Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 140

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
kibic_korony
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kibic_korony » 05 wrz 2006, 17:06

Ja osobiscie jestem bardzo ciekawy gry Golanskiego. Dla mnie ten zawodnik powinien byc juz sprawdzony w tamtym sezonie, ale coz nasi znawcy Go nei zauwazyli. Mysle, ze udzwignie ciezar gry w kadrze i nie spali sie tak jak Blaszczykowski...

Ja nie postawil bym na Gargule, poniewaz poza bramka nie pokazal kompletnei NIC nawet jednego dobrego czyt. prostopadlego podania, a tego glownei wymaga sie od srodkowych pomocnikow :angry:

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 05 wrz 2006, 17:41

http://sport.gazeta.pl/sport/1,65025,3593453.html
Kto miał najwięcej podań do przodu na połowie atakowanej? Bez niespodzianki - Radomski (11) - on w końcu gra najbliżej obrońców i powinien najwięcej grać do przodu. Ale drugie miejsce zajął cofający się Maciej Żurawski (9). Nasz rozgrywający numer jeden Mirosław Szymkowiak miał tylko trzy (!) podania w ataku do przodu (zresztą tyle samo do tyłu i żadnej straty), co świadczy o tym, że praktycznie w ogóle go nie było widać w ofensywie. Jeszcze gorzej wypadł w II połowie Euzebiusz Smolarek, który nie miał w ogóle żadnego celnego podania do przodu (na całym boisku), zaliczył 5 do tyłu i 6 strat! Z kolei Jacek Krzynówek aż przesadzał z grą do tyłu, bo miał w całym meczu na połowie ataku aż 13 podań w stronę naszej bramki i tylko 7 do przodu. Dla porównania - nasz wysunięty napastnik Tomasz Frankowski miał siedem podań do przodu i tylko pięć do tyłu.

[...]Całkiem nieźle w statystyce wypadł za to krótki występ Łukasza Garguły, który miał pięć celnych podań (trzy do przodu), trzy straty i trzy przechwyty. No i strzelił pięknego gola.
Jak to mówią... lepszy rydz niż nic. Można mówić, że po uzyskaniu znaczącego prowadzenia Finowie odpuścili pressing i Garguła miał więcej swobody, ale od razu można przypomnieć, że Simek tak się zestresował, że już w 20 minucie nie miał siły :mrgreen:.

To co napisał czeher... hmm. optimum na obecną chwilę, żal tylko, że nie mamy lewych pomocników i Ebi bez formy.

Awatar użytkownika
mihalinho
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mihalinho » 05 wrz 2006, 18:44

Według mnie tej reprezentacji nie naprawi żaden trener. Ostro do roboty muszą wziąść się kadrowi psycholodzy, ponieważ mentalność zespołu jest fatalna. Wpłynęły na to m.in. kompromitacja na Mistrzostwach Świata i nieudane mecze towarzyskie (w mniejszym stopniu).

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 05 wrz 2006, 20:58

Na stadion panie i panowie! :lol:

Za legia.net:

Mecz eliminacji piłkarskich mistrzostw Europy Polska - Serbia, który ma odbyć się jutro na stadionie Legii nie przyciąga dużej liczby kibiców. Do wtorkowego popołudnia organizatorzy meczu sprzedali zaledwie 1200 biletów. Najprawdopodobniej sprzedaży biletów nie służy wynik kadry w meczu z Finlandią oraz ogromne ceny wejściówek. Najtańszy bilet na łuk kosztuje 40 zł.

Sprzedaż wejściówek prowadzona będzie również w dniu meczu od godziny 10 do rozpoczęcia spotkania. Stadion otworzy swoje bramy dla kibiców na dwie godziny przed pierwszym gwizdkiem sędziego Grahama Polla.

Ceny biletów:

Oba łuki – 40 pln,
trybuna otwarta – 90 pln,
sektory przed trybuną krytą – 120 pln,
trybuna kryta - sektory A i F – 150 pln,
sektory B i E – 200 pln,
sektor D – 300 pln

To co? całe forum spotyka się w sektorze D???

Awatar użytkownika
kibic_korony
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kibic_korony » 05 wrz 2006, 22:14

I to własnie jest glupota PZPN !!! Tyle za bilet po takim blamazu to daje, albo fanatyk, albo glupek... Nie moge pojac dlaczego kadra nei gra w Kielcach.. Niby chodzi o brak lotniska, ale za bardzo nei chce mi sie w to wierzyc, podbno poszlo o jakas sprzeczke Tkaczuka z wladzami "PZPN". Jednego jestem pewien, ze na stadionie Korony bylo i taniej i duzo lepiej pod wzgledem komfortu ogladania i kibicowania...

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 06 wrz 2006, 10:56

Reasumujac wychodzi na to:
Kowalewski
Golanski - Bak - Lewy - Zawlakow
Jelen - Gargula - Kazmierczak - Krzyniu
Zuraw - Ebi
Dzisiaj pojawia sie troche inny sklad :arrow:
Kowalewski
Golanski - Bak- Jop- Zewłakow
Jelen - Radomski - Lewandowski- Krzyniu
Zuraw - Matusiak

Dal mnie jesli wyjdzie taka "11" to bedzie to prawdziwe morderstwo naszej kadry. 4 srodkowych obroncow, do tego 2 bocznych i bramkarz czyli tak naprawde szykuje sie gra bardzo defensywna. Choc sam w to wątpie, bo i Radomski i Lewy juz od dawna maja dosc wystepów na srodku pomocy, bo w klubie graja na pozycji stoperów. Lepiej w srodku dac Kazka i Gargułe, areszta dla mnie neich pozostanie tak jak jest podane...

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 06 wrz 2006, 11:07

Messi E2 Ronaldinho pisze:Jelen - Radomski - Lewandowski- Krzyniu

Boże uchowaj :? Zizou z Doniecka :? Jeszcze tego by brakowało by w drugiej lini zagrał dwójka stoperów :!: Przeciesz z nich taki DM'y jak ze mnie Proboszcz :? Oni graja na stoprze w klubie wiec gdzie oni maja oczy ? Jak nie ryzykujesz nie wygrywasz - Kaziu - Garguła - może brakuje im ogranie - może doświatcznie ale na pewno nie "jaj" i woli walki. Beda gryść glebe by pokazaś sie bo to ich "5 minut" bo jak zagra Lewy to nie ma pytań. Radek Matusiak w ataku ? hmm to bedzie nasza mała odpowiedz na Zilica :P Ważne że postawią [chyba już pewne] na Kowalewskiego w bramce :!: Bak Jop na środku obronny, Wasyla bym nie skreslał jeszcze - a Błaszczyk wejdzie na podmeczonego rywala, oby tylko Jeleń dał mu po garach :P Po mecz - mamy wygrana jak tak zrobią :] Kużwa to jak tu na wietrze wiliki jakies :lol: Jak Leo zarabie wiecej niż prezydent to ja nie obiecuje awansu a odrazy puchar EURO ale chce pensje jak Sepp Baletter :P

Leo pracuje u nas nie leganie :P hehe polecam dziś "Dziennika" :wink: wczoraj mnie Paweł Zarzeczny w TNV 24 rozwalił :P widac nie przepada za Bobo Kaczmarkiem...

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 06 wrz 2006, 11:14

kibic_korony pisze:Jednego jestem pewien, ze na stadionie Korony bylo i taniej
Akurat to jest dziwne stwierdzenie. Koszty biletów nie ustala klub, na obiekcie którego ma grać reprezentacja, nie ustala też miasto, jeżeli do niego nalezy obiekt. Właściciel wynajmuje, a ceny biletów ustala PZPN.
Więc nie wiem skąd u Ciebie taka pewność.

Poza tym nie sądzę, żeby po sobotnich popisach naszych kopaczy, gdziekolwiek w Polsce stadion mógł się zapełnić na środowym spotkaniu. A ceny jeszcze w tym przeszkadzają. Dziś pewnie już zaczęło się rozdawanie biletów po zakładach pracy :lol:

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 06 wrz 2006, 11:29

Zaza gramy na 4 środkowych obrońców. Może gdybyśmy tak wystapili z Finlandią wynik byłby 1-0 dla nas po przypadkowej bramce.

A tak na poważnie to widać, że Leo jeszcze do końca nie zna zawodników i sugeruje sie opinia "Bobo" Kaczmarka i Dziekanowskiego. Można by powiedzieć niestety. Widać było to także po dokonanych zmianach Krzynówek grał ofensywnego pomocnika, po zejsciu Szymkowiaka. Beenhakker pewnie myśłał, że tu jak w Holandii, jak się przestawi skrzydłowego na środek to wiekszych problemów z adaptacja na te pozycje mieć nie powinien. Znów niestety brakuje elementarnego wyszkolenia, którego powinni nauczyć w czasach młodzików czy kadetów. Potrzeba czasu, jednak tego czasu brakuje. Tak naprawde nowy trener powinien przepracowac pełny czteroletni cykl tzn. EME, ewentualnie ME, EMŚ, ewentualnie MŚ i dopiero można mówic o postępie naszej kadry narodowej i ocenie wyników. Tylko tutaj na przeszkodzie stoi wiek Leo i kontrakt, który zostanie przedłużony tylko jeżeli dokona cudu - awansuje z tym co ma w tej chwili do ME.
Zaza pisze:wczoraj mnie Paweł Zarzeczny w TNV 24 rozwalił
Przełaczyłem odrazu jak powiedzieli, że ze studia w Łodzi w rozmowie uczestniczy także ni(e)jaki Jan Tomaszewski. Nie rozumiem po co go w ogóle ktos do studia zaprasza. Ten chłop tylko krytykowac potrafi. Jeszcze jakby tak krytyka była konstruktywna, a nie tylko po to aby zagoscic na dłuzej w mediach.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 06 wrz 2006, 11:53

Babel masz racje co to Tomaszewskiego - Lepper polskiej piłki :P ale najbardzie mnie smieszy to jak on zaczyna swoje kazanie :P Polska grała słabo a czemu grała ? sam sobie zadaje pytanie :wink: Zróć uwage na to - "Nie wygrany a dla czego nie wygramy ? już mówie" :lol:

Co do Leo to trzeba dać mu czas - nie za dużo - jednak to miała być zmiana a jak narazie nie widac kompletnie wizji i zmian. Bo w taki razie co złego zrobił Janas ? przegrali mundial ['] o ale chyba każdy liczył sie z tym że nowy trener coś wniesie w ten zespoł a on stawia na Dudka :? takie same zagrywki z Ebim i Jeleniem :? i może by tak dalej. Wyniku nie zrobi na już ale pytanie czy wie co zrobić ?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 06 wrz 2006, 12:04

Jaka dyskusja :D
szkoda, że Leo tego nie czyta, może miałby łatwiej,
tak jak napisaliscie wyżej - mega defensywna taktyka. Prezcież gramy u siebie, przecież musimy atakować pozycyjnie, przecież Leo mówił, ze uczył chłopaków grać atakiem pozycyjnym, że stereotyp tym, ze Polska potrafi dobrze grać tylko z kontry odejdzie do lamusa - a co się okazuje ?
że grajac u siebie, będąc w takiej sytuacji w jakiej jestesmy po meczu z bardzo przeciętnymi Finami, mając w perspektywie kolejen dużo cieższ mecze - Leo wystawia większość piłkarzy defensywnych :!:

Czeher jakby był, to by napisał, ze to brak konsekwencji u trenera :lol:

Nie da sie dobrze grać atakiem pozycyjnym mając w srodku pomocy 2 nominalnych stoperów, toż to śmiech na sali.
jeszcze przed 3 godzinami myślałem, ze powalczymy o remis chociaż, ale wystawiając tylu defensorów - możemy sobie strzelić bardzo łatwo samobója [dosłownie i w przenośni] będziemy grać cofnięci, piłka znów będzie krążyła głownie w okolicy naszego pola karnego, a Serbia bedzie sobie spokojnie piłkę rozgrywać na naszej połowie, będą blisko naszego pola karnego - każdy strzał z dystansu [a przecież Serbowie maja piłkrzy potrafiących uderzać z dużych odległości] zawsze istnieje ryzyko, ze będzie rykoszet, wtedy oczywiście nie będzie winnych - bo rykoszet to pech wg ogólnie przyjętych "zasad"

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 06 wrz 2006, 12:12

fieldy jeszcze pasuje do tego zadać jedno pytanie czy któryś z naszych 4 stoperów przypilnuje tak Zigica, aby nie oddał w meczy groźnego strzału głowa. Bardzo wątpliwe.

Ogólnie taki skład awizuja media, wiec jeszcze szansa jest, że wyjda w innym ustawieniu. Choc ostatnio przewidzieli bezbłednie.
fieldy pisze:szkoda, że Leo tego nie czyta, może miałby łatwiej,
Trzeba mu maila napisac.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 06 wrz 2006, 12:20

Babel ale Zigic to nie kłopot - to ze ma 2 metry to nie ważne - bo on sam nie wypracuje okazji - nie wiem może widziałeś - Milan : Crvena - Billy i Simic na środku nie ma Zigića :P A taki miał byc groźny że hoho...

Stanković i Ilić to beda zagrożenia :roll: Szczególnie oni - Zigic to 2 metrowy czołg który zanim sie złoży do strzału noga może mu buty siągnąć :lol: ale podstawa odciąć go od piłek na nos od piłek z drugiej lini i nie ma Zigica.

Kolejna stawa że wystanienie dwóch stoperów na środku pomocy nie gwarantuje czyszczenie i znakominej gry w odbiorze - przeciesz przeciesz on mają tyle z rozgrywających co :? Głupota naprawde - musi grac jeden z nich wyżej - ostatnie mecze pokazał że Radomski cofa sie w linie z Bakiem - nie potrafi piłki wyprowadzić gdy kryją Szymka itd :?

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 06 wrz 2006, 12:31

Tak tylko Jop z Bąkiem Costacurcie, mimo jego wieku moga co najwyżej buty polerować. Ogladałem ten mecz i widziałem Zigica w kilku innych spotkaniach. Zagrozenie z jego strony istnieje praktycznie tylko w powietrzu. Z 100% pewnoscia moge natomiast napisac, że koledzy na czele z Dekim, stworza mu kilka okazji. Bo taktyka Serbii jest oparta na stwarazaniu sytuacji Zigicowi. Jednak prawda jest taka, że Zigic bez wsparcia kolegów sytuacji miec nie bedzie. Trzeba także uważac na serbskich pomocników, bo graj agresywnie i sami też potrafia strzelić.

Wyłaczajac druga linie Serbii, wyłaczymy także ich atak. Tylko to jest dopiero połowa sukcesu. Pasuje też pomysleć aby coś skonstruować, a Radomski z Lewandowskim nie gwarantuja rozegrania i cierpliwego tworzenia akcji.

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 06 wrz 2006, 12:35

Bo u nas środek pomocy będzie tylko do bronienia a za ofensywę pewnie będą odpowiedzialni Krzynówek z Jeleniem. Podobnie graliśmy w wygranych meczach z Włochami i (chyba) Serbią za Janasa. Bedzie pełna konsternacja jak wyjdzie ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”