Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 32

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 29 wrz 2006, 23:02

fieldy pisze:mysle, że chodziło raczej o obecna dyspozycje, Liverpool gra ładniej niż ManU, jest niżej w tabeli, ale gra ładniej, zwycięstwa są przekonywujące i zasłużone ... także w LM
To może noty Liverpoolu za styl ja pierwszy
19,5*20*19*19,5*19 kurde troche telemark zachwiany :twisted:
Guzik mnie to obchodzi że Pool gra ładniej czy nie to jest piłka choć połaczenia piękna z wynikami jest cudne narzie Liverpool do tego nie doszedł 8)
fieldy pisze:świadczy, ale Zaza pisał o chwili obecnej - a w chwili obecnej to ani ManU, ani Liverpool nie dominują w lidze. A jeśli chodzi o LM - to wiadomo kto "na dzień" dzisiejszy lepiej sobie radzi.
No własnie ani Pool ani MU nie dominują w lidze wiec jakie ma podstawy Zaza twierdzić że The Reds dominują nad MU bo w LM na dzień dzisiejszy jest na korzysci MU nawet styl tu nic nie pomoże :P

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 29 wrz 2006, 23:59

Loczek pisze:Są przeciętni w lidze.

Akurat Seedorf był ostatnio motorem napędowym Milanu, a Maldini do czasu kontuzji był jednym z lepszych w Serie A na swojej pozycji.
Loczek pisze: To co osiągnęli to jedno, to co grają to drugie.

Cannavaro także dobre okresy przeplata z średnio udanymi w Realu, więc o co chodzi ?

Loczek pisze:Ciekawe ile z tej biografi prawdziwego piłkarstwa, a ile sprzedanego meczu i kupionych pucharów, odznaczeń, medali. To już sam oceń
Poza tym, trochę trudno porównywać. W Manu jest fala graczy młodych, w Milanie ... mogli by być ich ojcami Ale i takich piłka potrzebuje. Miło się patrzyło jak Stam wysiadał po 60 minutach spotkania.
A mimo to dalej zachodzą niż MU w Europie.To ci wielki nie fart Manchesteru.Aha, zapomniałem, to wielkie cuda i 'farty' Milanu.

Loczek pisze:Poza tym pisałem o Milanie. Fajnie tak patrzeć, jak dziadki z milanu nie wytrzymują kondycyjnie całego spotkania. To tak jakby zaczęli się bzykać i w połowie zapomnieli że nie mają erekcji Co do Thurama - pogra rok, góra dwa i emerytura. Ale gra na poziomie. A taki Stam ... Słychać na meczu jak mu kości strzelają.
Miałeś pisać o piłkarzach Milanu, nie Ajaxu.Zresztą dobry masz słuch, ciekawe czy Rio w jego wieku da radę hasać od pola karnego do pola karnego po prawej stronie ? Pamiętaj, że to nominalny środkowy obrońca.
Loczek pisze:Na dzień dzisiejszy? Chyba pokzaywali, bo pokazywać to mogą jedynie zdjęcia rendgena swoim terapeutom. Tabletki na reumatyzm to towar wiodący w Mialnie. Trener do nich - na jakiej pozycji grasz? A oni - Zaza zazazaza...zapomiałem

...a Edwin dostał powołanie do kadry U-21 Holandii.

Wiem, ze starasz sie ladnie zartowac, ale czasami przeginasz, generalizujac, ze Milan to dziadki.Dziadki pokazaly miejsce w szeregu United.Jezeli napiszesz, ze bylo to dawno i nie prawda, to zauwaz, ze Milan jest w ostatnich latach srednio jedna z najwyzej dochodzacych druzyn w LM, czego niestety nie mozna powiedziec o United.A szkoda, bo mam szacunek do tego klubu.
Loczek pisze:Przy transferach. Nie sądzisz chyba, że ktoś by był zainteresowany ściągnięciem Seedorfa, czy Stama? Chyba nie. Chyba, że jakiś Bolton, Siena, czy Middlesbroug. Oni lubią strzelające kości na boisku. Ooo tak Cytat:

Znow omawiasz gracza Ajaxu...

Seedorf uwierz mi, ze zrobilby robote na tej Waszej lewej stronie, widze, ze wychodzac z Twojego zalozenia, trzeba skreslic Giggsa, bo jest juz po 30-stce...
Loczek pisze:Tylko Zaza podbudowany fartem Milanu skacze z radości
:(

W sumie sie przyzwyczailem, ze co wloskie - to 'fuksiarskie' czy 'fartowne'.

Rossi pisze:To może noty Liverpoolu za styl ja pierwszy
19,5*20*19*19,5*19 kurde troche telemark zachwiany
Guzik mnie to obchodzi że Pool gra ładniej czy nie to jest piłka choć połaczenia piękna z wynikami jest cudne narzie Liverpool do tego nie doszedł

Mam podobnie zdanie... Milan jakby nie gral a bedzie wygrywal bede szczesliwy :).

Loczku, ja tylko chcialem odpisac na kwestie, w ktorych nie do konca sie zgadzam, pamietaj, ze moj post nie ma charakteru zlosliwego, czy obrazajacego Ciebie czy MU.Poprostu te najazdy na Milan lekko mnie zniesmaczyly.Pozdro.

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 30 wrz 2006, 0:13

Uchi_ pisze:Loczku, ja tylko chcialem odpisac na kwestie, w ktorych nie do konca sie zgadzam, pamietaj, ze moj post nie ma charakteru zlosliwego, czy obrazajacego Ciebie czy MU.Poprostu te najazdy na Milan lekko mnie zniesmaczyly.Pozdro.

Ja mam szacunek do Ciebie i Milanu. I rozumiem, że bronisz swojego. Ale w sposób inteligentny. A co do Zazy ... a sam wiesz, co będę Ci pisał. Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 30 wrz 2006, 2:39

Ok Panowie, ale posuwacie się za daleko. Piszecie jak dzieci, sfrustrowani trzynastolatkowie, kiedy mama nie widzi :roll: Jeden 'lepszy' od drugiego :? Jak się czyta posty niektórych, to się odechciewa wszystkiego... To nie piaskownica, rozmawiacie kulturalnie, albo wcale i radzę o tym pamiętać, bo później będzie żal i 'niesprawiedliwość' :roll:

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 682
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 01 paź 2006, 0:04

Carlos Queiroz ostrzegł, że zapełnione trybuny Old Trafford sprawią, iż w niedzielne popołudnie będziemy świadkami świetnego widowiska.

Tradycją już jest fakt, że spotkania pomiędzy Manchesterem United a Newcastle United śledzone są z większym zainteresowaniem. Statystyki przemawiają za "Czerwonymi Diabłami", gdyż "Sroki" po raz ostatni odniosły sukces w "Teatrze Marzeń" aż trzydzieści cztery lata temu.

Mecze pomiędzy oboma zespołami zawsze przynoszą ogromną ilość goli. Podczas ostatnich dziesięciu starć w Premiership padło aż 41 bramek, a w półfinale FA CUP w 1995 roku widzowie obejrzeli pięć trafień.

Mimo, że nie w tej potyczce nie zagra dwójka ofensywnych graczy - Ryan Giggs oraz Kieron Dyer, Queiroz nie widzi powodów, dlaczego tradycja związana z gradem bramek nie miałaby zostać podtrzymana.

"Mecze pomiędzy Newcastle a Manchesterem są zawsze świetne, spektakularne oraz przynoszą masę bramek" - powiedział asystent Sir Alexa Fergusona.

"Nie będzie nam łatwo, gdyż Newcastle to dobry zespół, który posiada w swoim składzie wielu wartościowych piłkarzy. Mają kilka kontuzji w zespole, podobnie jak my."

"W każdym razie, niezależnie od tego kto zagra, w niedzielę będziemy świadkami wspaniałego widowiska na Old Trafford" - zakończył.

Bez wątpienia to będzie dobry mecz ,mam nadzieję że Manu znowu zacznie grać tak jak na początku sezonu 8)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 01 paź 2006, 20:42

Bramki były, ale za to bardzo, bardzo przypadkowe. Moze nei druga, bo przy niej poprostu Vidic strzelil w Ole, ale juz pierwsza to naprawde czysty przypadek. Choc z innej strony od tego własnie napastnik jest zeby sie w takich sytuacjach potrafic znalezc. Kolejny słaby jak dla mnie mecz Rooneya, miał dzisiaj kapitalna sytuacje aby sie przełamac, jednak jego niemoc trwa nadal. Cikawe co stało sie z Gabim....
Ogolnie MU widac wraca do dyzpozycji jaka prezentowało 2-3 tygodnie temu. Newcastle popełniało katastrofalne błedy w ustawieniu w obornie, reszta zespołu jako tako sie prezentowała.
A i bardzo dobre spotkanie Cristiano i Vidica, carrick nadal za duzo nie wnosi do zespołu, poprostu jest uzupełnieniem, a nie wzmocnieniem, a skoro sie wydaje taka kase to raczej to powinno byc to drugie...

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 02 paź 2006, 16:45

Mnie bardzo cieszy mnie ta wygrana. Ole Gunnar Solskjaer sie naprawde odblokował po tej kontuzji. Daren Fletcher też zagrał kapitalny mecz ale to jak zwykle C.Ronaldo napędzal ten zespół.Grał troche samolubnie i mało podawał to fakt, ale to jest jego image chyba 8) Rooney :roll: wogóle nic mu nie wychodziło.Defensywa też zagrała dobrze mimo kontuzji Heinze:) ( Evra dał rade :!: ).VDS interweniował chyba z 2 razy :D Carric nareszcie pokazał na co go stać.Szkoda też marnowanych sytuacji ( sędzia pare razy także popełniał błedy) Bardzo dobrze, że zaczelismy tak jak w LM wygrywać na wyjazdach :peace: Poprawmy jeszcze tylko skuteczność i będzie dobrze!

GLORY GLORY MAN UTD! :twisted:

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 02 paź 2006, 16:49

Jeszcze moje oceny dam a co :P

Van der Sar - Nie miał nic do roboty, ale obronił to co trzeba było. 7/10
Neville - dobrze włączał się w akcje ofensywne. 7/10
Ferdinand - soldiny w obronie. 7/10
Vidic - miał swój udział przy drugiej bramce; nie do przejścia. 7/10
Heinze - musiał wcześnie zejść z boiska..6/10
Fletcher - dobry mecz. 7/10
Scholes - kilka świetnych zagrań. 7+/10
Carrick - j.w . 7+/10
Ronaldo - Man of the Match! Dwa słupki, jedna poprzeczka. Mieszał obrońców Newcatsle jak chciał! 9/10
Rooney - widać że jest bez formy...6+/10
Solskjaer - Dwa gole. Nic dodać, nic ująć! 8/10

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 04 paź 2006, 14:17

Poruszę sprawę, w której Yukasz miał jakieś obiekcje wobec ankiety skonstruowanej przeze mnie. Spróbuje wyjaśnić na czym polegała moja subiektywna wizja tejże ankiety. Dlaczego zdecydowałem się na takie, a nie inne sformułowanie? A mianowicie dlatego, że ostatni sezon w wykonaniu United dał nadzieję, że moze być nie tylko dobrze, a wyśmienicie. Mimo wszelakich kontuzji, problemów relacji trener-zawodnik i innych nienajlepszych aspektów, w tym zbyt małej kadry Manchester United zajął drugą lokatę w lidze. Jako wierny fanatyk klubu postanowiłem właśnie założyć taką, a nie inną ankietę, bo Manchester United zawsze walczy o najwyższe cele. W dodatki nikt nikogo nie zmusza, by ten głosował na pierwsze cztery opcje, bo zawsze można zdecydować się na piątą. Postawa United w bieżącym sezonie równeiż napawa optymizmem. Dzięki za uwagi! :wink:

Wypowiedzi Zazy przeczytałem, co zajęło mi sporo czasu, ale nawet nie mama zamiaru wracać i dalej drążyć temat, a co gorsza prowadzić dalsze dywagacje z Zazą.

To może teraz przyjemniejsze sprawy. Po niezbyt udanym pojedynku z Reading i nienajlepszej postawie w meczu z Benfiką, United w końcu wygrali swój mecz. Szczerze wierzyłem w pewne zwycięstwo z Newcastle i tak właśnie się stało. Miałem nadzieję, że Rooney w końcu 'odblokuje się', a w meczu można będzie skorzystać ze wszystkich zawodników prócz Parka i Giggsa. Niestety, ani Rooney nie zachwycił, ani też nie obyło się bez urazów. Nie wiadomo jeszcze ile bedzie pauzował Gaby Heinze, a Louis Saha może nie zagrać w meczach reprezentacji. Od początku sezonu wysoką formę w każdym meczu potwierdza Cristiano Ronaldo. Gra bardzo efektywnie i coraz bardziej pod druzynę. Cieszy mnie to niezmiernie. Równie mocno jestem zadowolony z dyspozycji strzeleckiej Ole Gunnara Solskjaera. Michael Carrick zaczyna się rozkręcać, choć nie gra jeszczre tak jak tego oczekujemy. Sytuacja w klubie jest dobra, niedługo trzeba było czekać na powrót na fotel lidera. Oby tak zostało już do końca sezonu.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 06 paź 2006, 18:48

14 października o godzinie 13.45 Manchester United zagra na wyjeździe z Wigan Athletic. W poprzedniej kolejce podopieczni Sir Aleksa Fergusona wygrali z Newcastle United 2:0 i powrócili na fotel lidera.Czy są w stanie teraz to powtórzyć? Myślę, że tak. Co prawda Czerwone Diabły trzymają nas w napięciu grając słabsze mecze, które powinni spokojnie wygrywać. Jednak patrząc na ostatni mecz i okazje jakie mieli do strzelenia bramki, do sukcesu mało brakuje. Musimy poprawić skuteczność i będzie cacy.Chłopaki potrafia zagrac naprawde ładnie, kombinacyjnie tak zeby nawet Jacek Gmoch na swojej plaźmie sie pogubil 8) Jeśli chodzi o atak to zagrać powinni Ole i Cris, Wayne na boisku czasem nie istnieje ale chyba trzeba dawać mu szanse aby powrócił do swojej optymalnej formy...

Natomiast 17 października o godzinie 20.45 Manchester United w ramach 3. kolejki Champions League zagra u siebie z Kopenhagą.
Mam nadzieje, że Giggs będzie grał. Jest potrzebny zespołowi. :rydzyk: Powinnien grać Evra. Może Kuszczak dostanie szanse :think: ManU musi być skoncentrowany i mam nadzieje że gra przed własną publicznoscią doda im skrzydeł.Duńczycy przyjadą się bronic, to jest bardziej niż oczywiste, ale i tak można ich zabiegac na 'śmierc' pewnie w godzine :pogrzeb: , a potem rywale oddychają rękawami i bedziemy mieli co pokazać. Niektórzy piszą że ManU to szpita. Faktycznie, ale szpital w którym rodzą się coraz to nowe gwiazdy :peace:

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 08 paź 2006, 15:13

Jeśli wierzyć gazecie News of the World United po raz kolejny zabiega o Naniego 8) Podobno jest złożona oferta w wyskosci 17 mln Ł a wiadomo że stosunki na lini MU-Sporting są badzo dobre wieć jeżeli naprawde SAF chce go mieć to nie powinno być większych przeszko w tej tranzakcji.

Wczoraj Nani wszedł na kwadrans z Azerami zastępujac Ronaldo(kolejny świetny mecz). Nic wielkiego nie pokazał choć w niedalekiej przyszłoscu piwinien bez problemu wygrazic ze skłądu Simao :roll:
Ja jestem jak najbardziej za tym transferem bo wiadomo Giggs nie bedzie grał wiecznie a opcja portugalskich skrzydłowych jest bardzo ciekawa :D

Awatar użytkownika
różowy
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: różowy » 13 paź 2006, 10:46

Nani także świetnie zaprezentował się w meczu z Polską. Kilka ładnych dryblingów i dobrych podań z Deco i Cristiano. Chętnie widziałbym Nani'ego w koszulce 'Czerwonych Diabłów'. Sir Alex zna się na młodzierzy i być może zauważy młodego Portugalczyka.

Jutro United grają z Wigan. Należy obawiać się Benta, gdyż jest On dobrym, szybkim napastnikiem. Myśle, że obrońcy United dadzą mu rade, a siła ofensywna 'Diabłów' da o sobie znać. Jeśli Rooney jutro zagra to daje 85%, że strzeli bramke i przełamie złą passe. :wink:

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 14 paź 2006, 16:14

1:3 MU 8)
Był lider jest lider..będzie lider :D

Pierwsz połowa kompromitacja :PNic sie nie kleiło dużo grania do tyłu jedynie Roo pierdzielną w poprzeczke. Przy bramce zawinil moim zdaniem VdS choć strzał był naprawde potęrzny :roll:
Druga połow-całkowita domniacja Manchesterku wyszli na takiej kuwie że normalnie myślałem że zmiotą Wigan z powierzchni ziemi.Widać Alex ich w sztani niezle zmotywował :wink: . Saha kolejna brameczka Ole kolejna brameczka ale graczem meczu zdecydowanie Wayne Rooney 8) biegał, stzrlał,podawał(dwie asysty),jechał wślizgami jak mógł, dryblował. W oczach znou miał to pozytywne wkurwienia tak jak dawniej i oby był to zwiastun jego lepszej gry bo do szczesica brakuje mu tylko bramki. Evra kolejny świetyny mecz i jak narazie bije Gabiego na głowe :roll:
Teraz LM a pozniej wielki klasy z Liverpoolem :twisted:

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 14 paź 2006, 17:53

Rossi pisze:1:3 MU Cool
Był lider jest lider..będzie lider Very Happy

Byl, jest, ale nie bedzie bo przyszly lider wygrywa dzisiaj z Watford
8)
Rossi pisze:Wayne Rooney Cool biegał, stzrlał,podawał(dwie asysty),jechał wślizgami jak mógł, dryblował. W oczach znou miał to pozytywne wkurwienia tak jak dawniej i oby był to zwiastun jego lepszej gry bo do szczesica brakuje mu tylko bramki.

Czyli powraca do formy :> Najwidoczniej tak, bo tu juz najwyzsza pora, chociaz mi tam to odpowiadalo :wink:

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 14 paź 2006, 18:11

guru pisze:Byl, jest, ale nie bedzie bo przyszly lider wygrywa dzisiaj z Watford
A ogladales moze mecz bo mnie interesuje jak zagrał...Foster Ben 8)
Zauważyłem coś i sie tym podziele. Henry ostatnie dwa mecze i dwa gole czyli zaczyna wracać do dyspozycji, Rooney dzisaj zagrał kapitalnie czyli także coś ruszyło, Ronaldinho ostanio podobno wymiatał w reprezentacji i coś czuje że Sheva dzisaj walnie brame czyli światowa czołowka wraca do formy :roll: Po MŚ dopiero teraz zacznie sie prawdziwy seozn :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”