Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 143

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 06 wrz 2006, 22:43

Niby gra dobra, ale po dwóch meczach u siebie mamy tylko 1 punkt ...

Obrona była dziś zdecydowanie najsłabszą formacją (nie licząc Golańskiego). Dokładnie nie pamiętam ile razy Serbowie wyszli na sam na sam z Kowalem, ale kilka akcji mieli. Tutaj wielkie brawa dla bramkarza Spartaka. Pokazał, że może walczyć nawet o koszulke nr1 z Borucem. Jop co zrobił prz stracie gola [*]. Wasilewski tylko wszedł i odrazu :lol: :P Matusiak w debiucie gol. Zresztą BOT wystawił do reprezentacji samych strzelców ;) .

czeher pisze:i kogo wstawimy

Szukała

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 06 wrz 2006, 22:46

Sero pisze:Szukała
jasne, a moze Fojuta :?: :think:

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 06 wrz 2006, 22:48

czeher pisze:jasne, a moze Fojuta

Lepszy niż Bąk z Jopem razem wzięci :P

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 06 wrz 2006, 22:49

Sero pisze: Jop co zrobił prz stracie gola
To było typowe wyjście... po browar :wink:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8729
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 06 wrz 2006, 23:00

W sumie chcialbym wreszcie zobaczyc mecz reprezentacji Polski, kiedy na srodku nie bedzie gral Bak :lol: A jego absencja nie bedzie spowodowana kontuzja badz kartkami :wink:

Fojut, gdyby tylko gral czesciej bylo naprawde zajebiscie 8)

:think: Nasza kadra dzis nie grala zle, ale cos trzeba zmienic, ulepszyc, mozna powiedziec, ze atak Zurawski - Matusiak moze zostac 8) Jelen na prawym skrzydle, na lewym Krzynowek, ale ... tylko z jednej akcji w 2.polowie, gdzie w niezlym tempie wbiegl w pole karne i uderzyl w swiatlo bramki 8) Jak juz wczesniej wspomnialem, dwoch DM moze byc, choc niekiedy mozna to zmieniac :wink:
Obrona - tu najwieksze chyba problemy. Na lewej Zewlakow musi grac wg mnie, bardzo pewny w defensywie. Z prawej w sumie moze grac Golanski, ale tylko w formie i bez kontuzji of course :P
Srodek to juz inna bajka, nie mam czasu na dywagacje nt. pary stoperow :wink:

I tyle 8)
[ide ogladac w spokoju mecz Francja - Italia :wink: choc gol byl po spalonym]

Awatar użytkownika
rebuzz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rebuzz » 06 wrz 2006, 23:02

hmm 1:1 z Serbia, wynik nieciekawy ... z gra bylo lepiej przynajmniej ( tutaj zgadzam sie z komentatorami ) do 70 minuty... no moze do 60 wedlug mnie .. a pozniej gralismy tak jak z finlandia, nie wiem co myslec o tej reprezentacji ... w kazdym razie odwazna wypowiedz Leo dzisiaj po meczu napawa optymizmem .. ale to tylko slowa i one nie beda grac.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 06 wrz 2006, 23:09

1-1 :roll: Nie było zle, ale wynik jest jaki jest i po dwoch meczach u siebie ammy 1 pkt i marne szanse na awans. :cry: Po meczu jasno mozna stwierdzic, ze kolejne powolania to Cecot, Popek, czy Wrobel z BOT Bełchatów, przynajmniej strzela w debiucie bramke 8)
Ogolnie koncepcja taktyczna sie sprawdzila, ale jedynie do 60 minuty, pozniej trzeba było zrobic 2 zmiany i nadal było by ok. Dobry a nawet b. dobry wystep Radka Matusiaka, liczyłem na niego i mnie nie zawiodł bramka, dobra sytuacja oraz dwa kapitalne podania do Krzynia i Zurawia. To jest chyhba ten typ jaki szukał Janas :arrow: wysoki(Rasiak) ale i z technika (Matusiak). Dobrze w pierwszej polowie podawał Radomski :arrow: dwa jego długie podania :arrow: palce lizac...
Jedno co mnie zaniepokoiło w przerwie to wypowiedz Jopa :arrow: "to dopiero polowka meczu, poczekajmy do konca", chyba chciał kibicow przygotowac na to co nastapilo w 71 minucie... :P
Naprawde szkoda, ale i Leo nie ustrzegł sie błedow :arrow: wejscie Blaszczykowskiego :? po co, dlaczego. Naprawde w lidze sprawia lepsze wrazenie. Jednak na reprezentacje sporo za słaby.
Ogolnie szkoda wyniku i pora przemyslec co dalej. Leo cos tam mowil, ze wykona zadanie, ale czy bedzie trzeba czekac na kolejna porcje goryczy i dosłownie prosb. Nie daje wiary, ze Leo posadził min. Dudka, Szymka czy Franka z tego,ze sa poprostu obecnie załosnie słabi. Prasa domagała sie wprost zmiany w bramce, wejscia Jelenia, dania szansy Matusiakowi czy Golanskiemy i to raczej zadecydowało....

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 06 wrz 2006, 23:20

Nie spodziewałem sie że będą grali tak dobrze, bo jakość naszej gry, (główne w napadzie i skrzydłach) była o niebo lepsza i w związku z tym Golański, Jeleń i Matusiak powinni sie na stałe zadomowić w pierwszej "11" pozatym świetnie zagrali oczywiście Kowalewski (10 jak nic za taki mecz) Krzynówek, i na naprawde dobrym poziomie Lewandowski, Zurawski i Radomski
Z tym ze o ile Matusiak spowodował swoją grą (świetnie utrzymywał sie przy piłce, walczył o górne piłki schodził na boki i strzelał a potem przerywał akcje przeciwników) znaczna poprawe gry Zurawskiego, to w Obronie nawet kapitalny Golański który grał fantastycznie jako nowocześny obrońca (masa dośrodkowań , pare rajdów, świetna współpraca z Jeleniem dzięki czemu Irek nie walił w mór jak to było np. na mundialu gdzie nie miał wsparcie i solidna gra w obronie) nie był wstanie podnieść poziomu gry naszej defensywy którą skutecznie utrzymywali na poziomie meczu z Finlandią JOP i Bąk (ile było 60 metrowych piłek które trafiały do napastników ile dośrodkowań po których Zigic był sam na sam albo 1:1 z obrońcą ile głupich strat NO I TA BRAMKA!!!!) i tu trzeba wprowadzić kogoś nowego bo z pustego to i Salomon nie naleje. Słowem nasi trenerzy powinni wreszcie wystawiać Lewandowskiego w środku OBRONY a nie pomocy gdzie zreszta zagrał naprawde dobry mecz bo w klubie gra naprawde dobrze jako stoper (i pisze to mimo tego ze osobiście za nim nie przepadam) nie wiem też czy Bosacki nie piwinien wrócić bo jest jednak nie tylko dobry w powietrzu ale i szybki a szybkości Jopowi i Bąkowi brakuje aż nadto, a w środku pomocy za Lewandowskiego bym wystawiał bardziej ofensywnych Gargułaelub Gize, który sie świetnie spisuje w lidze, albo chociarz Kaźmierczaka, a Radomskiego bym zostawił w spokoju bo grał w tym meczu naprawde dobrze i to tez w ofensywie więc conajwyrzej można liczyc na powrót do formy Sobolewskiego po kontuzji.

Więc dla mnie 11 rep. powinna na przyszłośc wyglądać jakoś tak:

---------------------Boruc/Kowalewski (bardzo podoby poziom)------

--Golański----Lewandowski------Bąk/Bosacki(obaj kiepscy)--Zewłakow(bo nie ma nikogo lepszego)---

Jeleń------Radomski/Sobol-----Garguła/Giza----Krzynówek--

-----------------Zurawski---------Matusiak-------- I na ławie Smolarek+ Sagan jak by był w formie z gry w Portugali

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 06 wrz 2006, 23:39

czeher pisze:mozna dyskutowac, ale ogolnie bylo ok
szkoda, ze obrona zagrała, jak zagrała. Nie można dopuszczać do takich sytuacji - bramkarz zawodnikiem meczu :? to nie świadczy dorbze o obronie, choć Golański akurat się wyróżniał na plus. Bardzo dobrze po skrzydle atakował, gorzej ze stoperami.

Krzynówek dziś nic nie pokazał, poza jedym wejsciem w ich pole karne i strzałem w bramkarza - kiepski występ i komentarz, bo usłysząlem, ze widzimy dzis dawnego Krzynówka :shock: ja go tam nie widziałem,

Świetnie Jeleń, Kowalewski, Matusiak, czy Radomski [aż byłem w szoku]

Szkoda, że za Lewandowskiego w końcówce nie wszedł Kaźmierczak

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 06 wrz 2006, 23:41

Mecz mi sie podobał. gralismy bardzo dobrze, szkoda ze po 71 minucie do konca kurwica mnie brała, ale mysle ze pare zmiena i bedzie ok.
Wyleciec na stałe na pewno muszą:
1. Jop
2. Frankowski
3. Dudek ( bardzo mało mozliwe)
Na stopera ktos za Jopa sie znajdzie, Bąk poki co ma pewne miejsce w składzie, ale z czasem ktos mu moze zagrozic. Coraz wiecej nowych graczy sie pojawia.
W pomocy mysle ze Radomski - Sobolewski dadzą rade. Chciałbym zobaczyc co potrafi ten Kazmierczak, moze następnym razem.
Atak powinien zostac, do rywalizacja powinni sie jeszcze pojawic Rasiak z Saganowski. Byłoby naprawde ok. Skrzydła są wporzo, chociaz na lewą flanke przydałaby sie lepsze konkurencja. Smolarek chyba niedługo wyleci z kadry...moze Niedzielan by sie nadawał? Na prawej na 100% Jeleń, mysle ze stawianie na Błaszczykowskiego sie opłaci, dzis grał duzo lepiej, chociaz jeszcze sporo brakowało, ale to napewno jeden z naszych największych talentów.
Rywalizacaj Kowlewski - Boruc wydaje sie ultraciekawa.
Mysle ze cos jeszcze mozemy wywalczyc, szczególnie ze grupa jest dosc wyrównan i padło sporo remisów.

Awatar użytkownika
limansky
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: limansky » 06 wrz 2006, 23:45

fieldy pisze:Krzynówek dziś nic nie pokazał, poza jedym wejsciem w ich pole karne i strzałem w bramkarza - kiepski występ i komentarz, bo usłysząlem, ze widzimy dzis dawnego Krzynówka Shocked ja go tam nie widziałem,
Fieldy może nie tyle co dawnego Krzynówka, ale muszę przyznać, że imo zagrał najlepszy z wszystkich ostatnimi czasy. Niestety jak narazie nie mamy dla niego wartościowego zmiennika, choć dałbym szansę Zieńczukowi...[/img]

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 06 wrz 2006, 23:55

limansky pisze:
fieldy pisze: Niestety jak narazie nie mamy dla niego wartościowego zmiennika, choć dałbym szansę Zieńczukowi...[/img]
Może Kosowski sie w Chievo odrodzi (choć to ewentualnie dalsza przyszłość) a tak na teraz to nie wiem kto tam moze grać na dobrym poziomie, Zieńczuk też nie gra teraz tak jak kiedyś, Moze Smolarek, wkońcu jest uniwersalny, dobry technicznie i dynamiczny
PS: Krzynówek był aktywny i dla mnie zagrał bardzo dobry mecz, moze nie tak fenomenalny jak w El. do MŚ bo wtedy grał fenomenalnie ale i tak bardzo dobrze
EEE coś sie tam z cytatami nawaliło, ale nie chce mi sie kombinowac

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 07 wrz 2006, 9:33

Piwus Twoje słowa były prorocze - pressing czyni cuda :]

1:1 i nie wiem czy podzielać hura optyminz co nie których - bo o tyle o ile i gra i zaangażowanie było na poziomie - to też nie możemy mówic że zasługiwalismy na wygraną i to jest najważniejsze - bo to tylko Serbia u siebie z jedynym Stankoviciem na poziomie. Ale żeby nie wybrzudzać trzeba troche po cukrować. To w jaki sposób Kowalewski wybronił strzał Zigica z pierwszej połowy [co serb Bąkowi wyszedł za pleców] to pozostanie tajemnicą Kowala :P Tą sytaucją jak i tym asekurowaniem lini obrony, wyjściemi do piłek pokazał wszystkim że - Dudek ? jaki Dudek ? - Teraz śmiało może stwierdzić ze i Boruc i Kowal stoczą walke o nr 1 :wink: Co mnie w tym meczu zaskoczyło to gra środka pola - to i tak nie to bo w końcu to stoprzedy ale musze odszczekać co wcześniej mówiłem :P Kilka razy pokazali sie z inne strony nie znanej do tej pory :wink: Matusiek - Zurawski - wielu widziało bramke Radka i zawalanie Macka okazji na 2:0 ale ogółem współpraca tych dwóch było ciekawa :] To szukanie sie i gra taka bez piłki - a pamietajmy ze to ich pierwszy mecz. Matusiak zagrał ciekawie - nie uleg presi i nie przewracał sie o własne nogi - świetnie że sie pokazał bo ciekawy to gracz - jeszcze w lidze by sie kilku innych znalazło :] Idzmy dalej - Nasza lewa strona ['] Zieńczyk o tak ! on by przynajmiej wywołał nacisk na Krzynówka który teraz jak by nie grał ma miejsce w skłądzie :? bo przeciesz w pierwszej połowie nie było naszej lewej strony :roll: śmiało może pochwalić reprezentacje jednak to tylko remis i tylko serbia ...Leo bał sie zaryzykować - zagrał jak Capello z Villareal :wink: Zero ryzyka - zmiana za zmiane - pozycja za pozycja - a mógł sciągną wykończonego Radomskiego i wpuscić bardzie ofensywnego pomocnika - przeciesz pod koniec w środkowej strfie była dziura i tak moze było ich ukuć :] Ale bał sie Leo :!: Bał - bo jednak głupia strata - już nie ma dwóki DM - długa piłki na Zigica i co ? juz wcześniej mieli ostrzeżenia wiec nie kusił losu - "jesli nie da sie wygrac trzeba zremisować "

Z jednej strony inna gra - walka - pressing - z drugiej brak skutecznosci [szczescia ?] i to tylko Serbia ...

Awatar użytkownika
AnYa
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AnYa » 07 wrz 2006, 10:30

Ulalala....Calkiem dobry mecz w naszym wykonaniu,wynik juz troche mniej fajny ;) Co nam po jednym punkcie chociaz akurat w sytuacji w jakiej tabela sie po pierwszych meczach ulozyla nie jest to dla nas tragiczne. Portugalia rowniez z 1 punktem :D Cienkiuto widze nasze szanse na Euro...

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 07 wrz 2006, 10:58

A było tak dobrze, teraz szkoda tej dobrej gry...Straciliśmy 2 punkty, ale można z optymizmem czekać na następny mecz.

Piłkarz meczu to zdecydowanie Kowalewski. Gdyby nie on, mogłoby być fatalnie przez żenująco słabą grę stoperów. Myślę, że powinniśmy pożegnać pana Jopa i pana Bąka. Nie skreślałbym za to jeszcze Głowackiego, bo do momentu czerwonej kartki z Finlandią był najlepszym z obrońców. Szkoda, że Fojut jest jeszcze taki młody. Gdyby grał więcej w Boltonie to zdecydowanie postawiłbym na niego. Z Bąka, a tym bardziej Jopa nie będzie już nic dobrego. Zamiast nich na stoperze postawiłbym Lewandowskiego. Wczoraj zanotował dużą liczbę odbiorów, ale widać, że jeśli chodzi o akcje zaczepne to u niego krucho, zresztą trudno się dziwić. LEWANDOWSKI MUSI GRAĆ NA OBRONIE!

Co do reszty obrony to trzeba wspomnieć o bardzo dobrym meczu Golańskiego. Takiego obrońcy nam potrzeba. Szkoda że musiał wcześniej opuścić boisko. Żewłakow solidny w obronie, ale w ofensywie cała lewa strona bardzo przeciętnie. Co by tu nie mówić, ale strata bramki to po części także wina Żewłaka...W pomeczowym studiu wyraźnie widać, że jak Jop minął się z piłką to Żewłakow stoi jeszcze przed Lazoviciem, by na ok 11 metrze się zatrzymać! Czy on gra w piłkę od wczoraj?

Pomoc zagrała dobry mecz. Znów świetnie Irek Jeleń, szarpał tą prawą stroną niemiłosiernie. Na lewej Krzynówek poza tym jednym wejściem w drugiej połowie przeciętnie moim zdaniem. Środek niezły co mnie trochę zdziwiło. Pewni w odbiorze, Radomski rzucał niezłe piłki.

Jeśli chodzi o atak, to chyba znaleźliśmy optymalne ustawienie. Liczyłem na dobry występ Matusiaka i się nie zawiodłem. Zagrał bardzo dobry mecz i był obok Kowalewskiego najlepszy w naszym zespole. Zdobył bramkę, trudno mu było odebrać piłkę, walczył, zastawiał się no i mógł zaliczyć ze dwie asysty gdyby Żuraw i Krzynek uderzyli celniej. Żurawski zagrał słabiej...Ta systuacja w drugiej połowie przypomniała mi tę z meczu Wisła-Parma, z tym, że tak piłka wpadła do siatki. Starał się, dużo biegał i pomagał w pomocy. Nie było źle ale od niego oczekuje się więcej.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”