FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 206

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 01 paź 2006, 11:33

Śmieszny, tajemniczy news bez podanego źródła, który ukazał się tylko na VeB i wywołał więcej śmiechu niż niepokoju.

Nie przejmujcie się takimi rzeczami. Więcej dystansu.

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 01 paź 2006, 11:36

Plotki, plotki, ploteczki. Przecież nikt nie będzie płacił 14 mln euro, chociaż to Ronaldinho. Wszystko ma swoje granice. Tak, tym bardziej że niektóre Hiszpańskie gazety działają jak Fakt i Super Express (Marca). Wracając do wczorajszego meczu, to nie widziałem go na żywo, ale oglądałem gole. W końcu odnalazł się mój ulubiony piłkarz z Barcelony, Saviola :wink: Na listę strzelców znowu mógł się wpisać Puyol (po Levskim), no ale pomógł mu jeden z graczy Athletic. Osobiście cieszę się, że Barcelona wygrała, dzięki czemu walka o La Ligę, rozgorzeje na dobre ;) Przed Barcą pracowity miesiąc i oczywiście ciężki. Mecze z Chelsea i z Realem kilka dni po sobie :roll: Życzę powodzenia, bo Królewskich i Chelsea nie trawię 8)

P.S Niggaz możesz mi podać adres tego VeB'a?

VeB = http://www.fcbarca.com/ // Niggaz

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 01 paź 2006, 12:55

lisek_chz pisze:Mecze z Chelsea i z Realem kilka dni po sobie

I jeszcze Sevilla :shock: Jeśli wyjdziemy z tych spotkań zwycięsko to nikt mi nie wmówi że to będzie słabszy sezon niż ten wcześniejszy, ale trzeba zacząć grać to co przecież Barca potrafi, czyli szybkie kombinacyjne akcje, lecz jak na razie tego unikamy :? Ronni musi koniecznie sobie odpocząć, bo jak tak dalej pójdzie to w spotkaniach z Chelsea, Realem i Sevillą będziemy grali w 10. Brazylijczyk jest jak na razie bezproduktywny. Mam nadzieję że ze zwkłej ludzkiej ambicji zacznie sie bardziej przykładać do gry, treningów i pokaże na co go naprawde stać. Ufffff idzie sie wkurzyć na pana wykonujacego rzuty wolne.

Awatar użytkownika
carek86
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: carek86 » 01 paź 2006, 13:20

w ogóle co się dzieje z Ronnim??

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 01 paź 2006, 17:10

Niggaz pisze:Ja ciągnę swoją bajkę a Ty swoją ignorując wszelkie fakty i opinie
Dla mnie fakt jest jak strona oficjalna podaje, ze Saviola zarabia 5 mln a zaproponowano mu 3. To Jest fakt. A opinie sa opinaimi wg. ciebie i wielu innych Argentymczyk zarabia cholernei wielkie pieniadze, ale tak naprawde nikt nie potrafi okreslic zblizonej kwoty...
Tak samo moge napisac, ze Roni zarabia 14 mln, choc nie mam dowodow, ale moge tak twierdzic bo kto mi to udowodni, ze jestem kłamczuchem...
Niggaz pisze:Saviola z tego co się pisało za czasów Gasparta zarabi 3 mln euro.
To jest zblizona suma, ale mowi sie o kwocie 2,8 do 3,2 za sam kontrakt +premie za wystepy i bramki...
Niggaz pisze:Tak czy inaczej te 3 mln euro Javiera to jedna z najwyższych pensji w zespole.
Chyba sam w to nie wierzysz, po akcji kontrakty 5-letnie to raczje to mało prawdopodobne. Jasne, ze po poczatku kadencji Laporty Saviola miał jeden z najwyzszych, bo czesc zawodników sie pozegnało z Barca w pierwszym sezonie, a reszta w drugim...
Jednak patrzac na kadre Barcy czyli 22-25 zawodnikow, to masz racje to jeden z naj.
Niggaz pisze:Ronaldinho do niedawna zarabiał również 3 mln euro, ale nie wiem czy nie dostał podwyżki.
Niggaz pisze:Wystarczy na jeden moment włączyć myślenie, aby jasne stało się, że nikt w Barcelonie nie podpisze z Ronaldinho kontraktu na 14 mln euro.
Z tego co pamietam to było to w granicach 3,5 - 3,9 mln eruo... Dostał podwyzke i teraz probno, bo tak jak piszesz pewnosci nikt nie ma zarabia ponad 6 :roll: a mowi sie nawet o kwocie 7 za sam kontrakt....
Jasna sprawa. Ronaldinho przez ostatnie lata strzelił ogrom bramek i zaliczył mnóstwo asyst
Za to Saviola, który przez 3 lata nie grał w ogóle nie musi się obawiać cięcia bo przecież nie grał źle!
Saviola nie miał złego poczatku i grał dobrze, a wtedy walka na pozycji napastnika była przeogromna Kluiv, Rivaldo, Garcia, Giovanni(epizod) czy LUCHO i w koncu Ronaldinho, jedyne czego wtedy btrakowało to tytułow.
Ogólnie widzę, że ciężki żywot będzie z Tobą na forum. Teraz Saviola będzie grał często i będzie strzelał bramki a Ty po każdym takim meczu będziesz forsował opinię, że jest boski i nie mają racji Ci, którzy się go czepiają.
:P Nigdy nie twierdziłem, ze jest boski. Nie rajcuje mnie jego gra. Nigdy nei był tym naj i nie bedzie. Poprostu jest odwortnie ci co go lubia wg. Ciebie to piknikowi kibice, a do tego wile faktow na jego temat mijaja sie z prawda. Ja min ten o obnizce kontraktu, a mowa była o rezygnajci z premi i zaległej kasy za wystepy i bramki.

Awatar użytkownika
SiKor
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SiKor » 03 paź 2006, 21:43

obejrzałem dzis powtókę sobotniego meczu i muszę stwierdzić, że stoperzy znowu zagrali słabo.... A Thutam siedzi na ławce....
Defensywni pomocnicy (Edmilson i Motta) są także w słabej formie...
Więc czemu Franek nie spróbuje przesunąć Marqueza na DM-a, a na stoperów Thurama i Puyola...
Jak dla mnie takie rozwiązanie byłoby najlepsze.
Ronaldinho lepiej niż w Bremie, ale daaaaaaaaalej słabo.
Sędzia nam wyraźnie pomógł, bo czerwo nie powinno być.
No i Pibito 8) wreszcie gol dla Barcy, ja należe do tych co nierozumieją Rijkaarda w/s Savioli.
ogólnie znów zagrali słabo, ale udało się wygrać.
Za 2 tyg Sevilla,Chelsea,Real,Chelsea....
Albo zaczną grać, albo będzie źle.......

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 03 paź 2006, 22:53

Mam mało czasu więc będę się streszczał. Wszyscy Ci, którzy bardzo obawiają się o formę Barcelony i drżą ze strach przed każdym kolejnym meczem niech sobie przypomną jak było przed rokiem o tej porze. Było gorzej. Nie tylko wyniki, ale i gra sama w sobie była gorsza. To tak na uspokojenie. Cykl treningowy (przygotowawczy do sezonu i trwający teraz) był tak ułożony, aby optymalna forma przyszła później. Nikt w klubie tego nie krył.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 03 paź 2006, 23:02

A kto tu panikuje? Przeciez wiadomo ze Barca nie bedzie miala optymalnej formy na poczatku sezonu bo po co? Jedyne co mnie martwi oprocz kontuzji Czarnucha to forma R10, a raczej jej brak

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 03 paź 2006, 23:39

a to niby dlaczego?

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 05 paź 2006, 23:38

Ktos sie chyba za dzuo MARCI naczytał. Robia taki szum, ze Barca kreci z sedziami, ze glowa puchnie. Trudno im uwiezyc jak to mozliwe, ze w meczach przeciwko Katalonczykom ciagle wylatuje jakis pilkarz, a w ich ulwielbianej druzynie :arrow: Realu dzieje sie na ogól odwrotnie...

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 06 paź 2006, 7:52

rkoeman pisze:
a to niby dlaczego?

No bo zawodnik ktory faulowal nie byl ostatni a byl to ewidentny taktyczny faul wiec powinno byc żółto :>

Awatar użytkownika
carlitos
Niereformowalny :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: carlitos » 06 paź 2006, 8:02

Dla mnie fakt jest jak strona oficjalna podaje, ze Saviola zarabia 5 mln a zaproponowano mu 3.
7mln ojro :wink: Problem jest taki, że nikt Savioli nie chce płacić tyle ile on żąda (7 mln + 3 mln za podpisanie kontraktu)
Nie wiem czy ktoś już tu o tym pisał ale działacze Barcy są zainteresowani
2 graczami Boca Juniors a mianowicie Rodrigo Palacio i Fernando Gago. Laporta został nawet zaproszony na derbowy mecz z River Plate.

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 06 paź 2006, 8:47

carlitos pisze:Rodrigo Palacio i Fernando Gago
Jak na razie to nie bralbym tego na serio. Zima Barcelona na pewno nie kubi ktoregos z tych 2 zawodnikow, bo pewnie kosztowaliby kilkanascie mln.Jesli juz to dopiero w letnim mercato. O ile taki Palacio nie wiem po co w ogole mialby przychodzic, jak mamy duzo lepszych atakujacych, tak Gago w sumie moglby sie przydac, ale tylko pod warunkiem odejscia Motty czy Edmilsona.Ryj raczej Motty sie nie pozbedzie, Gomesa tez wiec nie ma o czym mowic na dzien dzisiejszy. Nowi zawodnicy raczej sa nam niepotrzebni w razie braku ewentualnych sprzedazy.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 06 paź 2006, 9:34

kaczy pisze:No bo zawodnik ktory faulowal nie byl ostatni a byl to ewidentny taktyczny faul wiec powinno byc żółto
Chyba kluczowe w tej sytuacji było to, że Gudjohnsen był najbliżej bramki rywala. Bliżej niż którykolwiek z obrońców. Wszyscy byli już za nim a więc teoretycznie miał czystą drogę do bramki. To zadecydowało. Arbiter miał podstawy do wyrzucenia zawodnika z boiska za taki faul aczkolwiek nie każdy sędzia by tak pewnie zrobił.

Awatar użytkownika
Valencianista
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Valencianista » 06 paź 2006, 13:41

Nie zgodzę sie z Tobą Niggaz.Oglądnąłem powtórkę tego faulu wielokrotnie.Za moment faulu uważa się początek przewinienia (coś jak kosa pół metra przed polem karnym i zawodnik który siłą rozpędu wpada 2 metry w szesnastce-skutek rzut wolny,nie karny).W momencie faulu jeden obrońca był bliżej bramki.Natomiast arbiter miał podstawy (nawet do czerwonej kartki) ale by należycie mógł tę sytuację ocenić,powinien skonsultować się z liniowym.To jak był ustawiony nie pozwalało mu na ocenę tego przewinienia.Inaczej nie mógł wiedzieć,że Eidur "może"(ale niekoniecznie musi) wyjść na czystą sytuację.Dlatego uważam,że podjął pochopną decyzję.Jeśli podstawą do usunięcia Baska był fakt,że Gudi był najbliżej bramki to był to błąd sędziego.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”