Kibicowanie w Polsce - mecz na zywo czy w TV ? - Strona 3

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Czy chodzisz na mecze swojej druzyny ??

Tak, regularnie, wlacznie z wyjazdami
9
16%
Tak, regularnie lecz tylko u siebie
19
34%
Tak, lecz niezbyt regularnie
11
20%
Nie chodze na mecze
17
30%
Awatar użytkownika
krako
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krako » 19 wrz 2006, 22:44

Ale różnie to bywa w Polsce, ale moim zdaniem to jest dziwne , trzeba dobierać wolne kluby do sztamy :)
ok koniec OT :)

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 20 wrz 2006, 10:27

NIe jestem jakims wielkim fanem mojej lokalnej druzyny ale na mecze raz na jakis czas pojde. Akurat ciezko mi jest pogodzic(finansowo) wszystkie moje wyjscia w weekend. Zwykle co tydzien chodze do pubu na mecz Brcelony a na Legie jak juz zlapie wolny termin i dobry przeciwnik przyjedzie tj do 5-6 meczow na sezon.

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 20 wrz 2006, 12:10

'Piotrek' pisze:A ostatni mecz jaki widziałem na zywo to pilka.pl-reszta świata. Mecz przeciętny, ale publika dopisała

Może i dopisała, gdyby nie te uszczypliwe uwagi w stronę grających. Ech, te pikniki... :lol:

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 20 wrz 2006, 13:32

'Piotrek' pisze:częściej bywałem na lodowisku niż stadionie, tym bardzije,że miałem je praktycznie pod blokiem.
Co racja, to racja - Tychy hokejem stoją :mike:
'Piotrek' pisze:A ostatni mecz jaki widziałem na zywo to pilka.pl-reszta świata. Mecz przeciętny, ale publika dopisała.
Miałeś okazję oglądać prawdziwy piłkarski klasyk 8)

Pisakk pisze:Ech, te pikniki...
Kiedy kolejny :>

Awatar użytkownika
ech
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ech » 23 wrz 2006, 10:59

Jeśli chodzi o klub dla mnie nr1, czyli Lech Poznań to jutro wynieram się na mój drugi mecz na stadionie w tej rundzie, byłem na płockiej Wisle, teraz idę na GKS. Zapewne będzie komplet widzów (ok.16tys)

Mieszkam 25km od P-ń, ale na staram się również regularnie chodzić na mecze u siebie Lechii Kostrzyn (obecnie lidera ligi okregowej grupy Poznańskiej [wschód]). Byłem 2 tygodnie temu na meczu z Wełną Rogoźno i od teraz zamierzam być na stadionie kostrzyńskiego klubu regularnie. Dlatego zaznaczyłem w ankiecie, że chodzę, ale nie zawsze

Awatar użytkownika
No_Name
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: No_Name » 23 wrz 2006, 11:22

Zdecydowanie mecz na żywo, a w szczególnosci na sektorze C w Krakowie przy Reymonta 8)

Awatar użytkownika
Marco
Armia Białej Gwiazdy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco » 24 wrz 2006, 10:25

Na Wiśle od 1994. Mecze zdecydowanie na zywo nie ma innej opcji.Meczów u siebie nie wymieniam bo wszystkich sie nie da :))
Mecze Wisły II , juniorów i innych roczników pomijam.

a wyjazdy przedstawiają sie tak:

PIŁKA NOŻNA
Anderlecht-Wisła (Bruksela)
Panathinaikos-Wisła (Ateny)
Schalke-Wisła (Gelsenkirchen)
Matterrbug-Wisła (Wiedeń)
Ruch Chorzów
Amica Wronki
Zagłębie Lubin
Legia Warszawa x2
GKS Katowice x3
Odra Wodzisław x2
Górnik Zabrze x2
Świt NDM
Wisła Płock
Widzew Łódź
KSZO Ostrowiec

KOSZYKÓWKA
CCC-Wisła (Polkowice)
Lotos-Wisła (Gdynia)

ZGODY
Szczakowianka-*Jagiellonia
Szczakowianka-Lechia
Śląsk-Polonia Bytom

ŻUŻEL
Unia Tarnów Finał DMP
Unia- Atlas Wrocław
Unia - WTS Wrocław
Unia- Włókniarz Częstochowa

INNE
Hutnik –Wisła II
Bocheński-Wisła II
PAOK Saloniki-AEK Ateny
Crvena Zvezda Belgrad - Vozdovac
Cracovia-Wisła

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8205
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 01 paź 2006, 10:39

Wczoraj wybralem jednak kibicowanie na zywo. Polonia grala mecz z Odra Opole. Barwy niebiesko-czerwone, mecz przyjazni, wszystko elegancko, a jednak :shock: Do Opola zorganizowana grupa nie dojechala :(
Policja zatrzymala nas w pociagu w Tarnowskich Gorach [juz ruszalismy, jak ktos urwal hamulec awaryjny, gdyz kilka osob zostalo na peronie], a tu zonk :evil: Wysiadac i tyle, zawrocili nas na dworzec autobusowy w T-Gorach, przeczekali 30minut i kazali wsiadac do busa na Bytom :x Przez caly czas probowalo sie dalej kombinowac dojazd do Opola. Byla godzina 15.30-16. A o 16.30 w Gliwicach pociag do Opola, ale niestety takze na dworcu w Bytomiu policja uniemozliwila jakiejkolwiek osobie wejsc do jakiegokolwiek autobusu :shock: Nawet do busa dalekobieznego PKS, ktory jechal na Nyse, znowu zonk :x
I jak tu sie nie wkurzyc :evil: Cale szczescie w tym nieszczesciu, ze Polonia hokejowa grala tez swoj meczyk, to na 18.00 wybralismy sie na meczyk z UHKS Legia Warszawa :P Bylo calkiem elegancko, gardlo niezywe :D
Ale to co policja wczoraj zrobila, to jest szok. Wystarczylo jedno glupie zachowanie w pociagu. Dostali pretekst i od razu nas zawrocili. Chociaz kare za zerwanie hamulca mozna przeciez od reki zaplacic :evil:
Bilety sa, pieniadze na kare sa, a tu wyjazd sie nie powiodl :x

Oczywiscie jakas ekipa kibicow byla w Opolu, jedni jechali rano, inni jakos na wlasna reke, no i sporo wlasnymi samochodami :wink: Mowi sie trudno - dojedziemy w przyszlym sezonie 8)

Dla formalnosci napisze, ze Polonia mecz wygrala 3-0 :brawo:

ps - pisalem kulturalnie, zeby WP nie dostac :P

aaaaaa, Walasek - nie pokazuj sie na Olimpie :twisted:

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 01 paź 2006, 10:49

cloner pisze:inni jakos na wlasna reke, no i sporo wlasnymi samochodami

aha. :lol:

NIe potraficie sie zachowac w pociagu to was wywalil. Bardzo dobrze.

Awatar użytkownika
Gerd
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gerd » 01 paź 2006, 10:50

11.
Zdecydowanie na żywo! Bo siedząc przed telewizorem można usłyszeć komentatora, po którym można się porzygać (przepraszam za stwierdzenie, ale niestety jest adekwatne do poczynań późniejszych żołądka), po spożyciu alkoholu. Piwo (często) lub wódeczka (bardzo rzadko) jest także przyczyną stanu organu wewnętrznego. Oglądanie meczu na żywo, wiąże się jednak ze stersem spowodowanym chęcią spożycia trunku chmielowego na trybunach. To co w Niemczech jest normą, w Polsce niekoniecznie tak musi być. Więc wiąże się to z przemytem na obiekt sportowy 2-3 puszek browaru! Dobrze, że w Białej Podlaskiej miejscowe Podlasie gości niewielu przyjezdnych którzy by chcieli zburzyć święty spokój na stadionie, choć i tak bywało. Z tego powodu, na szczęście kontrole służb porządkowych prowadzone są co prawda po macoszemu, ale i tak już kilka razy widziałem nadgorliwego ochronairza zapatrującego się po trybunach za delikwentami spożywającymi zakazany trunek! A jak na stadionie jest raptem 100-200 kibiców, nie jest to trudnym zadaniem. Także oglądanie meczu na żywo wiąże się z podwyższonym stanem adrenaliny, czego brakuje przed telewizorem! :wink:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 01 paź 2006, 21:34

Osobiscie jestem na 90% meczach Lecha Poznan w Poznaniu, czy to w Lidze, PP... czy pucharach europejskich. Pierwszy mecz dawno i to bardzo jeszcze z bratem kiedy w Lechu grał jeszcze przed wyjazdem Reiss. Pozniej po spadku sporadczynie, teraz staram sie byc na kazdym choc jeden weekend mam w miesiacu pracujacy, wiec nieraz wypada.
Był takze wyjazdy, ale to głownie do Wronek...

Mecze innych druzyn to z mojego miasta Sparty w 4 lidze w grupie Wielkopolskiej.

Inne sporty :arrow: pilka reczna kiedys zajmowała nr.1 w moim rankingu sportow, ale to były czasy kiedy Metalplast grał w pierwszej lidze, a pod koniec swojego istnienia nawet miałogromne szanse nie tylko na puchary, a nawet na...Ale sponsor zbanczył i teraz Ruukki kasy na pilke reczna nie daje, a druzyna gra w niziutkiej lidze. Wiec jesli nei kolizuja z Lechem i meczami naprawde ciewakymi w TV to sobie ide te 200 m do hali..

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 01 paź 2006, 22:00

to fakt Lech ma dobryc kibicow ktorzy liczie sie stawaiaj na meczach. Messi E2 Ronaldinho a mozesz mi powiedziec ile kosztowal na chwile obecna remont waszego stadionu?

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8205
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 01 paź 2006, 22:14

Duch99 pisze:Tychy hokejem stoją
Bytom tez :P Dzis Polonia pokonala Legie 9-0 8)
[wczoraj tylko 5-2]

ŚLĄSK CAAAAŁY JEST NASZ :!: ŚLĄSK DO POLONII NALEZY :!:
NIE DAMY NIKOMU :!: NIKOMU NIE DAMY :!:
ŚLĄSK DO POLONII NALEZY :!:

:mike:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 01 paź 2006, 23:00

Messi E2 Ronaldinho a mozesz mi powiedziec ile kosztowal na chwile obecna remont waszego stadionu?
Za duzo nie kosztuje podobno suma całego remontu, ktory jest podzielony na kilka etapow ma wyniesc ponizej 50 mln, z czego juz czesc została wpakowana(murawa, nowa trybuna, zadaszenie, teraz kolejna trybuna). Jednak w Poznaniu spora czesc kosztów wzieło na siebie miasto...Ogolnie miasto pokrywa spora czesc utrzymania stadionu...

Awatar użytkownika
Scyzoryk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scyzoryk » 02 paź 2006, 14:09

kilka filmików pokazujących wyższość ogladania meczu na sadionie niż w TV . Moze i w TV widac lepiej ale nie ma tej atmosfery , która przyciąga kibiców na stadion .
KORONA:

Lech daje rade na wyjeździe w Kielcach :

Legia :

A to tak zeby nie przesłodzić :

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”