Schalke 04 Gelsenkirchen (zbiorczy) - Strona 7

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
rebuzz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rebuzz » 31 lip 2006, 16:43

ale to zawsze jest druzyna ktora sie liczy mimo wszystko, nie zycze im wcale dobrze ale uwazac na nich trzeba, ( moze w tym roku BVB zaliczy dwa zwyciestwa w derbach :lol: kto wie ... )

pozdrawiam

Luber0
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Luber0 » 20 sie 2006, 7:19

Schalke mimo wygranej z Aachen 1:0 pzeżywa kryzys. Nadal uważam że zespół ten może tylko pomarzyć o mistrzostwie. Jest za słaby kadrowo, jest bez formy. W rywalizacji z Werderem i Bayernem nie ma szans.

Awatar użytkownika
brym
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brym » 21 sie 2006, 21:11

Z klubów Niemieckich najbardziej ich lubię.
Mają dobry atak Larsen Altintop Kuranyi(Choc ten akurat bez formy)
W pomocy Lincoln Kobiaszwili
Ale szans na mistrzostwo to oni nie mają niestety za dużych :(
O mierjsce w Pucharze UEFA powinni byc spokojni

Luber0
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Luber0 » 25 sie 2006, 18:03

Losowanie dla Schalke było zdecydowanie szczęśliwe mogli przcież trafić na ekipy z Salzburga czy na Hearts. Trafili na Nancy z którym wg mnie nie powinni mieć poważnych problemów. Awans dalej dla mnie pewny.

Awatar użytkownika
robo-bvb
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: robo-bvb » 26 sie 2006, 12:48

musza awansowac bez wiekszych problemow bo Schalke jest takim klubem od ktorego wymaga sie duzo i jest na pewno kandydatem to zdobycia pucharu. powodzenia "Niebiescy"

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 26 sie 2006, 12:58

Luber0 pisze:Losowanie dla Schalke było zdecydowanie szczęśliwe mogli przcież trafić na ekipy z Salzburga czy na Hearts. Trafili na Nancy z którym wg mnie nie powinni mieć poważnych problemów. Awans dalej dla mnie pewny.
Nancy obecnie jest w pierwszej szóstce lii. Przyzwoity zespół. Nikogo nie należy lekceważyć. Szansa stawiam 60-40 dla Schalke.

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 26 sie 2006, 13:11

Nancy w Ligue 1 spisuje sie jak na razie nadzwyczaj dobrze [oby jutro nie zawiedli z Auxerre, bo postawilem na nich w BPU 8)]. Jednak wydaje mi sie, ze Schalke to na tyle doswiadczony zespol, ze nie powinni miec problemow z pokonaniem Francuzow. Na dodatek, Nancy nie ma takiego obycia w pucharach europejskich jak Smerfy, a to kolejny plus dla Schalke.

Aha, brawo dla Niebieskich za wczorajszy mecz :brawo:. Mam nadzieje, ze Bayern skorzysta dzis z tego prezentu i bedzie po 3. kolejce samotnym [ale nie smutnym :lol:] liderem 8).

Luber0
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Luber0 » 30 sie 2006, 8:25

Nancy do zdecydowanie inna półka niż Schalke. Wiadomo Schalke nie jest najmocniejsze ale odpadnięcie z takim rywalem dla Schalke było by tragedią. Liczę na pewne zwycięstwo, różnicą w dwumeczu 2-3 bramek. Jak najbardziej stac na to ekipę Slomki

Awatar użytkownika
Gila11
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gila11 » 30 sie 2006, 14:40

Schalke ma całkiem dobry skład na ten sezon pokonali juz w ładnym stylu Werder. Odszedł Poulsen niestety ale...Jest Kobiaschvili i Kuranyi który nie pojechał na mundial...

Najlepszy dla mnie gracz w Shcalke to sprowadzony latem Altintop switny napastik i brata ma jeszcze w tym klubie :wink:

Schalke o4 w tym sezonie bedzie walczyć o pozycje od 1-5 !!
i chyba czeka ich LM w przyszłym sezonie.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 08 paź 2006, 1:19

Schroeder załatwił w Rosji 100 milionów euro dla Schalke 04

Gerhard Schröder został przewodniczącym rady nadzorczej spółki North European Gaspipline Company (NEGP), która położy na dnie Bałtyku rurę gazową omijającą PolskęSchroeder po zakończeniu kadencji na stanowisku szefa rządu niemieckiego został prezesem rady nadzorczej konsorcjum North European Gas Pipeline Company (NEGP), w której 51 procent akcji ma Gazprom. Spółka ma zarządzać gazociągiem, który będzie przebiegał dnem Morza Bałtyckiego.

Kontrakt między Schalke i Gazpromem przewiduje wypłatę maksimum 125 milionów euro w przypadku osiągania stałych sukcesów piłkarskich.

Umowa zostanie oficjalnie podpisana we wtorek na konferencji prasowej, która odbędzie się w Dreźnie podczas niemiecko-rosyjskiego forum ekonomicznego.

Jak donosi "Bild", podpisaniu kontraktu będą osobiście przyglądać się m.in. prezydent Rosji Władimir Putin oraz obecna kanclerz Niemiec Angela Merkel.

Jeśli to prawda to niezły zastrzyk finansowy szykuje się dla Schalke. Co prawda te 100 mln może nie być w pełni przeznaczone na transfery ale 100 mln na 5 lat to daje średnio po 20 balonów na sezon. A po ostatnich transferach Schalke widać że nie operowali wielką fortuną i każdy grosz im się przyda który będą mogli przeznaczyć na transfery, szczególnie potrzebne wydają się one być po tym jak zespół zaprezentował się w PUEFA :roll:

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 08 paź 2006, 11:46

Schalke nie wydaje mase pieniedzy na transfery. Oni maja inna taktyke. Sprowadzaja zawodnikow z wolnego transferu, oferujac im mega kontrakty, bo w takim przypadku nie musza wyplacac odstepnego klubowi. Oczywiscie nie wszystkie transfery tego klubu opieraja sie na tym schemacie, ale ostatnio naprawde duzo :P.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 02 mar 2007, 21:19

Pierwsza połowa z HSV bardzo ciekawa.
Schalke stworzyło sobie bardzo duzo sytuacji strzeleckich. Czesto grają prawą stroną, z lewej tylko rożne biją :D Schalke marnuje sytuację, za sytuacją - wszystkie strzały są niecelne. Ja nie wiem, jak oni to robią :badziewie: nie potrafią powaznie zagrozić bramce, choć strzalają w jej kierunku. Niewiele brakowało, a te pudła by się zemściły - HSV 2 razy poszło z groźną kontrą. I byli blisko objęcia prowadzenia, jednak też nie trafili :P

Szybka gra, dużo strzałów, za mało precyzji.
Oby w drugiej połowie coś padło.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 02 mar 2007, 21:37

fieldy pisze:Ja nie wiem, jak oni to robią
nie przyzwyczaiłeś się do tego :> :P ?
Gra jest dość szybka, nie wiem co się tam dokładnie dzieje, słucham relacji radiowej na bundesliga.de :wink: zaczęła się druga połowa, oba zespoły bez zmian, Kuranyi mial przed chwilą okazję, ale strzelił prosto w bramkarza. A kontry HSV są bardzo niebezpieczne, może coś wpadnie, będę się cieszył :)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 02 mar 2007, 21:59

Akarin pisze:nie przyzwyczaiłeś się do tego
nie, nie Bayern rzadko oglądam

No i zemściło się na Schalke - atakowali, atakowali, atakowali i nic z tego ne wychodziło. Wszedł Larsen - Schalke wykonywało rzut rożny - prawie pokonali Rosta .. prawie :p - poszła długa piłka - fatalne zachowanie dwójki obrońców, którzy stali i czekali co zrobi ten drugi :D Van der Vaart nie mógł tego zmarnować. Kibice Bayernu pewnie się ciszą.

Schalke miało miazdzącą przewagę w I polowie, a tu się zanosi na porazke.
Terz przynajmniej wiem jak HSV wygrywa mecze te :P

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 02 mar 2007, 22:06

nie, nie Bayern rzadko oglądam
Arsenal za to często :P
Olic strzelił bramkę na 2:0, znoów po kontrze, Ernst znów zawalił w defensywie, słabiuteńko nowy nabytek Bayernu Hamit. Schalke gra, HSV strzela :P i dobrze. Tym lepiej dla Bayernu :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”