Bandytyzm na stadionach i poza nimi - Strona 2

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
limansky
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: limansky » 20 wrz 2006, 20:55

cloner pisze:Shocked czytalem o tym na kibice.net i w szoku jestem Shocked przeciez to nie sa kibice, dodatkowo przez caly mecz spiewali "naszym idolem jest Rudolf Hess" Confused
Czytaj dalej kibice.net daleko zajdziesz :?. Po pierwsze "Naszym wzorem jest Rudolf Hess", po drugie wiadomo która grupa wykonywała właśnie takie okrzyki. Nie uogólniaj i nie pisz bzdur tylko z niechęci do mojego klubu. Po trzecie: [*] za cały wpis.

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 20 wrz 2006, 22:44

Nie wiem "co po pierwsze" i "co po drugie" wnosi do sprawy?
I nikt nie uogólnia, bo nikt nie najeżdża na całą publikę, ale na debili którzy rzucali bananami i wznosili te okrzyki.

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 20 wrz 2006, 22:46

Teraz coraz częściej flagi kibiców są nawiązywane do polityki, tradycji lub histori więc takich przypadków na kibice.net można znaleść więcej. Nie dawno w "Telexpress'e" pokazywali trybuny kibiców Wigry Suwałki gdzie skinheads'i z flagami faszystowskimi "dopingowali" swój zespół. Było wiele przypadków ale nie wiem dlaczego telewizja trafiła akurat na taki stadion :?

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 20 wrz 2006, 22:51

Mylisz się Fishbone. Te flagi i okrzyki nawiązują tylko do głupoty twórców i krzyczacych. Nic więcej - i nie mozna do tego dorabiać żadnej ideologii.

Awatar użytkownika
rebuzz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rebuzz » 20 wrz 2006, 22:52

a ja dodam zebyscie sobie wpadl kiedys na czat np. interi do dzialu kibice ... wy tu prawicie madrze .. ale jak czytam wypowiedzi na tym czacie tych ludzi to nie wierze ze kiedys w polsce sie skonczy era chuliganow ... :roll:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 20 wrz 2006, 22:57

limansky pisze: Czytaj dalej kibice.net daleko zajdziesz :?. Po pierwsze "Naszym wzorem jest Rudolf Hess", po drugie wiadomo która grupa wykonywała właśnie takie okrzyki. Nie uogólniaj i nie pisz bzdur tylko z niechęci do mojego klubu. Po trzecie: [*] za cały wpis.
Deltinho dobrze Ci napisal :!:
Nikt tutaj nie uogolnia, pisalem o grupie kibicow, ktorzy rzucali bananami, w koncu jesli Ty nie rzucales, to nie mozesz czuc sie urazony, ze napisalem, ze to nie sa kibice :twisted:
Fajnie, ze mnie poprawiles, zamiast idola macie wzor, ja jednak wolalbym jednak idola, bo wzorowac sie na kims takim to jednak trzeba miec w glowie niepoukladane. Na idolu nie trzeba sie wzorowac :wink:
I nie wypisuje bzdur, w koncu napisalem to samo co Twoi koledzy, kibice z klubu, ktorzy wypisuja relacje na kibice.net :wink:
I na koniec, swieczke mozesz sobie stawiac swoim kolegom, rasistom, nie mnie :!:

Awatar użytkownika
limansky
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: limansky » 20 wrz 2006, 23:01

cloner pisze:Nikt tutaj nie uogolnia, pisalem o grupie kibicow, ktorzy rzucali bananami, w koncu jesli Ty nie rzucales, to nie mozesz czuc sie urazony, ze napisalem, ze to nie sa kibice
Właśnie o to chodzi, że nie napisałeś o grupie kibiców, którzy rzucają bananami, tylko o tych, którzy śpiewali swoje piosnki.
cloner pisze:I na koniec, swieczke mozesz sobie stawiac swoim kolegom, rasistom, nie mnie
I tu Cie popieram, świeczka dla nich: [*]

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 20 wrz 2006, 23:08

limansky - to macie tam wiecej >>bandytow<< na stadionie :?: myslalem, ze Ci co rzucaja i spiewaja to jedni i Ci sami, a jednak nie :roll:
Jedni spiewaja, ze sie wzoruja na R.H., a inni rzucaja bananami :roll:

Nawet nie wiesz jak sie ciesze, ze Wam stadion zamkneli, jesli chodzi o moje zdanie, to powinni Wam odjac 5pkt w lidze, wtedy moze Ci co tak szaleja na trybunach zorientowaliby sie, ze to jednak bez sensu, bo klub na tym tylko traci.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 20 wrz 2006, 23:09

Rasizmu na stadionach nie popieram w żadnym wypadku dlatego myślę, że ukaranie Lechii jest prawidłowym posunięciem. Będę cierpiał przez to jak wielu kibiców gdańskiej Lechii, ale może ta reszta debili nauczy się jak należy kibicować swojej drużynie. Będąc na niejednym meczu Biało-zielonych słyszałem głupie odzywki w stronę czarnoskórych piłkarzy, udawanie małp czy rzucanie bananami. Dla mnie to jest głupota, która trzeba jak najszybcxiej stępić. Dziękuje :)

Awatar użytkownika
limansky
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: limansky » 20 wrz 2006, 23:13

cloner pisze:to macie tam wiecej >>bandytow<< na stadionie Question myslalem, ze Ci co rzucaja i spiewaja to jedni i Ci sami, a jednak nie Rolling Eyes
Jedni spiewaja, ze sie wzoruja na R.H., a inni rzucaja bananami Rolling Eyes
Dokładnie. Rzucali w większości zwykli kibice, siedzący na łuku lub też na prostej.
cloner pisze:Nawet nie wiesz jak sie ciesze, ze Wam stadion zamkneli, jesli chodzi o moje zdanie, to powinni Wam odjac 5pkt w lidze, wtedy moze Ci co tak szaleja na trybunach zorientowaliby sie, ze to jednak bez sensu, bo klub na tym tylko traci.
Nie to żę się cieszę, że nam stadion zamknęli, ale uważam iż jest to sluszna decyzja... Takie marginalne zachowanie trzeba tępić... Nie zgodzę się z Tobą co do punktów, bo dlaczego liga ma cierpieć za PP. Mam nadzieje że na karach finansowych i zamknięciu stadionu się skończy...

Awatar użytkownika
t_JB
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: t_JB » 20 wrz 2006, 23:15

deltinho pisze:
t_JB pisze:Niewiem czemu non stop wszyscy się odwołują do Anglii, owszem na stadionach jest spokój, ale poza stadionami czasami tez jest ostro.
O to chodzi, żeby na stadionach był spokój. A poza - ja nie widzę problemów - jakaś polanka, parking pod laskiem i grupa na grupę, 20 na 20 czy jak tam się podoba. Ja bym wręcz ułatwiał takie "spotkania". W tym w ogóle bym nie przeszkadzał.
Wszycy mówią zeby tak było - ustawki, ale i tam policja wjeżdża. I tak żle i tak źle. Niby bez przypału a jednak.
limansky pisze:Czytaj dalej kibice.net daleko zajdziesz :?
A co Ci nieodpowiada na tym forum ?

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 20 wrz 2006, 23:17

limansky - skonczy sie na $$, zamkna stadion i co :?: klub zbyt wiele nie straci, przynajmniej w oczach tych chuliganow.
Chyba niestety trzeba siegnac po ostrzejsze srodki, choc znajac PZPN to punktow nie odejmie, tak jak piszesz, max. kara finansowa i mecz bez publicznosci.
Tylko co to pomoze :roll:

Awatar użytkownika
limansky
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: limansky » 20 wrz 2006, 23:22

cloner pisze:Tylko co to pomoze
Może da co niektórym "kibicom" do myslenia, czy są prawdziwymi fanatykami czy debilami... Finansowo klub napewno duzo straci, pozatym ta cala sytuacja odstraszy potencjalnych sponsorów, których i tak jest strasznie cięzko do nas ściągnąć. Może nastąpi też jakaś większa mobilizacja, żeby tępić takie zachowanie, bo jak narazie jest tylko śmiech na meczu, a po krytykowanie na forum...

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 21 wrz 2006, 0:06

Z tego co słyszałem i pamietam to Gdansk kandyduje a co najwazniejsze jest jednym z głownych miast branych pod uwage przy doborze Euro 2012. To dziwne zachowanie, bo raczje po takich zasciach trudno uwazac jak sie tam znalezli... Oczywiscie inni kandydaci nie spia i to raczej bedzie przez nich wyszczegolnione...
Co do samego zajscia to raczej nei bandydyzm jak w tytule a czysta głupota idiotyzm i wszystko co łaczy ise brakiem logicznego myslenia. Rasisci sa bardzo ostro krytykowani i takie zajscia ie przechodza nigdzie na swiecie bez echa, choc tu mam nadzieje, ze przejdzie :? Trudno mowic o zamknieciu stadionu, jednak kara finansowa powinna byc i to bardzo spora. Sam klub powinien doprowadzic do wylapanai jak najwiekszej ilosci debili, jeli maja oczywiscie takie mozliwosci....

Co do wielkiej nagonki to jednak nie jest to pierwszy przejaw debilizmu i podobnych zachowan. Pamietam Lubin i Oliego, pamietam neiładne zachowanie Kielczan vs. Hernaniego, a osobiscie pamietam Warszawiakow w Poznaniu(nie biega o rasizm). Czyli wszedzie znajdzie sie grupa nienoramlnych badz normalnych inaczej...

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 21 wrz 2006, 11:16

Sluchajcie mysle ze mozemy sobie tylko podyskutowac bo i tak PZPN zrobi co zawsze czyli nic...Stadion zamknal ale to nic nie zmieni...Przeciez powszechnie wiadomo ze Ci kibice-debile maja to gdzies bo oni znajda sobie zajecie a skrzydzono tylko normalnych fanow...

Rasizm to nie tylko polski problem bo co chwila slychac o Hiszpanii (Eto`o) i Wloszech (Lazio i nazisci zwiazani z tym klubem oraz Di Canio)...
To problem ogolnoswiatowy i trzeba z nim walczyc tylko jak :?: :?: :?: :?:
Wiec PZPN zamknal stadion na czas sledztwa a jak sprawa przycichnie to wykreci sie sianem...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”