Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 05 wrz 2006, 20:25
bellus
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 05 wrz 2006, 20:38
Uchi_

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 05 wrz 2006, 21:02
Mam nadzieje, że by tak było. Jakby nie patrzeć 3 naszych obcokrajowców trenerów diametralnie zmieniło treningi. Wszystko jest inne - wszystko tak jak we Włoszech - jak na zachodzie.Uchi_ pisze:Co do Barboliniego, to pewnie gwarantowałby on sukcesy, wprowadził by coś nowego do kadry, nowe treningi,
Kandydatury Karpola nie ma, to ja ją stworzyłem na potrzeby dyskusji chyba z duchem (nie jestem pewien).Uchi_ pisze:osobiście kandydatura Karpola też nie jest wskazana,
W woli ścisłości - była inna sytuacja. Teraz reprezentacje Rosji prowadzi Caprara (nie pamietam czy tak się pisze).Uchi_ pisze:W Rosji jest inna sytuacja, trener klubowy gra swoimi zawodniczkami w rep
bellus
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 05 wrz 2006, 21:10
Babel
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 05 wrz 2006, 21:33
bellus pisze:W woli ścisłości - była inna sytuacja. Teraz reprezentacje Rosji prowadzi Caprara (nie pamietam czy tak się pisze).
Hehe, no nie ma jak to dyskutować o niczymbellus pisze:Kandydatury Karpola nie ma, to ja ją stworzyłem na potrzeby dyskusji chyba z duchem (nie jestem pewien).
bellus pisze:Mam nadzieje, że by tak było. Jakby nie patrzeć 3 naszych obcokrajowców trenerów diametralnie zmieniło treningi. Wszystko jest inne - wszystko tak jak we Włoszech - jak na zachodzie.
bellus pisze:Nie można powiedzieć, że nasze siatkarki grały całkowicie źle i nie było żadnych plusów. Jak ktoś oglądał mecz to wie. Były ciekawe akcje. Widać, że drużyna jest bardzo silna. Brakuje stabilizacji. Miały 16-8 z Włoszkami w pierwszym secie. Miały 5 set w meczu z Kubą i Rosją (bardzo silnymi zespołami). Realnie patrząc to jest tak Brazylia, Rosja, Chiny (to pierwsza trójka, z kolejnością przypadkową), potem są USA, Włochy, Polska (też kolejność przypadkowa). Tylko, ze w wynikach nie ma odzwierciedlenia tego wyliczenia. Znakomita większośc kadry gra za granicą, mamy dużo młodych zdolnych dziewczyn.
Babel pisze:Z PE Sosnowiec w pierwszym sezonie miał do dyspozycji ( ...) Bartmana
Byłoby ciekawie, jakaś 'babska ręka' wreszcie by zawisła nad kadrą, może by to dało lepsze rezultaty, ale doświadczenia trenerskiego Magda nie ma żadnego, choć fakt, że ma już słuszny wiek, a w kadrze zagrała już ho ho, może być zastępujący uprawnienia trenerskie.Tylko jak mówisz nie ma czasu na eksperymenty.Babel pisze:Zdecydowanie leży do w gestii wydziału szkolenia i prezesa PZPS. Wydaje mi się, ze ciekawym pomysłem mogło by być powierzenia kadry np. Magdalenia Śliwie. Jednak byłby to swego rodzaju wielki eksperyment. Chyba nie mamy czasu i środków na eksperymenty. Jednak czasmi warto zaryzykować.
Babel pisze:Dzis ogladałem wiadomości sportowe na TVP1 i Glinka stanowczo odrzuca wspołprace z Niemczykiem. Jednym słowe nie ma szans aby w kadrze było miejsce dla tych dwóch osób jednoczesnie. Swoja droge jesli maja stroic takie fochy i unosic sie honorem to niech sp... Kadra narodowa to cos większego niz słowa więc pani primadonna Glinka powinna sie zastanowic m.in. dzięki komu jest gwiazda światowej siatkówki i dla kogo gra.
Uchi_
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 05 wrz 2006, 21:54
onet.pl pisze:Według prezesa PZPS na najbliższe zgrupowanie przyjadą wszystkie zawodniczki poza Małgorzatą Glinką. "Glinka poinformowała nas, że w tym roku nie będzie grać w reprezentacji, niezależnie kto będzie trenerem" - dodał prezes Przedełski.
Więc jednym słowem na te osoby nie ma raczej co liczyc. Szkoda bo jak na warunki Polski są to osoby z wybitnymi osiagnieciami. Jednak wybitni ludzie sie tak nie zachowuja. Szczególnie jesli chodzi o reprezentacje narodowa. PZPS powinien postawić sprawe jasno i klarownie, bo cyrku pod swoja bandera nie powinien tolerować. Podziękowac państwu za współprace. Oczywiscie Niemczykowi z nalezytymi honorami. A co do Glinki to wszystko powinno zależeć od konceptu nowego trenera. Ja osobicie nie chciałbym miec w kadrze zawodnika, który obraza sie na kilka słów(prawdy?). Z drugiej strony tak jak napisałes własciwie nic nie wiemy i trudno oceniac te sytuacje.onet.pl pisze:Andrzej Niemczyk lekceważy reprezentację i pracodawcę - powiedział prezes Polskiego Związku Piłki Siatkowej Mirosław Przedpełski. - Swym zachowaniem bulwersuje nas. Czekaliśmy na niego kilka godzin. Mieliśmy porozmawiać o jego pracy z reprezentacją kobiet lub o rezygnacji. W poniedziałek rozpoczyna się zgrupowanie przed niezwykle ważnymi kwalifikacjami do przyszłorocznej Grand Prix. Odbędą się one pod koniec września w Warnie.
Wydaje mi sie akurat wyjazd Bartmana do Włoch w jego przypadku może utemperwoac jego charakter, nayczyc profesjonalizmu. Podczas treningów z Granvorka, Bernardim czy Howardem mogł zrozumiec ile mu jeszcze brakuje. Fakt, ze wyjazd do Wloch nie był przemyslana taktyka, tylko ucieczka z tonącego okrętów - Polskiej Energii Sosnowiec.Uchi_ pisze:W sumie to Bartman to dla mnie talent, który jednak ma problemy lekko z głową,
Babel
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 05 wrz 2006, 22:03
Babel pisze:Wydaje mi sie akurat wyjazd Bartmana do Włoch w jego przypadku może utemperwoac jego charakter, nayczyc profesjonalizmu. Podczas treningów z Granvorka, Bernardim czy Howardem mogł zrozumiec ile mu jeszcze brakuje. Fakt, ze wyjazd do Wloch nie był przemyslana taktyka, tylko ucieczka z tonącego okrętów - Polskiej Energii Sosnowiec.
Uchi_
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 05 wrz 2006, 22:19
Babel

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 05 wrz 2006, 22:19
Zrobił moim zdaniem bardzo dobrze. Gdyby został w PE tylko by się zmarnował. Sam pisałeś o tym, że Kardas to słaby trenre to co słaby trener mógł dać takiemu zawodnikowi? Tam przynajmniej uczy się wszystkiego od najlepszych. Ja tam w niego wierze i myśle, ze jego gra może dać nam MEJ.Babel pisze:Wydaje mi sie akurat wyjazd Bartmana do Włoch w jego przypadku może utemperwoac jego charakter, nayczyc profesjonalizmu. Podczas treningów z Granvorka, Bernardim czy Howardem mogł zrozumiec ile mu jeszcze brakuje. Fakt, ze wyjazd do Wloch nie był przemyslana taktyka, tylko ucieczka z tonącego okrętów - Polskiej Energii Sosnowiec.
bellus
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 05 wrz 2006, 22:46
Mam info od kumpla, który także poleciał teraz do Kazania, na (( % pierwszym rozgrywającym, chociaż w kadrze są układy, na które nie ma rady...Babel pisze:Tylko ja o Bartmanie wiem tyle ile napisza o nim w wszystkich dostępnych dla mnie mediach. Ty chyba możesz coś więcej powiedzieć na jego temat?
Na pewno chłopak ma dobre warunki fizyczne, duze umiejetności i sporo doswiadzczeń jak na swoj wiek. Nie każdy 19 latek ma okazje mieć na koncie kilkanascie wystepow w Serie A1. Zreszta zobaczymy co pokaże w Kazaniu na ME.
Bellus, on musi teraz grać właśnie, a nie tylko trenowaćbellus pisze:Zrobił moim zdaniem bardzo dobrze. Gdyby został w PE tylko by się zmarnował. Sam pisałeś o tym, że Kardas to słaby trenre to co słaby trener mógł dać takiemu zawodnikowi? Tam przynajmniej uczy się wszystkiego od najlepszych. Ja tam w niego wierze i myśle, ze jego gra może dać nam MEJ.
Uchi_

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 05 wrz 2006, 23:01
Uchi_ pisze:Chociaż jestem zdania, że będzie bogatszy w doświadczenie, więc jak już siedzi to nie ma co wracać
Jest magnesem, bo to tam gra się najlepiej i tam, są najlepsi trenerzy.Uchi_ pisze:A jego transfer nie nazwałbym ucieczką z PES, a raczej z PLS-u, bo liga włoska najlepsza, to przyciąga jak magnes.
bellus
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 05 wrz 2006, 23:09
Wspomnień, nie ma za wesołychbellus pisze:Nie tak z nowu, że tylko siedział. W paru meczach zagrał.
bellus pisze:Jest magnesem, bo to tam gra się najlepiej i tam, są najlepsi trenerzy.
Uchi_
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 05 wrz 2006, 23:25
Dlatego dziwne, że kilku zawodników tj. Murek, Kadziewicz, Szczerbaniuk nie zdecydowali się na przejscie, albo pozostanie w we Włoszech. Widocznie bycie prowincjonalana gwiazdeczka ich zadowala. Biorac przykład Winiarskiego. Trenowanie z takim zawodnikami jak Heller, Andre Nascimento, Marco Meoni i gra przeciwko śmietance najlepszych siatkarzy świata, piekna lokalizacja Trento i na pewno nie małe pieniądze. Wcale się nie dziwie, że wybrał te oferte zamiast dostawania butelkami w Częstochowie, czy oglądania hałd węgla brunatnego w Bełchatowie.bellus pisze:Jest magnesem, bo to tam gra się najlepiej i tam, są najlepsi trenerzy.
Babel

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 05 wrz 2006, 23:28
Nie jestem przekonany, ale z tego co pamiętam to w 12 spotkaniach wystąpił.Uchi_ pisze:Wspomnień, nie ma za wesołych
Do tych trzech dodał bym jeszcze Papkego, który po odejściu z Mostostalu spokojnei mógł pojechać do Włoch. Tam mają lepszą odnowe, lepszych lekarzy to pewno by nie był tak wyniszczony jak teraz jest.Babel pisze:Dlatego dziwne, że kilku zawodników tj. Murek, Kadziewicz, Szczerbaniuk nie zdecydowali się na przejscie, albo pozostanie w we Włoszech.
bellus

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 06 wrz 2006, 15:46
bellus
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio