Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 142

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Reputacja: 0
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 06 wrz 2006, 19:26

Zaza pisze:dwóch stoperów na środku drugiej lini
Radomski i Lewandowski sa typowymi stoperami? Jak ma to przyniesc efekty to niech graja dwojka DMow. Moze Lewandowski okaze sie bardziej przydatny niz Szymkowiak.
Ja mam dziwne przeczucie ze ten skald zagra POWYZEJ oczekiwan. Pamietacie co bylo na mundialu w Korei jak wyszli rezerwowi w meczu z USA? Ci "rezerwowi" beda chcieli udowodnic trenerowi ze to oni zasluguja na pierwszy sklad i to moze byc ich jedna z ostatnich szans. Ja licze na wygrana Poakow i mysle ze tak sie stanie ;)

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 06 wrz 2006, 19:29

Martinho pisze:Radomski i Lewandowski sa typowymi stoperami?
TAk :!: przynajmniej ten drugi od kilku sezonow 2-3 jest typowym stoperem a Arek tez zostal ostatnio przekwalfikowany :!:
Martinho - widac Finowie bardzo slabi, wlasnie prowadza z Portugalia

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 06 wrz 2006, 19:34

czeher pisze:widac Finowie bardzo slabi, wlasnie prowadza z Portugalia
Podbudowało ich zwyciętwo z takim zespołem jak Polski i teraz chłopaki wiedzą, że mogą każdego pokonać :lol:

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 06 wrz 2006, 19:35

czeher pisze:TAk przynajmniej ten drugi od kilku sezonow 2-3 jest typowym stoperem a Arek tez zostal ostatnio przekwalfikowany
No ja wiem ze pykaja na stoperze ale nie sa to TYPOWI stoperzy. W pomocy rowniez grac potrafia, wiec dziwie sie dlaczego Zaza jest tak zdziwiony wystawieniem ich do srodka pomocy... Zaufajcie Leo w koncu, chyba on lepiej wie kto z aktualnych zawodnikow nadaje sie najlepiej do pierwszego skladu.
czeher pisze:Martinho - widac Finowie bardzo slabi, wlasnie prowadza z Portugalia
Chyba jako jedyny nie przewidzialem z wszechwiedzacych userow tego forum ze Finlandia bedzie rewelacja tej grupy. przynajmniej na razie :roll:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2433
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 06 wrz 2006, 20:18

Finowie już nie prowadzą, jednak remis jak dotychczas jest ich.

Jak dla mnie Lewandowski nigdy nie był typowym defensywnym pomocnikiem. Zawsze dużo lepiej radził sobie na środku obrony. Radomski jednak jest chyba lepszy jako DM, co nie zmienia faktu, że na pozycji stopera również grywa.

Zatem jak to wygląda :?: Stoper i DM na środku pomocy naszej reprezentacji :>

To można skwitować tylko... :roftl3: albo :rydzyk: przed Beenhakker'em. Jedną z tych opcji wybiorę po zakończeniu spotkania :P

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 06 wrz 2006, 21:20

RealFan pisze:Finowie już nie prowadzą, jednak remis jak dotychczas jest ich.
oj ta grupa jest ciekawsza niz sie poczatkowo wydawalo :!:

No prosze mozna :!: kilka zmian, wywalenie starych pierdzieli i wprowadzenie mlodej krwi przynosi wymierne efekty :!:
Matusiak poczatkowo troche usztywniony, potem podwajany, potrajany ale gol doda mu skrzydel :!:
Golanski gra tak jak Wasilewski w Lechu :!: ogolnie spoko

Kowalewski 8) 8) 8) 8) 8) Gibon to jest gosc :!: teraz widac jak fundamentalna jest gra w 1 skladzie w klubie - czuje pilke wychodzil w tempo a co najwazniejsze wybronil 100tke - oczywiscie odrobine szczescia mial ale jednak pilke czuje :!: oby tylko glupio nie stracici bramki i odrzyja nadzieje :!:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8729
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 06 wrz 2006, 21:21

cloner pisze:Nie powinnismy :wink: byc takimi pesymistami Przypomnijcie sobie jakim ustawieniem gralismy dawno temu sparingi z Wlochami i Serbia wlasnie :P
Jesli dobrze pamietam to w srodku wtedy bylo dwoch DM, czyli Lewandowski i Kukielka. I dali sobie rade, czemu teraz mieliby sobie nie poradzic :?:
hmm, po 1. polowie nie jest zle :-)
sprawdza sie to, co napisalem, czyli gra dwoma DM 8)

Radomski gra naprawde bardzo dobry mecz :) oby tak do konca :D Lewandowski rowniez narazie bez zadnego wiekszego bledu, moze podania zadnego kluczowego nie mial, ale poprawnie.
Gibon jak zawsze elegancko 8) Sam na sam sobie poradzil, Dudek by puscil :P

No i brawo dla Golanskiego za rajdy, a przede wszystkim dla debiutanta Matusiaka za gola :brawo:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 06 wrz 2006, 21:29

:shock: Czy to my polacy :?:

Na boisku jest całkiem inny zespół. Obawiałem się o grę ofensywną, jednak skrzydła robią swoje. Zwłaszcza prawa flanka Jeleń-Golański :spoko: Lewa trochę słabiej, ale dziś nawet Żewłakow wychodzi do przodu :D

To jest zupełnie inna gra. Lewandowski z Radomskim może nie grają porywająco w środku pola, jednak nie jest najgorzej. Trzeba powiedzieć, że wnoszą do gry więcej niż wnosił Szymkowiak.

Matusiak bramka w debiucie :brawo: Tych sytuacji mieliśmy jednak więcej i można było prowadzić wyżej, Jednak nie nażekajmy bo nie ma powodu.

Jednak, żeby nie było zbyt różowo to należy trochę skrytykować obrońców, którzy dopuścili do tego, że niemal nie straciliśmy bramki i uratował nas jedynie Kowalewski. Panowie stoperzy jeszcze muszą sporo poprawić :P

Awatar użytkownika
Bobohawk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobohawk » 06 wrz 2006, 21:41

Jakie wrażenia po pierwszej połowie? Ano troszkę mieszane, bowiem grę w ataku oceniam bardzo dobrze, jednak w obronie jest już miernie. Pierwszy raz od bardzo dawna widzę naszą kadrę grającą pressingiem :)) chyba wreszcie Beenhaker im wmówił, że tak się teraz gra w piłkę. Dodatkowo kilka razy pograli piłką z pierwszej i o to właśnie chodzi :) Tak się gra :!: Kolejne to fakt, że mimo strzelenia gola nie cofnęli się, tylko wciąż atakują. Kolejny wielki plus dla napastników. Jeleń widać, że pomału staje się liderem, nie boi się wziąć ciężaru na siebie. Matusiak strzelił bardzo ładną bramkę i w całej połowie dużo walczy :) Sprawdza się wariant Lewandowski-Radomski :) Widać, że najlepiej czują się na tej pozycji.
Przejdę jednak do obrony, bo tam już tak różowo nie jest. Owszem w ataku bardzo dobrze gra Golański i po raz kolejny napiszę O to chodzi :!: Żewłakow też się często włącza i o to chodzi :!: :lol: Ale według mnie to Bąk jest już do wymiany. Widać, że na Katarze zbyt wysokiego poziomu nie ma. Mimo wszystko obrońcy robią zbyt dużo głupich błędów, ale w bramce jest Kowalewski. Widać jak bardzo stara się przekonać Leo, że należy mu się to miejsce w składzie. Ogólnie, widzimy zupełnie inną kadrę, która mogłaby teraz powalczyć z wieloma kadrami. Wreszcie grają na poziomie, grają nowoczesną piłkę. I o to chodzi :!: :) Wracam po drugiej połowie :)

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8729
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 06 wrz 2006, 22:31

I juz po meczu, 1-1 sie skonczylo, ale bylo OK. Wg mnie sprawdzilo sie ustawienie zespolu. Dwojka DM moze grac i gra naprawde niezle :)
Nie bede sie rozpisywal o poszczegolnych zawodnikach - kazdy kto ogladal - doskonale widzial, kto jak zagral :wink:

MAN OF THE MATCH - GIBON :brawo:

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 06 wrz 2006, 22:35

Kilka uwag odnoścnie meczu:

1. Okazuje sie, że Szpakowi nie obce są jakże popularne skróty myślowe i z Jakuba Błaszczykowskiego zrobił się nam JakuBowski.
2. Wspomniany w pkt1 Błaszczykowski po opuszczeniu(?) naszego kraju przez Bykowskiego bezapelacyjnie zdobył miano Pierwszego Latawca Polskich Boisk.
3. Po tak wspaniałym wyniku PZPN słusznie powinien podnieść ceny biletów o jakieś 50%.
4. Ale ci Serbowie są słabi.
5. Co to się dymiło z murawy? :roll:
6. A w szóstym, ostatnim punkcie prawdziwy rarytas w postaci cytatu: "No dlaczego nie wpuszcza Garguły. Nie rozumiem tego. Prawda Grzegorz?" z rozpaczliwym akcentam Szpaka na "no dlaczego" :twisted: :wink:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 06 wrz 2006, 22:36

7. A Garguła dalej się rozgrzewa.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 06 wrz 2006, 22:36

cloner pisze:Dwojka DM moze grac i gra naprawde niezle Smile
mozna dyskutowac, ale ogolnie bylo ok :!: jednak gdyby byl jakis zawodnik usposobiony bardziej ofensywnie moglaby pojsc prostopadla a tak posucha
Moze grac ale nie zawsze :!: zalezy od przeciwnika moim zdaniem :!:
Bobohawk pisze:Ale według mnie to Bąk jest już do wymiany
i kogo wstawimy :?:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 06 wrz 2006, 22:38

Tak jak mówiłem. Obrona nie grała najlepiej i to się zemściło.

Przednie formacje raczej nie zawodziły na przestrzeni całego spotkania, ale defensywa... :roll:

Jeden błąd. Jop wyszedł do długiej piłki i się z nią minął, co nie powinno się przytrafić :!: Jak wyszedł stoper to boczny powinien zejść bliżej środka. I zszedł, ale interweniował niezbyt dobrze :?

Bramkarz rewelacja, pomoc bardzo dobrze, atak nieźle, ale obrona bez rewelacji :P Tyle po meczu.

I z opcji :roftl3: czy :rydzyk: jako podsumowanie gry dwójki DM'ów w środku pola trzeba chyba jednak wybraćto drugie, jednak wcale nie było perfekcji :P

Awatar użytkownika
limansky
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: limansky » 06 wrz 2006, 22:39

No i po meczu... Szkoda 2pkt, z pewnością można było to wygrać. Krótka analiza z mojej strony.

Na boisko wybiegł dzisiaj zupełnie inny zespół niż w meczu z Finlandią. Inny pod względem personalnym, a także mentalnym. Pierwsza połowa zagrana znakomicie, druga zresztą tez aż do 71 min. Widać było świeżość nowych zawodników, wolę walki i ubieganie się o każdą piłkę. W bramce znakomicie zaprezentował się Wojciech Kowalewski, naprawdę bardzo udany mecz, jeden z bohaterów. Stoperzy - PARODIA! Nie wiem co w tej reprezentacji robi jeszcze Mariusz Jop, który popełnił fatalny błąd przy bramce, tzw. pusty przelot. Stwierdzam i obwiniam go za stratę bramki. Jacek Bąk z pewnością też ma juz najlepsze lata za sobą, może lepiej byłoby wymienić tę parę stoperów na dwójkę Lewandowski - Głowacki (Bosacki)? Inna bajka to boczni obrońcy, Znakomicie podłączający się Golański wypychał ładnie Jelenia, który dzięki akcjom swojego kolegi mógł wchodzić w pole karne. Lewa strona obrony - Żewłakow podtrzymywał swój stały poziom. Bardzo dobrze dzisiaj funkcjonowała też pomoc. Udany okazał się powrót do dwóch DM, dobra współpraca Radomskiego z Lewandowskim owocowała wieloma przechwytami i dobrym kreowaniem gry. Na skrzydle znakomicie zagrał Jeleń, do czego już mnie ostatnio zdążył przyzwyczaić. Widać jednak że lubi schodzić do środka w pole karne, dublując przy tym pozycję cofającego się Maćka Żurawskiego. Druga strona to w końcu dobry mecz Jacka Krzynówka. Zabezpieczany przez Michała szarpał elegancko do przodu. Szkoda tylko że nie zawsze udają mu się wrzutki. No i zostaje atak. Myślę że dobre zestawienie Matusiak - Żurawski zaowocowało wkońcu bramką tego pierwszego, który ładnie wprowadził się w zespół. Maciek zmarnował piłkę meczową, ogólnie nie błyszczał w tym meczu. Cała drużyna ładnie zagrała pressingiem i myślę że taka gra zaowocuje w nast. spotkaniach.

Dziwi mnie dlaczego Leo nie dał szansy Gargule ani Ebiemu, myślę że w końcówce przydałby się taki świeży zawodnik w środku pola albo w ataku.

No i na koniec taki apel: nigdy więcej Szpakowskiego, proszę... Uważam że kolo nie nadaje się na komentatora, a dobry jest tylko w czytaniu z ust i przekręcaniu nazwisk... Mam do niego pewien sentyment, ale temu panu juz podziękujemy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”