Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 144

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8731
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 07 wrz 2006, 11:11

Noty Polaków według „PS”:

Wojciech Kowalewski – 8
Paweł Golański – 6
Mariusz Jop – 5
Jacek Bak – 6
Michał Żewłakow – 6
Ireneusz Jeleń – 7
Mariusz Lewandowski – 7
Arkadiusz Radomski – 6
Jacek Krzynówek – 6
Maciej Żurawski – 5
Radosław Matusiak - 7

:think: Mozna, by troche sie poklocic o te noty, ale daruje sobie :P
Oczywiscie to, ze Kowalewski byl najlepszy - to jest bez dyskusji, ale czy Lewandowski zasluzyl na 7 ? moim zdaniem lepszy byl Radomski i to on powinien otrzymac 7, a Mariusz 6. Dla Jopa przydalaby sie 4, a dla Baka 5 :wink: Reszta ok. 8)

Awatar użytkownika
AnYa
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AnYa » 07 wrz 2006, 12:08

Zurawski wyraznie jest bez formy co obrazuje rowniez nota jaka dostal. Ile mial sytuacji? Jedna? 100-procentowa ktorej nie wykorzystal :> W klubie idzie mu znacznie lepiej,ale w reprezentacji to jak na razie pomylka

TS borys IFC
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 80

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 07 wrz 2006, 14:31

dziekuje chlopakom za ten mecz.tyle

ch*j z wynikami polacy jestesmy z wami

Awatar użytkownika
AnYa
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AnYa » 07 wrz 2006, 14:33

Znow kolejna propozycja zmiany trenera sie pojawila. To juz zaczyna byc smieszne...Niepowazne jest to ze cala wine za porazki obarcza sie zazwyczaj trenerow. Tomaszewski siarap! :D

biało-czerwony
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Polska reprezentacja - felieton

Post Wyświetl pojedynczy post autor: biało-czerwony » 07 wrz 2006, 15:48

Wyłożyłem swoje żale ale, chyba było warto :oops:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8731
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 08 wrz 2006, 15:10

Można było pukać się w czoło, że w środku pomocy trener wystawił defensywną dwójkę Radomski - Lewandowski. Okazało się to jednak niezłym wyjściem, bo obaj grali bardzo dobrze, a Lewandowski momentami rewelacyjnie. I nie chodzi tylko o walkę - ta dwójka potrafiła kreawać, a nie tylko być ludźmi od czarnej roboty i przerywania akcji. Lewandowski nie tracił piłki atakowany nawet przez czterech Serbów, Radomski miał tyle prostopadłych podań, ile uchodzący za speca w tej dziedzinie Mirosław Szymkowiak (jedyny z pierwszej jedenastki z meczu przeciw Finlandii wysłany tym razem na trybuny).
wiecej --- > tutaj :wink:

Dlaczego to wkleilem ? Ano dlatego, zeby pokazac, ze moi ulubiency potrafia grac dobry futbol :)

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 08 wrz 2006, 15:24

cloner pisze:Ano dlatego, zeby pokazac, ze moi ulubiency potrafia grac dobry futbol
Co do ostatniego meczu to mozna smialo powiedziec, ze odzwierciedlenie znalazla zasada "gra sie tak jak przeciwnik pozwala". Serbowie zagrali kompletny piach, szczegolnie w pierwszej polowie. Zero agresji, w zasadzie nie bylo nacisku przy przyjmowaniu pilki w okolicach srodka boiska. Znamienna byla szczegolnie jedna akcja, kiedy Radomski przyjal sobie spokojnie pilke w okolicach kola srodkowego na polowie Serbow, odwrocil sie i z 2-3 sekundy patrzyl gdzie moze zagrac. A najblizszy Serd stal 5 metrow obok i czekal. Owszem, ta dwojka na srodku zagrala dobrze, ale smiem twierdzic, ze z Finalndia by sobie nie poradzili. Finowie caly czas wywierali presje, kiedy nie mogli odebrac pilki to cieli na polowie przeciwnika i spokojnie wracali zeby sie ustawic w defensywie. Agresja, agresja i jeszcze raz agresja. Serbom tego brakowalo. W pierwszej polowie wygladali jakby grali sparing.
Po tym meczu wiekszosc kibicow jest radosna jak po seksie z kolibrem - niby zadowoleni ale jednak jakos troche zdezorientowani tym co sie dzieje. Bo po takim meczu jedynym uczuciem, ktore pozostaje w glowie kibica jest niepewnosc. Bo o ile bylo sporo plusow w grze Polakow, to jednak wynikaly one przede wszystkim z postawy Serbow. Clemente w przerwie podejrzewam ze zmieszal ich nieco z blotem, bo w drugiej polowie grali juz zupelnie inaczej. I tylko Kowalewskiemu mozna zawdzieczac, ze nie przegralismy (mimo, ze byly tez sytuacje dla Polakow).
Poza tym Golanski, ktory w opinii wielu byl wyrozniajaca sie postacia szczerze mowiac wcale rewelacyjnie nie zagral. Wiadomo, ze jezeli reprezentacyjny boczny obronca gra blisko pola karnego przeciwnika, to u nas juz jest rewelacyjnie. Ale wystarczy popatrzec ile mial strat, niecelnych podan, no i w defensywie tez za bardzo nie blyszczal. Matusiak strzeli bramke z kosmosu, ale poza tym rowniez widac bylo u niego brak ogrania na takim szczeblu.
Reasumujac - zagrali dobry mecz, ale nie ma sie co zachwycac stylem i tym, ze sie wszystko w reprezentacji Polski zmienilo, bo to zweryfikuja dopiero kolejni przeciwnicy. Chociaz jedno jest pewne - czas pracuje na korzysc Beenhakkera i to jest wiadomosc optymistyczna ;)

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 08 wrz 2006, 16:58

AnYa pisze:Zurawski wyraznie jest bez formy co obrazuje rowniez nota jaka dostal.

Chyba nie mówisz, że 100 porcentowa to była gdy trafił w słupek?? Nie wiem czemu jego ocena jest tak niska, zresztą nota dla Lewandoskiego 7 to też troche mało. Żuraw zagrał tak jak gra od dobrych kilkunastu meczów w reprezentacji, cofał się głównie do tył, może nie tak jak z Finami, ale to on zaliczył asystę przy golu Matusiaka.

AnYa pisze:W klubie idzie mu znacznie lepiej,ale w reprezentacji to jak na razie pomylka

W klubie gra wręcz na innej pozycji, - tylko atak, a w reprezentacji w zasadzie pomoc, to co tu porównywać ilość goli?

Krzysztof Jarzyna
Całkowicie się z tobą zgadzam, Serbowie byli po prostu słabi, gorsi od Finów, a u nas było można dostrzec małą poprawę. Wogóle nie byli agresywni, widać było, że grają na wyjeździe.

Pankracy
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pankracy » 10 wrz 2006, 14:10

Szkoda tego meczu...zagraliśmy przez godzine dobrze, ale, ale, ale...zawsze jakieś ale! Ale Hiszpanie stracili punkty, Włosi stracili punkty....to kto by się tam Polską przejmował!

Najbardziej wkurza mnie fakt iż w polsce nie ma dobrych obrońców - dobrze ze do zdrowia powraca Baszczyński, mamy Bąka i Żewłakowa....ale to za mało. Wasilewski dibry jest na Polska lige, ale na reprezentacje jeszcze troszke musi popracować nd sobą, tak samo jak Golański.

Nie bede się rozpisywał...bo znów mnie wyśmiejecie (Alkoholiko to ja :) )...wiec podam kadre...jak ja to wszystko widze na dzien dzisiejszy!

1.Kowalewski; 12.Boruc; 22.Pawełek

2.Jop; 3.Wasilewski; 4.Baszczyński; 6.Bąk; 13.Głowacki; 14.Żewłakow; 16.Golański; 17.Dudka

5.Kosowski; 8.Radomski; 10.Garguła; 15.Błaszczykowski; 18.Lewandowski; 20.Giza; 21.Jeleń

7.Smolarek; 9.Żurawski; 11.Rasiak; 19.Matusiak; 23.Brożek

Z Frankowskiego, Dudka należy zrezygnować wogóle....Szymkowiakowi należy dać troszkę czasu, a do kadry zacząć wprowadzać Szukałe, Fojuta, Kaźmierczaka, Pietrasiaka, Wróbla, Szałachowskiego...

Awatar użytkownika
AnYa
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AnYa » 11 wrz 2006, 10:02

Teraz krytykuje sie Dudka i Frankowskiego za fatlna gre a gdy Janas nie powolal ich na MŚ to byla ogroooomna trgedia :> Widze w tym jakas niekonsekwencje.Co by nie mowic jednak Janas mial sporo szczescia ,podejmowal rowniez wiele slusznych decyzji ktore i tak byly krytykowane

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 11 wrz 2006, 15:32

Nowa ankieta. Jesli zapomniałem o kimś (no chyba tylko Białkowskiego pominąłem :lol:), to pisać ;).

Wyniki starej: Kto na prawą obronę?
Paweł Golański 29% [ 16 ]
Marcin Wasilewski 5% [ 3 ]
Marcin Baszczyński 29% [ 16 ]
Wojciech Szala 11% [ 6 ]
Jakub Błaszczykowski 18% [ 10 ]
Michał Żewłakow 5% [ 3 ]

Prywatnie ja się z tym nie zgadzam, Marcin Baszczyński ma dla mnie jeden synonim w spotkaniach międzynarodowych: błąd indywidualny :). Oczywiście to nie jest przyczyną, dla której nie widziałbym go w pierwszej jedenastce. Bardziej myślę o tym wypaleniu, które dotkęło Szymkowiaka, Frankowskiego, Dudka itp. Ale nie zmienia to faktu, że to właśnie temu prawemu obrońcy najbliżej do określenia "klasowy".

LookAsh
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 11 wrz 2006, 16:31

Ta ankeita jest stanowczo tendencyjna. Prawie sami byli lub obecni Warszawiacy a ja sie pytam gdzie jest Radek Majdan :lol:

Ale tak serio, to Bartek Fabiniak z Widzewa tez nie jest bez szans :roll:

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 11 wrz 2006, 17:29

Według mnie w poprzedniej ankiecie zabrakło Bronowickiego. Wiem, że ostanio był on kontuzjowany ale Szala i Baszczyński podobnie. W meczu z Arką po ponad miesięcznej kontuzji zaprezentował się bardzo dobrze i to on raczej będzie grał w postawnej 11 a nie Szalgado.
piwus pisze:Prywatnie ja się z tym nie zgadzam, Marcin Baszczyński ma dla mnie jeden synonim w spotkaniach międzynarodowych: błąd indywidualny
Mimo wszystko jest on najbardziej doświadczony z kandydatów na tą pozycję i jeżeli po kontuzji wróci do dobrej formy to powinien być powoływany. Prawdopodobnie będzie grał nawet w pierwszym składzie.
LookAsh pisze:Ta ankeita jest stanowczo tendencyjna. Prawie sami byli lub obecni Warszawiacy
Tylko połowa 8) I według mnie wszyscy trzej powinni być w kadrze. Kowalewski i Boruc walczą o podstawowy skład a Fabiański zbiera doświadczenie na trybunach :wink: Dudek i Kuszczak odpadają bo nie grają w klubach (oczywiście Kuszczak tylko tymczasowo).

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 11 wrz 2006, 19:50

Pankracy pisze:Dudek i Kuszczak odpadają bo nie grają w klubach (oczywiście Kuszczak tylko tymczasowo).
to tymczasowo odnosi sie do gry w reprze czy tez MU :?: bo ja sadze ze w MU nie pogra sobie zbyt duzo przez nalbizsze 2 lata - moze jakies spotkania w grupach lm gdy beda mieli juz pewny awans - osobiscie uwazam ze narazie nie ma miejsca w reprze
Trudno jednoznacznie okreslic kto jest 1bramkarzem - ja postawilbym na Kowalewskiego, ktory gra w najlepszej lidze biorac pod uwage pozostalych

Ostatnio chodza sluchy ze na Pazdziernik powolania dostanie Fojut, Bandrowki czy tez Szukala :shock: :shock: wyblagaliscie :lol: mimo ze trzeba wprowadza mlodych to uwazam, iz oni nie sa gotowi - nie graja w klubie (pierwszych dwoch) a moim zdaniem mozna sprawdzic innych typu: Lagiewka, wspomnainy juz Bronowicki - naprawde wysmiecie sie zaprezentiwal, Bieniuk,

Jednak to narazie dywagacje - zobaczymy kto dostanie szanse - moze Mietowy :?: 8)

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 21 wrz 2006, 10:37

Grzegorz Rasiak wraca do reprezentacji Polski, za to nie będzie w niej Jerzego Dudka - Pisze "Dziennik". Już w piątek selekcjoner Leo Beenhakker wysyła powołania dla zawodników z klubów zagranicznych, a po weekendzie - z polskich.
Według gazety do kadry narodowej wraca napastnik Southampton FC i lider klasyfikacji strzelców drugiej ligi angielskiej Grzegorz Rasiak. Do reprezentacji mają zostać powołani także Rafał Grzelak (Boavista Porto) i Krzysztof Łągiewka z Krylii Sowietow Samara. Za to po słabych występach na liście powołań nie powinien się znaleźć Jerzy Dudek.

Z informacji dziennika wynika, że powołanych na mecze z Kazachstanem i Portugalią (7 i 11 października) zostanie aż 28 piłkarzy, mimo że do protokołu przed meczem może zostać wpisanych tylko 18. Do klubów zagranicznych powołania wysłane zostaną w piątek, a do polskich - po najbliższej kolejce ligowej. Sztab Beenhakkera najpilniej będzie przyglądał się pomocnikowi Zagłębia Lubin Wojciechowi Łobodzińskiemu.
Widze, ze Leo wreszcie robi porzadna selekcje - sprawdzi duza ilosc pilkarzy :!: w sumie pare dni na przeglad bedzie miec ale mogl juz to wczesniej zorganizowac :!: jednak lepiej pozno nic wcale - ogolnie zaskoczyl mnie pozytywnie :!: :spoko: :spoko: :spoko: :spoko: :spoko: :spoko: :spoko: '
Wreszcie widze swiatelko w tunelu :P Jezeli oczywiscie prawda jest to co pisze "Dziennik" - ale jezeli chodiz o poprzednie wiesci na temat kadry naszych gazet nie odbiegaly zbytnio od rzeczywistosci :D

LAgiewka - wreszcie dostanie szanse :ok:
czyli totalna reorganizajca :twisted:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”