Korona Kielce (zbiorczy) - Strona 39

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 28 sie 2006, 12:07

Svitlica ma 30 lat. W sumie jakby przyszedł to myślę, że grałby w ataku z Robakiem, bo Kowalczyk mnie nie przekonuje i myślę, że nie tylko moja osoba ma takie odczucia. Patrze właśnie na jego statystyki (Svitlicy) i w ostatnim sezonie rozegrał 15 spotkań i strzelił 0 goli. Z tego co wiem kontrakt z LR Ahlen został rozwiązany, więc nie musielibyśmy zapłacić ani grosza za Stanko. Mam nadzieje, że trafi do nas.

Awatar użytkownika
Scyzoryk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scyzoryk » 29 sie 2006, 20:20

Bagnicki w Koronie ... myślałem że to będzie Svitlica . Podobno kilka bramek w poprzednim sezonie ustrzelił ale zobaczymy co z niego będzie . Jutro pewnie nie zagra , ale moze do meczu z Łęczną już się wprowadzi w zespół

"Z kilku względów chcę przejść do Kolportera. Po pierwsze, to dla mnie awans, po drugie, lepsze pieniądze i możliwość pokazania się na szerszej arenie.
Aha czyli on nie przyszedł grać do Korony ... on pracuje w Kolporterze ciekawe gdzie... w drukarni ?? Czy może gazetki rozwozii ... ciekawe .

BYŁA BĘDZIE JEST KORONA MKS !!!

bragiel
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bragiel » 29 sie 2006, 21:19

Sytuacja w Koronie jest nieciekawa.
Po pozbyciu się Piechny, który stanowił w 99% o sile Kielczan, zespół zaczął równać do dołu.
Jescze niedawno Korona walczyła o Europejskie Puchary, a teraz zajmuje ledwie 9 miejsce z jedną wygraną w pięciu meczach.
Do tego gra fatalnie, jest praktycznie bez napastników, zupełnie bez pomysłu w ofesnywie.
Bezmyślność włodarzy Korony jest porażająca -bo jak inaczej nazwać sprzedanie praktycznie za bezcen Piechny ? Kto będzie strzelał bramki dla Korony? Na pewno nie będzie to Kiełb czy inny Robak, bo to gracze którzy nawet na 2 ligę są za słabi.

O ile w poprzednim sezonie gra Korony , styl prowadzenia zespołu, decyzje podejmowane przez jej zarząd(vide walka z rasizmem na stadionie) bardzo mi imponowały, o tyle w sezonie obecnym Korona jest prowadzona coraz gorzej, coraz bardzije bezmyślnie-coraz mnie widać tu pomyślunku i dbania o dobro drużyny, a coraz więcej patrzenia tylko na zyski firmy Kolporter.

Awatar użytkownika
Bobohawk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobohawk » 29 sie 2006, 22:53

Dziwi właśnie brak jakiegoś klasowego napastnika. Przecież Gajtkowski jest kontuzjowany, a pozostali napastnicy wogóle się nie sprawdzają. Działacze bezczynnie na to patrzą, a Bagnicki zbytnio problemów tych nie rozwiąże. Piechna odszedł, a wraz z nim bramki i to najbardziej smuci. Korona miała być trzecią siłą w Polsce, a na razie na boisku nie potrafi tego udowodnić. Owszem grają ładnie, ale ładna gra nie wystarczy do wygrywania. Brakuje takiego piłkarza który odpowiednio przyłoży nogę, ustawi się w odpowiednim miejscu i skieruje piłkę do bramki.
Czyżby kolejny stracony sezon bez pucharów?

Awatar użytkownika
Scyzoryk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scyzoryk » 30 sie 2006, 22:47

bragiel pisze:Na pewno nie będzie to Kiełb czy inny Robak, bo to gracze którzy nawet na 2 ligę są za słabi.

Hymm Kiełb reprezentant polski młodzieżowy , ale jednak .
A Robak w tamtym sezonie grał całkiem nieźle strzelił chyba na wiosne 3 bramki jedną Legi , musi się chłopak przełamać .

Dzisiaj nawet nieźle zaprezentowałsię Kowalczyk , strzelił bramkę na 1:0 ale Korona przegrała z Torpedo 2:3 . Piechna grał połowe u Ruskich a drugą w Koronie , strzelił bramkę na 1:1 .
W przerwie meczu Kolportera Korony Kielce z Torpedo Moskwa podajemy najnowszą, potwierdzoną już informację. Piłkarzem Kolportera Korony Kielce został Iljan Micański, który ostatnio grał w Lechu Poznań. Bułgarski napastnik trafił do Kielc na zasadzie rocznego wypożyczenia. W ten sam sposób, na zasadzie wymiany między klubami, do Poznania przeszedł Marcin Drzymont.

Micanski ma 21 lat (182 cm, 73 kg). W pierwszej lidze Bułgar rozegrał 20 meczów, w których strzelił 6 goli. Swoją karierę zaczynał w Makedonskiej Sława Simitli, skąd trafił do Pirin Błagojewgrad. W Polsce zasłynął przede wszystkim z gry w Amice Wronki, gdzie bardzo szybko i dobrze się wkomponował do drużyny.
Sprowadzili niby napastników , ale sądziłem ze sprowadzą jakiegoś bardziej renomowanego napastnika . Zobaczymy co z tego będzie mam nadzieje ze wiedzą co robią .

Awatar użytkownika
Bobohawk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobohawk » 31 sie 2006, 11:11

Micanski? W ubiegłym sezonie nawet całkiem nieźle sobie radził jeszcze w Amice. W Lechu jednak sobie nie pograł, bo młody i konkurencja trochę duża. Jak będzie w Koronie? Wydaje mi się, że podobnie i będzie jedynie zmiennikiem. Tym bardziej gdy wróci Gajtkowski.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 31 sie 2006, 11:37

Micanski? W ubiegłym sezonie nawet całkiem nieźle sobie radził jeszcze w Amice. W Lechu jednak sobie nie pograł, bo młody i konkurencja trochę duża. Jak będzie w Koronie? Wydaje mi się, że podobnie i będzie jedynie zmiennikiem. Tym bardziej gdy wróci Gajtkowski.
Jesli Wieczorek bedzie grał 2 napadziorami to raczej miejsce ma pewne, chyba, ze trudna bedzie aklimatyzacja. Podobnie bedzie jesli juz wroci Gajtek, bo jakos nie wydaje mi sie zeby Ilan miał mniejsze umiejetnosci od Robaka...Ja załuje, ze nie dostawał szans w Lechu :arrow: przed sezonem maiłem nadzieje, ze to włąsnie on z Reksiem bedize tworzył nasza linie napadu :roll:

Awatar użytkownika
kibic_korony
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kibic_korony » 05 wrz 2006, 23:00

Marco_Van_Basten pisze: Kowalczyk mnie nie przekonuje i myślę, że nie tylko moja osoba ma takie odczucia.
Jak dla mnie jest to najlepszy napastnik Korony i juz widze, ze przewyzsza umiejetnosciami technicznymi wiekszosc naszych zawodnikow, a to co zrobil z linia obronna Torpedo to byla prawdziwa finezja... Jestem przekonany ze na stale zgosci w pierwszej 11 Koronki, oby miał taka skutecznosc jak Kielbasa :)

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 10 wrz 2006, 0:22

Po dzisiejszym spotkaniu Korony z Górnikiem jestem wreszcie zadowolony. Nasi zawodnicy zagrali bardzo dobrze całe spotkanie, wygrywając 2:0. Wiadomo, że przeciwnik raczej niezbyt wysokiej klasy, ale cieszy przedewszystkim styl gry i strzelenie dwóch bramek. Na pochwałę zasługuje Kowalczyk, który rozegrał świetne zawody. Dobry mecz Brzyskiego (asysta przy golu Kaczmarka), który zastępował na lewej obronie Roberta Bednarka. Spotkanie mogło się zakończyć wyższym zwycięstwem, jednak Golański trafił w słupek, a Robak w sytuacji "sam na sam" trafił w Tytonia. Pod koniec meczu Wieczorek dał zadebiutować Micanskiemu, który w dosyć efektowny sposób próbował pokonać bramkarza Łęcznej przewrotką. Gdyby trafił byłaby to bez wątpienia bramka kolejki. Na stadionie 8 tys. osób, a więc więcej niż się spodziewano. Trzeba także przypomnieć, że przed meczem zostały wręczone nagrody naszym zawodnikom przez tygodnik "Tylko Piłka". Kaczmarek został uznany za najlepszego lewego pomocnika Ligi Polskiej ubiegłego sezonu, natomiast Gajtkowski został wyróżniony w kategorii "cofnięty napastnik".

Awatar użytkownika
Scyzoryk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scyzoryk » 16 wrz 2006, 21:52

Widzew Korona 0:1

Byliśmy dzisiaj o klase lepsi od Widzewa , nawet sporo strzałów chyba 15 a widzew miał ze 4 , ale w 91 minucie mogli wyrównać gdyby z lini bramkowej piłki nie wybił Golański . Ogólnie przez cały mecz Korona atakowała , ale zawsze czegoś brakowało . Często akcje kończyły się przed samym polem karnym . Wynik napewno powinien być wyższy mieliśmy słupek i poprzeczke. Bramka strzelona przez Kowalczyka troche szczęśliwie ale jest zwycięstwo i to się liczy . Teraz trzeba czekać na Legie i moim zdaniem wcale to nie Legioniści będą faworytem tego meczu .

Awatar użytkownika
Scyzoryk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scyzoryk » 24 wrz 2006, 11:10

Przed meczem byłem pewny że wygramy i wygraliśmy :D
Przy stanie 2:1 martwiłem się , że historia z wiosny się powtórzy , ale na szczęcie zwyciestwo . Napewno świetny debiut Bagnickiego , był tam , gdzie być powinien i strzelił bramkę .

Szkoda tylko , że nie było kibiców Legi (tzn. byli w małych grupkach ale nie ujawnili się chyba ) .

PIŁKA NOŻNA DLA KIBICÓW !!!

Damien22
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Damien22 » 24 wrz 2006, 12:27

Wiedzialem, że Koronka wygra to spotkanie. Przed tą potyczką wygrali trudny mecz z Widzewem i widać, że do ładnego stylu gry dochodzi konsekwencja. Wczoraj mogliśmy oglądać bardzo dobry mecz, w którym Krona jednak dominowała. Kielczanie grają skutecznie i wygrywają. Tym samym wskoczyli na trzecią lokatę Orange Ekstraklasy. Brawoo Korona ! Korona na mistrza sezonu 06/07 (!!!) :)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 24 wrz 2006, 12:57

Chyba najlepsze spotakanie jak narazie w OE. Korona była lepsza pilkarsko, ale to przewage miala Legia, ktora ogolnie słąbszego meczu nie zagrała. Korona zagrała tak jakby to ona miała naszpikowany zespoł Brazylijczykami a nie odwrotnie, Legia przezz duza czesc meczu zatrzymywała Kielczan faulami. Ze strony Legii z boiska powinien wyleciec Edson za idiotyczne zachowanie po "faulu" Kowalczyka, najpierw kopnał Kowala pozniej jeszcze sie rzucił jak Lenox na Gołote... Fajnie, ze byli Legionisci strzelili bramki szczegolnie Veselin... Wieczorek dzisiaj poraz kolejny mnie zaskoczył widac, ze nadal szuka dwojki napastnikow, Kowal raczej na dzien dzisiejszy nie do ruszenia a obok niego naraize trwa konkurs Bagnicki strzelil w PP teraz Legi, wiec najprawdopodobiej w nastepnym meczu to on wystapi.

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 29 wrz 2006, 14:38

Dowiedziałem się dzisiaj ciekawej rzeczy, otóż Canal Plus zdecydował się pokazać kolejne spotkanie Korony z Zagłębiem Lubin oczywiście na żywo. Mecz zostanie rozegrany 13 października w piątek (oby ta data była szczęśliwa dla naszych piłkarzy) o godzinie 20.

Awatar użytkownika
Scyzoryk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scyzoryk » 01 paź 2006, 9:38

Quantanamera! Kielce to miasto lidera! przynajmniej do dzisiaj do 20 .

Znowu nerwowa końcówka . Odra strzeliła bramkę na 2:2 na szczęście był spalony . Zawsze te końcówki mamy nerwowe , z Legią też tak było do 83 minuty , cholernie się bałem o wynik .

Quantanamera! Kielce to miasto lidera!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”