Kibicowanie w Polsce - mecz na zywo czy w TV ? - Strona 4

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Czy chodzisz na mecze swojej druzyny ??

Tak, regularnie, wlacznie z wyjazdami
9
16%
Tak, regularnie lecz tylko u siebie
19
34%
Tak, lecz niezbyt regularnie
11
20%
Nie chodze na mecze
17
30%
Awatar użytkownika
limansky
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: limansky » 02 paź 2006, 19:10

Popularne są też takie akcje, szczególnie jak PZPN odwala spore wałki... Filmik z ostatniego meczu z Piastem, gdzie Pan M.L najpierw zamknął nam stadion na 4 mecze, nałożył karę finansową a na dodatek nie pozwolił kibicom obejrzeć meczu na telebimie :krzesło:

Ogólnie moim zdaniem nie ma porównania w kibicowaniu na żywo a przed TV i w miarę możliwości jestem na każdym meczu Lechii u siebie i na wyjeździe.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 02 paź 2006, 23:38

najlepszy walek to zrobil pzpn Legii na mecz z Korona. zakaz wstepu na stadion dla kazdego z woj mazowieckiego :lol: powinno za to dostac kaczke roku

Awatar użytkownika
Scyzoryk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scyzoryk » 14 paź 2006, 12:30

http://www.ultraprotest.pl/

Klikajcie na linka , "poprzyj nasz protes" .
Piro musi wrócić na stadiony .

Bienias pisze:najlepszy walek to zrobil pzpn Legii na mecz z Korona. zakaz wstepu na stadion dla kazdego z woj mazowieckiego Laughing powinno za to dostac kaczke roku

I tak paru kibiców Legii oglądało mecz z naszych trybun . To samo było podczas meczu Wisła-Korona zakaz wstępu dla kibiców zameldowanych w województewie Małopolskim chodziło o to , żeby z nami nie weszła Cracovia , wejść udało się podobno tylko jednemu kibicowii Pasów .

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 14 paź 2006, 12:34

wiem, tyle ze takie zakazy sa niezgodne z konstytucja RP

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 14 paź 2006, 12:41

Te zakazy sa przeciez calkowicie bezsensowne. W ten sposob np. kibic Korony z Krakowa nie wejdzie na mecz, a przeciez moga byc takie osoby z Krakowa, ktore co 2 tyg. jezdza samochodem na mecz swojej druzyny.

NIE bezsensownym zakazom :!:

Scyzoryk - prostest o pirotechnice tez dobry, tworcy maja racje.
Protestujemy przeciwko bezsensownemu argumentowi, że race stwarzają zagrożenie – nie słyszeliśmy o przypadku, w którym ktoś ucierpiał z powodu pirotechniki użytej do urozmaicenia oprawy meczowej.
Ja tez nie pamietam, nie slyszalem o takim wydarzeniu, zeby komus cos sie stalo. A pojedyncze poparzenia zdarzaja sie - wypadki. Ale przeciez te race odpalaja osoby, ktore maja juz doswiadczenie, wiec nie powinno byc zadnych problemow z tym.

Oczywiscie protest poparlem :beer:

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 14 paź 2006, 12:42

Ja nie popre tego protestu :o

Weglug mnie jesli mamy sie ucywilizowywac , isc w strone zachodu to powinnismy coraz bardziej stosowac sie do tamtejszych metod .

Np. w Angli czy tez Niemczech i wiekszosci krajow Zachodnich wnoszenie rac jest zabronione ..

ps.

Jutro wybieram sie na Pogon-Legia :twisted:

Awatar użytkownika
No_Name
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: No_Name » 14 paź 2006, 12:50

kaczy pisze:
Np. w Angli czy tez Niemczech i wiekszosci krajow Zachodnich wnoszenie rac jest zabronione ..
Co Ty nie powiesz.
We Włoszech, Francji, Grecji, nie ma zakazów. I oprawy z racami wychodzą tutaj wysmienicie. W szczególnosci podobają mi sie oprawy kibiców Milanu. Szacunek.

Głupi zakaz. Czekac tylko jak zabronią wnoszenia flag na kijach. :roll:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 14 paź 2006, 12:52

kaczy pisze:

taa i siedzmy na cieplych krzeselkach i zrywajmy sie co 10 minut z glosnym ohhhhhhhh i potem oklaskami. Mamy swoj wlasny styl kibicowania dostosowany do stadionow:p
Poza tym race sa na zachodzie

Awatar użytkownika
Scyzoryk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scyzoryk » 14 paź 2006, 13:02

kaczy pisze:Np. w Angli czy tez Niemczech i wiekszosci krajow Zachodnich wnoszenie rac jest zabronione ..

No i czy to jest dobre ? W Angilii to co się teraz dzieje to parodia , nawet stać nie można . Race są elementem widowiska piłkarskiego i tak powinno pozostać .
Pozatym :
Protestujemy przeciwko obłudzie OE, która karze za odpalanie pirotechniki, jednocześnie nagradzając mianem „Stadionu kolejki” choreografie w których ją używamy.
Protestujemy przeciw karaniu nas za to, że chcemy zrobić coś dobrego dla wizerunku naszej piłki.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 14 paź 2006, 20:02

trzeba wziasc pod uwage ze przez race bardzo czesto kulminacyjne momenty meczu nie są widoczne przez tą mgle ktora sie potem tworzy .

ps. ostatnio chyba kibice Lecha Poznan na meczu z ŁKS mimo zakazu odpalili pelno rac .

Awatar użytkownika
BartekTS
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BartekTS » 14 paź 2006, 20:12

kaczy pisze:trzeba wziasc pod uwage ze przez race bardzo czesto kulminacyjne momenty meczu nie są widoczne przez tą mgle ktora sie potem tworzy .

Ejjjj wiesz co Jarałes cos? :lol: Dym z racy trwa 30 sekund a sędzia przeważnie zatrzymuje spotaknie na minutke jak dym minie wiec jaka waza kulminacjyjna..... :lol:

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 14 paź 2006, 20:17

BartekTS pisze: Ejjjj wiesz co Jarałes cos? Laughing Dym z racy trwa 30 sekund a sędzia przeważnie zatrzymuje spotaknie na minutke jak dym minie wiec jaka waza kulminacjyjna.....

Ejjjj wiesz co :o byles kiedys na jakims meczu :>

ja pamietam chociazby jak bylem kiedys na Wisla-GKS Belchatow , i co ?
A to ze siedzialem po stronie czynnych kibicow i jak byly race to nie widzialem nic na boisku przez dobre 5 minut , a przez kilka kolejnych zamazane wszystko bylo :P

heh mam gdzies na kompie fotke to moge zaraz wrzucic :)

------------edit

Tak bylo

Obrazek

A 5 min pozniej tak

Obrazek

Awatar użytkownika
BartekTS
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BartekTS » 14 paź 2006, 20:41

Wiesz co jestem na każdym meczu Wisełki dzis nie byłem kasa poszła na bilet na Blackburn i naprawde wielu osobom to nie przeszkadza ale nie zamierzam sie kłucic... :wink:

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 14 paź 2006, 20:54

BartekTS pisze:i naprawde wielu osobom to nie przeszkadza

No tak :) Ale wyobraz sobie ze dajmy na to Wiselka przegrywa 0-2 i w te 5 min. akurat padają 3 bramki dla Krakowian . Wątpie ze byloby to tak bez znaczenia dla wiekszosci :? czy chociazby dla postronnego widza 8)

Hyuuga
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hyuuga » 14 paź 2006, 21:28

BartekTS pisze:Wiesz co jestem na każdym meczu Wisełki dzis nie byłem kasa poszła na bilet na Blackburn i naprawde wielu osobom to nie przeszkadza ale nie zamierzam sie kłucic... :wink:
żaluj 8) choc nie bylo dopingu przez protest to jednak 6-0 nie jest codziennie, a co ro rac to dzis troche spieprzyli sprawe. Jak poszla sektorowka to za nim ja sciagneli zapalili race i sie podpalila :roll:
jakiejs babce plery przypalilo. Moze to i odstrasza , ale wrazenia po meczu ogladnietym na zywo zostaja na dlugo w pamieci ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”