---> Rap <--- - Strona 41

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 17 lip 2006, 14:36

I to powinien byc koniec. Merytorycznie wygral Tede, ktory zgasil P81

Awatar użytkownika
t_JB
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: t_JB » 12 sie 2006, 18:36

Czas chyba odkurzyć temat bo ostatnim czasy wyszło kilka konkretnych pozycji.
Pierwsza z nich to napewno Busta Rhymes - The Big Bang.
O rymy nie ma co się obawiac - Basta zawsze był dobry.
Pod wzgledem muzycznym jest ciekawie - bity od Dr.Dre ,Will.I.AM i Swizza bodajże.
Jest kilku ciekawych gosci jak chociażby Nas, Reakwon, Q-Tip, Kelis, Will.I.AM, Missy Elliott, Stevie Wonder, a także nieżyjacy już Rick James.
No i mniej znani artysci.
Wyróżnić można "Been Through The Storm" i "I Love My Bitch" , choć cała płyta trzyma wysoki poziom.

Druga pozycja to The Roots - Game Theory.
Nowy nabytek Def Jam.
O tej płycie zbytnio powiedzieć nie moge bo jeszcze ją zbytnio nieprzesłuchałem.

AAA i niemogłem zapomieć o nowym joincie WOCC (w roli głównej TeTris , Kix i Torcik)
http://east.eventz.pl/_av/a/tetris_kixn ... am_sie.mp3
Prosze.

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 23 sie 2006, 23:52

Bienias pisze:@ Kulek jaka masz wersje-15 minut?
sory ze tak pozno, mam 19 minutową wersje...

nic się nie dzieje widze w temacie, niedobrze... :?

ja ostatnio powróciłem do produkcje SMarki/Pysk/Kixnare - Najebawszy EP/moda na epke... bardzo dobry materiał, świetne texty, dobre bity, gorąco polecam...

Wielkimi krokami zbliża się jesień, a oznacza to premierę nowego materiału MOlesty, który ma ukazać się na jesieni, a oto inne płyty które mają zostać wydane po wakacjach...

Borixon... nie pamietam tytulu
Pih - Brutal
Fusznik - KRew i Dusza
Kołcz - ?
Nas - hip-hop is dead
Teka - Talent
MAgiera/LA - KodexIII/Wyrok
JWP ( to miało wyjsc w wakacje...) - Znasz Nas
Waco - ?
Instynkt ( tez juz mial wyjsc )

pozdrawiam sluchaczy...

Awatar użytkownika
M@rkus
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: M@rkus » 24 sie 2006, 1:43

t_JB pisze:
AAA i niemogłem zapomieć o nowym joincie WOCC (w roli głównej TeTris , Kix i Torcik)
Prosze.

masz tego wiecej :D ?

ja tam czekam na przede wszystkim WACO ! a potem Moleste, Pezeta, Teke i borixona, a w dalszym czasie na Malolata i jakis nowy Plomien 81 :roll: licze ze tez cos Tetris wyda albo cos nowego ciekawego sie pojawi :)

wiadomo cos co z DKA lub Łoną ? pierwszego dwie plytki na wysokim poziomie i cisza, wiem ze cos w USA siedzi albo cos, a Łona sie leni chyba :]

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 24 sie 2006, 8:42

DKA siedzie w Stanach jeszcze chyba, wyjechał bo dostał stypendium sportowe czy cośw tym stylu, trenuje skok w dal...

O Łonie narazie cicho, nic nie wiadomo odnoścnie nowych planów, pewnie swojego HElmuta naprawia...

MI się wydaje, że Pezet w najbliższym czasie solówki nei wyda, prędzej wejdzie z kimś do studia i nagra materiał...

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 981
Kibicuję: Edukacjii Clonera

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 24 sie 2006, 9:06

Oooo szukalem tego tematu. Mam pytanie do sluchaczy Eminema, czy wydał on piosenki podobonego typu co "Lose yourself"? Chodzi mi o taki bit i glos 8) .

Jeśli chodzi o DKA, to mam jego numer gg i widzialem opis "DKA - Wybacz" zdjecia z klipu na umc.pl", więc wygląda na to, że dalej tworzy, piosenka "Wybacz" chyba będzie pochodzić z najnowszego trzeciego albumu :wink: .

Awatar użytkownika
t_JB
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: t_JB » 24 sie 2006, 11:34

M@rkus pisze:
t_JB pisze:
Prosze.

masz tego wiecej :D ?
licze ze tez cos Tetris wyda albo cos nowego ciekawego sie pojawi :)
Narazie nic.
Będzie ciekawie, oj bedzie. Pod koniec roku ma wyjsc płyta WOCC. Az się boje co to bedzie.
Obrazek
8)
kulekfcb pisze:JWP ( to miało wyjsc w wakacje...) - Znasz Nas
JWP to miało wyjsc pare lat temu :lol: Choć czekam niecierpliwie.
kulekfcb pisze:MI się wydaje, że Pezet w najbliższym czasie solówki nei wyda, prędzej wejdzie z kimś do studia i nagra materiał...
Jak sam Pezet mówił ma wydac dwupaka. Jeden CeDek to bedzie płyta na bitach Ajrona, a drugi bardziej "uliczny".
wloski pisze:Oooo szukalem tego tematu. Mam pytanie do sluchaczy Eminema, czy wydał on piosenki podobonego typu co "Lose yourself"? Chodzi mi o taki bit i glos 8)
:roll: Dziwne pytanie.

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 24 sie 2006, 11:50

kulekfcb pisze:MI się wydaje, że Pezet w najbliższym czasie solówki nei wyda, prędzej wejdzie z kimś do studia i nagra materiał...
znaczy sie ja tez nie slyszalem o zadnych jego planach... Biorac pod uwage to jaki byl odstep czasu pomiedzu Klasyczna a powazna...i to ze niedawno PZ pracowal nad P81..to jeszcze nie czas na niego....

PS..ale mam nadzieje ze obowiazkowo z Noonem.. ;)

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8599
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 24 sie 2006, 11:58

A slyszal z Was ktos Hardkorowe Brzmienie :?: Ja mialem wczoraj przyjemnosc posluchania takiej ekipy na 4funie, i ... za cholere nie wiem skad oni sie wzieli :shock: Jedynie widzialem, ze byli ubrani w PeeLeNy 8) A pod koniec piosenki rapowal Tede 8)

Ktos mi cos wiecej o tym projekcie napisze :?:

Awatar użytkownika
M@rkus
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: M@rkus » 24 sie 2006, 12:13

wloski pisze:Oooo szukalem tego tematu. Mam pytanie do sluchaczy Eminema, czy wydał on piosenki podobonego typu co "Lose yourself"? Chodzi mi o taki bit i glos 8) .
zczaj plytke jego Curtain Call :) tam kilka znajdziesz :)

cloner pisze: Ktos mi cos wiecej o tym projekcie napisze Question
Hardkorowe Brzmienie (w skrócie HB) to nowy styl odbiegający od dotychczasowych polskich produkcji muzycznych, który bezkompromisowo przedstawia rzeczywistość. W skład grupy wchodzą trzej wokaliści oraz producent: JARECKI, JOLF, KRIT, TROJAK.

"KRiT" pojawił się na pierwszej płycie zespołu o nazwie "3H", "Warszawski Deszcz" oraz "OMP". Wspólne zainteresowanie muzyką zaowocowało stworzeniem (pod koniec lat 90) grupy o nazwie "HAWAJSKI BAS" (w składzie JARECKI, JOLF). Współpracując z KRiTem oraz z TROJAKiem powstał
zespół o nazwie "HARDKOROWE BRZMIENIE".

Od początku 2004 roku trwały prace nad debiutancką płytą "Mamy to co chcemy". Płyta ukazała się w lipcu 2006 nakładem LocoGroup. W produkcję płyty zaangażowani są również znani przedstawiciele polskiej sceny Hip-Hop.

strona wykonawcy: hardkorowebrzmienie.pl

za hip-hop.pl

Awatar użytkownika
t_JB
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: t_JB » 10 wrz 2006, 16:26

Już we wrześniu do sklepów w całej europie trafi najnowszy krążek Promoe (Looptroop) . "White Man's Burden" jest zbiorem 12 kawałków z gościnnym udziałem m.in. Assasin, Capleton, Daville ,Leeroy .

Tracklista :
01-Up
02-Time travellin ft.Assasin
03-Songs of joy ft.Capleton
04-White mans burden
05-In the morning ft.Daville
06-Headache
07-Long sleeves in the summer
08-Eurotrash ft.Leeroy
09-Musick bi apocalypse
10-Post cards
11-Identity crisis ft.Nosliw
12-Trapped ft.Kkarinal offishall ,daville

Teledysk do kawałka "Songs od joy" - http://promoe.nu/archive/promoesongsofjoy.wmv

Kto zna muzyke Promoe, ten wie ze warto czekać na tą płytke.

Awatar użytkownika
jackieboy
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jackieboy » 14 wrz 2006, 16:14

cloner pisze:A slyszal z Was ktos Hardkorowe Brzmienie Ja mialem wczoraj przyjemnosc posluchania takiej ekipy na 4funie, i ... za cholere nie wiem skad oni sie wzieli Jedynie widzialem, ze byli ubrani w PeeLeNy A pod koniec piosenki rapowal Tede
Właśnie charpie z neta :oops: napisze cos więcej jak przesłucham :)

Natomiast polecam najnowsza płytę Nagłego Ataku Spawacza. Ekipa z Poznania w składzie Kaczmi - Kamień - Goślina. Każdy fan hh powinien ich znać. O ile utworki typu Wesele albo brat Józef moga okazac się troszke smieszne to np. Rolf Le mie parole czy najnowsze utworki wbijaja w ziemię. Polecam

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 15 wrz 2006, 2:27

cloner pisze:A slyszal z Was ktos Hardkorowe Brzmienie Question Ja mialem wczoraj przyjemnosc posluchania takiej ekipy na 4funie, i ... za cholere nie wiem skad oni sie wzieli Shocked Jedynie widzialem, ze byli ubrani w PeeLeNy Cool A pod koniec piosenki rapowal Tede Cool

Ktos mi cos wiecej o tym projekcie napisze Question

Dokladniej slyszales TU SIĘ WYCHOWAŁEM feat. TEDE :wink: Ogolem to ta nuta fajna jest :? Maja chloapki swoj styl, musze troche bardziej ich poznac :roll:

P.S.HG i Bez Cenzury, to mi wystarczy :mike:

Awatar użytkownika
t_JB
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: t_JB » 27 wrz 2006, 15:13

W czasie gdzie panuje robienie płyt pod publike, znalazła się prawdziwa perełka.
LUPE FIASCO :!:
Wydał on w ostatnim czasie wrecz rewelacyjna płytę "Food & Liquor"
Widac Chicago rośnie w siłe. Common, Kayne, Lupe i kolejny debiutant Rhymefest (także płytka na wysokim poziomie - "Blue Collar").

http://www.hip-hop.pl/albumy/projector. ... 1158934258 :brawo:

Słyszał ktos ?

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 27 wrz 2006, 15:35

NO i myliłem sie, 20 pazdziernika wychodzi płyta Pezet/Ajron, jednak to na co najbardziej czekam jest płyta "nigdy nie mów nigdy" MOlesty. Ukaże się ona w ostatnim tygodniu października.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”