AS Roma (zbiorczy) - Strona 80

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Roma w lidze?

1-2
0
Brak głosów
3-4
1
25%
5-6
3
75%
7-8
0
Brak głosów
Poniżej 8
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 07 wrz 2006, 21:24

Zaza pisze:A nie wiecie jak temat paszportu

Nie wiecie ... ale z tego co orientuje sie w przepisach Serie A to wczasie sezonu mozna sprowadzic do klubu maksymalnie jednego zawodnika z klubu zagranicznego ktory nie jest obywatelem UE ... Roma takiego transferu nie dokonala bo Pizzarro przyszedl z wloskiego Interu a Martinez z rownie wloskiej Brascii. Wiec transfer mozna dokonac bez przeszkod bo przeciez we Wloszech nie obowiazuja chyba limity co do graczy spoza UE w kadrze zespolu ...

Wiadomo ze transferto narazie chyba tylko spekulacje ale mimo wszystko dzialacze interesuja sie w miare sensownymi opcjami :roll:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 08 wrz 2006, 14:09

Goofii Romy chyba taki dokonała transfer i nie mam na myśli Pizarro czy Martinez a gracza z Czarnogóry Mirko Vucinića :] Bo to nie ma znacznie czy on pryszedł z Interu Lecce czy Galatasary lub Vasco Da Gama - patrz nie tak dawno Cicinho zasilił Real z San Paulo a miał Włoski paszport :]

To że przychodzi z Włoskiego klubu nie ma znacznie bo musi grać chyba 4 lata by starać sie o obywatelstwo tego kraju. Pizzaro chyba ma Włoskie nie wiem jak Martinez.

Po tym co młody pokazał to pewnie wiele klubów sie po niego złosi - pewnie plotek jeszcze bedzie mimo ze okno sie zamkneło nie tak dawno, ale takiego gracza może sciagnać w zimie i jest cool bo on nie jest spalony w pucharach europejskich :]

Awatar użytkownika
Diablo_ASR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diablo_ASR » 08 wrz 2006, 14:53

Chyba władze Romy wiedzą czy mogą ściągnąć kogoś bez paszportu, czy nie.
Z tego, co wiem ani Pizarro, ani Martinez nie mają włoskiego paszportu. Mało tego - Defendi chyba też nie ma.

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 08 wrz 2006, 15:40

Zaza pisze:patrz nie tak dawno Cicinho zasilił Real z San Paulo a miał Włoski paszport
Wszystko sie zgadza ... ale z tego co mi sie kojarzy w La Liga nadal obowiazuje limit max 3 graczy z paszportami spoza UE, a w Serie A limity takie zniesiono jakies 2 lata temu :roll:

W sumie ciekawy temat z tymi paszportami bo sam nie jestem do konca przekonany jak to jest naprawde ... ehhh jakby ktos znal ten przepis na mur beton :P to prosilbym o rozwianie moich watpliwosci :wink:

A teraz kilka slow na temat inauguracji sezonu na Olimpico ... jak dzis podal dziennik Il Romanista biletow w kasach juz nie ma :twisted: pelne trybuny przywitaja swoich ulubiencow w nowym sezonie w Rzymie 8)

Ten sam dziennik mowiac o skladzie podaje w miejsce Chivu na srodku oborny zajmie Panucci a nie jak mozna bylo sie domyslec Ferrari :wink: Tak wiec na bokach obrony zagraja Cassetti i Tonetto ... solidna formacja tylko zeby to przemeblowanie nie wplynelo negatywnie na jakos gry w obronie :roll: Reszta skladu jak zwykle ... ciekaw jestem tylko kogo wybierze Spal :arrow: Aquilani czy Pizzaro bo wlasciwie tylko to pozostaje niewiadoma :roll:

I jeszcze jeden newsik a mianowicie juz nie tylko Roma interesuje sie mlodym Marcelo ... zainteresowanie wykazal drugoligowy ... Juventus :?

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 08 wrz 2006, 16:34

goofii pisze:W sumie ciekawy temat z tymi paszportami bo sam nie jestem do konca przekonany jak to jest naprawde ... ehhh jakby ktos znal ten przepis na mur beton to prosilbym o rozwianie moich watpliwosci
Na mur beton nie ale prawie na pewno :P
goofii pisze:Wszystko sie zgadza ... ale z tego co mi sie kojarzy w La Liga nadal obowiazuje limit max 3 graczy z paszportami spoza UE, a w Serie A limity takie zniesiono jakies 2 lata temu
Nie wiem ile czasu temu ziesiono limity w serie A ale wg mnie ich nie ma :smoke:
goofii pisze:Nie wiecie ... ale z tego co orientuje sie w przepisach Serie A to wczasie sezonu mozna sprowadzic do klubu maksymalnie jednego zawodnika z klubu zagranicznego ktory nie jest obywatelem UE ... Roma takiego transferu nie dokonala bo Pizzarro przyszedl z wloskiego Interu a Martinez z rownie wloskiej Brascii. Wiec transfer mozna dokonac bez przeszkod bo przeciez we Wloszech nie obowiazuja chyba limity co do graczy spoza UE w kadrze zespolu ...
I znów wg mnie i Seria A chyba też masz rację 8) Można ściągnąc jednego piłkarza bez paszportu UE który nie grał we Włoszech oraz ilu dusza i portfel prezesa zapragnie aby ściągnąć grajka z Włoch ale też bez paszportu UE.

Ręki za to sobie nie dam uciąć ale jeden paluszek to już tak :wink:
goofii pisze:Ten sam dziennik mowiac o skladzie podaje w miejsce Chivu na srodku oborny zajmie Panucci
Czemu Chivu ma nie grać :?: :(

Co jak co ale na starcie punktów nie możemy tracić :!: Z Livorno trzeba wygrać (najlepiej prowadzić już do przerwy :P ) :!: :twisted:

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 08 wrz 2006, 17:20

Lukaz pisze:Czemu Chivu ma nie grać
Wynik wykluczenia, za publiczne podwarzanie decyzji Arbitra po meczu o SCI...ale nie ma co sie martwic... damy rade..

Lukaz pisze:Co jak co ale na starcie punktów nie możemy tracić Z Livorno trzeba wygrać (najlepiej prowadzić już do przerwy )
ee oni z Kufourem na obronie..?! :P luuz :wink:

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 08 wrz 2006, 17:36

dzieciol pisze:ee oni z Kufourem na obronie..?! luuz
No wlasnie ... skoro nasz 5 DC jest u nich uwazany za kluczowa postac defensywy to nie ma pytan :P chociaz z drugiej strony trzeba zachowac troche skromnosci i opanowania ... oby nasi zawodnicy nie zlekcewazyli przeciwnika :roll: ale chyba komplet na Olimpico o to zadba ze pilkarze byli zmobilizowani 90 minut :twisted:

Pojawila sie dzis kolejny sensacyjny news transferowy ... ponoc Spaletti kazal Prade zrobic wszytsko zeby sprowadzic Cicinho w styczniu do Romy :P Nasz trener byl wielce niezadowolny kiedy w tym okienku transferowym nie doszlo do sprowadzenia brazylijczyka mimo ze transfer byla bardzo blisko. Ponoc transfer byl zablokowany w ostatniej chwili przez samego Capello mimo ze ten preferuje Salgado i nie widzi w skladzie Cicinho :roll:

Jak widac ledwo skonczylo sie jedno okienko a juz widac ze w styczniu bedzie goraco 8)

Ciekawa sprawa ze Spal chcaz sprowadzic Cicinho widzi go nie na prawej stronie obrony ale chyba w pomocy jako konkurenta do skladu dla Taddei :roll: mozna z tego wywnioskowac ze transfery innych skrzydlowych jak Semioli czy Esposito chyba juz sa spalone na dobre :roll:

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 08 wrz 2006, 18:10

Lukaz pisze:Nie wiem ile czasu temu ziesiono limity w serie A ale wg mnie ich nie ma
Nie ma ograniczeń jeśli chodzi o ilość graczy spoza UE w składzie czy kadrze ale nie można sprowadzić w sezonie więcej niż jednego (może dwóch ale wydaje mi się, że jednego) który nie posiada paszportu kraju UE.

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 09 wrz 2006, 18:54

No, jak narazie Giallorossi prowadzą 1:0, po pierwszej połowie z Livorno.Gola do szatni zdobył Daniele De Rossi :).Mam pytanie, czy ktoś ogląda ten mecz, co może powiedzieć o grze ? Jak prezentują się obie ekipy ? :)

Awatar użytkownika
subuK
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: subuK » 09 wrz 2006, 20:07

Roma wygrała 2:0 po golach De Rossiego i Manciniego, czy ktoś kto oglądał mecz mógłby napisać coś więcej o jego przebiegu?? Z góry dzięki :P

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 09 wrz 2006, 20:48

subuK pisze:czy ktoś kto oglądał mecz mógłby napisać coś więcej o jego przebiegu??

Naturalnie ze moglby :P
Pierwsze co mi sie sunie na mysl to slowa : pełna kontrola :twisted: Mecz wygladal tak jakby wynik byl z gory ustalony przed meczem :wink:

Ale po kolei ...
1 polowa w miare wyrownana ... obydwie druzyny stworzyly nieliczne szanse bramkowe ... ogolnie nie bylo to wielkie widowisko ... do czasu kiedy na zegarze wybila 45 minuta meczu kiedy De Rossi otrzymal pilke na prawej stronie boiska , podprowadzil ja kilka metrow do srodka i wspanialym strzalem z 25 metrow nie dal szans Amelii 8)

2 polowa takze przez dlugi okres byla pod dyktando Romy ... a przykladem tego byla piekna akcja Manciniego po ktorej brazylijczyk zostal sfaulowany w polu karnym. Niestety jedenastki na bramke nie zamienil Il Capitano strzelajac niecelnie :roll: Naszczescie co sie odwlecze to nie uciecze :P . Przy swoim pierwszym kontakcie z pilka po wejsciu na plac Rodrigo Taddei oddaje kasliwy strzal z lewej strony boiska, Amelia odbija strzal ... ale prosto pod nogi znakomicie dysponowanego tego dnia Manciniego ktory pakuje pilke do bramki. Reszta drugiej polowy takze pod kontrola Romy chociaz w koncowce Livorno doszlo do nielicznych sytuacji ale raczej niegroznych.

A tak wedlug mnie grali poszczegolni pilkarze :
Doni - malo pracy mial w dzisiejszym meczu ... tam gdzie trzeba bylo sie wykazac spisal sie na medal

Panucci - bardzo porpawny wystep , kilka bardzo groznych rajdow do przodu , znakomiste wrzutki i dlugie podania

Ferrari - poprawny w defensywie, malo pracy mial zreszta jak reszta obrony ... niestety znowu podaje do najblizszego :roll:

Mexes - zdecydowanie bardziej widoczny w defensywie niz Mateo , mozna powiedziec ze gdyby Ferrariego nawet nie bylo na srodku obrony to i tak Mexes by se poradzil :twisted:

Tonetto - podobnie jak Panucci , aktywny w obornie ... chociaz ciut za duzo akcji szlo jego strona :roll:

Perrotta - zaczal jako teoretycznie prawy pomocnik , ale byl wszedzie , dobry wystep, bardzo aktywny jak zwykle

Pizzarro - niestety zawiodl moje oczekiwania :? ewidentnie nie mogl sobie znalezc miejsca na boisku , troszke zagubiony ... nie robil jakis koszmarnych bledow ale tez niczym nie blysnal ... oby Spal doprowadzil go do formy z Udine ... bo narazie to jest tylko ten David z Interu a oczekiwania byly o wiele wieksze

De Rossi - wspaniala bramka , skuteczna gra w defensywie i bardzo dobre wyprowadzania akcji ... czyli to wszytsko z czego slynie Daniele 8)

Aquilani - bardzo aktywny, zaprezentowal sie znaczne lepiej niz Pizzarro z kim ma ponoc rywalizowac o miejsce w skladzie mimo ze dzis zagrali obaj

Mancini - znakomity wystep , wiele rajdow lewa strona boiska , chyba najlepszy gracz meczu ... niestety dobra gre przyplacil kontuzja :roll:

Totti - niezly wystep, czesto przy pilce ... ale bywalo lepiej ... i jeszcze ten karny :?

Rezerwowi

Taddei - wszedl za bezproduktywnego Pizzaro i ozywil gre Romy ... mysle ze ta zmiana zasluzyl sobie na miejsce w skladzie

Montella i Rosi - za krotko na boisku by oceniac

Podsumowujac gra Romy wygladala jakby chcieli wygrac z Livorno jak najmniejszym koszten sil ... i to im sie zdecydowanie udalo . Troche niepokojace jest ze widac bylo delikatne gorsze przygotowanie do sezonu , brakowalo troche agresji a srodku pola ale mimo wszytsko Roma bylo o klase lepsza od Livorno i wygrala zasluzenie :twisted:

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 09 wrz 2006, 21:23

goofii pisze:Mecz wygladal tak jakby wynik byl z gory ustalony przed meczem
nie pisz tak bo sobie pomysla... :lol:

Mecz taki jak mial byc, na zero z tylu, pod kontola, i pewnie..dwie bramki, oby tak dalej..:) jestm bardzo zadowolony..ale pamietajmy ze podobnie to bylo w zeszlym sezoni...3-0 na otwarcie.. :roll: eee nie ma co wspominac;)

OBY TAK DALEJ!!!

Forza Roma :!:

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 09 wrz 2006, 21:32

Bardzo trafne uwagi goofiiego.

Z tym, że dla mnie do Ferrariego nie ma się o co przyczepić. Jak dla mnie bardzo poprawny występ czym jestem miło zaskoczony.
Tonetto musi porządnie popracować nad defensywą - rzeczywiście zdecydowana większość akcji gości szła jego stroną. Inna sprawa, że miał mało pomocy ze strony Manciniego - co w sumie nie dziwi.
Mancini - pierwsza połowa przeciętnie, druga - miodzio :)
Totti - ciężka sprawa. Widać, że jeszcze nie jest w formie, ale nawet teraz potrafi odegrać w sposób, w jaki nie będzie potrafiło większość zawodników włoskiej lgi, nawet będąc w życiowej formie. Mimo wszystko to jakiś 40% normalnej dystpozycji Francesco. I jeszcze ten karniak, szkoda.
I na koniec dla mnie zawodnik meczu - Panucci. Bezbłedny w obronie i bardzo pożyteczny w ataku. Wiele rajdów prawą stroną, wiele dośrodkowań. Na mnie najwieksze wrażenie robiły długie 60m piłki wzdłuż linii bocznej, prosto na nos pomocnika. Było kilka takich.

Oby tak dalej, bo widać w zespole jeszcze duuuuuuuże rezerwy (zwłaszcza u Tottiego czy Pizzaro, a przecież nie zagrał Mirko :twisted: ), więc liczę że będzie jeszcze lepiej.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 10 wrz 2006, 10:04

Faworyci wygrywają. Zwycięstwo jak piszecie najmniejszym nakładem sił. Livorno nie potrafiło stworzyć sobie dogodnej sytuacji. Co ważne dla Romanistów, Gialloressi nie dali sobie wbić gola przy prowadzeniu 2-0, a więc porażka z Interem na coś się przydała ;) Ferrari to nie ta klasa co Chivu, ale nie było źle. Nie spóźniał się z interwencjami w obronie i to najważniejsze. Mancini to klasa włoskich boisk, natomiast Totti mimo wszystko nie błyszczy. Do tego jeszcze przestrzelony karny zaniży jego ocene. Musi wrócić Vucinic bo Romie takiego piłkarza brakuje. Roma to chyba jedyny w tej chwili zespół, który gra bez typowego napastnika :P Pizarro zagubiony na boisku, ale on jeszcze pokaze. Spall wypowiadał sie kiedyś o nim, że to jeden z najlepszych rozgrywających na świecie i teraz gdy jest pod jego skrzydłami, aż strach co może z niego w Romie wyrosnąć :P

Zastanawiam się jeszcze czy Chivu wróci na 3 kolejke z Interem ? bo nie pamiętam czy miał 2 czy 3 mecze kary :roll:

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 10 wrz 2006, 11:36

Sero pisze:Zastanawiam się jeszcze czy Chivu wróci na 3 kolejke z Interem ? bo nie pamiętam czy miał 2 czy 3 mecze
Wlasciwie tez wylecialo mi z glowy ile to bylo dokladnie meczy ... widialem tylko ze nie zagra w inauguracji :wink: trzeba to sprawdzic :P

Sero pisze:Pizarro zagubiony na boisku, ale on jeszcze pokaze

Wszyscy na to licza ... narazie doszlo to troche nieprzyjemnej sytuacji w czasie meczu kiedy to David tuz po zejsciu z boiska nie ogladal meczu z lawki tylko natychmiast udal sie do szatni wyraznie bedac niezadowolny z zejscia :roll: Na konferecji Spaletti ta sytuacje skomentowal w ten sposob ze jemu tez jest przykro tak samo jak Davidowi ze musial go zmienic ... a co do sytuacji podczas mecz i nie odczekania zapisanych w regulaminie klubu kulku minut przy lawce po zmianie to Spal nalozyl to na karb tego ze Pizzarro moze jeszcze nie doczytal do konca regulaminu :?

Nic nie mowil natomiast o kontuzji Manciniego wiec mozna domniemywac ze nie jest ona powazna :roll:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”