Legia Warszawa (L) (zbiorczy) - Strona 87

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 01 wrz 2006, 1:21

Zico_FCI pisze:
piwus pisze:Wspominałem, że zainteresowanie Filipem to bzdury?
Nie ! Wspomniałeś wszechwiedzący, że jeden z legijnych serwisów napisał, że FB nie chcę przejść do Legii.
Skoro podważa się mój autorytet, to muszę się bronić :warrior::
piwus pisze:Ale legia.net pisała jakiś czas temu (miesiąc?), że transfer Filipa nie jest możliwy :shock:. Teraz opierają się na własnych źródłach (chyba nie posiadają), czy piszą na podstawie PS czy ŻW :lol:?
Przetłumaczę. W tym fragmencie stwiedziłem, że źródło nie jest wiarygodne :).

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 01 wrz 2006, 9:26

piwus pisze:Przetłumaczę. W tym fragmencie stwiedziłem, że źródło nie jest wiarygodne
Które źródło ? Bo to właśnie ŻW lub PS pisał o tym, że młody Bury nie przejdzie do Legii ... nadal nie widzę gdzie stwierdziłeś, że jego transfer jest niemożliwy. Poza tym to ten transfer był raczej alternatywą dla Juniora.

PS. Ten podpis niewiadomego źródła możesz już chyba zmienić :wink:

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 01 wrz 2006, 11:39

Messi E2 Ronaldinho pisze: Giza, Kikut, Matusiak, Kaczmarek, Zganiacz :arrow: mysle, ze oni spokojnie by sie zmiescili w kwocie 2 mln euro.
Chodziło o dobrych zawodników :?: :arrow: Z taka Orange Ekstraklasa trudno o dobrych grajków, tym bardziej jeszcze Polaków.
Chodziło o zawodników, którzy wzmocniliby Legię.

Że za 2 mln ojro mozna kupić kilku wyróżniających się zawodników polskiej ekstraklasy to ja wiem. Pewnie można kupić kilkunastu najlepszych grajków z drugiej ligi, albo kilkudziesięciu z okręgówki. To jest chyba oczywiste. Pytanie: co by wnieśli do stołecznego zespołu?

Zresztą co do Matusiaka, to proponuje przeczytać jego dzisiejszą wypowiedź w Wyborczej. Co z tego, że ktoś wyłoży na niego kasę. Sam zawodnik musi mieć jeszcze chęć ruszenia się z Bełchatowa. A Matusiak takiej chęci nie przejawia.

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 02 wrz 2006, 12:56

Dziś o godz 11 odbył się sparing, który kończył mini-zgrupowanie Mistrzów Polski w Mrągowie.

Mrągowia Mrągowo (IV liga) - Legia Warszawa 0:7 (0:1)
Bramki:
Brukhardt, Edson, Janczyk x3, Mucha (karny), Korzym.

Skład Legii: Mucha - Kiełbowicz, Balde, Gottwald, Edson - Surma, Burkhardt, Junior, Roger - Włodarczyk, Elton
w 2 połowie wchodzili: Janczyk, Korzym, Dubrow.

Jak widać Legia dość gładko pokonała miejscowy zespół. Gospodarze pierwszą grożną sytuację stworzyli w 88 minucie, a w całym meczu bardzo rzadko przekraczali środkową linię boiska. Legia miała małe problemy kadrowe (kontuzje, reprezentacje) dlatego na prawej obronie grał Kiełbowicz, a na stoperze nominalny napastnik Gottwaldt. Warto dodać, że w drugiej połowie w warszawskim zespole zagrał Dubrow, który jest... synem właściciela hotelu, w którym przebywała Legia i byłym zawodnikiem Świtu Nowy Dwór Maz. Swoją bramke zdobył także bramkarz Jaś Mucha, który pewnie wykorzystał rzut karny. W druzynie Mistrza Polski zadebiutował Junior, który zagrał dość ciekawe zawody, choć widoczny był brak zgrania z zespołem. Klasycznego hattrika ustrzelił znajdujący się ostatnio w słabiutkiej formie Dawid Janczyk.
Nie muszę chyba dodawać, że kilku wybornych okazji bramkowych nie wykorzystał Władeczek. Jednak w jego wypadku słaba gra w sparingu moze być dobrym prognostykiem przed meczami o stawkę :wink:

pozdrawiam
d

ps.: bezpośredniej relacji radiowej ze sparingu można było wysłuchać na stronach legia.com.pl

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 12 wrz 2006, 13:49

Fakt pisze:Dzisiejsze wydanie gazety "Fakt" informuje, że Mariusz Walter powoli traci cierpliwość. Według gazety właściciel Legii chciał wstrząsnąć drużyną i zaprosił ją do warszawskiej siedziby ITI. "Jak możecie tak się prezentować? Co z waszą formą? Kto nie chce grać w Legii, niech wstanie!" - krzyczał.
Podniósł się Aleksandar Vuković. "Nie chcę już grać w Legii. Nie jesteśmy zespołem. Ktoś załatwia prywatne interesy. To już nie ta drużyna, co kiedyś!" - nie krył przed szefem.

"Vuko" jako jedyny powiedział, co myśli. Reszta milczała.

Ale podobne rozmowy toczą się w zespole od dawna. Pogłoski o zakończeniu konfliktu między Brazylijczykami a resztą drużyny były przedwczesne.

Walter ma też pretensje do Dariusza Wdowczyka za transfery, bo wydawał na nie pieniądze jak szalony (Burkhardt - 600 tys. euro, Radović 800 tys. euro, Junior - 500 tys. euro), a pożytek z nich żaden. W drużynie jest za dużo obcokrajowców i ciężko im się porozumieć.
:lol: Chyba w fakcie przeszli samych siebie :lol:

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 12 wrz 2006, 14:05

Ciekawy jestem, jak wygląda rozmowa w jakiejs grupie dziennikarzy. Wszyscy mówią, gdzie piszą i przychodzi kolej na dziennikarza Faktu. Co on może robić - kłamie, czerwieni się? A może jest dumny! :D

A z ciekawszych rzeczy to ostatnie pytanie z wywiadu PS z Herbertem Dickem:
PS pisze: - Słyszał pan o polskich zimach?
- Już teraz jest tu dużo zimniej niż w Zimbabwe. Bardzo jeszcze się ochłodzi?
:lol: z 30-40 stopni? Choto mu dużo opowiadał o Legii i Polsce, ale temat zimy chyba ominął szerokim łukiem ;)

edit:
i jeszcze jedna sprawa. Budżet Austrii Wiedeń. Oczywiście koszty prowadzenia klubu w Austrii są nieporównywalnie wieksze niż w Polsce. Oczywiście wcześniej mieli ponad 30 baniek. Ale nawet proporcjonalnie go zmniejszając do naszych warunków to daj Panie Boże każdemu naszemu klubowi budżet na wysokości 20 mln ojro.

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 13 wrz 2006, 0:42

Czyn społeczny szykuje się w stołecznym klubie :

"Ja nie wiem, gdzie są te wszystkie modne kluby w Warszawie, ale wy przecież tam bywacie. Jak spotkacie w nich piłkarzy to weźcie ich za pysk, dajcie „plaskacza” i więcej się tam nie pojawią" – apelował trener, co spotkało się z uznaniem ze strony zgromadzonych kibiców.

:shock:
:lol: :lol: :lol:

-To jak - pomożecie towarzysze?
-POMOZEMY!!!

:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 13 wrz 2006, 16:36

Mnie to nie bawi :? Nie wiem czy Wdowczyk powiedział to w formie żartu czy na serio ale na pewno nie powinien tego robić. W jakim świetle stawia się jako trenera po takim apelu ? Co niego za trener skoro nie umie sobie poradzić z własnymi zawodnikami ? Pomału Wdowiec zaczyna się w tym wszystkim gubić. I jeszcze ten naskakiwanie na tego kolesia z Faktu :? Rozumiem, że piszą bzdury, robią jakieś zdjęcia z ukrycia ale żeby tak się wygłupiać :roll:

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 13 wrz 2006, 16:51

To tu się nie zgadzamy Zico_FCI.

Co do chodzenia po nocnych klubach - a co on ma zrobić? wynająć każdemu ochroniarza do pilnowania? A przeciez takie rzeczy dzieją się w każdej drużynie. Myśle, że to był żart, a ja bym taki apel wystosował jak najbardziej serio. :twisted:

A co do faktu i ich pożal się Boże pismaków nie będę się wypowiadał bo dostałbym bana. :P Zresztą o czym tu mówić - niedawno Fakt był beee, a teraz jeden kolega dostał się do redakcji to już są cacy. Niestety większość kibiców to chorągiewki na wietrze.

Mnie to spotkanie się podobało (nie byłem osobiście, znam wypowiedzi z portali). Wdowczyk był szczery aż do bólu. A to nie często się zdarza w piłce.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 13 wrz 2006, 17:41

deltinho pisze:a co on ma zrobić?
Rozwiązać kontrakt z Eltonem po jego „rajdzie” na przykład. Myślę, że to by schłodziło niektóre rozgrzane główki w drużynie.

A jeśli chodzi o Fakt to dla mnie zawsze był bee i nadal jest, niezależnie od tego kto tam pracuje. Ale po co robić takie sceny ? Rozumiem, że Wdowczykowi się nie podoba jak ktoś piszę bzdury o nim czy o klubie ale jaki to ma znaczenie ? Źle wpływa na drużynę ? Przecież tam połowa nawet nie zna polskiego, druga połowa wie jaki poziom reprezentuje ta gazeta.

Ciekawe kto jest tym konfidentem :think:

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 18 wrz 2006, 0:20

W przeciwieństwie do poprzednich meczy Legia rozegrała dziś poprawne zawody. Było dość dobrze w ataku. W obronie jeszcze kilka błedów, ale Balde gra coraz pewniej i musi cieszyć pierwszy mecz na 0 w tyłach. Powoli gra się zazębia i mam nadzieje, że z meczu na mecz będzie coraz lepiej. Zaczynają sie rozumieć Junior z Surmą i dziś były tego pierwsze efekty.

Indywidualnie najbardziej podobał mi się Mirek Radovic. Ma niezły drybling, dość dokładne podanie. Do tego jest szybki i bardzo, bardzo dużo walczy. To nie mogło przejść niezauważenie i szybko staje się jednym z ulubieńców kibiców z Łazienkowskiej. Można zauważyć milknięcie głosów o przepłaceniu, "nie zwaracaniu się" tego zawodnika itp.

Poza tym Legia odrobiła 2pkt do Wisły Kraków (co przed tą kolejką wydawało się niemozliwe), wygrała Roma, bramkę strzelił Okaka, a ja trafiłem w betako kupon za skromne 10zł ale za to z ako powyżej 20. Piekny dzień :)

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 18 wrz 2006, 17:41

Podsumowywujac niedzielny wieczor na Lazienkowskiej:

Mucha dobry mecz, pewne wyjscia do pilki, odwazne interwencje no i chyba Fabian moze czuc sie zagrozony... To dobrze ze bedzie czul oddech Janka i bedzie rywalizacja....

Edson jak w tamtym sezonie dobry w ataku ale slabszy w destrukcji. Strzal w poprzeczke, asysta przy golu Rogera i... zmarnowany karny...Nie mial okazji zeby wykazac sie przy rzutach wolnych. Dobry mecz lecz licze na lepsza skutecznosc i zaangazowanie w defensywie.

Balde coraz pewniejszy...Zaczyna pokazywac ze za wczesnie zaczeto go skreslac. Prawdopodobnie bedzie tylko zmiennikiem Dicka ale dobrze ze bedziemy mieli go w obwodzie.

Choto poprawny wystep lecz po nim oczekujemy wiecej...Zbyt latwo pozwala przedostawac sie pod wlasna bramke przeciwnikom.Mysle ze jeszcze 2-3 mecze i powroci do formy.

Bronowicki wiemy juz ze glowna przyczyna problemow defensywy na poczatku sezonu byl brak Bronka... Biega walczy i ma predespozycje do gry ofensywnej... Wspomagal Radovica praktycznie przy kazdej akcji ofensywnej....

Roger Gol, troszke poszalal na skrzydle ale wg mnie za czesto schodzi do srodka...Stac go na wiecej... Wiec panie Roger do roboty....

Junior Powoli udowadnia ze Legia bedzie miala z niego pozytek. Dwie asysty i strzaly z dystansu... Nienaganna technika, choc mysle ze potrzeba mu czasu zeby wkomponowal sie w zespol.

SurmaOsobiscie twierdze ze spoczal na laurach i jezeli nie wezmie sie za prace to jezeli nie miejsce to chociaz opaske kapitana powinien stracic...Juz nie kroluje w srodku pola i co gorsza nie potrafi sie z tym pogodzic... Panie Surma troszke pokory...

Radovic Panowie i panie !!! 800 tys euro to grosze i jeszcze bedzie z niego pozytek. Najlepszy na placu boju.Zelazne pluca, drybler jakich malo, az przyjemnie sie go oglada... Bardzo dobrze wyglada jego wspolpraca z Bronkiem. Bramka i niewielu z takim zaangazowaniem w 89 min pobiegloby przez pol boiska z kontra... A Miroslav tak zrobil... Man of the match...

Janczyk Dostal szanse i strzelil bramke choc nie zachwycil. Dobrze ale mam nadzieje ze bedzie lepiej... Tylko zeby Wdowczyk na niego stawial.

Elton Bramka i pozostawil lepsze wrazenie niz Janczyk. Mogl strzelic jeszcze jedna ale brakowalo mu odwagi bo tak dysponowanego Magdonia powinien minac a nie strzelac. Chyba lawka z Austria go zmobilizowala...

WlodarczykIrytuje mnie ten zawodnik...Razi nieskutecznoscia i anty zaangazowaniem w gre!!!!! Po co Darek go wpuszcza...Umie tylko teatralnie upasc w polu karnym...

Szalachowski Martwi mnie proba zrobienia z niego napastnika.To skrzydlowy.Wiem ze z Radovicem nie ma teraz zadnych szans ale w ataku jest mnie pozyteczny. Zaliczyl asyste ale to Radovic wypracowal sobie bramke z tej akcji...

Kielbowicz Niecaly kwadrans i bramka... Dobrze ale nie pokazal sie bo mial za malo czasu...W tym momencie moze liczyc tylko na taki szanse gry - po kilka minut...
Ostatnio zmieniony 18 wrz 2006, 18:26 przez bartbuks, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 18 wrz 2006, 17:48

Radovic 800 tys zl
ojro 8)

ogólnie zgadzam się z Twoimi ocenami.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 18 wrz 2006, 18:22

mecz niezly... Ogladalem wszystkie mecze Legii ale ten byl najlepszy...
Trzeba sie dotrzec!!!!

A tak poza tematem to Wisla szuka trenera :D
Polecam duet Kubicki-Majewski :P
P.S. deltinho dzieki za uwage-prawda ze euro ...wyrzuc juz zdjecie Dana bo nieaktualne :lol:

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 18 wrz 2006, 18:35

Hehe - no niby nieaktualne. Ale zdjęcie komuś wyszło fantastyczne.

Polecam wywiad z nowym rozgrywającym Legii Juniorem. Facet nie ukończył żadnej szkoły a widać, że w głowie ma poukładane. Ciekawy wywiad, mało oklepanych piłkarskich zdań i wypowiedzi. Polecam:
http://www.legialive.pl/news.php?id=19602

edit:
a własciwie nie- fotka jest bardzo aktualna. Petrescu smutny się zastanawia: "Boże o co tym panom z zarządu chodzi?"

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”