Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 231

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 17 wrz 2006, 19:00

Sero nie obiecuj sobie po tym sezonie za wiele.... nie zapominaj ,że trenerem Interu nadal jest Mancini, a z nim na ławce trnerskiej możecie co najwyżej zdobyć jakies trofeum przy stoliku ..... nie pisz tylko ze zdobyliscie Puchary Włoch bo bede zmuszony cię wyśmiać

Waszym problemem moim zdaniem jest tylko i wyłącznie Mancini .... Nie potrafi właściwie pokierwoać drużyną, nie potrafi ich zmotywować ... tylu piłkarzy, taka kasa i ciągle nic .....

Może też jakby Moratti nie szastał pieniędzimi i chociaz przez 2 sezony nie zmienial połowy składu to tez wasza gra moze wygladala by innaczej, a tak ... znow bedziecie wącha plecy Milanu, ale co mnie to 8) jestem zadowolony :D

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 17 wrz 2006, 19:03

Przecież remis i porażka to nie żaden kryzys. Zresztą Inter grał dobrze i po raz któryś już pisze, że zawiodła tylko skuteczność (można nie zgodzić się też z decyzjami sędziego, a wtedy gadanie było by inne).
Piszesz, że drużyna nie pokazała stylu ? w takim razie co to Twoim zdaniem jest styl jak nie dobra płynna gra i zamknięcie przeciwnika na połowie ?
Ja jakby co o zadnym kryzysie nie pisałem... Jesli wszedłem w temat stylu i charakteru ty przytoczyłes w nim przykłądy meczu z Viol, Roma i ostatnim z Sampdoria. Jesli je wszystkie podsumowac, to Inter nie ma mowy o zadnym stylu czy charakterze druzyny.

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 17 wrz 2006, 19:06

A dla mnie ta druzyna nie ma takiej mentalnosci zwyciezcy, typowego killera. Argument z Mancinim do mnie nie przemawia, bo i Lippi i Cuper rowniez sobie rady nie dali

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 17 wrz 2006, 19:09

Inter znów wymienił połowe składu ? Sawyer przyszło 6 zawodników, którzy byli potrzebni (patrz lewa strona obrony, odejście Verona i słaba gra podstawowych napastników w poprzednim sezonie). Zgadzam się jednak, że Mancini nie jest mocnym ogniwem drużyny.

Messi E2 Ronaldinho
Ale my mówimy o stylu przez 4 mecze ? bo jeśli tak to moim zdaniem on się wytworzył (o ile wogóle takowy może istnieć). Natomiast jak bedzie dalej zobaczymy.

Bagg mentalność zwycięzcy ? przecież przez te wszystkie lata grali różni ludzie o różnych charakterach i to od nich zależy gra. Pozatym media co roku wywierają na Interze wielką presję i może to jest przyczyną niepowodzen.

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 17 wrz 2006, 19:15

Sero pisze:Inter znów wymienił połowe składu ?

Sero pisze:Sawyer przyszło 6 zawodników

No widzisz. :)
Pozatym media co roku wywierają na Interze wielką presję i może to jest przyczyną niepowodzen.
Każdy zespół z czołówki jest pod wielką presja .. wiec to zadne wytlumaczenie
Ostatnio zmieniony 17 wrz 2006, 19:16 przez Sawyer, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 17 wrz 2006, 19:15

Messi E2 Ronaldinho
Ale my mówimy o stylu przez 4 mecze ? bo jeśli tak to moim zdaniem on się wytworzył (o ile wogóle takowy może istnieć). Natomiast jak bedzie dalej zobaczymy.
Tzn. Bo cały czas piszesz, ze Inter ma styl i charakter, ale ja go nie dostrzegam ty tak. Ty napisałes ze w tych meczach to pokazał, a ja mowie wrecz przeciwnie. Jak mozna mowic o stylu skoro wygrywa sie 4-3 z Roma, ale wczesniej dostaje sie 0-3 oczywiscie pokazali charakter, zabicja. Ale juz mecz z Viola przez 60 minut swietny styl, ale pozniej z 3-0 schodza na 3-2 i maja ogromny problem z dowiezieniem tego wyniku. Teraz dostaja na 0-1 z Doria fakt graja dobrze, ale co z tego skoro nie wszyscy i wywalczaja tylko remis, podobnie ze Sprtingiem 0-1 i nikt nie potrafi pociagnac druzyny i pokazac charakteru, przed czy po stracie bramki.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 17 wrz 2006, 19:20

Messi E2 Ronaldinho pisze:Tzn. Bo cały czas piszesz, ze Inter ma styl i charakter, ale ja go nie dostrzegam ty tak. Ty napisałes ze w tych meczach to pokazał, a ja mowie wrecz przeciwnie. Jak mozna mowic o stylu skoro wygrywa sie 4-3 z Roma, ale wczesniej dostaje sie 0-3 oczywiscie pokazali charakter, zabicja. Ale juz mecz z Viola przez 60 minut swietny styl, ale pozniej z 3-0 schodza na 3-2 i maja ogromny problem z dowiezieniem tego wyniku. Teraz dostaja na 0-1 z Doria fakt graja dobrze, ale co z tego skoro nie wszyscy i wywalczaja tylko remis, podobnie ze Sprtingiem 0-1 i nikt nie potrafi pociagnac druzyny i pokazac charakteru, przed czy po stracie bramki.

W meczu z Romą pokazali charakter. W spotkaniach z Violą i Sampą grali dobrze (w tym pierwszym tylko 60 minut), więc styl był niezły. No, ale ostatnio brakuje najważniejszego czyli wyników. Natomiast żadnej z tych rzeczy nie pokazali ze Sportingiem. Hmm zresztą dochodze do wniosku, że gdy Interowi nie pójdzie kilka meczy odrazu zaczyna się nagonka i presja na piłkarzy podczas gdy w innych klubach chwilowe kryzysy są przyjmowane spokojnie.
Sawyer pisze:No widzisz.
Ale wszyscy naraz nie grają :]
Ostatnio zmieniony 17 wrz 2006, 19:23 przez Sero, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 17 wrz 2006, 19:21

Bagg mentalność zwycięzcy ? przecież przez te wszystkie lata grali różni ludzie o różnych charakterach i to od nich zależy gra. Pozatym media co roku wywierają na Interze wielką presję i może to jest przyczyną niepowodzen.

No wlasnie i tu sie wlasnie ten brak mentalnosci zwyciezcy miedzy innymi objawia. Co Ty myslisz, ze Milan i Juve nie maja(mieli) takiej presji co roku? Powiem wiecej, mieli wieksza, bo nikt sie specjalnie nie dziwil jak Inter znowu zawiodl. Zdazyl do tego przyzwyczaic.

Nie ma tu mentalnosci killera, ktory przychodzi na mecz po 3 punkty.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 17 wrz 2006, 19:22

Sero pisze:Ale wszyscy naraz nie grają
Wczoraj grali, i to nie byli wszyscy: Maicon, Vieira, Dacourt, Marian, Ibra, Crespo :lol:
bagg pisze:Nie ma tu mentalnosci killera, ktory przychodzi na mecz po 3 punkty.
Kto konkretnie nie ma ?
Sawyer pisze:No widzisz.
Wczoraj nie źle grałeś Ibra. Brawo :twisted:

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 17 wrz 2006, 19:26

Zico_FCI

Niedawno napisales bodajze czeherowi, ze na Inter sie nie stawia. Wiekszosc osob sie z tym zgadza. Inter to wspaniala druzyna, ktora moze pokonac na wlasnym terenie Viole co nie udaje sie wielu druzynom, by chwile pozniej stracic punkty z Sampa, gdzie sie bylo faworytem. Juve z takimi zespolami szlo jak po swoje. Podobnie Milan. Nie widze czegos takiego w Interze. Nie wiem czym to jest spowodowane, ale to druzyna bardzo nieobliczalna. I mecz to nieraz bicie glowa w mur, a brakuje kogos kto by ta szale zwyciestwa przechylil.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 17 wrz 2006, 19:28

Zico_FCI pisze:Wczoraj grali, i to nie byli wszyscy: Maicon, Vieira, Dacourt, Marian, Ibra, Crespo

No, ale Mariano to nie jest gracz pierwszego składu. Podobnie Dacourt, który gra tylko pod nieobecność Cuchu :P Zabrakło Grosso :lol:

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 17 wrz 2006, 19:30

bagg pisze:Zico_FCI ...
Ja wiem, że tak jest. Tylka tak sobie pomyślałem, że może Ty wiesz w czym tkwi problem :evil: :lol:

Messi E2 Ronaldinho Jeżeli dla Ciebie wyciągnięcie z 0-3 na 4-3 jest objawem braku charakteru to chyba nie mamy o czym dyskutować :stop:
Ostatnio zmieniony 17 wrz 2006, 19:35 przez Zico_FCI, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 17 wrz 2006, 19:32

narazie Inter nie ma stylu ani tym bardziej charakteru... Zdarzaja sie im mecze gdzie pokazuja ogromne pokkłądy amicji, woli walki, a takze mecze gdzie graja kompletne dno i co z tym idzie słabe wyniki...Czyli rownia pochyła raz na ta strone raz na druga... Takie cos Inter prezentuje od czasu przybycia Manciniego i nadal tego nie potrafia zmienic, czyli trener jest kiepski. Jeden sezon tak, ale nie 3...
Przegrywajac 0-3 na 4-3 wygrywajac 3-0 konczac w bolach 3-2 to jest obraz Interu i to od dwana.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 18 wrz 2006, 10:16

Miałem sie wczoraj włączyć do rozmowy ale Premiership mnie wciągneła wiec teraz coś napisze od siebie - zauważyłem że remis z Sampdorią = ['] do tego ironiczna wypowiedz Adriano która powoduje już nie tylko krytyke ale i śmiech ze strony prasy w kierunku Mancio ...

Nie ukrywam że jest to dla mnie trener właśnie na taka Sampdoria - tam grał 15 lat jak sie nie myle wiec i może tam powinień pracować...

Mancini - np. mecz z Roma o superpuchar pokazał chyba on naprawde jest jak "dziecko we mgle" - Roma grała swoje 1:0 - 2;0 - 3;0 reakcja Mancio ? jak to ktos powiedział "poprawił włosy" i usiedł na dupie - zero mobilizacji - w tym meczu Figo był trenerem :!: wygrał Inter a Mancio co to nie on.

Zaciekawiła mnie wczoraj wypowiedz Roberto Manciniego -Nie mógł Figo wejsc od pierwszej minuty - chciałem dać mu odpoczać, zagrał ostatnio dwa mecze :shock: To ja czegoś nie rozumiem - czyli on uzależnie wynik takiego meczu z Sampdoria - na Giuseppe Meazza w 2 kolejce sezonu - od dyspozycji 34 letniego Figo - któremu na starość chce zmieniać pozycje ? choc wielu uważało ze wybrał najlepsza możliwą emeryture ? chyba coś jest nie tak ?

Kolejna sprawa to eksperymenty - ja wiem on jest jeszcze młody i sie uczy - wcześniej non stop 4-4-2 - potem czasami 4-5-1 czy 4-3-3 - teraz 4-3-1-2 :> ? pokażcie mi trenera który tak czesto zmienia plany taktyczne ? Jak by nie wiedział czego chce ? Jose ? o tak ostatnio Jose Mourinho ale jaki efekt jest ? Przeciesz chyba Inter to nie miejsce by Mancio sie uczył do zawodu ? :shock: nie prawdasz ?

Bramkarze - czy Mancini na treningach gra z Szinsza w karty :> ? no bo ja rozumiem gdyby dołączył do Interu nowy bramkarz ale on ma i Julio Cesara i Toldo od roku :!: Chyba widzi co robia i jak robia na treningach :> ? Także co to za rotacja w bramka ? Toldo zagrał w ramach prezentu od mikołaja ?

Każdy mówi jak Inter sie wzmocnił - i trudno sie z tym nie zgodzić ale nikt nie widzi ile tak naprawde stracił dwoma transferami Pizarro i Veron'a - bo w tym momencie nie ma w Interze gracze który tak poprowadzi gre. Także ja naprawde nie wiem jaka Mancio ma wizje Interu - bo sam nie wie jaki system - kto za co odpowiada - a i brak rozgrywajacego jest dla mnie nie go pomyślanie ... zwłaszcza w serie A :!:

Gdzie przyjedzie taka Samdoria czy nawet Udinese i schowa sie za podwójna gardą na własnej połowie. Wtedy napastnicy nie mają 12 okazji - takie mecze sie wygrywa linia pomocy :!: zawsze :!: Gdy zamyka sie rywala na ich połowie i gra sie piłką z nimi w dziada to klarownych okazji - jedna uliczka i mamy wynik :!: Oczywiscie Vieira czy Cambiasso potrafia rozegrać piłka ... ale to tak jak by powiedzieć Deco umnie broni :!: :] Bo umnie bronić tylko zadanie ma inne ...

A jeszcze wracają do transferu - warto zauważyć że Inter ma samych graczy na już ok, 30 wiosen i już sie nie rozwijają - trzymają poziom - mowa - ale prochu juz nie wymyślą ! kto bedzie przyszłoscią ? Adriano ? i może Zlatan jak nie zacznie kochać np. Realu :P A tak chyba tylko Cambiasso może na dłużej być ostoją Nerrazzurich. Zero ryzyka świeżosci ...

To też jest ciekawe pod katem tego ze drużyne buduje sie latami :!: I Mancino nie jest takim geniuszem ze zrobi pake w rok czy 2 :!: A po 3 latach może i bedzie drużyna pełna gebą - jako całość ale trzeba bedzie zmian :? bo już to nie beda Ci sami gracze - nie mam racji ?

Teraz każdy fan Interu chyba przed meczem zastanawia sie na co wpadnie geniusz taktyki Mancio :roll:

Jak dla mnie to jest trener na taką Sampdorie nie dalej. I to nie jest opinia po ostatniej kolejce ale od roku. Choć i tak uważam że Moratti go szybko nie zwolni :!: Bo prasa już go 50 razy skreslała i nadal bedzie skreślac bo widza co i jak - może to by wyszło na dobre Interowi ale ryzyko jest dużo. Bo wiele by zależało kto go zastąpi - Moratti za dużo razy podejmował decyzje "zaraz po meczu" - jednak np taki Eriksonn to tez zagadka choć na temat taktyki wie 2 razy wiecej Szwed...

Niech któryś fan przeczyta co napisałem i wypowie sie czy nie mam racji ? Kótry z klubów ze ścisłej czołówki w europie ma trenera który nie wie czego chce ? Który bładzi jak dziecko we mgle ?

Awatar użytkownika
driv
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: driv » 18 wrz 2006, 10:32

wg mnie masz w większości rację. Moim zdaniem Pan M powinien wylecieć już w poprzednim sezonem. Inter powinien mieć trenera który wie co ma grać, a nie co mecz inne ustawienie...

P.S dopisze jak wróce ze szkoły. :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”