Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 234

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
UltraInter

Post Wyświetl pojedynczy post autor: UltraInter » 21 wrz 2006, 11:50

dzieciaol co sie cieszysz runda rewanzowa skoro Inter ma ten plus ze ze wszystkimi (Viola, Roma, Milan) gra na wyjazdach :PPP

Więc to my będziemy miec przewage w rundzie rewanzowej :] Wygrywamy te trzy mecze badz co badz na poczatku II polowy sezonu i spokojnie po mistrza....

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 21 wrz 2006, 12:09

Nie glos takich teorii po 4 kolejka..sezon jest dluzszy niz Ci sie wydaje...jeszcze Vila moze wrocic do gry...nie mow hop!

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 21 wrz 2006, 12:18

Zaza pisze:
bartbuks pisze:Ma teoretycznie najsilniejszy sklad w lidze i jak teraz nie zdobeda scudetto to

Słabo u Ciebie z teorią :]

........

Za dużo chyba pana Lipińskiego słuchasz. Bo jego zdaniem nawet Juventus tym składem walczył by o scudetto :roll:

Nie wiem czy wiecie ale Milan był by teraz liderem gdyby nie "skandal" Postawie spore pieniądze że 11 października AC Milan, Lazio Viola i Juventusowi zostaną przydzielone punkty gratis :!: Najlepiej na tym wyjdzie Milan by wygrał narazie wszystko i miał najmniej do odrobienia :!: Czyli gdyby nie kara był by już liderem :] a poczekajmy ...
...........
Z teoria u mnie ok ale wybaczam Ci bo jestes stronniczy :lol:

Acha i nie bede juz przypominal bo nie ma juz sensu kto dziwnym trafem mial tyle szczescia przy karaniu za afere....

Wiec Inter zycze Ci mistrzostwa :!: :!: :!: :!:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 21 wrz 2006, 12:40

:shock: :lol: dobre - Ale Twoje wypowiedź jest rozbudowana i to fenomenalne uzasadnienie - nie no nie mam pytań :] :lol: wymiekasz ? Jeśli uważasz że nie mam racji dawaj pisz co wiesz :P obiektywnie :P chyba że jesteś w szkole i zaraz kończy sie religia ? Bo chyba troche błądzisz ?

Zreszta jeszcze troche Zaza przygotuje odpowiedni artykuł - niestety wiele czasu zajmie przygotowanie jego wiec nie napisze zż na już bo nie mam tyle natchnienia i czasu :] A i trzeba odpowidnie info poszukać ! Zreszta mam nadzieje że jakis Nerazzuro sie przyłączy :wink: ale na to przjdzie czas.

P.S - Jesteś nowy chyba wiec dobrze by było jak byś nie cytował postów tak długich ja ten wyżej gdy potem Twoje wypowiedz jest ['] :> ? Dobrze ? uważaj na siebie i życze powodzenia :] Kto śpi ten nie grzeszy :P

Pozdrawiam !

P.S. Nie wiem czy widzieliście ale teraz pod nie obecnośc w meczu z Chievo Vieiry i Cambiasso w pomocy zagra Zanetti. Nawet nie da Mancini szansy Solariemu ... - Srodek pomocy - Stanković - Dacourt.

Oczywiscie na dzisiaj prawdopwodonie :wink: La Gazzetta.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 21 wrz 2006, 13:49

Sluchaj no pan panie Zaza:

Bramkarze:
Toldo i Cesar sa w lepszej dyspozycji i formie niz Dida i Kalac. Poprostu na tej pozycji Inter ma o wiele lepsza obsade bo i Wloch i Brazylijczyk moga grac w pierwszym skladzie a jezeli chodzi o Dide to niestety brak mu wartosciowego zmiennika.

Obrona:

Srodkowi obroncy Interu Samuel Materazzi prezentuja zblizony styl do Nesty i Maldiniego. Ale jezeli chodzi o boki defensywy to Grosso i Zanetti wraz z Maiconem i Maxwellem prezentuja sie lepiej niz Cafu ktory jest juz zaawansowany wiekowo oraz solidny Kaladze.Moim zdanie atutem nie jest fakt ze defensorzy Milanu moga grac na wielu pozycjach w obronie.Mancini ma dobtych zmiennikow wiec obrona nie powinna odczuc trudow sezonu.

Pomoc:

Przewaga Milanu. Bardziej kreatywna i ofensywna formacja niz Interu. Rossoneri maja Kake oraz Pirlo ktorzy poza bajeczna technika posiadaja takze zmysl kreowania akcji. Uzupelniaja ich waleczny Gattuso oraz solidny Seedorf.Nie zapominajmy o Ambrosinim oraz Serginho ktorzy daja dobre zmiany.
Wyroznic powinien sie takze Gourcuff ktory przyszedl z Rennes.
Inter bazowac bedzie na Cambiasso i Vieirze. Bardzo defensywny srodek ale nie oznacza to ze malo kreatywny. Boki beda stanowic sile napedowa atakow neroazurrich a tam Stankovic i Figo. Pozostaja nam na lawce Solari Dacourt .

Atak:
Ibrahimovic Crespo Adriano Recoba Cruz . Chyba Mancini ma bardzo duze pole manewru i powinien stosowac rotacje bo jak wiemy Ibra i Adriano potrafia sie zaciac. Recoba moze takze byc falszywym lewym skrzydlowym. Inzaghi strzela ale takze bardzo irytuje swoja gra. Gilardino jakos nie blyszczy tak w Milanie jak w Parmie a Oliveira dopiero musi udowodnic ze jest wielkim pilkarzem. Inter ma wieksze pole manewru w ataku choc z tak dobra pomoca Milan bedzie zapewne bedzie mial o wiele wiecej sytuacji bramkowych.

Trenerzy:
Carlo Ancelotti i Roberto Mancini. Mysle ze jezeli zamienili by sie miejscami to Ancelotti wygralby z Interem scudetto w I sezonie. A Mancini niestety nie radzi sobie z Interem bo to dla niego za wysokie progi.

Inter powinien wykorzystac przewage pkt w tym sezonie i pokazac wreszcie ze stac ta druzyne na cos. A jezeli Milan odzyska ujemne pkt to bedzie skandal. I tak fakt ze ich nie zdegradowano a i jeszcze pozwolono grac w el. LM to swiadczy ze ktos jest faworyzowany. Jak cierpia to wszyscy a nie tylko Lazio Juve i Viola :!:

Ach i panie Zaza na Religii to moze pan siedzi bo zachowujesz sie jakbys mial 9 lat i byl najmadrzejszy na tym forum. Nawet fakt ze masz te kilka tys postow nie dodaje Ci wiedzy na pewne tematy.....

Wiec nie bede sie z Toba klocil... A bardzo bym chcial zeby to Inter zdobyl mistrza ale znajac pewne uklady to Milanowi cofna te pkt a pozniej pozostanie liczyc tylko na to ze Mancini jednak kiedys nauczy sie podstaw trenerki..
Ostatnio zmieniony 22 wrz 2006, 23:08 przez bartbuks, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 21 wrz 2006, 14:14

Słuchaj no Bartbuks - Pseudoforumowiczu ...

Nie bede Cie cytował bo nie na tym to polega - jednak chyba coś mocnego bierzesz ? Pochwal sie ?

Celem mojego posta nie było porównanie czy coś w tym stylu poszczególnym piłkarz ale pokazanie ze ogólnym rozrachunku Inter nie jest lepszy ! a jak by popatrzec na poszczególnych graczy to tez wyjdzie co nie co ale na to przyjdzie czas... - także źle to odebrałeś :] Z Włoskich klubów tylko Mediolańskie mogą pozwolić sobie na takie kadry jak maja a to czy ten jest lepszy od tego to pokazuje boisko.

Jak Ty stawiasz Nesta na równi z Samuelem ... ba wogóle jaki Samule to czemu nie gra ? :> Maxwella nawet całego meczy nie zagrał a Ty go oceniasz ? :shock: Grosso ? a skąd wiesz ze to nie bedzie jednosezonowiec ? poczekać mundial pokazał ze Ztalan to ['] a teraz ? Szkoda że nie napisałeś ze Grosso do 24 roku życie zbierał buraki :P Tak naprawde jeszcze nic nie pokazał w Interze.

Chcesz to możemy sie "pobawić" ale jeśli Ty Jasiu oceniasz jakiegos tam Maxwella który nawet spotkanie nie zagrał przez a tak - uraz no no :P albo Samulela który zmi\enia Materazziego z Viola przy stanie 3:0 kończy sie 3:2 :lol: Chyba słabo poinformowany jesteś ? Nie no nie ma to jak obiektywizm no tak :] Szkoda że tak mało napisałes o Bonerze i Jankulovskim - a to ze piłkarze mogą grać na różnych pozycjach to jest własnie klub - w brawo nie pisali ? i mi. dla tego Zambrotta to najlepszy skrajny obrońca w europie bo zagra tak samo na lewej jak na prawej :!:

Jednak musze Cie zacytowac bo [']
bartbuks pisze:A jezeli Milan odzyska ujemne pkt to bedzie skandal. I tak fakt ze ich nie zdegradowano a i jeszcze pozwolono grac w el. LM to swiadczy ze ktos jest faworyzowany. Jak cierpia to wszyscy a nie tylko Lazio Juve i Viola Exclamation

Z tego wynika że mało wiesz - Jasiu :lol: Dla Twojej informacji punkty oddadzą też Violi, Lazio jak i Juve :] I jestem skłonny postawić kase bo to jest jak pewne !

Ale to świadczy że nie mamy o czym rozmawiać - znalazł sie prokurator :] Pokaże mi uzasadnianie wyroku :> ? czytałeś :P Bo chyba nie powinnes sie wypowiedac jak masz braki ?

bartbuks pisze:Wiec nie bede sie z Toba klocil..

No i prawidłowo :!: tak ma być Ja tez nie mam zamiaru sie kłucić ale otwórz oczy albo przemyj je bo chyba coś Ci do oka wpadło :P

Pozdrawiam !

Awatar użytkownika
M@rkus
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: M@rkus » 21 wrz 2006, 14:14

bartbuks pisze:.Nie zapominajmy o Voglu
tym Vogel'u ktory gra w Realu Betis :lol: :?:

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 21 wrz 2006, 14:27

bartbuks pisze:Srodkowi obroncy Interu Samuel Materazzi prezentuja zblizony styl do Nesty i Maldiniego.
E no 8) Nieżle widze kolega ma duzą wiedze piłkarską i zdrowy rozsądek :lol:

bartbuks zapracuj na to, że stracisz tą range i dopiero wtedy wracaj na podwórko Serie A, choć podejrzewam ,ze i bez tej rangi niewiele wiesz.

Jak można wogule Inter porównywać z Milanem :roll:
bartbuks pisze: A bardzo bym chcial zeby to Inter zdobyl mistrza ale znajac pewne uklady to Milanowi cofna te pkt

Czyli co ?? Inter tylko ma szanse na mistrza jak Milan jest na minusie :?: ... Racja :)

Wczoraj fajnie komentator na meczu powiedział Ibrahimović(??) przyszedl do Interu aby pomóc mu wywalczyć Mistrzostwo na boisku

Powodzenia i PaPa 8)

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 21 wrz 2006, 14:41

Ibrahimovic pisze:Jak można wogule Inter porównywać z Milanem
1) w ogóle
2) Jak można porównywac Serie A z Serie B

Grosik ode mnie. Kto jest lepszy okaże się na końcu sezonu. Choć Milan startował z minusowym stanem konta. Takie papierowe porównywanie personaliów nie ma żadnego przełozenia na ich postawe na boisku. W obu zespołach graja świetni zawodnicy i na pewno prezentuje mniej więcej podobny, wysoki poziom. Co bedzie decydować o zwycięstwie jednego lub drugiego zespołu? Być może dyspozycja dnia, czy taktyka obrana przez trenera. Jednak w sporcie drużynowym takim jak piłka nozna to drużyna kreuje gwiazdy, a nie gwiazdy drużyne.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 21 wrz 2006, 14:57

Babel ale jak do mnie pijesz to wyraźnie napisałe że sie nie da porównać poszczególnych graczy bo wiele - za wiele ich różni choć to klasa. Każdy ma inne cechy i nie na tym to polegał. Opisałem tylko formacje choć to czy ktoś sie zgadza czy nie to jest jego sprawa ale chyba sam widzisz ze jakiś Typ chcesz zacząc temat a ma braki. Bo chyba ten post pokazał też jaka przewage ma Mediolan ? nad pozostałymi ... Gdyby nie skandal Milan był by już liderem ale nie jest bo płaci za to cene - i tak jest teraz - nie z winny piłkarz ale jednak. Na tabela bedzie może patrzeć ok. 15 października ! Wtedy bedzie ona czytalna. Jednak chyba każdy moze mieć zdanie na temat poszczególnych piłkarz ? w końcu to forum piłkarskie - tylko Daj mu Boze żeby widział jak oni grają zanim napisze :? Bo to już jest plaga ... dziś jeden napisał ze nie lubi Crespo bo zdradził Barcelone ['] no fajnie - oczywiscie szanujemy ich ...

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 21 wrz 2006, 15:28

Zaza pisze:Gdyby nie skandal Milan był by już liderem
Liderem jest i byłoby Palermo :wink:

Poza tym przyznasz chyba, że Milan miał „troszeczkę” łatwiejszy strat sezonu niż Inter ? :>

Porównywać rzeczywiście nie ma co, bo wiadomo, że poziom zawodników (na papierze) jest bardzo wyrównany, a kto jest tak naprawdę najlepszy okaże się na koniec sezonu. Jeśli Milan był zupełnie bez winy, to powinni im anulować karę. Jeśli natomiast popełnili jakiekolwiek przestępstwo sportowe, to ta kara powinna być większa niż 8-minusowych punktów.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 21 wrz 2006, 15:40

Zico a jaki bilans bramek ma Palermo ? czasem nie +3 ?

Trudniejszy początek ? hmm w sumie na pewno, bo i Viola na wyjeździe i Roma ale to i tak nie powinień być problem bo Mancinim mógł przygotować zespoł od dawna. Przeciesz sytuacje była taka że nagle nie wiedomo skąd macie "scudetto" i brak el do LM ? Ilu Rossonerich grało finale MS ? Zwróć uwage na to że Milan rozegrał 6 spotkan i każdy innych skłądem i Ancelotti i MilanLab zdają sobie sprawe że każdy z piłkarzy jest na innym etapie przygotowac bo wiekszosc z nich paliła cygara na jakiejs wyspie gdy dostała telefon dzwoni wracaj gramy o Crveną o LM :roll: To jest w sumie problem z którym Ancelotti wygrał. Ze grając tylko Ci w formie. I zdolni do gry.

Co do Calciocoli to już tyle na ten tema rozmawialiśmy że nie ma sensu. Jeśli sąd zmieni wyrok miał podstawy. Podobnie jak w przypadku Juve czy Lazio i Violi.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 21 wrz 2006, 16:21

Ale Zaza nie pisz na koniec sezonu gdy Inter wygra 2 punktami nad Milanem, że to wy jesteście mistrzami ;) ok ?

Sawyer pisze:Jak można wogule Inter porównywać z Milanem Rolling Eyes
:roll:

Jedni będą bronić się przed spadkiem, drudzy powalczą o mistrza. Faktycznie nie ma kogo porównywać. Lepiej przyblżyć Milan i Cagliari czy Inter i Torino niż Milan i Inter.

Osobiście nie chce mi się porównywać teraz obu drużyn, ale nie przesadzajmy, że jeden znacząco odstaje od drugiego. Obie drużyny mają silne "11" silne ławki i obie powinny walczyć na obu (trzech?) frontach w tym sezonie do końcowych faz.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 21 wrz 2006, 16:30

Sero ale nie rozumiem Ci ? Masz na mysli ten sezon ? piszesz tak ja by teraz ktoś uważał Inter za miszcza papierowy mistrz :] - nawet w Mediolanie sie wstydza ... Tyle lat czekali i były działać pan Rossi musiał załatwić ['] Ale jest dobrze ...

Wiesz gdy zmarł Facchetti przeczytałem jeden komenatrz który najpierw mnie rozbawił na maxa potem zasmucił. Nie zacytuje Ci go bo ja nie z tych i nie po to oddałem Mu hołd by teraz psioczyć - ale był ja "cios w serca" dla każdego fana Interu...
Sero pisze:Jedni będą bronić się przed spadkiem, drudzy powalczą o mistrza
Masz na myśli Inter i mistrzowskie Palermo ? :P :wink:

To nie chodziło o porównanie łeb w łeb bo tak sie nie ta :? Tym bardzie tu gdy każdy ma swoje zdanie a gdy naprawde moze pogadac to cisza :P Tylko przeczytaj co napisałem wcześniej i napisz mi nawet na prv gdzie Zaza nie ma racji. Bo wiesz nie sztuką jest sie nie zgodzić - sztuka jest pokazać że ma sie racje :]

Aha jeszcze coś :wink:

Po 1 - lepiej zwolnić mamy 3 kolejki za sobą i tabela kłamie :] Tym badzie że to teraz miting w weekend zrów gra :]

Po 2 - ponoc bedzie mecz Inter - Bayern w Polskiej Telewizji - radze jakomś dobra płyte nagrać bo jak coś nie wyjdzie to bedzie to samo gadanie "znawców" :P Już to widze :?

Po 2 - Bartek odezwij sie :]

EDIT: Sero widziałeś bramke Rigano ? :shock: gdy przełożył dwóch graczy i lobną bramkarza ? Mój faworyt :P

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 22 wrz 2006, 9:19

Ale Zaza nie odwracaj kota ogonem. "Inter mistrz papierowy mistrz w Mediolanie się wstydzą" bo to nie o to chodzi, a równie dobrze moge napisać o Milanie co innego. Ale nie w tym rzecz.
Z kolei moja wypowiedź odnosiła się do wypowiedzi Sawyera zdaniem którego Inter i Milan to dwie inne bajki - jakby z innych biegunów. Rossonerri powalczą o czołówke, Inter też ... spadkową.

Komentarze polskich stacji na temat Interu i wogóle włoskiej piłki są na śmiesznym poziomie. Czy to studio w TVP, PS czy jeszcze gdzie indziej. Pamiętam Kołtonia jak przed meczem Interu z Ajaxem wspominał, że Holendrzy są faworytami ponieważ Inter i włosi to tylko czyste cattenacio :lol: dobrze, że był tam jeszcze Paolo Cozza bo przynajmniej coś reprezentował :]

Zaza pisze:Sero widziałeś bramke Rigano ?

Widziałem :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”