Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 230

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 17 wrz 2006, 14:53

Zico_FCI pisze:Wybacz ale dla mnie czwarte miejsce z Udine
no bo ja wiem...?! zobacz gdzie Udine upadlo jekdy Spal odszedl i zaczal rzadzic Cosmi (?)

Zico_FCI pisze:piąte z Romą to nie są wielkie sukcesy.
to fakt..ale Spal dopiero zaczynal ta druzyne ukladac..z reszta sam wiesz jak bylo...lawka baaardzo krotka....radzil jak mogl..ale 11 wygranch i drugiej czesci sezonu mu nikt nie odbierze..
Zico_FCI pisze:Teraz kiedy nie idzie, wypomina mu się, że niczego nie osiągnął i dlatego nie powinien jeszcze pracować w Interze.
Ja nie mowie ze niczego nie osiagnal..ale ze nieczego w Interze nie osiaga..z takim skladem z taka forsa...w koncu kogo to jest wina?! zawodnikow?! zarzadu?! czy jego?! sam odpowiedz na pytanie.. ;)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 17 wrz 2006, 15:03

Grosso jest słabo przygotowany fizycznie a jego forma jest niziutka co było widać w dotychczasowych meczach.
Jesli jest słąbo przygotowany fizycznie to tylko z winy Interu, bo jakos inni uczestnicy MŚ czy tez samego Finału sa swietnie przygotowotani. Raczej to nie jest jeden z glownych powodow jakie kieruja Mancinim przy dobieraniu skladu, a na lewje jest przeciez jeszcze Maxwell czy tez ewentualnie Nicolas...
A co w tym dziwnego ? Mancini (i nie tylko on) zawsze starał się ustawić parę stoperów tak aby jeden był niższy i szybki a drugi wysoki silany. Ja sobie radzi para Matrix+Samuel było widać w meczy z Romą.
Nie wiem kogo jeszcze miales na mysli, z trenerow. Dlaczego dziwne, dlatego, zejego mecze w tym sezonie nie pokzauja pewnosci w jego interwencjach. Julio Cesar juz byl w zeszlym sezonie nr.1 i wiadomo jak to sie skonczyło...

A porownania Manciniego z Spalletim sa raczej nie na miejscu, bo Spalleti pracuje w Romie, ktora nie moze sobie pozwolic na takie transfery jak Mancini, ktory mimo wielkich corocznie wydawanych pieniedzy i tak nie potrafi wygrac czegos bardziej znaczacego niz PW, oczywiscie takze na boisku, bo ostatnie mistrzostwo :arrow: nie mozna do tego wliczyc.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 17 wrz 2006, 15:04

dzieciol pisze:Ja nie mowie ze niczego nie osiagnal..ale ze nieczego w Interze nie osiaga..z takim skladem z taka forsa...w koncu kogo to jest wina?! zawodnikow?! zarzadu?! czy jego?! sam odpowiedz na pytanie..
Nie wiem czyja to jest wina. Wiem natomiast, że jak Mancini przychodził do Interu to się mówiło, że to wielki talent i że z słabego Lazio coś zrobił. W Lazio brakowało mu tylko dobrych zawodników więc w Interze na pewno będzie wygrywał. Teraz piszesz, że Spal to bardzo dobry trener, któremu w Romie brakował ławki. Ale prawda jest taka, że Roma i tak kadrowo była porównywalna z Violą i piąte miejsce na pewno było porażką. Nie mówię, że jest on słabym trenerem ale ja go w Interze bym nie widział.
dzieciol pisze:ale 11 wygranch i drugiej czesci sezonu mu nikt nie odbierze..
A co mu te 11 zwycięstw dało ? :lol:
Messi E2 Ronaldinho pisze:Jesli jest słąbo przygotowany fizycznie to tylko z winy Interu, bo jakos inni uczestnicy MŚ czy tez samego Finału sa swietnie przygotowotani.
Inni są dobrze przygotowani więc to nie wina Interu. Grosso zawsze miał problemy z kondycją i to jest jego wada. Pierwszy raz był na takiej imprezie jak MŚ i jak widać źle na niego on wpłynęła.

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 17 wrz 2006, 15:09

Zico_FCI pisze:A co mu te 11 zwycięstw dało ?
nie mow ze nie budzilo respektu.. :lol:

Zico_FCI pisze:Grosso zawsze miał problemy z kondycją i to jest jego wada.
Tu bym polemizowal...

Bo podobno ma ksywke Maratonczyk ..po zakonczeniu sezonu bierze udzial w roznych turniejach na plazy...gra praktycznie caly rok 24h na dobe...

Jest podobno nie do zdaracia kondycyjnie...
:wink:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 17 wrz 2006, 15:14

Inni są dobrze przygotowani więc to nie wina Interu. Grosso zawsze miał problemy z kondycją i to jest jego wada. Pierwszy raz był na takiej imprezie jak MŚ i jak widać źle na niego on wpłynęła.
Juz ponad 2 miesiace od zakonczenia MŚ, a on ma jeszcze problemy z kondycja i przygotowaniem formy. To wskazuje na maly profesjonalizm ze strony sztabu trenerskiego jak i samego zawodnika. Przez taki okres nie potrafia doprowadzic go do pelni sprawnosci. Troche to smieszne....

Awatar użytkownika
mediolańczyk
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mediolańczyk » 17 wrz 2006, 15:16

Myślę ,że ewentualna zmiana Spala za Mancio nie wniosła by nic dobrego. To co potrafi zrobic Mancini z Interem mam nadzieję ,że w meczach z Romą i Bayernem . Martwi mnie ,ze Inter przegrywał mistrzostwo bo gubił punkty z teoretycznie słabszymi przeciwnikami ,których niemiłosiernie tłamsił Juventus czy Milan - oni nie pozwalali sobie na wpadki z duzo słabszymi. Patrzac na mecz z Sampą wydaje mi sie ,że to sie powtarza.

Mancini jako młody trener jeszcze z małym doświadczeniem , stosunkowo niedawno skończył kariere. Nie pasuje mi on do wielkich sukcesów. Wielkich przez duze W. Obym sie mylił.....W końcu ma w kadrze kogo chciał.

Ostatnio doszedłem do wniosku jak nasz trener upodabnia Inter do mistrzowskiego Juve. 3 napastników walczy o pierwszy skład kazdy świetny (del Piero, Trezegol,Ibra) (Crespo, Adriano, Ibra), dalej gra dwójką DM (Emerson-Vieira) (Cambiasso-Vieira)
Trzech srodkowych pomocników kazdy na ''11'' Kovac Thuram Cannavaro--Matrix Cordoba Samuel, rezygnacja z ofensywnego śr. pomocnika -- Pizarro i Maresca choć nie jest ofensywny to dla dosyć kreatywny,zdolni dublerzy w pomocy i obronie w Juve:Chiellini, Giannichedda,Oliveira ,Mutu (na siłe w pomocy) U nas n.p. Maxwell Maicon Gonzales

Wiem ,że zostaną mi zarzucone błędne wnioski ,że zwłaszcza dwa ostatnie wnioski sa troche naciagane....zdaje sobie z tego sprawę , wiem ,że wielu się nie zgodzi ale uwazam ,ze Mancini chce iść droga Capello bo tak najprosciej najłatwiej zdobyc mistrza bez ryzyka i bez inwencji własnej(konsekwencja Ogromnej Presji). Takie jest moje zdanie.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 17 wrz 2006, 15:41

Messi E2 Ronaldinho pisze:Juz ponad 2 miesiace od zakonczenia MŚ, a on ma jeszcze problemy z kondycja i przygotowaniem formy. To wskazuje na maly profesjonalizm ze strony sztabu trenerskiego jak i samego zawodnika. Przez taki okres nie potrafia doprowadzic go do pelni sprawnosci. Troche to smieszne....

taki Ronaldinho też nie błyszczy w tym sezonie.
O Grosso jestem spokojny.

Minęły dopiero 4 mecze obecnego sezonu, a niektórzy już piszą jakby to był koniec ligi :? :roll: Ocenimy Inter dopiero po kilkunastu spotkaniach tego sezonu i zobaczymy kto faktycznie ma racje. Mancini jaki jest taki jest, ale przynajmniej coś wygrał, a jak napisał Zico byli w Interze nawet tacy trenerzy jak Lippi czy Couper i co ? Widać styl i charakter tej drużyny.

Co do Spalla to świetny trener. Ma wizje składu, nie toleruje gwiazdorzenia ściąga piłkarzy którzy są mu potrzebni. Z kimś takim Roma w przyszłości może wiele zwojować.

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 17 wrz 2006, 15:53

:lol: Nie ogladales chyba zadnego meczu z jego udzialem w tym sezonie, moge Cie zapewnic, ze spisuje sie doskonale.

Niedlugo i tak bedziecie jak zwykle biadolic 'Mancini won'.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 17 wrz 2006, 16:44

Lakier pisze:Nie ogladales chyba zadnego meczu z jego udzialem w tym sezonie,

Dokładnie 2 mecze.

Lakier pisze:Niedlugo i tak bedziecie jak zwykle biadolic 'Mancini won'.

natomiast u was i tak pozostanie cisza na stadionie

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 17 wrz 2006, 17:08

Dokładnie 2 mecze.
Dokładnie, ktore to były mecze :?: Bo raczej Ronaldinho nie błysczał na MŚ niz teraz.

Widać styl i charakter tej drużyny.
Tak naprwde, Tzn. Ja jakos go nie widze...

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 17 wrz 2006, 17:13

Messi E2 Ronaldinho pisze:Dokładnie, ktore to były mecze Bo raczej Ronaldinho nie błysczał na MŚ niz teraz.

Z Sevilla i w 1 kolejce bodajże.

Messi E2 Ronaldinho pisze:Tak naprwde, Tzn. Ja jakos go nie widze...

Z 0-3 na 4-3 z Romą. 3-2 z Violą
o stylu mogliśmy przekonać się wczoraj kidedy to Inter nie schodził z połowy Dorii. Zabrakło skuteczności. Zresztą to dopiero 4 mecze, a już Inter zdaniem niektórych leci do Serie B

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 17 wrz 2006, 17:42

Z Sevilla i w 1 kolejce bodajże.
Z Sevilla jeszcze w lidze nie gralismy :roll:
Z 0-3 na 4-3 z Romą. 3-2 z Violą
Szczegolnie mecz z Viola mnie bardzo zaciekawil. Jezeli to mial byc obraz stylu i charakteru, to
a już Inter zdaniem niektórych leci do Serie B
moga miec pokrycie w realiach. Dla mnie nie obrazajac nikogo to był obraz wilkiego frajerstwa, bo raczej w tym meczu Inter powinien podwyzszyc, a w koncowce zamiast grac w spokoju modlili sie zeby go nie zremisowac....
Oczywiscie ja nie wroze Interowi spaku do B, przynjamniej nigdzie o tym nie wspomniałem. Wroze, ze zima beda na rowni z Milanem badz za nim...Nie wspominajac juz o Romie.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 17 wrz 2006, 17:55

Messi E2 Ronaldinho pisze:Z Sevilla jeszcze w lidze nie gralismy

Superpuchar Europy

Messi E2 Ronaldinho pisze:Szczegolnie mecz z Viola mnie bardzo zaciekawil. Jezeli to mial byc obraz stylu i charakteru, to

Jednak wygrany, więc o co Ci chodzi ? :roll:

Messi E2 Ronaldinho pisze:Wroze, ze zima beda na rowni z Milanem badz za nim...Nie wspominajac juz o Romie.
W przeciwnym razie będziesz musiał sprawić sobie nową kulę :P

Jak będzie przekonamy się na koniec sezonu.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 17 wrz 2006, 18:04

Jednak wygrany, więc o co Ci chodzi ?
Napisałes ze min. w tym meczu Inter pokazał styl czy charakter, weic jaki to jest wg. ciebie styl... Jasne zwyciestwo to zwyciestwo, ale napewno przynajmniej w tym meczu Inter nie pokazał stylu czy przedewszystkim charakteru, podobnie w meczu ze Sportingiem i Doria nie widziałęm charakteru druzyny. BO to, ze Inter gra ofensywnie i stwarza sobie sytuacje wie kazdy. Styl i charakter druzyna wyrabia sobie w trudnych sytuacjach, a w takich Inter sobie nie radzi...przynajmniej jak narazie..

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 17 wrz 2006, 18:25

Messi E2 Ronaldinho pisze:przynajmniej jak narazie..

Przecież remis i porażka to nie żaden kryzys. Zresztą Inter grał dobrze i po raz któryś już pisze, że zawiodła tylko skuteczność (można nie zgodzić się też z decyzjami sędziego, a wtedy gadanie było by inne).
Piszesz, że drużyna nie pokazała stylu ? w takim razie co to Twoim zdaniem jest styl jak nie dobra płynna gra i zamknięcie przeciwnika na połowie ?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”