioskowac z mojego poprzedniego posta, w kazdym badz razie dobrze ze jest na wypozyczeniu...

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 01 wrz 2006, 14:54

guru pisze:
Messi E2 Ronaldinho pisze:Gallas zmianił Londyn na Londyn podobnie Cole
TAK!!! Powaznie?? Kurde, nie wiedzialem... ale ze mnie kibic :roll:
JAk cytujesz to nie wycinaj mi poszczegolnych słowy tylko całe zdanie. Moze i o tym nie wiedziałes. Nawet bym sie nie zdziwil.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 01 wrz 2006, 14:58

guru pisze:tego nie wiedzialem Rolling Eyes co akurat mozna wywnioskowac z mojego poprzedniego posta, w kazdym badz razie dobrze ze jest na wypozyczeniu...
guru pisze:Kurde, nie wiedzialem... ale ze mnie kibic :roll:
Najpierw miał być w Celcie Vigo przez 2 lata, ale mieli dosyc piłkarzy z poza UE i musieli sie go pozbyć - poszedł do Teneryfy, gdzie spędzi rok, po tym sezonie powinien już trafić na Emirates.

guru pisze:ja akurat tez tak twierdze, Lampard i Terry sa dla mnie przereklamowani..
masz prawo tak twierdzić, to jednak terry jest lepszym piłkarzem, nie jest tak doświadcozny jak Gallas, a mimo wszystko ustawia się podbnie jak Francuz. Jeszcze jak go dobrze nie znałem, to myślałem, że jest już stary z dużym doświadczeniem, jak sie oakzało jest niewiele starysz ode mnie.
Terry jest obecnie najlepszym angielskim obrońcą - jest gwiazdą reprezentacji i Chelsea - i nikt mi nie wmówi, że jest przereklamowany.
Bo taki przystojny jak Becks nie jest, aby grać za piękna buźkę w takim klubie i reprezenatcji.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 01 wrz 2006, 15:03

fieldy pisze:Najpierw miał być w Celcie Vigo przez 2 lata, ale mieli dosyc piłkarzy z poza UE i musieli sie go pozbyć - poszedł do Teneryfy, gdzie spędzi rok, po tym sezonie powinien już trafić na Emirates.
Hmmm, ale mi chodzilo o Meride nie Vela ktory jak piszesz jest w Teneryfie, tu by sie zgadzalo :lol:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 01 wrz 2006, 15:10

rzeczywiście :D
Merida nie jest wypożyczony, jest w naszych rezerwach póki co, w meczu z Charltonem jednak nie zagrał. Grało wielu piłkarzy z pierwszego składu.

a to jest piłkarz Arsenalu, co do którego sie chyba nigdy nie przekonam

jeszcze odnośnie wypozyczonych piłkarzy - K. Gilbert dobrze sobie radzi w Cardiff - w ostatnim meczu, pokonali Birmingham 2:0 a Kanonier rozegrał całe spotkanie
Ostatnio zmieniony 01 wrz 2006, 15:24 przez fieldy, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 01 wrz 2006, 15:15

fieldy pisze:a to jest piłkarz Arsenalu, co do którego sie chyba nigdy nie przekonam
A najlepsze jest to ze na stronie glownej( chyba to zdjecie stamtad pochodzi) Wojciech Szczesny jest na ostatnim miejscu, smieszy mnie to bo jest Bramkazem a bramkaze sa na samej gorze :lol:

P.S. Ciekawe z jakimi numerami beda grac nasze nowe nabytki( Bestia,Gallas)

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 01 wrz 2006, 15:41

guru pisze:Ciekawe z jakimi numerami beda grac nasze nowe nabytki( Bestia,Gallas)

Gallas odziedziczy zapewne numer po Ashley'u (3) a Baptiście przypadnie numer 10 :wink:

Na ArsenalTV właśnie pokazywany był ostatni wywiad z Reyesem :roll: Mówił, że gra w Arsenalu sprawia mu ogromną radość, ale od dziecka chciał grać w barwach Królewskich. Cóż, nie pozostaje nic innego jak życzyć mu jak najlepiej i oby mu się powiodło w nowym klubie :wink:

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 01 wrz 2006, 15:46

RóżA pisze:Gallas odziedziczy zapewne numer po Ashley'u (3) a Baptiście przypadnie numer 10 :wink: :
Co chodzi o Gallasa to tem mam takie przypuszczenia. Natomiast Besti z 10 u nas sobie nie wyobrazam, niech jeszcze chociaz przez ten sezon nikt nie gra z tym numerem... przyszedl za Reyesa to niech gra z 9 :lol:
Licze na to ze Theo Walcott zaliczy udany sezon i on bedzie gral z 10 na plecach :wink:
RóżA pisze:Na ArsenalTV właśnie pokazywany był ostatni wywiad z Reyesem :roll: Mówił, że gra w Arsenalu sprawia mu ogromną radość, ale od dziecka chciał grać w barwach Królewskich.
Ja tam do Reyesa nic nie mam, skoro chlopak mial okazje grac w klubie, ktory lubi od dziecka to tam poszedl, na Arsenal nic zlego nie powiedzial w odroznieniu od Cole'a(ale mi tu wychowanek :evil: )

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”