TOUR DE POLOGNE!!! - Strona 3

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
BartekTS
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BartekTS » 04 sie 2006, 13:33

Lukaz! Zadzwon do operatora. Wyrzykowski mówil, że za darmo Ci dołożą Eurosport 2.

PS Lukaz: Mecz HSV - Roma chyba na DSF ale nie dam głowny uciąc!

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 04 sie 2006, 14:09

BartekTS pisze:Lukaz! Zadzwon do operatora. Wyrzykowski mówil, że za darmo Ci dołożą Eurosport 2
Tak cos tak gadali o tym podczas TdF :lol: Ja nie mam zadnych watpliwosci co do wyboru Eurosport czy TVP - oczywiscie to pierwsze :!: Jaronski i Wyszykowski beda wymiatac :lol:
A beda nadawac z Warszawy czy tez beda jezdzic na kazdy etap :?:
Co do Vuelty to czy wspomniany duet wogole nie bedzie komentowal tego czy tylko podczas TdP :?: Bo w sumie ten Probisz troche dretwy :/

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 04 sie 2006, 14:18

BartekTS pisze:PS Lukaz: Mecz HSV - Roma chyba na DSF ale nie dam głowny uciąc!
Na telegazecie nie ma :evil:
czeher pisze:A beda nadawac z Warszawy czy tez beda jezdzic na kazdy etap
Zawsze siedzieli przy mecie i machali jak przejeżdżali kolarze wiec chyba będą jeździć, czasem też Lang do nich wpadał na małego :lol:
czeher pisze:Co do Vuelty to czy wspomniany duet wogole nie bedzie komentowal tego czy tylko podczas TdP Bo w sumie ten Probisz troche dretwy
No mam nadzieję że wrócą po TdP :> chociaż co do Wyrzykowskiego to mam duże wątpliwości i chyba tylko Jaroński z Proboszem będzie nadawał :roll:

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 28 sie 2006, 0:34

Tour de Pologne w TVP

4. września rozpoczyna się wyścig kolarski Tour de Pologne, wchodzący w skład UCI Pro Tour - najbardziej prestiżowego cyklu zawodów świata.

Kolarze będą rywalizować na 7 etapach. Pułtusk - Olsztyn (4 września), Ostróda - Elbląg (5 września), Gdańsk - Toruń (6 września), Bydgoszcz - Poznań (7 września), Legnica - Jelenia Góra (8 września), Szczawno Zdrój - Karpacz (9 września) i Jelenia Góra - Karpacz (10 września).

Telewizja Polska będzie relacjonować przebieg wyścigu w TVP1 i TV Polonia. Godziny transmisji:

4-8. września
TVP1: 14.30 - 15.00, 15.35 - 17.00
TV Polonia: 15.40 - 17.00
9-10. września
TVP1: 15.30 - 17.00
TV Polonia: 15.30 - 17.00

Już widzę te relacje z gadaniem eksperta Kurzajewskiego i jego gości zamiast pokazywania wyścigu :won: jakby tego było mało to tylko TVP może robic przerwy w realacjonowaniu wydarzeń sportowych :won:
-------------------------------------------------------------------------------------

Kanał Eurosport 2 przez następne trzy lata będzie relacjonował nasz narodowy wyścig kolarski Tour de Pologne UCI Pro Tour, wynika z porozumienia zawartego pomiędzy Eurosportem a Telewizją Polską. Podpisanie umowy zupełnie zmienia zasięg medialny wyścigu.

Kanał Eurosport 2 nadawany jest w dziewięciu wersjach językowych i dociera do 40 krajów Europy. Stanowi to znakomitą promocję nie tylko dla imprezy sportowej, ale i dla miasta i regionów, całej Polski.

Eurosport 2 przeprowadzi dwugodzinną bezpośrednią relację z każdego etapu. Początek codziennych relacji około godziny 15:00. W polskiej wersji językowej przebieg rywalizacji komentować będzie legendarna para kolarskich komentatorów Tomasz Jaroński i Krzysztof Wyrzykowski. Ekspertem będzie Piotr Wadecki, znakomity polski kolarz zawodowy, który w ubiegłym sezonie zakończył karierę.

Tour de Pologne jest jedną z najstarszych, ale i najważniejszych imprez sportowych w Polsce. W 2005 roku jego ranga i prestiż wzrosła jeszcze bardziej. Wyścig znalazł się w kalendarzu Pro Tour UCI, kolarskiej lidze mistrzów. 63. edycja imprezy wystartuje 4 września w Warszawie, a zakończy tydzień później 10 września w Karpaczu.

Ja chcę Eurosport2 :pray:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 03 wrz 2006, 23:46

Juz jutro rozpocznie sie wielkie swieto kolarksie w Polsce :lol: :D - a tutaj cos aby uatrakcyjnic ogladanie wyscigu 8) http://konkursy.rowery.org/tdp2006/

Lista startowa:
T-MOBILE TEAM
1 KIRCHEN Kim
2 GERDEMANN Linus
3 HONCHAR Serhiy
4 IVANOV Serguei
5 BAUMANN Eric
7 RABON Frantisek
8 WESEMANN Steffen

TEAM CSC
11 JOHANSEN Allan
12 PERON Andrea
13 VANDBORG Brian
14 MÜLLER Christian
15 ?
16 VOIGT Jens
17 MICHAELSEN Lars
18 LUTTENBERGER Peter

PHONAK HEARING SYSTEMS
22 GUIDI Fabrizio
23 HUNTER Robert
24 MC CARTY Jonathan Patrick
25 MOOS Alexandre
26 SCHAR Michael
27 PENA GRISALES Victor Hugo
28 RAST Grégory

CAISSE D’EPARGNE-ILLES BALEARS

31 CARRASCO GAMIZ Jose Luis
32 EFIMKIN Vladimir
33 FERTONANI Marco
34 ERVITI Imanol
35 MARKOV Alexei
36 PERGET Mathieu
37 PORTAL Nicolas
38 PEREZ SANCHEZ Francisco

LAMPRE-FONDITAL
41 BENNATI Daniele
42 BALLAN Alessandro
43 STANGELJ Gorazd
44 BONO Matteo
45 BRUSEGHIN Marzio
46 FORNACIARI Paolo
47 RIGHI Daniele
48 SANTAMBROGIO Mauro

RABOBANK
51 DEKKER Thomas
52 POSTHUMA Joost
53 DE GROOT Bram
54 FLECHA GIANNONI Juan Anto
55 KOLOBNEV Alexandr
56 LÖWIK Gerben
57 REUS Kai
58 FREIRE GOMEZ Oscar

ASTANA
61 ABELLAN OSSENBACH Carlos
62 BARANOWSKI Dariusz
63 DE KORT Koen
64 NAVARRO GARCIA Daniel
65 ROJAS GIL Jose Joaquin
66 SANCHEZ PRADO Eladio
67 SANTOS MARTINEZ Ivan

DISCOVERY CHANNEL PRO CYCLING TEAM
71 AZEVEDO José
72 BEPPU Fumiyuki
73 BILEKA Volodymyr
74 HOSTE Leif
75 LOWE Trent
76 POPOVYCH Yaroslav
77 VAN HEESWIJK Max
78 WHITE Matthew

DAVITAMON-LOTTO
81 AERTS Mario
82 VOGELS Henk
83 INGELS Nick
84 GATES Nick
85 KUYCKX Jan
86 STEELS Tom
87 VAN HECKE Preben
88 EVANS Cadel

QUICK STEP - INNERGETIC
91 RUJANO GUILLEN José
92 SANTAROMITA Ivan
93 SCARSELLI Leonardo
94 TRENTI Guido
95 VAN DE WALLE Jurgen
96 VASSEUR Cédric
97 TANKINK Bram
98 WEYLANDT Wouter

GEROLSTEINER
101 KRAUSS Sven
102 ORDOWSKI Volker
103 RUSS Matthias
104 SCHUMACHER Stefan
105 SCHOLZ Ronny
106 WEGMANN Fabian
107 ZBERG Beat
108 WROLICH Peter

EUSKALTEL - EUSKADI

111 ARANAGA AZKUNE Andoni
112 FERNANDEZ Koldo
113 GONZALEZ LARRANAGA Gorka
114 IRIONDO URANGA Iban
115 LUENGO CELAYA Anton
116 MAYOZ Ivan
117 ZUBELDIA AGIRRE Joseba
118 VERDUGO MARCOTEGUI Gorka

SAUNIER DUVAL - PRODIR
121 MAZUR Piotr
122 OLSEN Aaron
123 TRENTIN Guido
124 RINERO Christophe
125 PINOTTI Marco
126 MEIJAS LEAL Javier
127 ZAUGG Oliver
128 PAGLIARINI MENDONCA Lucia

TEAM MILRAM
131 CADAMURO Simone
132 CORTINOVIS Alessandro
133 MÜLLER Martin
134 LORENZETTO Mirco
135 JURCO Matej
137 VANOTTI Alessandro
138 SCOGNAMIGLIO Carlo

COFIDIS, LE CREDIT PAR TELEPHONE
141 AUGE Stéphane
142 BERTAGNOLLI Leonardo
143 CHAVANEL Sylvain
144 ELIJZEN Michiel
146 MORENI Cristian
147 PARRA PINTO Ivan Ramiro
148 WIGGINS Bradley

CREDIT AGRICOLE
151 BELLOTTI Francesco
152 BOTCHAROV Alexandre
153 DEAN Julian
154 KIRSIPUU Jaan
155 HINAULT Sébastien
156 LE MEVEL Christophe
157 PAURIOL Rémi
158 VOGONDY Nicolas

LIQUIGAS
161 CAPECCHI Eros
162 CURTOLO Alberto
163 DA DALTO Mauro
164 GARZELLI Stefano
165 GASPAROTTO Enrico
166 KREUZIGER Roman
167 NIBALI Vincenzo
168 QUINZIATO Manuel

FRANÇAISE DES JEUX
171 MCGEE Bradley
172 DA CRUZ Carlos
173 GUESDON Frédéric
174 LÖVKVIST Thomas
175 MENGIN Christophe
176 VAUGRENARD Benoît
177 VEIKKANEN Jussi
178 JEGOU Lilian

BOUYGUES TELECOM
181 CHAVANEL Sébastien
182 FEDRIGO Pierrick
183 FLICKINGER Andy
184 LABBE Arnaud
185 LE BOULANGER Yoann
186 ROUS Didier
187 VOECKLER Thomas

AG2R PREVOYANCE

191 CALZATI Sylvain
192 DION Renaud
193 DUMOULIN Samuel
194 KRIVTSOV Yuriy
195 MANGEL Laurent
196 GERRANS Simon
197 MOREAU Christophe

MICHE
201 NIEMIEC Przemysław
202 KOHUT Sławomir
203 KOHUT Seweryn
204 WOJTAS Arkadiusz
205 DI GRANDE Giuseppe
206 MUTO Pasquale
207 SERRY Eddy
208 CANESCHI Leonardo

CERAMICA FLAMINIA
211 SZCZAWIŃSKI Krzysztof
212 MARCZYŃSKI Tomasz
213 KRYŚ Hubert
214 KUCHYNSKI Aliaksandr
215 LONGO BORGHINI Paolo
216 RUDENKO Maxim
217 QUAGLIARELLA Domenico
218 SPADI Manuele

INTEL - ACTION
221 HUZARSKI Bartosz
222 RUTKIEWICZ Marek
223 ZAMANA Cezary
224 ZARĘBSKI Jarosław
225 OSIŃSKI Marcin
226 WITECKI Mariusz
227 BONDAREV Bogdan
228 KOSTYUK Denys

Trzeba przyznac kilka znakomitosci jest ale spodziewalem sie "wiekszych" nazwisk - jednak nie ma co wybrzydzac :!:

Trasa 63. Tour de Pologne:
4.9. 1. etap: Warszawa (Pułtusk) - Olsztyn (214 km)
5.9. 2. etap: Ostróda - Elbląg (119,6 km)
6.9. 3. etap: Gdańsk - Toruń (225,5 km)
7.9. 4. etap: Bydgoszcz - Poznań (182 km)

8.9. 5. etap: Legnica - Jelenia Góra (192 km)
9.9. 6. etap: Szczawno Zdrój - Karpacz (162,4 km)
10.9. 7. etap: Jelenia Góra - Karpacz (126 km)

zolty - etapy plaskie
czarny - etapy gorskie

Na Orlinku znowu bedzie sie dzialo :!: oj bedzie :!: w Sobote Krolewski etap jednak w Niedziele juz pewna innowacja :!: mianowicie nie bedzie jak dotychczas 2 etapow w tym czasowki tylko 1 :!: Niestety organizatorzy zrezygnowali z gorskiej czasowki, ktora odbywala sie na Orlinku szkoda bylo na co popatrzec ale za to nikt nie bedzie kalkulowac

Obrazek

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 03 wrz 2006, 23:49

Oficjalny kucharz TDP ma na imie zbyszek i wazy kolo 200 kg wynajmujemy mu mieszkanie w kolobrzegu i wlasnie wyjechal teraz do 15 wrzesnia go nie bedzie :) wiecie cos o nim moze ?

----------edit:

Znalazlem w necie jego zdjecia nawet :D kurde ... a on wynajmuje moje mieszkanie :P czuje sie jakos tak slawny .

Z prezydentem:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 06 wrz 2006, 23:47

Bierze ktoś udział w zabawie rowery.org :?: Mi przed chwilą udało się wejść na stronę, choc próbowałem chyba godzinę :evil:

Moje typy :wink: :

Zwycięzca: GARZELLI Stefano

Najlepszy polski zawodnik: NIEMIEC Przemysław
wywalczona pozycja: 9

PS Fajna ta ankieta w temacie :P Pamięta ktoś kiedy był taki skład na TdP :?: :shock: Aż dziwne :roll:

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 06 wrz 2006, 23:53

Obstawiałem już wczoraj i mój typ powędrował na Jensa Voigta oczywiście. 8) Co do najlepszego Polaka to mimo wszystko postawiłem na Rutkiewicza (pozycja nr. 8)

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 07 wrz 2006, 0:01

Nudziło mi się i po sobie postawiłem też za siostrę (sam zastanawiałem się nad takimi typami i jeszcze liczbą 17) :P Jutro jej o tym powiem bo teraz śpi, albo nie, nie powiem nic. Niech ma dziewczyna niespodziankę jak będzie odbierała nagrodę :P Niestety nie wiem czy dobrze zapamiętałem jej e-mail :roll:

Jej typy :P :

Zwycięzca: Jensn Voigt
Najlepszy polski zawodnik: Marek Rutkiewicz
wywalczona pozycja: 15

duch99 pisze:mój typ powędrował na Jensa Voigta
No właśnie :? Dla Garcellego może być zła pogoda (chyba bo nie wiem jak się w takiej czuje, w końcu to Włoch) - ma być zimno a co najważniejsze deszczowo, lecz chyba bez większego wiatru :badziewie: No ale czemu nie :wink:

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 07 wrz 2006, 7:43

Ja pozwole sobie dołożyć łyżke dziekciu do tej beczki miodu. Dla mnie kolarstwo jest nudne. Jakoś nie pasjonuje mnie oglądanie Turów wszelakiej maści. W normalnych warunkach to bym poprostu zajmował się czymś innym.
Jak co roku Tour jedzie przez moje miasto - Jelenią Góre. Tylko to co w tym roku wymyślili to przekracza moją zdolnosc percepcji. Miasto będzie całkowicie zamknięte bo jakaś banda fanatyków zamiat sobie kupić auto, będzie się męczyć na rowerze. Gdyby to jeszcze dawało realne korzyści w postaci propagowania miasta, ale w to wątpie. Widze same minusy tego Tour-u.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 07 wrz 2006, 15:26

bellus pisze:Dla mnie kolarstwo jest nudne. Jakoś nie pasjonuje mnie oglądanie Turów wszelakiej maści.
TdP zaczał się w poniedziałek a ja jeszcze nie obejrzałem żadnego etapu :oops: Główną przyczyną jest brak czasu ale zbytnio nie żałuję bo nasz TdP mnie jakoś specjalnie nie pociąga (wole Giro, TdF a nawet trochę Vueltę). Ale jakoś nie płaczę bo do tej pory odbyły się same płaskie etapy - na nich nie ma się specjalnie czym pasjonować bo wszystko wygląda tak samo - ucieczka zostaje dogoniona na ostatnich kilometrach przed metą i potem mamy finisz z całego peletonu. Ale inaczej jest na etapach górskich (z prawdziwymi szczytami) i tam jest co oglądać bo co chwilę ktoś ucieka, ktoś zostaje dogoniony a ostatecznie nikt nie wytrzymuje tępa najlepszego kolarza, który samotnie mija linię mety :D
Z tego co czytałem to dzięki kibicom na trasie czy prezentacji Touru w W-wie wyścig cieszy się dużym zainteresowaniem, czyli dla dużej rzeszy kibiców taki wyścig jest potrzebny.
bellus pisze:Miasto będzie całkowicie zamknięte
Jeden dzień chyba jakoś przeżyjesz w końcu gdyby miasto nie chciało to nie wyraziłoby zgody na przejazd wyścigu a mogę cię zaręczyć że to nie Lang zabiega o Jelenią Górę a władze miasta o przejazd TdP.
bellus pisze:jakaś banda fanatyków zamiat sobie kupić auto, będzie się męczyć na rowerze.
Słyszałem że wczoraj jakas banda fanatyków w biało-czerwonych strojach grała w W-wie z Serbskimi fanatykami zamiast iść na piwo lub obejrzeć jakiś film przed TV. Podobno nawet w całej Europie fanatycy piłki nożnej wyszli na boiska i biegali za piłką :badziewie: Wcześniej ci fanatycy spotkali się w Niemczech i też biegali za piłka a fanatycy tych fanatyków pojechali za nimi zeby ich oglądać :olaboga: Czy nie lepiej się zrelaksować :?: Na wakacje pojechałem samochodem :angry2: a przecież w sumie mogłem lecieć samolotem bo to szybciej by było, lecz troche drożej. Jak nigdy nie jechałeś na rowerze tylko zawsze i wszędzie jeżdzisz samochodem bo jest wygodniej to mi ciebie jest trochę żal :wink: Nawet zawodowi kierowcy czasem wolą odpocząć od auta i pójść 500 metrów pieszo do sklepu zamiast samochodem choć było by szybciej i wygodniej - dziwaki jakieś :shock:
bellus pisze:Gdyby to jeszcze dawało realne korzyści w postaci propagowania miasta, ale w to wątpie. Widze same minusy tego Tour-u.
Choćby poprzez relacje na Eurosporcie2 czy TVPolonii nasz kraj jest pokazywany w wielu krajach Europy (eurosport2 w 40 :!: ), mała reklama kraju :?: Nie wydaje mi się a do tego najtańsza i najskuteczniejsza jaką możesz sobie wyobrazić - propagowanie krau poprzez relacje sportowe. Ci kibice którzy interesują się kolarstwem także nasz Tour obejrzą bo należy on do tzw Ligi Mistrzów kolarstwa - ProTouru, czyli ścisłej czołówki. A dzięki temu co roku do kraju przyjeżdżają coraz lepsi kolarze i już teraz niektóre drużyny przysyłają na TdP lepszy skład niż na wielką hiszpańską Vueltę. Przed TdF (wiem że to nie to samo co TdP) bardzo duża liczba dziennikarzy jedzie aby zbierać informacje o poszczególnych etapach. A żeby to robić to muszą jeść i gdzieś spać czyli wydają pieniądze we Francji (przynajmniej ja widze korzyść dla kraju). Także kibice widząc przed TV lub osobiście na trasie wyścigu (znów zysk) różne zabytki później chcą je zwiedzić. Także pragną zmierzyć się z górami którymi wcześniej jechali najlepsi kolarze. Nasz tour może nie na taką skalę ale jednak też daje podobne korzyści. Zobacz ilu ludzi towarzyszy wyścigowi (ekipa wyścigu, dziennikarze, goście czy opiekunowie ekip kolarskich) i trzeba im także dać zakwaterowanie (zysk dla hoteli, restauracji itp). Później mogą chcieć w przyjechać do naszego kraju na odpoczynek bo byli już w wielu miejscach a u nas w kraju spodobały im się jakieś widoki, góry czy zabytki. Oczywiście wyścig trzeba też umiejętnie pokazać i trasę poprowadzić tak aby inni mogli zobaczyć w Polsce to co najlepsze ale możliwość ku temu juz jest :!: Itd itp :!:

Nie wiem jak to jest ale ja tu widzę same korzyści :roll:
bellus pisze:Widze same minusy tego Tour-u.
...i chyba należysz do opozycji :twisted:

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 07 wrz 2006, 18:31

Lukaz pisze:Ale jakoś nie płaczę bo do tej pory odbyły się same płaskie etapy - na nich nie ma się specjalnie czym pasjonować bo wszystko wygląda tak samo - ucieczka zostaje dogoniona na ostatnich kilometrach przed metą i potem mamy finisz z całego peletonu.
Właśnie o takie coś mi chodzi. Dla mnie kolarstwo jest nudne bo jest niezwykle przewidywalne. Znaczy schematyczne. Bo na rowerze nie można jechać na kilka sposobów. Wszystko opiera się na tym czy ktoś szybciej czy wolniej kręci pedałami. W takim hokeju czy siatkówce wszystko po pierwsze jest szybsze, a po drugie nie jest to taki schemat - bo zaatakować piłkę to można na wiele, wiele sposobów. A tutaj trudno naciskać na pedały w jakiś odkrywczy sposób.

Lukaz pisze: Jeden dzień chyba jakoś przeżyjesz w końcu gdyby miasto nie chciało to nie wyraziłoby zgody na przejazd wyścigu a mogę cię zaręczyć że to nie Lang zabiega o Jelenią Górę a władze miasta o przejazd TdP.

Miasto to ludzie, a nie Pan Prezydent Kusiak... Pozatym czymma się objawiać popularność takiego wyścigu? Jeśli ankieter zada pytanie "czy jest pan/panii za tym by peleton TdP przejechał przez pana/panii miasto?" to wyniki będą zupełnie inne gdy się człowiek zapyta tak: "Czy jest pan pani za tym by peleton TdP całkowicie na kilka godzin zablokował miasto i spowodował problemy komunikacyjne?". Dwa pytania niemal identyczne w tym co wyrażają, a jednak wyniki zupełnie inne. Jak się takie miasto zamknie to co ludzie mają robić, sterczą zamiast się jakoś przemieszczać i patrzą jak jeden ściga drugiego. A, że są w telewizji to machają do kamery.
bellus pisze:Miasto będzie całkowicie zamknięte bo jakaś banda fanatyków zamiat sobie kupić auto, będzie się męczyć na rowerze.
Lukaz pisze:Słyszałem że wczoraj jakas banda fanatyków w biało-czerwonych strojach grała w W-wie z Serbskimi fanatykami zamiast iść na piwo lub obejrzeć jakiś film przed TV. Podobno nawet w całej Europie fanatycy piłki nożnej wyszli na boiska i biegali za piłką Badziewie Wcześniej ci fanatycy spotkali się w Niemczech i też biegali za piłka a fanatycy tych fanatyków pojechali za nimi zeby ich oglądać Olaboga Czy nie lepiej się zrelaksować Question Na wakacje pojechałem samochodem Angry2 a przecież w sumie mogłem lecieć samolotem bo to szybciej by było, lecz troche drożej. Jak nigdy nie jechałeś na rowerze tylko zawsze i wszędzie jeżdzisz samochodem bo jest wygodniej to mi ciebie jest trochę żal Wink Nawet zawodowi kierowcy czasem wolą odpocząć od auta i pójść 500 metrów pieszo do sklepu zamiast samochodem choć było by szybciej i wygodniej - dziwaki jakieś Shocked
Gratuluje nie zrozumienia ironii.

Lukaz pisze:Choćby poprzez relacje na Eurosporcie2 czy TVPolonii nasz kraj jest pokazywany w wielu krajach Europy (eurosport2 w 40 Exclamation ), mała reklama kraju Question

Tak mała, bo nie ważna jest ilość krajów w jakich dostępny jest dany przekaz, ale oglądalność. A jakoś, mimo że nie jestem kibicem kolarstwa i moge się mylić, wydaje mi się, że większą oglądalnosć ma Vuelta. A grono kibiców kolarskich nie jest jakies takie wielkie. Więc Ci fanatycy przełączą na Vuelte, mając dostęp do obu przekazów...

Lukaz pisze:Nie wydaje mi się a do tego najtańsza i najskuteczniejsza jaką możesz sobie wyobrazić - propagowanie krau poprzez relacje sportowe.

Wg mnie kampaniia Wrocławia w zachodnich mediach była tańsza, niż jest potrzeba do organizacji takiego wyścigu kolarskiego jak TdF. A gwarantuje, że przyniosła większy efekt. Pozatym w domie reklam multimedialnych i ich powszechności to, tę częśc rynku reklamy wskazałbym jako najtańszą.

Lukaz pisze:Także kibice widząc przed TV lub osobiście na trasie wyścigu (znów zysk) różne zabytki później chcą je zwiedzić.

Jakoś nie chce mi się wierzyć, zeby był to jakiś znaczący przyrost procentowy w turystyce.

Lukaz pisze:inni mogli zobaczyć w Polsce to co najlepsze

To jedzie w tym roku wyścig przez Kraków albo Gdańsk?
Lukaz pisze:i chyba należysz do opozycji

Mnie to bardzo, ale to bardzo cieszy.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 07 wrz 2006, 18:44

bellus pisze:Dla mnie kolarstwo jest nudne bo jest niezwykle przewidywalne.
zobacz sobie pelen wyscig albo etapy gorskie czy tez ITT to pogadamy - czy az tak jest przewidywalne
bellus pisze:Wszystko opiera się na tym czy ktoś szybciej czy wolniej kręci pedałami.
taki pkt widzenia mozna miec na inne dyscypliny, ahh wsyztsko zalezy czy uderzysz/kopniesz pilke mocniej czy lzej, czy biec szybciej czy wolniej itp :!:
Moze sie zdziwisz ale w kolarstwie rowniez wystepuje takie cos jak taktyka - rozprowadzanie, kontrowanie i nie wystarczy jedynie naciskac na pedaly

Jakby TdP nie przynosil zadnych profitow to nie biloby sie o niego tyle miast :!: nie byloby takiego sponsoringu, a Tour z roku na rok ma wiekszy prestiz

No ale coz jednemu nie pasuja pielgrzymki, innemu maratony a jeszcze inneemu kolarstwo czy tez wyciagi narciarskie, dyskoteki :!:

to moze o ME tez sie nie starajmy bo przeciez beda rozne perturbacje :!:

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 07 wrz 2006, 19:18

czeher pisze:zobacz sobie pelen wyscig albo etapy gorskie czy tez ITT to pogadamy - czy az tak jest przewidywalne
ITT? strzelam, ze chodzi o jazde na czas

Generalnie nic widze w tym nic ciekawego, a mam co robić w domu. Nie musze się tępo patrzeć w telewizor. Więc jak widze wyścig kolarski to zmieniam kanał.

czeher pisze:aki pkt widzenia mozna miec na inne dyscypliny, ahh wsyztsko zalezy czy uderzysz/kopniesz pilke mocniej czy lzej, czy biec szybciej czy wolniej itp
No właśnie nie. Bo piłke można do kogoś podać, samemu strzelać, dryblować. A w kolarstwie to co?

czeher pisze:nie wystarczy jedynie naciskac na pedaly
Słuszne, masz racje. Trzeba jeszcze skręcać kierownicą na zakrętach, żeby się nie zatrzymać na tej publiczności co to czeka aż odblokują drogę i będzie można pojechać dalej.

Jakby TdP nie przynosil zadnych profitow to nie biloby sie o niego tyle miast Exclamation nie byloby takiego sponsoringu, a Tour z roku na rok ma wiekszy prestiz
Na mój gusty tylko to odwraca uwagę od prawdziwych problemów. A potem wychodzi facet z SLD i na zarzuty, że nic nie zrobili dla miasta odpowiada, że jak to nic? przeciez TdP jedzie przez Jelenią Góre. Może to jest powodem "bicia się" miast o takie wyścigi?

czeher pisze:No ale coz jednemu nie pasuja pielgrzymki, innemu maratony a jeszcze inneemu kolarstwo czy tez wyciagi narciarskie, dyskoteki
Mi samo kolarstwo nie przeszkadza - znaczy jak jade samochodem to mnie kolarze denerwują niezmiernie. Mnie irytuje to, że niewiadomo po co moje miasto będzie zamknięte niemal całkowicie. Nie poto budowano obwodnice by jeździł nią TdP tylko poto by jezdzili nią mieszkańcy miasta.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 07 wrz 2006, 19:37

bellus pisze:Wszystko opiera się na tym czy ktoś szybciej czy wolniej kręci pedałami. W takim hokeju czy siatkówce wszystko po pierwsze jest szybsze, a po drugie nie jest to taki schemat - bo zaatakować piłkę to można na wiele, wiele sposobów. A tutaj trudno naciskać na pedały w jakiś odkrywczy sposób.
To znowu była ironia bo z innego tematu dowiedziałeś się co to trudne słowo oznacza czy też piszesz bo nie masz nic lepszego do roboty :roll:
Jak pisałem górskie etapy nie są schematyczne i dużo się w nich dzieje :!: Z płaskimi to się mogę zgodzić :wink: Amerykanie nie przepadają za piłką nożną bo uważają że nic się w niej nie dzieje, fascynują sie za to m.in. jakimiś wyścigami po owalu co np mi wydaje się być nudne bo co to za frajda jeździc w kółko :?: Niby ktoś się wyprzedza ale wszyscy ciągle jada w tą samą stronę i praktycznei w ten sam sposób (nigdy nie oglądałem tego sportu poza filmami a takie mam o nim wyobrażenia). Jak mi nie pasują ich wyścigi to ich nie oglądam a nie kłócę sie i wmawiam ich kibicom że żygać mi się chce jak patrze na te ich wyścigi i że świat mi sie przez nie wali bo sa korki na ulicach spowodowane kobicami jadącymi na owal :twisted:
bellus pisze:zaatakować piłkę to można na wiele, wiele sposobów
Usiądź sobie na górnej trybunie to nie zobaczysz bajecznie cudownego wzwodu Ronaldinho a jedynie to że biegnie z piłką :wink: Tam przecież chodzi o strzelanie bramek, w koszu o rzucenie punktów a wszyscy oni biegają z piłką :roll:
bellus pisze:Jeśli ankieter zada pytanie "czy jest pan/panii za tym by peleton TdP przejechał przez pana/panii miasto?" to wyniki będą zupełnie inne gdy się człowiek zapyta tak: "Czy jest pan pani za tym by peleton TdP całkowicie na kilka godzin zablokował miasto i spowodował problemy komunikacyjne?". Dwa pytania niemal identyczne w tym co wyrażają, a jednak wyniki zupełnie inne. Jak się takie miasto zamknie to co ludzie mają robić, sterczą zamiast się jakoś przemieszczać i patrzą jak jeden ściga drugiego. A, że są w telewizji to machają do kamery.
'Kpisz czy o drogę pytasz?' Zaraz mi pewnie napiszesz że Kopernik była kobietą :angry2: Czytając tego typu wypowiedzi mam wrażenie że rozmawiam z posłem wierzejskim :zgon: Kiedyś jak decydowaliśmy czy chcemy UE i wyniki były powiedzmy 30% ZA, 20% PRZECIW a frekwencja wynosiła 50% to jeden z posłów lpr powiedział że wyniki wyglądają następująco: 70% na NIE i 30% na TAK :olaboga: Czy Ty naprawdę uważasz że ludzie którzy się znaleźli na trasie to zagubieni turyści? Przecież mogli iść na łąkę albo siedzieć w domu czy też robić cokolwiek innego. Chcięli to poszli :!: Ty jak sądzę się tam nie znalazłeś więc jakoś można było. Chyba że w waszym mieście na siłę was wyciagali z domu i kazali oglądac kolarzy na ulicy. Jak Ci nie pasuje wyścig w mieście to przeporwadź się do dziury gdzie nie ma asfaltowych dróg albo idź na skargę do swojego prezydenta :wink:
bellus pisze:Gratuluje nie zrozumienia ironii.
Za to ja pisząc o piłkarzach jako bandzie fanatyków, o Mundialu czy też o leceniu samolotem na wakacje mówiłem na serio :wink: Po prostu odpowiadałem twoim językiem, sam widzisz jak wyszło :twisted:
bellus pisze:Wg mnie kampaniia Wrocławia w zachodnich mediach...
Ale do tego TdP robią fanatycy a przy okazji za pieniądze sponsorów a nie miejskie i reklamują caly kraj. Gdyby w moim mieście nie było fanatyków koszykówki to nie byłoby też drużyny koszykarskiej. Bo to oni sami założyli klub i sami nim zarządzją. A co ich i mnie wraz z nimi obchodza ci których nie interesuje ten sport. Jak nie chca to nie chodzą na mecze i np nie strajkują bo im sie coś nie podoba. Po prostu nie przychodzą na halę :!: Rozumiesz aluzję :?: :>
bellus pisze:Jak się takie miasto zamknie to co ludzie mają robić,
Wiesz ja też słyszałem głosy narzekania że miasto zablokowane czy nie można iśc tam czy tam jak przyjechał do naszego kraju Papież. Ja uznałem że nie ma sensu z nimi dyskutować tak jak nie mam o czy rozmawiać z tobą. Napisałeś swoją opinię i jeseśmy ci za to niezmiernie wdzięczni :rydzyk: Skończmy tą dyskusję :!:

Uwaga będzie ironia - Niektórzy pewnie też witali na ulicach Papieża bo się zgubili i nie mieli gdzie pójść. Ale nie mieszajmy do tego już Papieża :!:

Pewnie nawet nie widziałeś górskiego etapu na TdF, Giro czy Vuelcie...

KONIEC :!:

Co do relacji wyścigu w TVP - gorszej chyba zrobić nie można :!: Dziś, zresztą pewnie jak codziennnie, połączyli się na dwie rundy do końca etapu i w sumie więcej było gadania niż realcji z wyścigu kolarzy :badziewie:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”