Post Wyświetl pojedynczy post autor: BartekTS » 04 sie 2006, 13:33
BartekTS

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 04 sie 2006, 14:09
Tak cos tak gadali o tym podczas TdFBartekTS pisze:Lukaz! Zadzwon do operatora. Wyrzykowski mówil, że za darmo Ci dołożą Eurosport 2
czeher
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 04 sie 2006, 14:18
Na telegazecie nie maBartekTS pisze:PS Lukaz: Mecz HSV - Roma chyba na DSF ale nie dam głowny uciąc!
Zawsze siedzieli przy mecie i machali jak przejeżdżali kolarze wiec chyba będą jeździć, czasem też Lang do nich wpadał na małegoczeher pisze:A beda nadawac z Warszawy czy tez beda jezdzic na kazdy etap
No mam nadzieję że wrócą po TdPczeher pisze:Co do Vuelty to czy wspomniany duet wogole nie bedzie komentowal tego czy tylko podczas TdP Bo w sumie ten Probisz troche dretwy
Yukasz
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 28 sie 2006, 0:34
Yukasz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 03 wrz 2006, 23:46

czeher
Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 03 wrz 2006, 23:49

kaczy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 06 wrz 2006, 23:47
Yukasz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 06 wrz 2006, 23:53
Duch
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 07 wrz 2006, 0:01
No właśnieduch99 pisze:mój typ powędrował na Jensa Voigta
Yukasz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 07 wrz 2006, 7:43
bellus
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 07 wrz 2006, 15:26
TdP zaczał się w poniedziałek a ja jeszcze nie obejrzałem żadnego etapubellus pisze:Dla mnie kolarstwo jest nudne. Jakoś nie pasjonuje mnie oglądanie Turów wszelakiej maści.
Jeden dzień chyba jakoś przeżyjesz w końcu gdyby miasto nie chciało to nie wyraziłoby zgody na przejazd wyścigu a mogę cię zaręczyć że to nie Lang zabiega o Jelenią Górę a władze miasta o przejazd TdP.bellus pisze:Miasto będzie całkowicie zamknięte
Słyszałem że wczoraj jakas banda fanatyków w biało-czerwonych strojach grała w W-wie z Serbskimi fanatykami zamiast iść na piwo lub obejrzeć jakiś film przed TV. Podobno nawet w całej Europie fanatycy piłki nożnej wyszli na boiska i biegali za piłkąbellus pisze:jakaś banda fanatyków zamiat sobie kupić auto, będzie się męczyć na rowerze.
Choćby poprzez relacje na Eurosporcie2 czy TVPolonii nasz kraj jest pokazywany w wielu krajach Europy (eurosport2 w 40bellus pisze:Gdyby to jeszcze dawało realne korzyści w postaci propagowania miasta, ale w to wątpie. Widze same minusy tego Tour-u.
...i chyba należysz do opozycjibellus pisze:Widze same minusy tego Tour-u.
Yukasz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 07 wrz 2006, 18:31
Właśnie o takie coś mi chodzi. Dla mnie kolarstwo jest nudne bo jest niezwykle przewidywalne. Znaczy schematyczne. Bo na rowerze nie można jechać na kilka sposobów. Wszystko opiera się na tym czy ktoś szybciej czy wolniej kręci pedałami. W takim hokeju czy siatkówce wszystko po pierwsze jest szybsze, a po drugie nie jest to taki schemat - bo zaatakować piłkę to można na wiele, wiele sposobów. A tutaj trudno naciskać na pedały w jakiś odkrywczy sposób.Lukaz pisze:Ale jakoś nie płaczę bo do tej pory odbyły się same płaskie etapy - na nich nie ma się specjalnie czym pasjonować bo wszystko wygląda tak samo - ucieczka zostaje dogoniona na ostatnich kilometrach przed metą i potem mamy finisz z całego peletonu.
Lukaz pisze: Jeden dzień chyba jakoś przeżyjesz w końcu gdyby miasto nie chciało to nie wyraziłoby zgody na przejazd wyścigu a mogę cię zaręczyć że to nie Lang zabiega o Jelenią Górę a władze miasta o przejazd TdP.
bellus pisze:Miasto będzie całkowicie zamknięte bo jakaś banda fanatyków zamiat sobie kupić auto, będzie się męczyć na rowerze.
Gratuluje nie zrozumienia ironii.Lukaz pisze:Słyszałem że wczoraj jakas banda fanatyków w biało-czerwonych strojach grała w W-wie z Serbskimi fanatykami zamiast iść na piwo lub obejrzeć jakiś film przed TV. Podobno nawet w całej Europie fanatycy piłki nożnej wyszli na boiska i biegali za piłką Badziewie Wcześniej ci fanatycy spotkali się w Niemczech i też biegali za piłka a fanatycy tych fanatyków pojechali za nimi zeby ich oglądać Olaboga Czy nie lepiej się zrelaksować Question Na wakacje pojechałem samochodem Angry2 a przecież w sumie mogłem lecieć samolotem bo to szybciej by było, lecz troche drożej. Jak nigdy nie jechałeś na rowerze tylko zawsze i wszędzie jeżdzisz samochodem bo jest wygodniej to mi ciebie jest trochę żal Wink Nawet zawodowi kierowcy czasem wolą odpocząć od auta i pójść 500 metrów pieszo do sklepu zamiast samochodem choć było by szybciej i wygodniej - dziwaki jakieś Shocked
Lukaz pisze:Choćby poprzez relacje na Eurosporcie2 czy TVPolonii nasz kraj jest pokazywany w wielu krajach Europy (eurosport2 w 40 Exclamation ), mała reklama kraju Question
Lukaz pisze:Nie wydaje mi się a do tego najtańsza i najskuteczniejsza jaką możesz sobie wyobrazić - propagowanie krau poprzez relacje sportowe.
Lukaz pisze:Także kibice widząc przed TV lub osobiście na trasie wyścigu (znów zysk) różne zabytki później chcą je zwiedzić.
Lukaz pisze:inni mogli zobaczyć w Polsce to co najlepsze
Lukaz pisze:i chyba należysz do opozycji
bellus

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 07 wrz 2006, 18:44
zobacz sobie pelen wyscig albo etapy gorskie czy tez ITT to pogadamy - czy az tak jest przewidywalnebellus pisze:Dla mnie kolarstwo jest nudne bo jest niezwykle przewidywalne.
taki pkt widzenia mozna miec na inne dyscypliny, ahh wsyztsko zalezy czy uderzysz/kopniesz pilke mocniej czy lzej, czy biec szybciej czy wolniej itpbellus pisze:Wszystko opiera się na tym czy ktoś szybciej czy wolniej kręci pedałami.
czeher

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 07 wrz 2006, 19:18
ITT? strzelam, ze chodzi o jazde na czasczeher pisze:zobacz sobie pelen wyscig albo etapy gorskie czy tez ITT to pogadamy - czy az tak jest przewidywalne
No właśnie nie. Bo piłke można do kogoś podać, samemu strzelać, dryblować. A w kolarstwie to co?czeher pisze:aki pkt widzenia mozna miec na inne dyscypliny, ahh wsyztsko zalezy czy uderzysz/kopniesz pilke mocniej czy lzej, czy biec szybciej czy wolniej itp
Słuszne, masz racje. Trzeba jeszcze skręcać kierownicą na zakrętach, żeby się nie zatrzymać na tej publiczności co to czeka aż odblokują drogę i będzie można pojechać dalej.czeher pisze:nie wystarczy jedynie naciskac na pedaly
Na mój gusty tylko to odwraca uwagę od prawdziwych problemów. A potem wychodzi facet z SLD i na zarzuty, że nic nie zrobili dla miasta odpowiada, że jak to nic? przeciez TdP jedzie przez Jelenią Góre. Może to jest powodem "bicia się" miast o takie wyścigi?Jakby TdP nie przynosil zadnych profitow to nie biloby sie o niego tyle miast Exclamation nie byloby takiego sponsoringu, a Tour z roku na rok ma wiekszy prestiz
Mi samo kolarstwo nie przeszkadza - znaczy jak jade samochodem to mnie kolarze denerwują niezmiernie. Mnie irytuje to, że niewiadomo po co moje miasto będzie zamknięte niemal całkowicie. Nie poto budowano obwodnice by jeździł nią TdP tylko poto by jezdzili nią mieszkańcy miasta.czeher pisze:No ale coz jednemu nie pasuja pielgrzymki, innemu maratony a jeszcze inneemu kolarstwo czy tez wyciagi narciarskie, dyskoteki
bellus
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 07 wrz 2006, 19:37
To znowu była ironia bo z innego tematu dowiedziałeś się co to trudne słowo oznacza czy też piszesz bo nie masz nic lepszego do robotybellus pisze:Wszystko opiera się na tym czy ktoś szybciej czy wolniej kręci pedałami. W takim hokeju czy siatkówce wszystko po pierwsze jest szybsze, a po drugie nie jest to taki schemat - bo zaatakować piłkę to można na wiele, wiele sposobów. A tutaj trudno naciskać na pedały w jakiś odkrywczy sposób.
Usiądź sobie na górnej trybunie to nie zobaczysz bajecznie cudownego wzwodu Ronaldinho a jedynie to że biegnie z piłkąbellus pisze:zaatakować piłkę to można na wiele, wiele sposobów
'Kpisz czy o drogę pytasz?' Zaraz mi pewnie napiszesz że Kopernik była kobietąbellus pisze:Jeśli ankieter zada pytanie "czy jest pan/panii za tym by peleton TdP przejechał przez pana/panii miasto?" to wyniki będą zupełnie inne gdy się człowiek zapyta tak: "Czy jest pan pani za tym by peleton TdP całkowicie na kilka godzin zablokował miasto i spowodował problemy komunikacyjne?". Dwa pytania niemal identyczne w tym co wyrażają, a jednak wyniki zupełnie inne. Jak się takie miasto zamknie to co ludzie mają robić, sterczą zamiast się jakoś przemieszczać i patrzą jak jeden ściga drugiego. A, że są w telewizji to machają do kamery.
Za to ja pisząc o piłkarzach jako bandzie fanatyków, o Mundialu czy też o leceniu samolotem na wakacje mówiłem na seriobellus pisze:Gratuluje nie zrozumienia ironii.
Ale do tego TdP robią fanatycy a przy okazji za pieniądze sponsorów a nie miejskie i reklamują caly kraj. Gdyby w moim mieście nie było fanatyków koszykówki to nie byłoby też drużyny koszykarskiej. Bo to oni sami założyli klub i sami nim zarządzją. A co ich i mnie wraz z nimi obchodza ci których nie interesuje ten sport. Jak nie chca to nie chodzą na mecze i np nie strajkują bo im sie coś nie podoba. Po prostu nie przychodzą na halębellus pisze:Wg mnie kampaniia Wrocławia w zachodnich mediach...
Wiesz ja też słyszałem głosy narzekania że miasto zablokowane czy nie można iśc tam czy tam jak przyjechał do naszego kraju Papież. Ja uznałem że nie ma sensu z nimi dyskutować tak jak nie mam o czy rozmawiać z tobą. Napisałeś swoją opinię i jeseśmy ci za to niezmiernie wdzięcznibellus pisze:Jak się takie miasto zamknie to co ludzie mają robić,
Yukasz
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio