Alkohole - Strona 10

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 04 maja 2006, 15:09

Jeżeli chodzi o absinth to najfajniejszy mają na słowacji :lol: Jednak "napój bogów" ma jedną małą wadę - masz po nim takiego kaca jak po niczym innym :P

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 maja 2006, 15:12

brylancik pisze:Jednak "napój bogów" ma jedną małą wadę - masz po nim takiego kaca jak po niczym innym
zapraszma na winko do Kónika, teraz okres kwitnienia mniszka lekarskiego, potocznie zwanego "mleczem" jutro idę na pobliskie szkółka drzew i krzewów nazrywac, parę tys. kwiatków :P
brylancik pisze:Jeżeli chodzi o absinth to najfajniejszy mają na słowacji
moznaby się spierać - wszędzie smakuje tak samo dobrze

Awatar użytkownika
Void
Don Corleone

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Void » 05 maja 2006, 19:47

cloner pisze:Void - to w Krakowie mozna kupic napoj Bogow :?:
hmm, kurde, musze go poszukac gdzies u siebie w okolicy :lol:

Bedzie ciezko ;) ale trzeba poszukac ;) juz nie pilem od roku :lol:
W portfelu miałem jeszcze paragon :P Nie wiem czy to nie będzie jakaś kryptoreklama, ale jest to sklep "FRAJDA 2" w jednej z bocznych uliczek rynku krakowskiego, równoległej do McDonaldsa. Dokładny adres - Szczepańska 9.

Życzę smacznego :P
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 13 sie 2006, 15:29

Oj vódeczka, vódeczka. Szczerze mówiąc to mam chwilowy do niej wstręt :? Po swoim grillu urodzinowym zbyt miłych wspomniej nie mam i chyba przez jakiś czas nie będę smakował tegoż specyfiku :P

PS.
Pił ktoś kiedyś 'Maximus'a :?:

Awatar użytkownika
Dżokere
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dżokere » 13 sie 2006, 16:08

Ja tam polecam Luksusową z dziką jeżyną. Na 18-stkach schodzi szybko :D

Awatar użytkownika
spyrczak
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: spyrczak » 13 sie 2006, 16:25

Nigdy ale to prze nigdy nie kupujcie Krajowej z Biedronki :? tragedia :? to co ta "wodka" nie wchodzi to szok :P ale jesli mam cos polecic to tylko i wylacznie Bols :]

Loco

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loco » 13 sie 2006, 18:15

Svensk 8) i wszysto jasne...
kto pił ten wie...
gorąco polecam

ze sportowymi pozdrowieniami Loco

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 13 sie 2006, 18:52

spyrczak pisze:ale jesli mam cos polecic to tylko i wylacznie Bols
maselko :glass:
Ale i tak nic nie pobije "Polskiej" 8)
RóżA pisze:chyba przez jakiś czas nie będę smakował tegoż specyfiku
Ogolnie o smakowaniu nie ma mowy :lol: to jest ohydne. Ale kopa daje :wink:

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 23 wrz 2006, 2:20

RóżA pisze:PS.
Pił ktoś kiedyś 'Maximus'a Question

Tak :? raz w zyciu i zaluje... 29 czerwca tego roku mialem imieniny (Piotra i Pawla 8) ) Zeby nie byc chamskim to postawilem 2 flachy, jedna Sobczaka :twisted: a druga Maximusa :? Bylo nas z 5 osob kumpel jeszcze mial 1 litrowego Sobczaka no i pilismy. Sobieski to mi fajnie wchodzil(zawsze mi dobrze sie przyjmuje) Na koniec sobie zostawilismy Maximusa, dodam jeszcze ze kumpel daj mi ze 2 fajki(nie pale, jak mi cos odbije na imprezenie to wtedy) no to zjaralem przed tym Maximusem no i pijemy... :lol: Kolejeczka idzie no i wkoncu ja, zadowolony siedze i mach ta bombke... myslalem ze odrazu wyzygam sie :roll: chwile poczekalem i mi przeszlo, dalej juz go nie pilem... Na drugi dzien dopiero go pozbylem sie Maximusa- rozmowa z niedzwiedziem :?

P.S. A pil ktos Krakowska :lol:

kula
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kula » 23 wrz 2006, 8:58

hehe no Maximus to straszna lipa nie lubie tego trunku, ja tam gustuje w Ukrainskich wódkach, często są o wiele lepsze od Polskich, oczywiście nie mówie o Olimpie bo ten to jest porównywalny z polskimi;p :lol:

Awatar użytkownika
Riddick
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Riddick » 23 wrz 2006, 9:31

Musze zdementować te fałszywe pogłoski, Maximus to bardzo porządna gorzała, ten smaczek 8) normalnie palce lizać. Choziać powiem szczerze że zalezy jak się trafi, połówka wchodzi jak nic ale np. ostatnio z kolegą postanowiliśmy zaoszczędzić pare złoty (co by nie było na przepoje) to kupiliśmy własnie litra, zamiast dwóch połówek no i powiem różnica w smaku była wyraźna i to na gorsze :(

A co do zagranicznych, to dobry jest Fryderyk, ma bodajże 50% i można skołować za dwie dyszki litra, chyba ze Słowacji bądź Czech chłopaki przywożą i handlują.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 23 wrz 2006, 9:52

Maximus to 'lipa' :roll: Ludzie, nie rozśmieszajcie mnie. Jest to jedna z lepszych wódek z przedziału cenowego do 30 zł. Za tą cenę konkurować może z nią jedynie Bols, Sobieski ewentualnie Filnlandia (jeżeli zakupimy ją za te 30 zł bo zazwyczaj kosztuje więcej). Jak tylko sobie przypomnę melanż ze schłodzonym Maximusem... to były czasy :lol:

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 23 wrz 2006, 13:23

Maximus zly :shock: Ludzie, bojcie sie boga :roll:
guru pisze:P.S. A pil ktos Krakowska
Nie pytaj :?. Chyba ze 4 razy nawet, ale przeciez za 0,7 nieco ponad 20 zl :lol: :roll:.

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 23 wrz 2006, 13:40

RóżA pisze:Maximus to 'lipa' Rolling Eyes Ludzie, nie rozśmieszajcie mnie. Jest to jedna z lepszych wódek z przedziału cenowego do 30 zł. Za tą cenę konkurować może z nią jedynie Bols, Sobieski ewentualnie Filnlandia (jeżeli zakupimy ją za te 30 zł bo zazwyczaj kosztuje więcej). Jak tylko sobie przypomnę melanż ze schłodzonym Maximusem... to były czasy Laughing
Całkiem przyzwoita wódka. Piłem tylko dwa razy ale zawsze jakoś wchodziła :P Pozatym warto dodać że pochodzi ona z tej samej rozlewni co najlepsza IMHO (przystępna cenowo) wódka świata - Finlandia. O wiele już gorszy jest Bols :twisted:

Awatar użytkownika
Void
Don Corleone

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Void » 23 wrz 2006, 13:53

RóżA pisze:Maximus to 'lipa'
Żeby aż lipa to nie, ale też bez większych rewelacji... Chociaż Bolsa bije na głowę :wink:
Dla mnie od około pół roku nie istnieje nic innego niż Gdańska - rewelacja i do tego za przystępną cenę :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”