TOUR DE POLOGNE!!!

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post autor: bellus » 07 wrz 2006, 18:31

Lukaz pisze:Ale jakoś nie płaczę bo do tej pory odbyły się same płaskie etapy - na nich nie ma się specjalnie czym pasjonować bo wszystko wygląda tak samo - ucieczka zostaje dogoniona na ostatnich kilometrach przed metą i potem mamy finisz z całego peletonu.
Właśnie o takie coś mi chodzi. Dla mnie kolarstwo jest nudne bo jest niezwykle przewidywalne. Znaczy schematyczne. Bo na rowerze nie można jechać na kilka sposobów. Wszystko opiera się na tym czy ktoś szybciej czy wolniej kręci pedałami. W takim hokeju czy siatkówce wszystko po pierwsze jest szybsze, a po drugie nie jest to taki schemat - bo zaatakować piłkę to można na wiele, wiele sposobów. A tutaj trudno naciskać na pedały w jakiś odkrywczy sposób.

Lukaz pisze: Jeden dzień chyba jakoś przeżyjesz w końcu gdyby miasto nie chciało to nie wyraziłoby zgody na przejazd wyścigu a mogę cię zaręczyć że to nie Lang zabiega o Jelenią Górę a władze miasta o przejazd TdP.

Miasto to ludzie, a nie Pan Prezydent Kusiak... Pozatym czymma się objawiać popularność takiego wyścigu? Jeśli ankieter zada pytanie "czy jest pan/panii za tym by peleton TdP przejechał przez pana/panii miasto?" to wyniki będą zupełnie inne gdy się człowiek zapyta tak: "Czy jest pan pani za tym by peleton TdP całkowicie na kilka godzin zablokował miasto i spowodował problemy komunikacyjne?". Dwa pytania niemal identyczne w tym co wyrażają, a jednak wyniki zupełnie inne. Jak się takie miasto zamknie to co ludzie mają robić, sterczą zamiast się jakoś przemieszczać i patrzą jak jeden ściga drugiego. A, że są w telewizji to machają do kamery.
bellus pisze:Miasto będzie całkowicie zamknięte bo jakaś banda fanatyków zamiat sobie kupić auto, będzie się męczyć na rowerze.
Lukaz pisze:Słyszałem że wczoraj jakas banda fanatyków w biało-czerwonych strojach grała w W-wie z Serbskimi fanatykami zamiast iść na piwo lub obejrzeć jakiś film przed TV. Podobno nawet w całej Europie fanatycy piłki nożnej wyszli na boiska i biegali za piłką Badziewie Wcześniej ci fanatycy spotkali się w Niemczech i też biegali za piłka a fanatycy tych fanatyków pojechali za nimi zeby ich oglądać Olaboga Czy nie lepiej się zrelaksować Question Na wakacje pojechałem samochodem Angry2 a przecież w sumie mogłem lecieć samolotem bo to szybciej by było, lecz troche drożej. Jak nigdy nie jechałeś na rowerze tylko zawsze i wszędzie jeżdzisz samochodem bo jest wygodniej to mi ciebie jest trochę żal Wink Nawet zawodowi kierowcy czasem wolą odpocząć od auta i pójść 500 metrów pieszo do sklepu zamiast samochodem choć było by szybciej i wygodniej - dziwaki jakieś Shocked
Gratuluje nie zrozumienia ironii.

Lukaz pisze:Choćby poprzez relacje na Eurosporcie2 czy TVPolonii nasz kraj jest pokazywany w wielu krajach Europy (eurosport2 w 40 Exclamation ), mała reklama kraju Question

Tak mała, bo nie ważna jest ilość krajów w jakich dostępny jest dany przekaz, ale oglądalność. A jakoś, mimo że nie jestem kibicem kolarstwa i moge się mylić, wydaje mi się, że większą oglądalnosć ma Vuelta. A grono kibiców kolarskich nie jest jakies takie wielkie. Więc Ci fanatycy przełączą na Vuelte, mając dostęp do obu przekazów...

Lukaz pisze:Nie wydaje mi się a do tego najtańsza i najskuteczniejsza jaką możesz sobie wyobrazić - propagowanie krau poprzez relacje sportowe.

Wg mnie kampaniia Wrocławia w zachodnich mediach była tańsza, niż jest potrzeba do organizacji takiego wyścigu kolarskiego jak TdF. A gwarantuje, że przyniosła większy efekt. Pozatym w domie reklam multimedialnych i ich powszechności to, tę częśc rynku reklamy wskazałbym jako najtańszą.

Lukaz pisze:Także kibice widząc przed TV lub osobiście na trasie wyścigu (znów zysk) różne zabytki później chcą je zwiedzić.

Jakoś nie chce mi się wierzyć, zeby był to jakiś znaczący przyrost procentowy w turystyce.

Lukaz pisze:inni mogli zobaczyć w Polsce to co najlepsze

To jedzie w tym roku wyścig przez Kraków albo Gdańsk?
Lukaz pisze:i chyba należysz do opozycji

Mnie to bardzo, ale to bardzo cieszy.

Wróć do „Inne sporty”