FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 202

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2416
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 28 wrz 2006, 16:18

:roll: Takich kontuzji to nie życzę nikomu, nawet wrogowi, a tu Samuel nie pogra nawet do trzech miesięcy :?

Urazy są zawsze przykrą sprawą w futbolu, zwłaszcza kiedy doznają ich zawodnicy kluczowi dla swojej drużyny. Barca ma jednak kim zastąpić Eto'o więc jakoś sobie pewnie poradzą. Na napinkę przed Gran Derby przyjdzie jeszcze czas :P
Messi E2 Ronaldinho pisze:Giuly,Messi oraz Ronaldinho, a pozniej dopiero Gudhjonsen..
Ktoś musi zagrać na szpicy. Być może to będzie właśnie Messi, ale bardziej prawdopodobny wydaje mi się wariant z Islandczykiem. No i Saviola częściej będzie się mieścił w kadrze meczowej :wink:

Awatar użytkownika
carek86
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: carek86 » 28 wrz 2006, 17:24

Mam nadzieje że na Bilbao wyjdzie taki skład:
Valdes ; Belleti, Puyol, Thuram, Zambrotta ; Xavi, Iniesta, Deco ; Messi, Saviola, Eidur.

Ronaldihno powinien sobie posiedziec na ławce bo jak na razie nie zachwyca.
Jeśli Barca nie wygra w sobote to Rijkard bedzie miał duży problem a my kibice małe zmartwienie

SpY
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SpY » 28 wrz 2006, 17:41

kontuzja Eto'o to bardzo duza szansa dla Savioli teraz moze udowodnic ze klub zle robil chcac go sprzedac... o ile Frank da mu szanse na gre... :D

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 28 wrz 2006, 17:58

Carek86 wychodząc z przodu trójką Messi, Saviola, Gudi musielibyśmy chyba zmienić filozofię gry bo nie bardzo widzę kreatywność Eidura na boku ataku i udział w kombinacyjnych akcjach Savioli zastępującego Eto'o na środku :? Jeśli już sadzać Dinho to raczej w zamian musi wyjść trio Messi, Gudi/Saviola, Ludo, jednak jestem zdania że w sytuacji braku Eto'o Ronnie grać musi a kwestią najważniejszą jest wpojenie mu przekonania, że teraz on pełni rolę lidera ataku i za wszelką cenę musi dawać z siebie 200% w każdym meczu.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 28 wrz 2006, 17:59

........

Oddałbym własną nogę po to, aby Eto'o mógł grać. Brak mi słów po prostu. Wiem, że Czarnuch da z siebie wszystko i pewnie wróci szybciej niż się na dzień dzisiejszy zapowiada, ale to i tak strata olbrzymia. Jego się nie da zastąpić w 100%. Nie da się. Szkoda mi jego. Nie tyle Barcelony co jego. Klub sobie poradzi, ale wiemy jaki jest Eto'o i można sobie wyobrazić jak cierpi.

Trzymaj się Samuel...

Awatar użytkownika
carek86
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: carek86 » 28 wrz 2006, 18:13

Wielka szkoda Eto w tamtym sezonie Złotego Buta stracił przez Puchar Narodów Afryki, w tym sezonie może mu przeszkodzić kontuzja. Rijkard bedzie miał trudne zadanie dać sobie rade bez Eto w obliczu tak ciężkiego miesiaca jaki czeka teraz Barcelone.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 28 wrz 2006, 19:54

Eto'o 5 miesięcy [']

<umarł>

Adrian Firek
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adrian Firek » 28 wrz 2006, 20:13

I również mi jest go szkoda :cry: Ale ja wiem że Eto po wyleczeniu nie będzie zwykłym zawodnikiem zobaczycie że wtedy po dłuższej nieobecności na boisku powróci w fenomenalnej formie i Złoty But będzie jego :twisted: 3maj się Eto :!:

Awatar użytkownika
girlfromipanema
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: girlfromipanema » 28 wrz 2006, 20:16

kurczę, Eto'o miał przed sobą po dobrym starcie wielkie szanse na nagrody indywidualne, chwalili go wszyscy, zresztą nie bez powodu. i w przeciwieństwie do niektórych- zawsze daje z siebie ile może. czemu to właśnie jemu się przytrafiło? też bardziej szkoda mi jego niż Barcy, choć raczej ani Gudjohnsen, ani Saviola, ani ktokolwiek inny na szpicy tak dobrze się nie sprawdzi- jakoś sobie poradzi.

Sammy, wracaj szybko !!

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 28 wrz 2006, 20:38

RealFan pisze:Ktoś musi zagrać na szpicy. Być może to będzie właśnie Messi,
Juz predzej bym powiedzial, ze Ronaldinho. OStatnio dosc czesto zamienial sie pozycjami z Samuelem. Mi to sie szczegolnie nie podobalo, ale Ryj ma inna koncepcje.Eidur bedzie gral.Miejmy nadzieje.
SpY pisze:bardzo duza szansa dla Savioli teraz moze udowodnic ze klub zle robil chcac go sprzedac.
Niestety. Krolik bedzie grac :? juz widze jak ogrywa Terry'ego :pogrzeb:

A co do Eto'o...cholera. Koszmar nas nie opuszcza. Jeden z tych zawodnikow co zawsze daje z siebie wszystko....Samyy :!: do finalu w Atenach :!:

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 28 wrz 2006, 21:33

jezu Sammy :( :( :( i własnie dlatego życie jest niesprawiedliwe, najlepszy obecnie zawodnik Blaugrany, wykluczony na 5 miesięcy... dlaczego akurat, on?, wiem jednak, że gdy powóci będize jeszcze bardziej zawzięty, jeszcze bardziej głodny gry, i głodny bramek. NIkt go u nas nie może zastąpić, żaden inny piłkarz na świecie. Bo Eto'o jest jedyny, najlepszy...

ehhhh szkoda gadać...

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2416
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 28 wrz 2006, 22:02

Jako, że w temacie panują wspaniałe :o nastroje to trzeba trochę zmienić dyskusję. Przynajmniej chwilowo :P
Obrońca Barcelony Rafael Marquez ma wkrótce otrzymać hiszpańskie obywatelstwo i tym samym zwolni w zespole miejsce dla zawodnika spoza Unii Europejskiej.
27-letni reprezentant Meksyku gra w Primera Division od trzech lat i wobec porozumienia Hiszpanii z Meksykiem, mógł już starać się o drugie obywatelstwo.

W ciągu dwóch tygodni zostanie ono przyznane i wówczas Marquez będzie mógł zostać zarejestrowany jako piłkarz naturalizowany zarówno w Hiszpańskim Związku Piłki Nożnej (RFEF), jak i Zawodowej Lidze Piłkarskiej (LFP).
Jedno miejsce więcej jest nie do pogardzenia. Ciekawe kto ewentualnie w przyszłości je zajmnie :roll:

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 28 wrz 2006, 23:48

Ktos juz zapodal taki temat wczesniej ...

Ale wracajac do Eto'o , to ze tak sie wyraze wczoraj zobaczylem pierwszy raz twarz "Poskromionego Lwa"
Kiedy w Barcie panowala plaga kontuzji to robil mi sie taki maly zal kazdego zawodnika ... Jednak gdy uslyszalem 2-3 miesiące to zlapala mnie taka radosc ktorej nie czulem od jakis 24 H (Dinamo :P ) ale te 5 miechow .... Omal nie zemdlałem z radosci .

Nie zapomne predko jego wyrazu twarzy gdy go znosili z boiska ... moze dlatego ze pierwszy raz zdarzyla sie taka sytuacja .

teraz przed Barcą najciezsze mecze w PD I CL , a o trofeum pichinchi to juz raczej moze zapomniec :D

Bez wyrazow wspolczucia . pzdr ;)

-------edit

Obrazek

Nie chcialbym zeby mnie ktos zle zrozumial ale tak pisalem o tej radosci tylko ze wzgledu ze to chodzilo o Eto ... (gdzies tam wspomnialem ze zal mi bylo np. Xaviego jak nie mogl grac przez pol roku)

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 29 wrz 2006, 0:04

No no Kaczy to juz jeden punkt z listu do Swietego Mikolaja mozesz wykreslic.Chyba ze to jest prosba o plage kontuzji w zespole Barcelony albo o pandemie Eboli w Katalonii.

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 29 wrz 2006, 7:21

kaczy pisze:... Jednak gdy uslyszalem 2-3 miesiące to zlapala mnie taka radosc ktorej nie czulem od jakis 24 H (Dinamo ) ale te 5 miechow .... Omal nie zemdlałem z radosci .

Mam nadzieję, że i Ty zniszczysz sobie noge, bo przecież to takie ludzkie cieszyć się z cudzego nieszczęścia :D :?

Wracając do tego miejsca to pewnie za rok zajmie je Gio Dos Santos, bo nie wydaje mi się żeby kupowali jakiegoś stranieri. Jeśli już to raczej szkółka sie uruchomi, bo ma co dać pierwszej drużynie.

Wracając do Eto'o to naprawde jestem masakrycznie podłamany. Te dwa miesiące dałoby sie przeżyć, ale 5 to już przesada. Widać los stawia przed Barcą ostanio same przeszkody. Najpierw plaga kontuzji więzadeł dwa sezony temu, potem brak Xavi'ego, a teraz Eto'o. Albo na górze nas nie lubią albo chcą aby Barca dokonała czegoś specjalnego mając do dyspozycji nie pełny skład.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”