Kanały Sportowe - Strona 32

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
Bobohawk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobohawk » 14 wrz 2006, 12:38

deltinho pisze:hahaha - I TVP chce otwierać kolejny w Polsce kanał sportowy. Z czym do ludzi? Korzeniowski już wspominał o ofercie - mają postawić na dyscypliny sportowe niezbyt popularne. Tylko pytam kto będzie chciał płacić za kanała sportowy, w którym co drugi dzień lecą jakieś podrzędne zawody wioślarskie czy wszechstronny konkurs konia wierzchowego?
Nie można zapominać o skokach narciarski :lol: choć pewnie i tego niebawem się pozbędą :lol: Korzeniowski tak buńczucznie zapowiadał, że będzie więcej sportu na najwyższym poziomie a co mamy? bieda jakich mało. Śmieszne, bo telewizja publiczna w naszym kraju codziennie wystawia się na pośmiewisko.
Mnie zaczyna coraz bardziej interesować cyfra z ITI i jej TVN Sport :) Czytaliście na głównej odnośnie tych programów naszych klubów? Zapowiada się ciekawie, ale muszą wyszkolić, albo zmienić komentatorów, bo to co było na TVN Turbo musi się nie powtórzyć.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 14 wrz 2006, 13:45

Tak czytam to wszystko to aż chce sie .... Miejmy nadzieje że w nie długim powstanie jedna platforma i miała wszystko co trzeba on piłki po F 1 przez NBA :] a tu nasza Polska telewizja :?

Jeszcze troche i trzeba bedzie miec 4 telefony - bo z Ery nie zadzonić do Orange a z Dialodu go TP.sa :P jak z tymi dekoderami i platformami - 7 pilotów :? i co chwile zmienij kabeli :lol: dbaja o abonenta - nie ma co :P

Słuchajcie nie wiecie czy "Turbowce" :wink: :lol: szykują na dziś jakiś magazyn Champions League taki a'la podsumowanie ? Bo cos dzis zapowiadali a nie ma w programie :roll: Wiec ktos coś ?

Jagiellonczyk
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jagiellonczyk » 14 wrz 2006, 15:49

bo to co było na TVN Turbo musi się nie powtórzyć.
hehe, to co bylo wczoraj no normalnie mnie leczy :) Wlaczylem tylko na TVN Turbo, akurat bramka dla OL, a szpiker na to: I gool! dla Olimpique Marsylia! hehe.

Awatar użytkownika
AnYa
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AnYa » 14 wrz 2006, 19:42

W Polsacie Sport pokaza jutro kilka spotkan Ligi Mistrzow,tak przynajmniej mam w programie :D No,to chociaz tyle....

Awatar użytkownika
BartekTS
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BartekTS » 14 wrz 2006, 22:18

Zaza pisze:miała wszystko co trzeba on piłki po F 1

Zaza apropo F1 walka o kupno praw do transmisji jest tak wielka, że jasny fiks! C+ chce kupic Televizja Novej Generacji też o to walczy tylko nie wiem czy tylko w HDTV czy I HDTV i zwykły obraz.

W Programie TVN Turbo nie ma nic o LM a LM jest wiec Zaza wiesz.

Awatar użytkownika
Riddick
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Riddick » 15 wrz 2006, 8:50

BartekTS pisze:C+ chce kupic Televizja Novej Generacji też o to walczy tylko nie wiem czy tylko w HDTV czy I HDTV i zwykły obraz.
Raczej ta druga opcja, czytałem artykuł na stronie, że telewizory przystosowane do tego HDTV ma około 3% ludzi w polsce, więc to byłoby samobójstwo z ich strony :wink: no chyba, że rozdawawali by takie TV za darmo :twisted:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 15 wrz 2006, 9:35

To ciekawe co piszesz Bartek - walka o F 1 :] W sumie nie przeszkadza mi na TV 4, Choć czasem ten komentarz jest w takiej ekstazie ze mała banie. Obaj panowie maja max wiedzie o F1 i nieśmie ich pouczać ale albo za dużo kawy przed wyścigiem albo nie wiem :roll: :lol:

Bartek ale czy TV 4 nie ma praw do F1 na nastepny sezon ? Skąd masz info na temat tej walki z forum Canal + ? :wink: Bo tam czesto piszesz nie ? :]

Sick
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sick » 16 wrz 2006, 16:09

Mam takie pytanie. Zapytałem się Canal+ skąd biorą sygnał jeśli chodzi o mecze Ligi Angielskiej. Dostałem taką odpowiedź:

To jest idywidualny, kodowany przekaz sygnału, realizowany na zamówienie odbiorcy (CANAL+ CYFROWY). Takie komercyjne przekazy realizuje się aby np. nie zmuszać odbiorcy do oglądania reklam danego kraju, dać możliwość wykorzystania podczas transmisji oryginalnego dźwięku bez narodowego komentarza

Kto może coś więcej powiedzieć mi o tego typu przekazach ? Kto w takim przypadku realizuje transmisję ?

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 18 wrz 2006, 15:18

Sick pisze:Kto w takim przypadku realizuje transmisję ?
Sick no jak kto ? w przypadku Premiership Anglicy - Ligue 1 Francuzi itd. A komenatrz jest ze studia w Canal+ :wink:

Widzieliście nowy magazyn tym razem tylko bramkowy ? może być fajny bo bez biadolenia [choć czesto mówią mądrze :P to fakt] - tylko kibiców bedzie słychać :P

Gol + Gol - dziś Canal+ Sport - 18:00

Kod: Zaznacz cały

W związku z tym, że niedzielny magazyn "Sport+" wraz z transmitowanym meczem trwa zazwyczaj ponad 4 godziny, CANAL+ daje swoim abonentom w poniedziałek możliwość obejrzenia godzinnego pakietu wszystkich bramek
Czyli dla tych który nie wyrobią w niedziele do tej 1 w nocy :P pomyślali :P co by nie mówić :P

Sick
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sick » 18 wrz 2006, 16:57

To,że Anglicy to wiem :P. Ale jacy konkretnie Anglicy ? Sky ? Jakaś inna firma ? I dlaczego na Sky jest inna grafika meczowa niż na reszcie stacji, które pokazują mecz: TPS, C+ itd ?

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 18 wrz 2006, 17:43

Sick pisze: To jest idywidualny, kodowany przekaz sygnału, realizowany na zamówienie odbiorcy (CANAL+ CYFROWY). Takie komercyjne przekazy realizuje się aby np. nie zmuszać odbiorcy do oglądania reklam danego kraju, dać możliwość wykorzystania podczas transmisji oryginalnego dźwięku bez narodowego komentarza

hehe no np. na polsacie sport jak są retransmisje premiership czy tez rok temu gdy zaczynali szkocką lige (live) transmitowac wlasnie bylo slychac komentatorow zagranicznych przyciszonych i zagluszonych przez naszych .

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 20 wrz 2006, 11:17

Wie ktos moze czemu znikl z Cyfry+ Eurosport? Nadal jest Eurosport 2 a tego pierwszego od dzisiaj nie ma...

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 20 wrz 2006, 11:29

Martinho zwykły Eurosport ? :> Bo ja mam oba ES - wiec coś u Ciebie nie trybi :wink:

Sick chyba zajmuje sie tym SKY.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 20 wrz 2006, 11:54

Zaza pisze:Martinho zwykły Eurosport ? Bo ja mam oba ES - wiec coś u Ciebie nie trybi
Tak zwykly. Chyba trzeba bedzie odkurzyc numer do infolinii C+ ;)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 20 wrz 2006, 11:57

No chyba bedzie musiał Martinho bo ja mam oba Eurosporty - rano chyba coś zawiesił sie ten "News" ale teraz cyka dobrze :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”