Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 192

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 paź 2006, 10:15

ale fajne :D to mi wyglada na jakieś koszulki przeciwko rasistom

Rezerwy Arsenalu wygrały wczoraj mecz z WHU [też rezerwami oczywiście] w stosunku 2:1 [wyjazd]
Co cieszy - to powrót do gry Clichy'ego i Senderosa :peace: :pijemy: :jupi: :king: a wiec - bójcie sie nas :!:

Senderos zagrał cały mecz, Clichy - tylko połowe - ale takie były załozenia, waidomo, ze nie będzie od razu biegał pełnych 90 minut, skoro dopiero kontuzję stopy wyleczył. Szwajcar leczył uraz barku, więc biegać może :P

Pierwszego gola zdobył Aliadiere [po pieknym minięciu 3 piłkarzy]
Almunia obronił kilka groźnych strzałów, obrona [zwłaszcza Connolly i O’Cearuill ] nie błyszczeli specjalnie w obronie, ale O’Cearuill strzelił gola na wagę zwyciestwa, więc ...

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 04 paź 2006, 15:44

Te koszulki przeciw rasizmowi już widziałem. Coś w podobie koszulek reprezentacji Holandii- Ci również mają wręcz identyczne koszulki. Do naszego zespołu wprowadzić je chciał... Henry. Ale i tak znając życie nie zagramy w nich żadnego oficjalnego meczu- po pierwsze na koszulkach nie widać reklam sponsora, po drugie tka czy siak mamy zgłoszone do rozgrywek tylko dwa (trzy?) rodzaje strojów. Może jakiś meczyk charytatywny, ale to w dalekiej przyszłości :wink:

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 05 paź 2006, 1:02

ale fajne Very Happy to mi wyglada na jakieś koszulki przeciwko rasistom
dokladnie... :wink:
Pierwszego gola zdobył Aliadiere [po pieknym minięciu 3 piłkarzy]

Chlopak normalnie blyszczy w rezerwach :D
Co cieszy - to powrót do gry Clichy'ego i Senderosa Peace Pijemy Jupi King a wiec - bójcie sie nas Exclamation

:mike:

Nastepny mecz gramy w nastepna sobote z Watford. Mysle ze w tym spotkaniu Wenger da odpoczac Gallasowi. Tylko kto wtedy na lewej :?
Nie wiem czy Clichy bedzie w stanie grac caly mecz, moze wejdzie gdzies w 70 min. przy stanie 3-0 :P Zreszta zobaczymy :roll:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 05 paź 2006, 9:49

guru pisze:Nastepny mecz gramy w nastepna sobote z Watford. Mysle ze w tym spotkaniu Wenger da odpoczac Gallasowi. Tylko kto wtedy na lewej
Nie wiem czy Clichy bedzie w stanie grac caly mecz, moze wejdzie gdzies w 70 min. przy stanie 3-0 Zreszta zobaczymy
Przy naszych ostatnich kłopotach ze skutecznościa - daleki byłbym od takiego optymizmu, choć niczego nie wykluczam.
Odnośnie lini obrony bym się specjalnie nie martwił. 2 świetnych obrońców wraca do gry - więc należy sie cieszyć. Nie rozumiem twoich obaw.
Przecież mecz jest za ponad tydzień, a Gallas nie jest jakoś obłożnie chory, do meczu wszystko powinno wrócić do normy, przecież to jest mistrz swiata, piłkarz klasowy - nawet jak nie będzie w 100% gotowy - to i tak zagra, bo wie na czym to wszystko polega.
Nie wiem, jak wygląda uraz Djourou, ale chyba za tydzień też już powinien być gotowy, wiec zakładając, ze Eboue jest pewniakiem do wystepu na prawej, a Kolo - w srodku, to mamy 2 Szwajcarów do gry u boku Kolo, a także 2 Francuzów do gry na lewej stronie obrony

Wiec może to wyglądać na rózne sposoby, mogą się zmieniac pozycjami, np Gallas do 60 minuty na lewej, po czym wejdzie Clichy za np. Senderosa, a gallas się przesunie do środka - albo odwrotnie.
IMO lini aobrony powinna wyglądać następująco :

Obrazek

dla mnie jest to optymalne ustawienie na dzień dzisiejszy, z Emmanuelem na prawej - gdzie radzi sobie kapitalnie - 3 asysty w ciągu ostatnich meczy, a zarzucano mu, ze w tym sezonie nie jest tak aktywny ofensywnie jak w roku ubiegłym - nic bardziej mylnego. Wtedy atakował non stop - teraz atakuje jak widzi jakąś szansę na powodzenie, robi to rzadziej, ale skuteczniej. Para stoperów - IMHO najlepsza w całej lidze, Kolo i Gallas - cóż chcieć wiecej. No i na lewej, niezwykle utalentowany Francuz, głodny piłki, trapiony zbyt czesto kontuzjami, ale nie czujący strachu, gdy musi zagrac przecwiko silnemu przeciwnikowi, pomimo młodego wieku.

RealFan pisze:Nie no jak to się stało, że fieldy jeszcze o tym nie wspomniał

David Dein został wybrany prezesem G14 Będzie pełnił tą rolę przez najbliższy rok
fieldy w banku formalności załatwiał :lol:
teraz my wygramy LM :lol:
Ostatnio zmieniony 05 paź 2006, 13:24 przez fieldy, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2433
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 05 paź 2006, 13:10

Nie no jak to się stało, że fieldy jeszcze o tym nie wspomniał :roll:

David Dein został wybrany prezesem G14 :!: Będzie pełnił tą rolę przez najbliższy rok :wink:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 05 paź 2006, 16:16

Został wybrany i ... juz zapowiada walke z FIFA 8) swój człowiek,
jak wiadomo w ostatnim czasie naszym przekleństwem były kontuzje, wiec Dein nie może pozostać obojętny, na sytuacje, w ktorej piłkarz wraca ze zgrupowania reprezentacji z kontuzją.
Zapowiada, ze będzie walczył o odszkodowania od federacji, własnie za kontuzje, które przytrafią sie na meczach kadry.
Wiadomo, że Arsenal ma wielu reprezentantów, wiec to powazna sprawa.
Dein juz wymienił nawet o jakich przypadkach myśli, mówił o Senderosie, czy Owenie [bo przecież nie będzie tylko dla nas sprawy załatwiał :P]

Titi został wybrany najlepszym obcokrajowcem w historii Premeirship.
na drugim miejscu znalazł się Cantona, a na trzecim - G. Zola.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 05 paź 2006, 16:26

G14 walkę o odszkodowania za kontuzje zapowiada od dość dawna i tylko czekam aż to wszystko się rozkręci. Na pewno FIFA łatwo nie ustąpi więc na bank posypie się wiele mocnych argumentów, a może nawet "najazdów" :lol:

Kluby mają jednak sporo racji i powinny wygrać tą "batalię". Mają jeszcze ten dodatkowy atut, że wcale niekoniecznie muszą puszczać swoich piłkarzy na spotkania towarzyskie reprezentacji. Swego czasu chyba nawet tym zagrozili.

Mam nadzieję jednak, że zrezygnują z pomysłu utworzenia tych konkurencyjnych rozgrywek dla Champions League. To by zbyt znacząco zwiększyło różnicę pomiędzy klubami należącymi do G14 i resztą :roll:

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 06 paź 2006, 12:11

Fieldy Kanonier pisze:ale ja wcale o pieniądzach nie chciałem pisać, zgadza się - nie dostaliście nic za Cesc'a i Meride, ale nie powiesz mi, że Gio, lub Sylvino wam się nie przydali. Macie z nich pożytek. Sprawy czysto transferowe, zostawmy szefom klubów
A dla mnie właśnie kwestia kasy jest tu najważniejsza - nie płaczę za Fabregasem, Meridą ani Pique bo mamy w BCN dużo lepszych a na La Masia szlifują nowe diamenty. Chodzi mi tylko o to żeby inne drużyny nie korzystały z różnic w prawie na wyspach i w Hiszpanii i nie wyciągały za bezcen zawodników, w których Barcelona zainwestowała czas, pieniądze, a przede wszystkim w ogóle dostrzegła ich talent i dała im szansę doskonalić swoje umiejętności. Po prostu zwykłą niesprawiedliwością jest dla mnie opłata rzędu 500.000 euro za niemal ukształtowanego gracza, trenowanego od dziesiątego roku życia z myślą o wzmocnieniu nim składu w przyszłości. Pamiętam jak rozmawialiśmy o tym na GG - sam przyznałeś, że gdyby to Ryj wyciągał Wam prawie za friko takie perełki też byś się wk****.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 06 paź 2006, 12:18

:lol: Ten sam temat wałkowany po raz n-ty i pewnie znowu będzie ten sam efekt, czyli nic wielkiego nie odkryjecie :P Widać Was, kibiców Barcelony to boli, potem przechodzi i zaczyna swędzieć. Tak pewnie byłoby w przypadku fanów każdego klubu... Ale dobra piszcie sobie :P

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 06 paź 2006, 12:21

zgadza się :!:
tak dokładnie jest, masz 100% racji.
nie pochwalam tego zachowania, tego wykorzystywania luk prawnych, w celu prawie darmowego zakupu piłkarzy.
Niemniej jedak, nie o tym psiałem w temacie o Realu.

Janio pisze:A dla mnie właśnie kwestia kasy jest tu najważniejsza
i pewnie jak dla wielu innych kibiców Barcy, ale ja, czy inny zwykły kibic Arsnealu nie ma tu nic do powiedzenia. Pretenmsje do Wengera sa jak najbardziej na miejscu, ale tylko jesli chodzi o "nieeleganckie zachowanie" bo jak nam wszytskimwiadomo, prawo jest po stronie Wengera w tym wypadku.

Wenger ich pozyskał zgodnie z prawem i dla mnie tylko to się liczy.
Sami piłkarze też nie mieli broni przy skroniach w momencie podpisywania kontraktów. Dla mnie to wystarczy.
A, czy to jest "łande", czy "brzydkie" - to juz jest mniej istotne.

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 06 paź 2006, 12:29

Fieldy pisze:Pretenmsje do Wengera sa jak najbardziej na miejscu, ale tylko jesli chodzi o "nieeleganckie zachowanie" bo jak nam wszytskimwiadomo, prawo jest po stronie Wengera w tym wypadku.
I dlatego właśnie napisałem w temacie Realu o tym, że zapewne Arsene nadal będzie monitorował sytuację na La Masia i w razie czego sięgnie po kolejnych młodych z BCN 8)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 06 paź 2006, 12:34

a ja stwierdziełm, że nie zapewne, tylko na pewno będzie to robił. Prawo po jego stronie, sam gwarantuje im szybszą grę w pierwszym składzie niż Barcelona, nie ma się co dziwić, że obie strony idą na ten "układ" [popularne ostatnio słowo]
I tak bedzie doputy, dopóki prawo w hiszpanii nie ulegnie zmianie, lub Barca nie wpadnie w kryzys i nie zacznie sprzedawac najlpeszych graczy [kiedy będzie musiała oprzec skład na młodych graczach]

ciekawie by wasza ekipa wtedy wyglądała, a i zapewne sukcesy też by mieli, bo na przykłądzie Arsenalu widac jak bardzo młodzi gracze [ci niezwykle utalentowani] potrafią grać

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 10 paź 2006, 9:34

W sobotę kilkoro reprezentantów zagrało w meczach eliminacyjnych.

Titi starał się, ale nic nie strzelił, choć był bliski tego. Francja przegrała.
Robin zdobył ładna bramkę na wagę remisu, strzelił jeszcze świetnego gola, którego z niewiadomych, jak dla mnie przyczyn, sedzia nie uznał.

Freddie niestety odniósł kontuzję, już w Londynie się leczy, musiał opuścić zgrupowanie kadry, bo i tak nie zagrałby z Islandią. Wenger wielokrotnie już zaznaczał, ze Freddie jest jedyn z wazniejszych ogniw zespołu, w sobotę chciał go mieć zdrowego na Watford, oby się udało go wyleczyć.

Szwecja pokonała Hiszpanię - są liderami grupy, grają ładną piłkę, jak kiedyś, a teraz stracili kapitana, ciekawe, czy odbije się to na meczu z nieprzewidywalną Islandią.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 11 paź 2006, 5:52

A rezerwy Arsenalu wygraly z rezerwami Charlton 2-1 :P Swoja juz 3 bramke w tym sezonie strzelil Merida :D Senderos rozegral pelne 90 ' a Clichy 72' 8) W sobote pewnie zagraz z Watford :mike:

No a nasza perelka Theo w wygranym meczu z Niemcami (U-21) pyknal 2 brameczki czyli wszystkie bramki w spotkaniu :lol:
Slyszalem ze Vela strzelil bramke w niedziele. Z przewrotki machnal :shock:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 11 paź 2006, 23:00

Kolejne mecze eliminacyjne za nami - Robin nie byłb sobą gdyby nie strzelił gola :P tym razem Albanii, także Titi trafił, Francja spokojnie rozgromiła kelnerów, Henry zdobył 1 gola - zawsze coś.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”