Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 300

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
5
33%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
40%
Zatrudnienie Mourinho
2
13%
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2439
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 04 paź 2006, 11:30

Chyba wypadałoby się zgodzić z maestro. Nikt nic rewolucyjnego nie wymyśli, a i tak nigdy nie dojdziemy do tego, który jest lepszy ponieważ
Niggaz pisze:Między bramkarzami generalnie nie ma takich wielkich różnic w klasie. Zwłaszcza na wysokim poziomie.
A ci bramkarze są na najwyższym poziomie :wink:

Nie ubustwiałbym jednak w żaden sposób Valdes'a bo o ile jest on dobrym i solidnym bramkarzem to jednak trochę ustępuje on kilku innym w tym także Casillas'owi :P Żadko zdarza mu się bronić w sytuacjach, kiedy wydawałoby się, że piłka powinna po danym strzale wpaść do siatki, a i błędy mu się przytrafiają. Nie mówię, że Iker ich nie popełnia bo on również w zeszłym sezonie jedną bramkę zawalił totalnie, ale Victor ma tych wpadek nieco więcej. Ten sezon na razie ma pod tym względem "na czysto" ale ile to potrwa :?: :roll:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 04 paź 2006, 13:10

No cóż post pod postem, ale trzeba poruszyć dwie sprawy :P
Prezydent Realu Madryt Ramon Calderon ujawnił, że pomocnik David Beckham ma w 2008 roku zakończyć zawodową karierę.
31-letni były kapitan reprezentacji Anglii ma wkrótce przedłużyć kontrakt, który wygasa w 2007 roku i nowa umowa ma obowiązywać jeszcze przed dwa sezony.

Beckham już wcześniej przebąkiwał o tym, że jego kariera nie będzie trwała już zbyt długo, a teraz wszystko wskazuje na to, że zakończy się za dwa lata.

Calderon podkreślił także, że klub chce zatrzymać wychowanka Manchester United na ten okres i że trener Fabio Capello jest z niego zadowolony, chociaż w tym sezonie przeważnie sadza go na ławce rezerwowych.

- O ile wiem, zdecydował, że zakończy karierę za dwa lata. Byłoby fantastycznie, jeśli zostałby z nami na te dwa następne lata. Potrzebujemy go. Gra bardzo dobrze. Trener mu ufa. Mamy nadzieję, że w ciągu 15-20 dni wszystko zostanie ustalone w kwestii nowego kontraktu - powiedział Calderon BBC Radio Five Live.

Beckham, który w obecnych rozgrywkach Primera Divison tylko raz przebywał na boisku przez 90 minut, nie ma ostatnio także szansy na grę w reprezentacji Anglii, do której nie powołuje go Steve McClaren.
Chyba nie potrzeba wielkiego komentarza :P Było i jest wielu przeciwników podpisywania nowej umowy z Anglikiem, ale jeśli ma ona zostać przedłużona tylko do 2008 roku to chyba nie problem :>
Real Madryt jest bliski uzgodnienia z Boca Juniors transfer pomocnika Fernando Gago.
20-letni piłkarz jest uważany za jeden z największych talentów Argentynie i możliwe, że zimą przeniesie się na Santiago Bernabeu.

Przedstawiciel Królewskich Franco Baldini ma przyjechać w środę do Buenos Aires, by ustalić warunki transakcji, która będzie kosztowała hiszpański klub około 20 mln euro.

Gago na razie nie wie nic o negocjacjach, ale przyznał, że przeprowadzka do Hiszpanii byłaby spełnieniem jego marzeń.

- Jestem dumny, że jeden z najlepszych klubów na świecie chce mnie zatrudnić. Gra w Realu Madryt byłaby spełnieniem marzeń. Bardzo chiałbym grać w lidze hiszpańskiej. Jest tam wielu znakomitych piłkarzy - powiedział Gago
O tym było już wspominane w innych tematach, a tu cisza :roll: Niby to info podała Marca i z tego powodu zaraz połowa forumowego społeczeństwa będzie podważała wiarygodność tego info :lol: Coś w tym jednak musi być, bo Gago to nie jest nowy temat. O tym się trąbi od dawna, z tą tylko różnicą, że dotychczas pisało się o tym transferze, iż jeśli dojdzie do skutku to dopiero latem, a nie zimą :wink: Widać Realowi się spieszy :wink:

jack-sub
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jack-sub » 04 paź 2006, 13:26

Szczerze mówiąc wolałbym, aby to ostatnie miejsce dla piłkarza z poza unii zajmował Anderson. Real nie ma typowego rozgrywającego, czy też ofensywnego środkowego pomocnika, więc taki gracz byłby wskazany.
Znając jednak życie kolejny brylant przejdzie koło nosa, a Real przypomni sobie o nim kiedy jego wartość wzrośnie kilkukrotnie :/ Pewnie niedługo Capello będzie chciał korzystać z usług innego Argentyńczyka - Aguero, którego jeszcze jakiś czas temu można było kupić prosto z Argentyny za mniejsze pieniądze.
Jeżeli chodzi o Beckhama to z jednej strony radość - W końcu nie będzie tak długo w Realu kaleczył, z drugiej złość - bo to zawodnik, który nie wnosi wiele do drużyny prócz determinacji... Na szczęście Capello ostatnimi czasy woli oglądać Reyesa.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 04 paź 2006, 13:43

Gago też nie jest zielony jeśli chodzi o rozegranie piłki. Z opinii na jego temat (prawie go nie widziałem) wnioskuję, iż bliżej mu do takiego Xabi'ego Alonso niż do typowego DM'a :wink: Nigdy nie ukrywałem też, że nie przepadam za Emerson'em więc zdecydowanie na jego pozycji wolę młodego Argentyńczyka :P
jack-sub pisze: Pewnie niedługo Capello będzie chciał korzystać z usług innego Argentyńczyka - Aguero
Raczej innego Argentyńczyka - Duscher'a :shock: Po sezonie kończy mu się kontrakt z Deportivo i będzie wolnym zawodnikiem. Interesują się nim kluby z Premiership, które zresztą chciały go sprowadzić już latem...bez powodzenia. Media spekulują, że do wyścigu po jego usługi mogą się włączyć Królewscy :roll:

jack-sub
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jack-sub » 04 paź 2006, 13:52

Jeżeli miałbym wybierać pomiędzy Emerson - Duscher wybieram Argentyńczyka. Nigdy Emersona nie uważałem za dobrego piłkarza (nie mówię, że byłem obiektywny), a oglądając teraz trochę częściej Real i patrząc na bezradnego, stojącego w miejscu, zwalniającego każdą akcję Brazylijczyka tylko się w tym utwierdzam. Tłumaczenie, że dotknął piłkę 19 razy w ciągu meczu ( w tym 5 strat),bo jest odpowiedzialny za defensywe i odbiór mnie wręcz śmieszy. Zapytam wtedy ile mógł mieć odbiorów dotykając piłkę nawet nie 20 razy (mając przy okazji 5 niecelnych podań)? 4,5? Tyle odbiorów to notuje czasami napastnik jak się cofnie do drugiej linii.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 04 paź 2006, 14:04

A ja wybierając między Emerson - Duscher - Gago wybieram Fernando :]

Nie tylko jest najmłodszy, ale też najwięcej z tej trójcy jest w stanie wnieść do ofensywy.

Brazylijczyka też nigdy nie lubiałem, ale dość razy już tłumaczyłem dlaczego :P

Duscher nie jest jednak ulubieńcem obecnego trenera Depor i dlatego odejdzie. Gra mało i ciekawe jak będzie się prezentował po takiej "przerwie" :roll: Zwykle był jednym z lepszych DM La Liga. Jak miałby przyjść (bardziej prawdopodobny kierunek - Anglia) i zastąpić Emerson'a to w porządku. Zdecydowanie wolę jednak aby tą rolę pełnił 20 - letni Gago :]

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 04 paź 2006, 14:07

A może Manuel Fernandes? Ma 19 lat, bardzo dobry jak na swój wiek. Pokazał się w zeszłym sezonie w Benfice, więc czemu nie mógłby dobrze sobie radzić w Realu?:) Jak dla mnie to piłkarz może być jednym z najlepszych DPŚ'ów na świecie, ale to dopiero za parę lat. No, ale warto inwestować w przyszłość.

jack-sub
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jack-sub » 04 paź 2006, 14:16

On się już marnuje w Portsmouth czy innym West Hamie :P

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 04 paź 2006, 14:55

jack-sub pisze:Real nie ma typowego rozgrywającego, czy też ofensywnego środkowego pomocnika, więc taki gracz byłby wskazany.
Guti wywiązuje się z roli playmakera jak narazie znakomicie. Ja osobiście byłbym za zatrudnieniem w typu piłkarza jak Xabi Alonso - niby defensywny pomocnik a potrafi zagrać piłkę jak mało kto. Przyznaję że o Gago niewiele wiem i nigdy go nie widziałem w akcji ale jak to taki typ piłkarza o jakim mówi RealFan to byłbym za zatrusnieniem go. Najwięcej na ten temat mógłby powiedziać chyba Corintans ale od jakiegoś czasu w ogóle go nie widziałem..,

Swoją drogą środek Diarra - Alonso - Guti by wymiatał :P

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 04 paź 2006, 14:59

lisek_chz pisze:A może Manuel Fernandes? Ma 19 lat, bardzo dobry jak na swój wiek. Pokazał się w zeszłym sezonie w Benfice, więc czemu nie mógłby dobrze sobie radzić w Realu?Smile Jak dla mnie to piłkarz może być jednym z najlepszych DPŚ'ów na świecie, ale to dopiero za parę lat.
Mi się zawsze wydawało, że Manuel Fernandes jest rozgrywającym z krwi i kości. Z niego taki DM jak ze mnie zawodowiec :lol:
jack-sub pisze:On się już marnuje w Portsmouth czy innym West Hamie
Gra w Portsmouth, ale czy się marnuje. Widać, że zrobili tam naprawdę niezłą drużynę, która może powalczyć nawet o Ligę Mistrzów. To w Realu mógły się zmarnować bo wielu szans na grę w wyjściowym składzie raczej by nie miał.

Awatar użytkownika
karchinho
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: karchinho » 04 paź 2006, 16:00

No własnie.Guti sie ostatnio przebudzil.Ja osobiscie wole Gago.Choc wedlug mnie jakby go sciagneli to Capello zdecydowal by sie na 3 pivotow Emerson-Diarra-Gago.Osobiscie mam nadzieje ze zastapil by Emersona ktory slabuje sie ostatnio slabo.
Wiec Fernando.Witamy na Bernabeu.Ostanio widzialem zdjecia gdy byl ubrany w bluzke realu na Santiago.Myslalem ze juz przseszedl.Ten Transfer jest tylko kwestia czasu
Hala Madrid!Hala Fernando!

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 04 paź 2006, 16:26

karchinho pisze:No własnie.Guti sie ostatnio przebudzil.Ja osobiscie wole Gago.Choc wedlug mnie jakby go sciagneli to Capello zdecydowal by sie na 3 pivotow Emerson-Diarra-Gago.Osobiscie mam nadzieje ze zastapil by Emersona ktory slabuje sie ostatnio slabo.
Wiec Fernando.Witamy na Bernabeu.Ostanio widzialem zdjecia gdy byl ubrany w bluzke realu na Santiago.Myslalem ze juz przseszedl.Ten Transfer jest tylko kwestia czasu
Hala Madrid!Hala Fernando!
Nie no nie róbmy sobie jaj. Chyba nikt na świecie nie gra 3 pivotami. Jeśli już to Gago byłby alternatywą dla Emersona lub Diarry. Jak już wspominałem nie widziałem nigdy argentyńczyka w akcji ale jeśli naprawdę jest to kreatywny DM to może czasami zastępować Gutiego ale nie jako na pozycji pivota tylko rozgrywającego.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 04 paź 2006, 17:01

Znalazłem pewną subiektywną opinię na temat potencjalnego transferu Gago do Realu. Nie do końca się zgadzam z autorem tej wypowiedzi, ale dam sobie spokój :P

http://black-white-and-grey.blogspot.co ... y-its.html

I jeszcze krótki filmik obrazujący grę "bohatera" dyskusji. To tylko jedna akcja, jednak w wystarczającym stopniu pokazuje, że nie jest to taki "typowy" DM :wink:

jack-sub
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jack-sub » 05 paź 2006, 0:10

Przynajmniej nie takie drewno jak Emerson :]

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 05 paź 2006, 8:45

karchinho pisze:No własnie.Guti sie ostatnio przebudzil.Ja osobiscie wole Gago.Choc wedlug mnie jakby go sciagneli to Capello zdecydowal by sie na 3 pivotow
4 bo jeszcze grałby Javi Garcia :D Nie ma takiej opcji Gago przychodzi i gra za Emersona obok Diarry.

brylancik pisze:kreatywny DM to może czasami zastępować Gutiego ale nie jako na pozycji pivota tylko rozgrywającego.
Gago stylem gry przypomina Redondo, zreszta mowi sie o nim nowy Redondo, jeśli ktoś (jest taki :?: :!: ) nie wie to prosze http://www.youtube.com/watch?v=ZetTvy-g ... ed&search=
to były czasy :cry:

Zaś z zawodników grących obecnie Gago zbliza sie stylem gry do Xabiego Alonso i Andrea Pirlo. Najwidoczniej ktoś w Realu doszedł do wniosku ze Emerson badz Diarra gry nie pokierują.

A co do tego czy Gago bedzie grał czy nie, osobiście ide o zakład ze przechodząc do Madrytu Gago na stałe zagości w pierwszej 11 tak jak to zrobił Reyes.

Mijatovic pytany wczoraj w wywiadzie nie zaprzeczył, że klub interesuje sie argetyńczykiem 8)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”