FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 194

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
SiKor
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SiKor » 02 wrz 2006, 0:09

Mi tam pomysł się nie podoba...
Można przelewać na dzieci te 2% rocznie, ale po co logo na koszulce?
pierwszy minus dla Laporty :?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 02 wrz 2006, 14:14

Ja tam tego nie traktuję w kategorii reklamy z racji, że ideą reklamy jako takiej jest coś zupełnie innego niż w przypadku Barcelony. Jak dla nie Laporta wybrał idealne rozwiązanie tej kwestii. Reklamy na koszulkach pojawiłyby się prędzej lub później a teraz podpisano umowę na mocy której Barca po raz kolejny udowadnie, że mes que un club to nie puste hasło.

Same koszulki nawet mi się podobają.

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 02 wrz 2006, 14:20

SiKor pisze:Mi tam pomysł się nie podoba...
Można przelewać na dzieci te 2% rocznie, ale po co logo na koszulce?
pierwszy minus dla Laporty :?
A po co są loga na koszulkach?Żeby rozpowszechniać konkretne firmy(w tym przypadku organizacje). Tylko, że normalnie to reklamodawca za to płaci, a Barca robi to charytatywnie. Ale cel jest taki sam.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 02 wrz 2006, 14:49

Jestem niezadowolony. Szkoda, bo jednak to było to co nas rózniło zawsze od pozostałych. Jednak taka reklame bedzie łatwiej przyjac niz jakies Koreanskie marki...
Ja uwazam to za bardzo szczytny cel, ale i bardzo dobry chwyt reklamowy, marketingowy z obu stron. Kto nie chciałby byc kojarzony z UNICEFEM, pomoca bienym, dzieciom....
Po 5 latach jednak i tak pewnie podpiszemy kontrakt z jakas Nokia czy tp. Jednak to juz bedzie łatwiej przyjac :cry:

Oficjalnie jeszcze trykoty nie zostały zaprezentowane. Ja osobiscie mam nadzieje, ze bedzie widniało same logo bez napisu :roll:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 02 wrz 2006, 15:40

Messi E2 Ronaldinho pisze:Po 5 latach jednak i tak pewnie podpiszemy kontrakt z jakas Nokia czy tp. Jednak to juz bedzie łatwiej przyjac
Dlaczego tak uważasz? Wcale nie musi tak być.

Co do zerwania z tradycją to w pewnym stopniu rzeczywiście tak się stało, ale nie do końca. Uważam, że pisząc "pierwszy raz od początku powstania klubu na swych koszulkach umieści logo sponsora" (fragment newsa z jednej ze stron o Barcelonie) popełnia się błąd. UNICEF nie jest sponsorem Barcelony. Nie czerpiemy z tego żadnych bezpośrednich finansowych zysków jak w przypadków innych klubów. Dlatego nie traktuję tego jako reklamę. Przecież zupełnie różni się od innych reklam.
Messi E2 Ronaldinho pisze:Oficjalnie jeszcze trykoty nie zostały zaprezentowane. Ja osobiscie mam nadzieje, ze bedzie widniało same logo bez napisu
Trykoty zostały już oficjalnie zaprezentowane. Wyglądają dokładnie tak jak te, które wkleiłem.
Messi E2 Ronaldinho pisze:Kto nie chciałby byc kojarzony z UNICEFEM, pomoca bienym, dzieciom....
Może i by chciał, ale tak się składa, że nikt nigdy nikomu tego nie bronił. Łatwiej wybrać pewne pieniądze niż taką reklamę więc nie sugeruj, że jesteśmy teraz tacy jak reszta bo tak nie było i nie jest.

Awatar użytkownika
yossarian
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yossarian » 02 wrz 2006, 16:51

Nie kazdy rozumie co znaczy haslo " MES QUE UN CLUB " drogi Mentorze. Powinienes sie z tym pogodzic :)

mikolak
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mikolak » 03 wrz 2006, 13:30

Reklama UNICEF-u to według mnie doskonałe posunięcie zarządu blaugrany... inny rodzaj reklamy klubu, pierwszy taki w historii piłki , ukazanie klubu jako czegos więcej niz drużyna - która nastawiona jest tylko na komercje.

Pozdrowienia !

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 05 wrz 2006, 12:59

Dzisiaj finał Pucharu Katalonii :P Znowu zagramy z Espanyolem, ale tym razem Rijkaard zmuszony będzie wystawić praktycznie trzeci zespół Barcelony :lol: :roll: Kluczowi zawodnicy wyjechali na mecze reprezentacji.
Oto kadra na mecz z Espanyolem:
Víctor Valdés, Jorquera, Belletti, Oleguer, Olmo, Sylvinho, Márquez, Motta, Crosas, Giuly, Ezquerro, Saviola, Dimas, Besada, Jeffren, Riera, Fragoso, Sastre.

Wygląda na to, że Saviola ma duże szanse na trochę więcej minut na boisku :P

Najbardziej ciekaw jestem zestawienia linii pomocy. W obronie może zagrać czwórka: Sylvinho, Marquez, Oleguer, Belletti. Na pivocie pewnie Motta. W ataku z kolei jest Giuly, Ezquerro i Saviola, ale wcale nie jest powiedziane, że w takim zestawieniu wyjdzie Barcelona. Ja osobiście chciałbym, aby zagrał Jeffren. W spotkaniach młodzieżówki prezentował się świetnie.

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 05 wrz 2006, 18:08

Tak patrze na ten skład co podał Niggaz i nie ma G. dos Santosa :roll:
Jest na meczu reprezentacji czy może ma kontuzje :?: Szkoda bo chetnie bym zobaczył jak sobie poradziłby w meczu o "stawke" :wink:

Awatar użytkownika
iceald
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: iceald » 05 wrz 2006, 18:11

Niestety, jest kontuzjowany :? Pierwsze diagnozy mówią, że nie będzie mógł zagrać przez 2 miesiące :?

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 06 wrz 2006, 7:21

Barca wystąpiła w składzie:
Jorquera - Belletti, Ula, Olmo, Sylvinho - Motta, Marc Crosas (Jeffren Suarez), Sastre (Dimas) - Ezquerro, Saviola, Giuly
i przegrała walkę o Puchar Katalonii z Espanyolem 1-0. Zwycięską bramkę zdobył w 39 minucie Corominas, asystą popisał się... Juliano Belletti :|

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 06 wrz 2006, 15:10

Szkoda, ze Rafa nie mogł zagrac...moze było by inaczej. Tak Espanyol przerwał passe porazek z nami. Szkoda, bo jeszcze sie ludzie sie podpala, ze plan pokonania Barcy w tym sezonie moze sie stac naprawde realny. niestety nasza linia napadu bezproduktywna choc dwa zagrania Ezquerro zwalily mnie z nog podanie z klepki do Sylvka czy pozniej swietne odegranie do Ludo :wink: cudo. Az szkoda, ze sie chlopak u nas marnuje... Inna sprawa powoli zblizam sie do terori jaka głosi tutaj Niggaz na temat Pibito. Jezli nie pokazał sie w takim meczu to kiedy chce to zrobic. Podobie Ula iJuliano, jak oni chca rywalizowac z Gianluca, skoro nawetn iewidac, ze tak naprawde chca :?: Marc Crosas, Jeffren Suarez, Sastre, Dimas :arrow: zaden z nich mnie nie zachwycił, no moze troche Suarez. Naprawde szkoda braku Rafy i jego rodaka dos Santosa.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 06 wrz 2006, 15:24

Messi E2 Ronaldinho pisze:Podobie Ula iJuliano, jak oni chca rywalizowac z Gianluca, skoro nawetn iewidac, ze tak naprawde chca
Belletti pokazał już w tym sezonie, że potrafi dobrze zagrać. Póki co prezentował się lepiej od Zambrotty. Poczekamy aż Włoch dostanie więcej szans.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 07 wrz 2006, 23:42

Dzisiaj wszyscy socios Barcelony dostali listy od Joana Laporty :P Jego treść (w języku angielskim) przedstawia się następująco:

OPEN LETTER FROM JOAN LAPORTA

On the occasion of the agreement with UNICEF, which will be announced this Thursday in New York, FC Barcelona president Joan Laporta addresses an open letter to all club fans to explain the details.

Here follows the full version of the open letter from Joan Laporta, published in several media this Thursday:

"To all followers of FC Barcelona,

The purpose of this letter is to inform you about the agreement that we will sign with UNICEF in New York today. Under this five-year agreement, the FC Barcelona football team will wear the UNICEF logo on their shirts this season. The first team will unveil the new shirt this coming Tuesday, when we play our first Champions League match against PFC Levski Sofia at Camp Nou.

In August 2003, the General Assembly of members authorised the Club Board to negotiate an agreement to place advertising on the team shirts, as the economic situation the club was in when we took office obliged us to explore all the possibilities for generating income.

Fortunately, thanks to our collective efforts, to good economic management in recent years, to the sporting successes the club has achieved and to the renewed enthusiasm of everyone involved, there no longer exists such a pressing need for the financial benefits that we could obtain from placing advertising on the club shirt.

In view of this fact, several months ago the Board began a process of reflection to decide the best option for branding the shirt. This debate coincided with another aimed at positioning FC Barcelona as "més que un club" - more than a club - worldwide. The conclusion was that we should place our greatest asset, the shirt, at the service of this ambitious project.

FC Barcelona is more than a club in Catalonia. It is our country's most representative sporting institution, and one of its leading ambassadors. For different reasons, too, FC Barcelona is more than a club for many people in the rest of Spain, who saw Barça as a speaker for freedom and democratic rights.

Football today has become global. The FC Barcelona fanbase has spread and grown spectacularly all over the world, as new members from outside Catalonia and Spain join every day. The club cannot but respond to this rising global wave of followers. There is both a need and an obligation to provide such a response, and we feel that the most consistent way of doing so is to take another step towards becoming more than a club worldwide.

The motto "més que un club" is an open definition. It is this flexibility, perhaps, that makes it such an appropriate way of defining the complex identity of FC Barcelona. There has always been a Barça that plays every Sunday and every Wednesday and a Barça whose heart beats constantly, every day, to the rhythm of people's concerns. This Barça is now a global club. Now we want to globalise the Barça that cares about its people too. We want to globalise the civic-minded, caring, humanitarian Barça.

And we believe that the best way of doing this is to enter into an alliance with UNICEF, the fund set up by the United Nations to foster children's welfare. Firstly, we decided to donate 0.7 per cent of club income to the FC Barcelona Foundation and to formally support the United Nations Millennium Goals. Next, we decided to contribute one-and-a-half million euros to the humanitarian work of UNICEF over the next five years, and to display the fund's logo on the club football shirt. We are convinced that this is an excellent agreement, as it positions FC Barcelona in an absolutely unique dimension.

We are aware of the challenges that this decision places before us. To be more than a club is something we must all work towards together, every day: players, coaching staff, directors, employees, members, fan clubs and followers - we all have a role to play in this. But we are convinced that we can do it, and we believe, too, that this project will help us to fulfil our ambition of making Barça a truly universal club.

We hope that you will find this project as exciting as we do, and that you will make it your own. It is the greatest challenge we have taken on for the next few years. Many thanks for your support and confidence."

Joan Laporta i Estruch

President of FC Barcelona

Jeżeli ktoś chce tłumaczenie bezpośredni od ludzi, którzy taki list dostali to zapraszam chociażby na BO. Ja jutro sobię ten liścik zobaczę 'na żywo' bo ciekaw jestem jak to wygląda.

A teraz bonus :twisted:
Obrazek

"Choć przegraliśmy Puchar Katalonii, mecz posłużyl mi, aby sprawdzić, że moja decyzja o pozostaniu w Barcelonie była słuszna. Ponieważ kiedy nie ma Xaviego, Eto'o, Puyola, Iniesty, Gio, Zambrotty, Thurama, Deco, Gudjohnsena, Messiego i Ronaldinho, trener stawia na mnie!"

:lol2: :lol2: :lol2:

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 08 wrz 2006, 15:34

Na mecz z Osasuną Frank powołał następujących graczy:

Bramkarze: Valdes, Jorquera
Obrońcy: Zambrotta, Oleguer, Marquez, Puyol, Thuram, Sylvinho
Pomocnicy: Edmilson, Motta, Iniesta, Deco, Xavi
Napastnicy: Giuly, Eto'o, Messi, Gudjohnsen y Dinho

Tym razem na trybunach zasiądą Haus, Gio, Santi i... no kto aaaa "pełnoprawny członek drużyny" (jak eufemistycznie sam o sobie mówi) Javier Pedro Saviola - przyznam, że jestem tym faktem baaaardzo zdziwiony :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”