Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 295

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
5
33%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
40%
Zatrudnienie Mourinho
2
13%
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2435
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 26 wrz 2006, 20:10

Post pod postem :roll: Wybaczcie :P

Może nie jest to idealny temat, bo być może powinno być o reprezentacji Holandii, ale jako, że ten temat jest popularniejszy i poniekąd sprawa ma związek z Królewskimi to wolę napisać tu :P
Napastnik Realu Madryt Ruud van Nistelrooy pogodził się z tym, że jego reprezentacyjna kariera dobiegła końca. Piłkarz nie zagrał w pomarańczowych barwach od czasu gdy podczas MŚ został zmieniony w meczu z Argentyną.

W wywiadzie z magazynem 'Sportweek' Holender wyznał, iż jego stosunki z Marco van Bastenem są złe i nie wierzy w to, że otrzyma jeszcze powołanie do kadry. - O Oranje mówię teraz w czasie przeszłym. To dziwne. Ale nigdy nie powiem jakiemukolwiek selekcjonerowi, że nie zagram już w narodowych barwach. - powiedział Van Nistelrooy.

- Zasługuję na miejsce w składzie, jestem o tym przekonany. Wygląda jednak na to, że nie ma mnie w planach Van Bastena. - kontynuował rozczarowany były gracz PSV i Manchesteru United.

- Van Basten powiedział mi, że słabo zagrałem w trzech meczach grupowych na MŚ. Jeśli myśli, że moja gra przeciwko WKS była słaba, to lepiej będzie jeśli nie będziemy już współpracować. - zakończył Van Nistelrooy
Czyli Real ma Ruud'a "dla siebie" :wink: Holender może się zatem w pełni skoncentrować na grze w klubie. Jakby nie patrzeć, to dobrze :o

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 26 wrz 2006, 20:30

- Van Basten powiedział mi, że słabo zagrałem w trzech meczach grupowych na MŚ. Jeśli myśli, że moja gra przeciwko WKS była słaba, to lepiej będzie jeśli nie będziemy już współpracować. - zakończył Van Nistelrooy
To było dobre. Van Basten zaufał mu i to bardzo, nie zabierajac Jana Klausa czy Roya dał zanc, ze wierzy w niego. Niestety dostał zapłate jakiej sie mało kto spodziewał.
Teraz to nie iwem czy Marco nie powoływał Ruuda tylko z tego powodu, czy tego, ze okres przedsezonowy spedził w dwoch klubach i do konca nei wiedział czego sie po nim spodziewac. Teraz to juz chyba tylko wynik formy, bo mozna go pochwalic za 3 Levante, ale nic pozatym. Jesli patrzac, ze Real gra głownie pod neigo to wynik nie jest zadowalajacy przynajmniej przy min. Huntelaarze

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 26 wrz 2006, 21:46

Ruud dzisiaj także wpisał się na listę strzelców. Zaczyna zatem trafianie również w Lidze Mistrzów :wink:

Do reprezentacji jednak i tak już nie wróci. Holandia ma wielu młodych zawodników i to raczej na nich będą stawiać. Starsza gwardia łowców goli jak van Nistelrooy czy Makaay idzie już powli w odstawkę i trudno się dziwić. Muszą myślec także przyszłościowo.

Huntelaar jeszcze pomimo wielu strzelanych bramek ciągle musi nad sobą pracować. W tym sezonie można mu już zarzucić zmarnowanie jednej niezwkykle ważnej "setki" kiedy to w meczu eliminacyjnym do CL nie trafił głową do pustej już bramki :roll: W żaden sposób nie umniejsza to jednak jego wyczynów snajperskich w Eredivisie :wink:

Awatar użytkownika
karchinho
Żenujący nabijacz :/
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: karchinho » 26 wrz 2006, 22:38

5:1 dla realu.To byl piekny mecz.Akcje pod obiema bramkami.ALe Real skutecznie

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 26 wrz 2006, 22:51

WOOOW. Ale rzeź 8) . Wszyscy zagrali fantastycznie, Guti jakoś nie zabardzo widoczny - Robinho powinien go zastąpić. Raul ponownie wymiata, RvN extra klasyka, naprawde wielki respect. Może rywal nie był zbytnio wymagający, ale tak szy siak 5-1 to niezły wynik. Hala Madrid!

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 26 wrz 2006, 22:51

Widziałem dotychczas 4 mecze Realu i to co gra ten zespół w obronie to jest katastrofa. Dziś gdyby grała ciut lepsza drużyna niż Dynamo (albo Dynamo w lepszej formie) to mecz skończyłby się jakimś 5:5. Obcinki, złe ustawienie, za krótkie podania obrońców, bramkarz pluje każdą trudniejszą piłkę. Rozumiem, że 5:1 ale radziłbym wszystkim fanom Realu spojrzeć na grę drużyny (zwłaszcza grę obronną) trochę chłodniej niż wskazywałyby na to wyniki.

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 26 wrz 2006, 22:59

deltinho pisze:Widziałem dotychczas 4 mecze Realu i to co gra ten zespół w obronie to jest katastrofa

Chyba te 4 mecze Realu widziałeś rok albo 2 lata temu. W tym roku akurat obrona jest naszą najlepszą stroną, więc sie nie wymądrzaj :/. Jedyna klapa obrony to mecz z OL. Nie wiem z kąd ta mądra uwaga, może Dynamo miało 2 okazje, ale jak się prowadzi 5-1 to już można się trochę odpręzyć.

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 26 wrz 2006, 23:04

Vianuch pisze:
deltinho pisze:Widziałem dotychczas 4 mecze Realu i to co gra ten zespół w obronie to jest katastrofa

Chyba te 4 mecze Realu widziałeś rok albo 2 lata temu. W tym roku akurat obrona jest naszą najlepszą stroną, więc sie nie wymądrzaj :/. Jedyna klapa obrony to mecz z OL. Nie wiem z kąd ta mądra uwaga, może Dynamo miało 2 okazje, ale jak się prowadzi 5-1 to już można się trochę odpręzyć.
faktycznie najmocniejsza, szczególnie w meczu z Lyonem 2 tygodnie temu jak Cannavaro z Cassilasem sie w czoło kopali.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 26 wrz 2006, 23:07

Vianuch - Obrona jako całokształt sezonu można powiedzieć, że gra dobrze, zwłaszcza w lidze. Dziś jednak było nieźle i tylko tyle. Naprawdę powinno być nieco lepiej w tym elemencie...Dynamo zbyt często uderzało na bramkę :roll:
kulekfcb pisze:faktycznie najmocniejsza, szczególnie w meczu z Lyonem 2 tygodnie temu jak Cannavaro z Cassilasem sie w czoło kopali.
Daruj sobie :roll:

Piszmy o meczu w temacie do tego przeznaczonym :twisted:
Ostatnio zmieniony 26 wrz 2006, 23:08 przez Kluchman, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 26 wrz 2006, 23:08

Możecie z łaski swojej pisać o meczu w temacie przeznaczonym do tego?

Będę usuwał posty bo chyba inaczej się nie da :?

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 26 wrz 2006, 23:11

kulekfcb pisze:faktycznie najmocniejsza, szczególnie w meczu z Lyonem 2 tygodnie temu jak Cannavaro z Cassilasem sie w czoło kopali.

No mieli jedno nieporozumienie ale zeby az sie w czolo kopac :lol:

Wtedy nie tylko defensywa ale rowniez w ofensywie Real zagral bardzo slabo , Nie bylo supelnie wsparcia skrzydel i osamotnioty RVN nie zdolal nic zrobic .
Mecz byl slaby w naszym wykonaniu a Lyon to wykorzystal . 8)

Real teraz jest na fali i Atletico bedzie tylko formalnoscią :D
Oby tylko utrzymac swietną forme do Gran Derby !

HALA MADRID !
Ostatnio zmieniony 26 wrz 2006, 23:14 przez kaczy, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 26 wrz 2006, 23:12

Vianuch pisze: Chyba te 4 mecze Realu widziałeś rok albo 2 lata temu. W tym roku akurat obrona jest naszą najlepszą stroną, więc sie nie wymądrzaj :/. Jedyna klapa obrony to mecz z OL. Nie wiem z kąd ta mądra uwaga, może Dynamo miało 2 okazje, ale jak się prowadzi 5-1 to już można się trochę odpręzyć.
Przykłady z ostatniego meczu?
Oprócz bramki np strzał nieobstawionego Rincona z 6m mając całą bramkę z 10 m nad poprzeczką. Wyjście w pierwszej połowie 3 na 1 i tragiczne ostatnie podanie. W tej samej połowie Cassilas wyciąga sam na sam (napsatnik strzelał mu pomiedzy nogami ale trafił w jedną z nich). Za krótkie podanie Cannavaro do bramkarza i wybicie tegoż w ostatniej chwili spod nóg bramkarza. To są wszystko błedy, które lepsza drużyna śmiało mogła zakończyć strzeleniem bramki.

Proszę o zachowanie minimum obiektywizmu.

Edit: odnosiłem się do kilku widziannych przeze mnie spotkań więc posta zamiesciłem tutaj. Drugi jest odpowiedzią.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 26 wrz 2006, 23:24

kaczy pisze:Real teraz jest na fali i Atletico bedzie tylko formalnoscią
No nie wiem :roll:

Atletico również jest w dobrej dyspozycji...zdobyło tylko jeden punkt mniej w lidze od Realu. Statystyki mamy z nimi dobre i oczywiście liczę na zwycięstwo, ale określenie tego spotkania jako "formalność" to co najmniej przegięcie pały Herkulesa :roll: Ale o czymmy tu piszemy. O Atletico porozmawiamy...hmm z mojej strony tak na poważnie za dwa dni. No ale jeśli masz taki ku temu zapał to pisz :P

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 26 wrz 2006, 23:30

MAm nadzieje ze chyba na powaznie tego nie wzieliscie :roll: (zlote usta Niggaza)

Ogladalem niedawno mecz Atletow z Valencją gdzie przegrali 0-1 , są bardzo silną i ciekawą ekipą bez Kezmana ktory przeszedl do Fenerbache , co nie bylo z pewnoscią oslabieniem tego okienka Jesli chodzi o Atleti .
I jeszcze jedno .. derby toczą sie swoimi prawami .

Nie wiem czemu ale zawsze kiedy z nimi gramy przypomina mi sie to 2-2 w 90 min przez Albertiniego (chyba wiecie ocb ?)

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 27 wrz 2006, 15:09

Chcąc nie chcąc chyba każdy kto naprawdę widział wczorajszy mecz podziela zdanie Deltinho. Tak naprawdę to co robili w obronie to była porażka. Przykłady? Np. jak Cannavaro podawał do Casillasa i podał do napastnika Dynamo który wyszedł sam na sam. Pozatym to nie można dopuścić do tego żeby podczas jednego meczu drużyna tej klasy co Dynamo miała koło 5-u 100% okazji. Śmiem twierdzić że w obronie zagraliśmy podobnie tragicznie jak z Lyonem tylko że teraz mieliśmy Casillasa (wtedy miał gorszy dzień :P ) i przeciwnik nie był tak wymagający. Tyle odnośnie defensywy. A jeśli chodzi o atak to bardzo dobrze kreował grę Diarra i przede wszystkim świetna skuteczność. Nie zgadzam się natomias że Guti zagrał słaby mecz - świetna asysta po której mieliśmy karny i piękne podanie piętką do Emersona w polu karnym po którym miał pustą drogę do bramki (jak on tego nie trafił :cegła: ). Co do Robsona to szkoda go strasznie bo zagrał denne spotkanie, próbował bezsensownych dryblingów i był trochę zbyt statyczny jak na niego... Ronaldo ['] gdyby nie on wynik byłby dużo wyższy ale chyba koniecznie chciał się wpisać na listę szczelców. Na miejscu Capello powiedział bym mu fuera i w zimie za tą kasę kupił bym Alvesa ale to tylko takie moje skromne zdanie :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”