Rozgrywki Ligue 1 (zbiorczy) - Strona 16

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
Ayala
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ayala » 08 wrz 2006, 16:03

Żeby nie było, że wypowiedzi w tym temacie są jednstronne, to dla równowagi kibic OM musi coś powiedzieć :P Ja jednak liczę na dobry występ Marsylii zwłaszcza, że od roku grają w takim samym niemalże składzie iwreszcie zaczynają się zgrywać (szkoda, że Cissé jeszcze nie może grać, byłoby ciekawie). Największym atutem OM jest Ribéry, Toifilou Maoulida po odejściu z Monaco strzela bramki niemalże co mecz, Mickaël Pagis także jest w dobrej formie, a w środku zagra Lorik Cana (bo kto strzeli bramkę PSG, jak nie były zawodnik - vide mecz na Stade Vélodrome :P ), no i być może M'Bami się pokaże. Jednym słowem, mecz niezwykle ciekawy i miejmy nadzieję, że zwycięski dla OM :) Allez l'OM!

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 08 wrz 2006, 17:36

Ayala a M'Bami to też był gracz PSG jak Albańczyk Cana ? Bo ich na Parc des Princes czeka przywitanie :P W ostatnich meczach lepiej sie prezentowała Marsylia [bo PSG tylko u siebie] ale wiesz że takie mecze wywołują takie emocje ze motywować ich nie trzeba. Od tak to najbardzie wyczekiwany pojedynki w Ligue 1 :] Cisse to chyba najwiekszy nie obecny tego pojedynku. Wiele bedzie zależało od tego jak zaprezentuje sie duet Yepes - Rozenhal bo ostatnio wyjazdowym meczu z Sochaux [?][3:2 ?] grali jak by dla rywala :roll: Zawili przy każdej bramce ... Oba kluby muszą odbudować swoją pozycje - i choć to zupełnie inne zespoły niż jeszcze kilka lat temu bo z pewnoście bedzie sie działo. :twisted:

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 781

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 09 wrz 2006, 7:41

Prawde powiedziawszy to Psg jest teraz na wznoszacej sie czesci Sinusoidy,, więc wg moich wyliczen w niedziele wygrywają a za tydzien maximum remis :).Ostateczznie PSG wygrało u siebie z zawsze groźnym Lille :)

Awatar użytkownika
Ayala
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ayala » 11 wrz 2006, 13:52

Zaza pisze:Ayala a M'Bami to też był gracz PSG jak Albańczyk Cana ?

Tak, Cana przyszedł do OM rok temu, w tym roku z Paryża uciekł M'Bami :P No i po meczu, OM wygrało 3-1, to się nazywa rewanż :D

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 12 wrz 2006, 12:17

Strach się bać , chyba sobie Zaza w tym roku wreszcie wywrózył ciekawą Lig ę :]. Prawde powiedziawszy to teraz bardziej forma Marsylii mnie niepokoi niż mecz Lyonu z Realem. Chyba powoli można zacząć przebąkiwac o odrodinach wielkiej Marsylii

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 12 wrz 2006, 13:02

Ayala i obaj "uciekinierzy" zagrali dobry mecz - szczególnie Albańczyk. Te karnego to :roll: Sam nie wiem gdzie sędzie coś widział a juz powtórki strzałów to całkiem :roll: przeciesz smiało mógł nakazać po raz kolejny powtróke :P OM było lepsze od PSG, miało to coś - byli pewniejsi i szybsi i w 100% zasłużona wygrana. Piękna asysta Ribery'ego do Pagis'a.

J1mmy a to tylko na dobre wyjdzie lidze :] Nie bedzie Ligue 1 = Lyon 1 :twisted: Jednak z drugiej strony Lyon pewnie 2:0 grając takim "wymieszanym składem" i to też pokazuje co nie co. Govou wraca z kadry jako bohater i siada na ławke - podobnie Fredzio :wink: Także mimo ze cieszy fakt że OM ciśnie i sie liczy to jeszcze jest przepaść.

Ladna bramka Jelenie - Dżeleń :wink: mógł w tym meczu strzelić jeszcze jedna ale sie podpalił i zmarnował 100 % - jednak kilka piłek zagra takich że mucha nie siada. Mimo tego że Monaco w kryzysie to Auxerre też nie lepiej. Ważne zwyciestwo na Abba Deschamps, z udziałem Jelenia co wazne bo teraz bedzie miał jeszcze wiecej wkładu w gre Auxerre. Początek cały zespoł miał słaby, oby to zwyciestwo nad Monaco było kluczowe :]

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 12 wrz 2006, 14:04

J1mmy a to tylko na dobre wyjdzie lidze Nie bedzie Ligue 1 = Lyon 1 Jednak z drugiej strony Lyon pewnie 2:0 grając takim "wymieszanym składem" i to też pokazuje co nie co. Govou wraca z kadry jako bohater i siada na ławke - podobnie Fredzio Także mimo ze cieszy fakt że OM ciśnie i sie liczy to jeszcze jest przepaść.

Ta przepść kurczy się dla mnie w niepokojącym tempie , szczególnie , że jeszcze Dżibril wróci do zdrowia, teraz OM ma kolejny klasyk z żyrondystami jak tam punktów nie straci to powiem otwarcie ze Fernandez na trenerce sie nie zna ;]. govou w Lyonie już od 2-3 sezonów prawie , że nie błyszczy a własciwie czasami tylko ma przeblyski dawnego siebie :(

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 18 wrz 2006, 7:27

Marsylia jak w transie , kolejne zwyciestwo tym razem nad Żyrondystami widać że są w gazie :] Bordoux wykonczyli w 10 min :]

Valenciennes Nantes 1 : 0

Valencianes jak Le mans w zeszłym sezonie zdaje się zamierza powalczyc o zdecydowanie więcej niż utrzymanie

Troyes Nice 2 : 0

nicejczycy nadal bez formy , ale może podobnie jak Strasbourg powalcza coś w Europie

Lille Toulouse 1 : 3

Tuluza w tej formie to zaskakuje samą siebie :> strach się bać

Sedan Le Mans 1 : 2

Cięzko mi coś o tym meczu powiedzieć ;>

Monaco Paris SG 1 : 2

PSG nie zaskoczyło nikogo chyba i nadal jest najbardziej nieprzewidywalnym zespolem w lidze :]

St. Etienne Auxerre 2 : 3

Dziwne zwycięstwo nie spodziewałem się że Auxerre wygra zz St.Etienne ;] powoli chyba wracaja do formy prezentowanej sprzed roku gdzie na abbe Deshamps byli nie do zzjechania ;]

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 18 wrz 2006, 9:44

No własnie OM nadal dotrzymuje kroku Lyonowi :] To dobrze :P ładna bramka Pagis'a ! Zawdziwiająco łatwo wygrała Marsylia z Bordeaux - może dla tego że na Velodome :twisted: Kolejna porażka piłkarzy Gomesa.

Lyon mimo ubytków w składzie grał swoje :] Znów mi zaimponował swoim zachowaniem Fredzio :P z 8 napastników na 10 strzeliło by głowa na wprosty i ...bramkarz by wybronił a ten w momencie wyskoku skontrolował bramkarza i w kozioł uderzyła :] To sa takie szczegóły jak walka o pozycje z Cannavaro a jednak jakie efekty daje.

Monaco PSG - zdziwiły mnie statystyki tech spotkań - PSG wygrało [teraz już] 2 mecze na stade Louisa II w Monaco - na 30 spotkań - ale oba kluby w tym sezonie znów :!: zawodzą :?

Auxerre wygrywa po pięknej ale przypadkowej bramce Akale :P na pewno chciał wrzucić ale wyszło inaczej :] Choc i tak wygrana Auxerre to mała niespodzinka bo "zieloni" z St. Etienne u siebie sa 3 razy groźniejszym zespołem - to może efekt tych fanatycznych fanów :P

Lille przegrywa ale trener rywala Milanu w grupie LM zdał sobie sprawe ze teraz Lyon na tapecie a potem Rossonerich :] Nie zagrali piłkarz na których oni tam musza polegać czyli Odemwingie, Kader Keita czy Bodmer , Makoun też chyba na ławce - czyli stracili z 50 % w grze i wynik to pokazuje...

I właśnie w nastepnej kolejce mecz dwóch klubów z LM Lyon - Lille :] A potem Lille goście Rossonerich :P

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 18 wrz 2006, 21:05

mam nadzieje że chociaż remis z Lille będzie bo ja tam w cuda nie wierzę ;] pogloski mówia że Arsenal chce Abidala. Ja bym go tam prawdę powiedziawszy sprzedal ale to moje zdanie ;]

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 18 wrz 2006, 21:11

j1mmy pisze:pogloski mówia że Arsenal chce Abidala. Ja bym go tam prawdę powiedziawszy sprzedal ale to moje zdanie ;]
to coś wiecej niż pogłoski.
Abidalem Wenger interesował się już przed mundialem, ale to bylo raczej ogladanie go etc.
Abidal by się przydał, bo pomimo, że mamy dobrych piłkarzy na lewą obronę, to Clichy jest za bardzo kontuzjogenny, Flamini nie chce tam grać, co Wenger szanuje i go nie bierze pod uwagę w ogóle, Cole sprzedany - Garry jeszcze zbyt słaby na pierwszy skład, Hoyte w ogóle powinien wrócić na stopiera - a Gallas też wolałby grać w środku.
Słyszałem też, że Barca mu sie rpzygląda - nie wiem ile w tym prawdy,

Myślę, że Abidal dobrze by sie czuł na Emirates, mamy kilku Francuzów w skałdzie, więc nie czułby sie obco w nowym kraju :lol: zawsze to jakiś plus.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 18 wrz 2006, 22:07

Fieldy jak was stać to go bierzcie ;] 15 baniek i wasz z pocalowaniem w dlon ,nadal uwazam ze Berthod jestlepszy :] szybszy bardziej dynamiczny a i w obronie solidny :P ostatecznie jakby Arsenal z Lyonem zlozyc to wyjdzie 1 jedenastka Francji z malymi wyjatkami ;]

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 23 wrz 2006, 19:36

Lyon Lille 4-1 szok szok szok :P Fred w takim gazie , że szkoda gadać :P a myślałem że to my po tej kolejce bedziemy gonić OM :)

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 23 wrz 2006, 19:39

No i Malouda strzelil 8) Moj ulubiony pilkaz Lyonu, zdaje sie ze w jakims wczesniejszym meczu tez bramke strzelil...j1mmy ile on juz ma bramek w tym sezonie
:?:

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 23 wrz 2006, 19:43

5 w lidze ? i chyba 2 w spotkaniach między pąnstwowych :) ale nie jestem pewien co do tych miedzypaństwowych meczy :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”