Legia Warszawa (L) (zbiorczy) - Strona 90

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 20 wrz 2006, 23:09

piwus pisze:bartbuks

Wiślaccy kibice od początku istnienia klubu do dziś rzucają w swoich piłkarzy. Ale w Krakowie nie rzuca się kamieniami tylko nożami.

Ogólnie to wziąłeś wyrwałeś z kontekstu dwa zdania z mojej wypowiedzi (nawet kropki brakuje...) i nie wiadomo o czym Ty piszesz, więc nie będę się powtarzał.

[EDIT]Nie będę się powtarzał :lol:.
Zgoda troszke odbieglem od tematu ale chcialem Ci przedstawic lojalnosc wobec klubu powtarzam klubu :!: :!: :!: :!:
Wiem moze to troszke dziwne ale o 22.00 kibice Legii zebrali sie na Ł-3 aby powaznie podyskutowac z pilkarzami o ich zaangazowaniu w gre... Powtarzam podyskutowac nie bic.... Choc byly propozycje aby Wlodar dostal w morde :P :P :P

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 22 wrz 2006, 10:54

I nastal dzien kiedy w Legii nie ma juz Wlodara :D Odsuniety od druzny zostal rowniez Gottwald.
Zarzad wspolnie z Wdowcem ladnie przycieli finansowo legionistow. Moze to ich obudzi do lepszej gry, bo tak dalej nie mozna sie osmieszac

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 22 wrz 2006, 11:06

Uuuuuu - ostro poszło. A to jeszcze nie koniec :wink:
Szkoda Władeczka - jakby nie grał to zawsze lubiłem chłopa. Jakby po nim nie jechano, on miał to gdzieś - wychodził i ... robił swoje :lol:
Myśle, że kary odniosą swój skutek. O ile się nie mylę to jeszcze takich w polskiej piłce nie było.

Gazeta Wyborcza:
Piotr Włodarczyk i Michal Gottwald nie zagrają już w Legii. Obaj zostali wyrzuceni z drużyny. W klubie zostają, bo mają ważne kontrakty, ale ćwiczyć mogą jedynie indywidualnie.
Nie wińcie Legii!

To nie jedyna kara, jaka spotkała legionistów za ich kuriozalny występ w Pucharze Polski. W 1/16 finału mistrzowie kraju przegrali (1:2) na wyjeździe ze Stalą Sanok - ostatnim zespołem grupy IV trzeciej ligi. Klub uznał ten występ za haniebną kompromitację.

Grają za darmo

Do końca sezonu legioniści nie będą już dostawać żadnych premii za wygrane mecze. Zarobią jedynie to, co mają zagwarantowane indywidualnymi kontraktami. Zarząd przewidział natomiast 2 miliony złotych nagrody dla zespołu za zdobycie mistrzostwa Polski. Pieniądze zostaną podzielone w zależności od wkładu, jaki poszczególni piłkarze wnieśli do zdobycia trofeum. Za wicemistrzostwo legioniści dostaną milion złotych. Za trzecie i niższe miejsca, które nie dają prawa gry w Pucharze UEFA, nie dostaną żadnych nagród.

Zarząd Legii zakładał, że mistrz Polski zagra w tym roku co najmniej w półfinale Pucharu Polski. To oznaczało trzy mecze na własnym stadionie. Według wyliczeń zarządu przez odpadnięcie w 1/16 finału wpływy do kasy klubu będą o prawie pół miliona złotych mniejsze niż zakładano. Stąd tak drakońskie kary finansowe.

To jeszcze nie koniec

Kary indywidualne spotkały Piotra Włodarczyka i Michala Gottwalda. Dwaj napastnicy, specjaliści od marnowania tzw. stuprocentowych sytuacji, nie zagrają już w Legii. Nie będę mieli prawa także trenować z zespołem. Mogą szukać sobie klubów, ale za darmo nie odejdą. Obaj mają jeszcze ważne kontrakty z Legią, dlatego klub pozwoli im trenować indywidualnie i korzystać z obiektów - czyli np. siłowni czy boisk.

Resztę zespołu czekają indywidualne rozmowy z wiceprezesem Leszkiem Miklasem i trenerem Dariuszem Wdowczykiem. Po tych spotkaniach zostaną powzięte decyzje odnośnie dalszych finansowych kar dla poszczególnych zawodników.

Haniebna historia

- Kary są drakońskie, ale też wyczyn naszych piłkarzy był niespotykany. To była gruba sensacja. Mistrzostwo zdobywamy raz na kilka lat, a taka kompromitacja jak w środę nie zdarzyła się w tym klubie nigdy. Piłkarze z Sanoka zapisali się w naszej historii, ale dla nas to wydarzenie haniebne. Jeśli kary nie wpłyną na postawę zespołu, to będą następne - mówi "Gazecie" jeden z prominentnych działaczy Legii.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 22 wrz 2006, 11:10

Bienias ale to żadne osłabienie :roll: Także bardzie Legia sie wzmocniła - "Nędza" już chodził po psychologach może znów pora :wink: Szkoda tylko że w Polsce potrafią z błotem zmieszać Rasiaka który strzela na zapelczu w Angli a Nędza który jest tragiczny i jeszcze bardzie sztywny a mimo to nikt tego nie widzi.

Czyli z Koroną bez Włodara :P Janczyk - Elton ?

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 781

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 22 wrz 2006, 12:01

Ładnie tro mi sie podoba , prawde powiedziawszy tak być powinno wszedzie . Jak nie marchewką to kijem :) Dobrze może Janczyk formę odzyska :)

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 22 wrz 2006, 13:17

gdzies jeszcze znalazlem do tego newsa :
Konsekwencji za niekoleżeńską postawę wobec Eltona nie uniknie również Grzegorz Bronowicki.

Hmmm no to Legia pozbywa sie Polakow w zespole :) pewnie w uzupelnieniu tych 3 pilkarzy w ich miejsce przyjda jacys zagraniczni :D

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 22 wrz 2006, 13:23

kaczy pisze:gdzies jeszcze znalazlem do tego newsa :
Konsekwencji za niekoleżeńską postawę wobec Eltona nie uniknie również Grzegorz Bronowicki.
Hmmm no to Legia pozbywa sie Polakow w zespole :) pewnie w uzupelnieniu tych 3 pilkarzy w ich miejsce przyjda jacys zagraniczni :D
No Bronowickiego pewnie nie wywalą. Zagrał w środę piach, jak każdy, ale ogólnie prezentuje się od strony sportowej i mentalnej nienajgorzej. A pokłucili się bo Elton (tak ten pijak, który myśli tylko o wódzie i dobrej zabawie) wściekł się na Bronka za błąd przy utracie bramki w pucharowym meczu.

Co do transferów to gdzieś tu już przytaczałem wypowiedzi Wdowczyka - tych Polaków, których chcieli by ściągnąć nie są w stanie, bo ich kluby dla Legii (i Wisły pewnie też) walą nieziemskie ceny. Tak było z Jeleniem, Łobodzińskim czy Matusiakiem. Dlatego będą szuakąć za granicą.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 22 wrz 2006, 13:25

Matusiak -> zapis w kontrakcie -> 300 tys. euro odstępnego.

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 22 wrz 2006, 13:32

piwus pisze:Matusiak -> zapis w kontrakcie -> 300 tys. euro odstępnego.
Widziałeś ten kontrakt? A może informacja prasowa?

Poza tym zapis zapisowi nierówny. Może obowiazuje tylko przy sprzedaży na zachód?
Prosty przykład:
Jeleń -> zapis w kontrakcie -> 900tys euro ->za tyle idzie do Francji

Jeleń -> kilkakrotne próby wykupu przez Legię -> cena od 1,5mln euro -> Jeleń zostawał w Płocku

:roll:

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 22 wrz 2006, 13:38

Nie, zapis jest, wielokrotnie o nim mówiono, taemnica tkwi moim zdaniem w gwiazdorskie Matusiaka. Bo to on odmawia. Podobnie jak Jeleń nie jest zaintersowany gra w innym polskim klubie (wiem, wiem, niewyobrażalne ;)), z tym, że Matusiak wypowiada się w takim stylu "Nie lubię zimy, więc pojadę do ciepłych krajów, Hiszpania może być". Nieoficjalnie mówi się, że Wisła, która często dosyć próbowała w ostatnim okienku dostała kosza, bo Matusiak "no hard work" ;).

Myślę, że on chce wyjechać, posiedzieć na ławce, większyć konto i tyle. To, że wybił się tak późno, a był już w pierwszoligowych klubach, świadczy nie o tym, że został późno odkryty (jak Jeleń i Piechna siedzący w niższych ligach), tylko chyba jednak o braku charakteru :roll:. Ale to moje prywatne zdanie ;).

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 22 wrz 2006, 13:53

Moje prywatne zdanie o Matusiaku jest podobne. Człowiek ma swoje 5 minut. Będzie super jak utrzyma obecną formę (choć mnie też nie powala na kolana) przez 2-3 sezony. Wtedy mozna powiedzieć że jest dobrym zawodnikiem. Bo na razie ma rozegrany jeden niezły sezon (11 bramek w 30 meczach :roll: ) a w Łkasie, Szczakowiance czy Płocku nie pokazał nic - dlatego nie dajmy się zwariować. Choć oczywiscie jak każdemu polskiemu piłkarzowi jemu także życzę jak najlepiej.

Ogólnie w Polskiej piłce jest taki trend wśród kibiców - kopnął 2 razy prosto piłkę to do Legii go (tu akurat nie mówię o Matusiaku). Lub do Wisły. No i oczywiście koniecznie spróbować w reprezentacji. A potem są załamania kariery, płacz i lament, bo jednak za młody, bo nie poradził sobie z presją itd.

A wracając do Matusiaka - ja pamietam jego wypowidź gdy w zimie Wisła zaczęła się nim interesować na wypadek jakby nie wyszło z jakimś Rumunem. Uniósł się dumą i powiedział, że nie chce być opcją zastępczą. I wtedy w dużym stopniu wyrobiłem sobie o nim zdanie.

O polityce prezesów w polskich klubach pisałem już nie raz. Woli sprzedać taniej za granicę niż do polskiego silniejszego klubu. Niestety - taka mentalność.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 22 wrz 2006, 17:19

Dla mnie z tym karaniem zawodników to dobre posunięcie :!: Nie powinno się szukać winy tylko u trenera i co kilka meczów szukać nowego jak to jest powszechne w Polsce. Mecz z Sanokiem to wina nikogo innego jak zawodników bo gdyby chciało im się chcieć to nawet bez jakiegokolwiek trenera wygraliby kilkoma bramkami. Wdowczyk w poprzednim sezonie udowodnił że jest bardzo dobrym fachowcem bo zdobycie mistrzostwa polski to wg mnie jak i wielu osób głównie jego zasługa. Jednak to nie zmienia faktu że w tym sezonie także trener popełnił błąd w dobieraniu zawodników i moze też w przygotowaniach no ale z drugiej strony przecież Legia wygrywała w sparingach z mocniejszymi rywalami więc teoretycznie przygotowania były dobre. Jednak ja tak jak zarząd Legii to zawodników zmusiłbym do pracy a nie trenera do balowania :twisted: Przecież żaden trener nie nauczy zawodnika strzelać z kilku metów do pustej bramki jak zawodnik nie będzie tego chciał. Nawet Urlep pracuje z zawodnikami którzy chcą coś osągnąć i dzięki niemu to osiągają ale chce im się chcieć :!: Upsss chyba pomyliłem dyscypliny :P

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 22 wrz 2006, 19:31

Mi się takie wybiórcze karanie nie podoba. Przecież w Sanoku wszyscy zagrali tragicznie. Przecież Włodar nie zaprezentował niczego gorszego niż w poprzednich meczach. Jak można go wywalić z klubu za marnowanie sytuacji ? Przecież on robi to już od dobrych paru lat. Poza tym skoro miał te sytuacje to znaczy, że się przynajmniej starał poruszać na boisku i strzelić coś. A że nie strzelił ? No cóż - nic nowego. Nie to żebym bronił jego nieudolności ale Elton w drugiej połowie też nie strzelił, tak samo jak żaden inny napastnik.

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 22 wrz 2006, 19:50

Zico_FCI Tobie nie da się dogodzić :-/ Jak nie strzela to ma tak robić do końca kariery na Łazienkowskiej? Z Twojego postu wynika, że należy się przywyczaić, machnąc na to ręką i powiedzieć:
A że nie strzelił ? No cóż - nic nowego
Co do Eltona - on rozegrał w Legii 10 meczy. A Włodarczyk zawodził nawet w sezonie, w którym klub zdobył mistrzostwo. Elton jest dużo młodszy od Włodarczyka, mniej doświadczony, gra pierwszy sezon w Europie. Dlatego porównywanie obydwu zawodników jest zupełnie nietrafione.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 22 wrz 2006, 20:00

Żeby była jasność- Nie chce Włodara ani Gottwalda w Legii ale … Dlaczego oni płacą za nieudolność i żenującą postawę całej drużyny ? Czy nikt w klubie wcześniej nie widział, że Nędza wyżej dupy nie podskoczy i trzeba się go pozbyć ? Sprawa jest taka, że Włodar zagrał tak jak zwykle (słabo) a to inni zagrali duuużo poniżej swoich umiejętności i możliwości. Wszyscy w równym stopniu (z nielicznymi wyjątkami) dali ciała a ukarani zostali dwaj napastnicy.

Kwintesencja jego „talentu”

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”