Atletico Madryt (zbiorczy) - Strona 37

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Najlepszy napastnik Atletico w ostatnim dziesiecioleciu to:

Sergio Aguero
15
29%
Fernando Torres
4
8%
Radamel Falcao
17
33%
Diego Forlan
6
12%
Diego Costa
2
4%
Antoine Griezmann
7
14%
Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 10 paź 2006, 4:21

Asteniu pisze:Wlasnie ludzie Atletico wrocili z Argentyny gdzie obserwowali mecz River - Boca. Ich celem bylo obserwacja dwoch zawodnikow Boca - Gago oraz Palacio.

No widac Argentynska kolonia sie robi w Atletico :lol: W sumie to i dobrze, lubie styl Argentynskich pilkazy 8)
Asteniu pisze:Co do pierwszego to chcialbym aby trafil na Vicente Calderon, natomiast co do Palacio mam mieszane uczucia.
Co do pierwszego to naprawde trudno bedzie go sciagnac bo przeciez sam Real sie nim interesuje... Chyba ze bedzie tak jak z Aguero? Jezeli chodzi o Palacio to bardzo dobry pilkaz, nie wiem czemu masz mieszane uczucia. Pare razy widzialem mecze Boca na zywo i podoba mi sie jego gra.
Mimo to ze Boca przegrala z River 1-3 to wlasnie Palacio strzelil jedyna bramke i to nie bylejaka z metra :wink: Poza tym jest dosc mlody bo ma zdaje sie 24 lat.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2416
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 10 paź 2006, 15:36

guru pisze:Chyba ze bedzie tak jak z Aguero?
Z Aguero to ze strony Realu trudno powiedzieć co się działo. Myślę, że więcej napisała prasa niż faktycznie miało miejsce. Real niby się nim interesował, ale tak jakoś mało na poważnie bo chyba nie złożył nawet żadnej oficjalnej oferty jego kupna. Tu zatem ta rywalizacja Atletico-Real była bardziej złudna niż prawdziwa :P

Z Gago powinno być inaczej bo tu widać temat już dość długo. W styczniu będziemy mądrzejsi bo Fernando jest w kręgu zainteresowań większego grona klubów :roll:

Awatar użytkownika
carlitos
Niereformowalny :/
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: carlitos » 10 paź 2006, 19:00

Co do Gago i Palacio interesuje się nimi FC Barcelona. Laporta był nawet na derbach BA z zaproszenia prezydenta River
pozdrawiam

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 10 paź 2006, 20:22

guru pisze: Jezeli chodzi o Palacio to bardzo dobry pilkaz, nie wiem czemu masz mieszane uczucia. Pare razy widzialem mecze Boca na zywo i podoba mi sie jego gra.
Ja tez widzialem jego pare spotkan w tamtym sezonie i widzialem mecze bardzo dobre jak i dosc slabe dlatego mnieszane uczucia, ale nigdy nic nie iwadomo jak zawodnik bedzie gral po przejsciu do innego klubu.

Co do Gago to niby interesuje sie nim na powaznie Real i Barcelona, ale karta przetargowa Ateltico moze byc ze w kadrze Rojiblanco gra juz pieciu jego rodakow, wiec moze wybierze druga strone Madrytu.

Czy ktos sie orintuje ile za niego chce Boca ???

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 10 paź 2006, 21:53

Asteniu pisze:Czy ktos sie orintuje ile za niego chce Boca ???
Wszystko to tylko spekulacje. Media podają jednak, że w granicach 20 mln może trochę więcej.

Myślę, ze liczba rodaków w składach drużyn nie będzie kluczowa. Bariery językowej nie ma więc co za problem? Brazylijczycy to inna sprawa. Wszystko zależy od tego czy będzie chciał od razu przejść do giganta czy też jeszcze nie. Jeśli tak to Atletico nie ma szans, jeśli nie to wtedy będzie faworytem w wyścigu po Gago.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 11 paź 2006, 0:18

Co do Gago i Palacio interesuje się nimi FC Barcelona. Laporta był nawet na derbach BA z zaproszenia prezydenta River
pozdrawiam
Z tego co pamietam to Laporta był w ten dzien w barcelonie na meczu Katalonii z Baskami i to na pierwszym planie. Nie wiem jaka odległosc jest od Hiszpanii i Argentyny, ale raczej niemozliwe, ze Joan był obecny na tym meczu, chyba tylko myslami...

Co do kwoty to prasa rozdmuchuje sume, tak napawde to te 20 mln jest jesli sie zgłosi Chelsea, dla innych naprawde gago jest do wyciagniecia za jakies 10 baniek. Tylko ktos sie musie najpierw po niego zgłosic i zaoferowac te pieniadza, a nie tylko spekulowac i chwalic zawodnika w mediach...

Awatar użytkownika
carlitos
Niereformowalny :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: carlitos » 11 paź 2006, 13:10

Ktos tu bardzo madrze napisal, ze niestety niektore klubu pewnego poziomu nie przekrocza. To co osiagnol Villarreal to prawe jego szczyt mozliwosci, bo widac ze w ten zespol troche kasy sie zainwestowalo, ale jezeli nei ma kibicow nie ma zyskow, a malo jest ludzi ktorzy pozwola sobie na oplacanie pierwszoligowego klubu w ktorym graja tacy pilkarze jak Riquelme, Pires czy Nihat.
to byłem ja 8)
PS CZy ty nie jestes adminem na forum Atletico Madrid na atletico.boo.pl
jestem tam zalogowany jako Kun Aguero
Z tego co pamietam to Laporta był w ten dzien w barcelonie na meczu Katalonii z Baskami i to na pierwszym planie. Nie wiem jaka odległosc jest od Hiszpanii i Argentyny, ale raczej niemozliwe, ze Joan był obecny na tym meczu, chyba tylko myslami...
Tfuuu... nie Laporta. :lol: w kazdym razie byli tam wyslannicy Barcelony
pozdrawiam

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 11 paź 2006, 13:41

carlitos pisze: PS CZy ty nie jestes adminem na forum Atletico Madrid na atletico.boo.pl
jestem tam zalogowany jako Kun Aguero
[
Tak, jestem :D

Co do Gago to moze i Ateltico w ostatnich czasach nic w Europie nie znaczylo, jednak i tak Atletico to wielki klub, bo trzeci w Hiszpani, a calkiem niezla druzyna sie tworzy wiec mysle ze bedzie bral pod uwage Atletico. Co do tego ze w Ateletico gra 5 jego rodakow to mysle ze ma to duze znaczenie. Atletico zawsze stawialo na Argentynczykow niz na Brazylijczykow wiec moze pojdzie sladami Diego Simeone.

Ponoc Barcelona ma prawo pierwokupu Palacio, jezeli to prawda to Atletico moze o nim zapomniec.

P.S Jezeli Gago mialby kosztowac 10 mln to raczej nie sa ogromne pieniadze na tak swietniee zapowiadajacego sie zawodnika.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 11 paź 2006, 17:10

Asteniu - Brać pod uwagę może, ale wątpię by się zdecydował właśnie na ten klub. Patrząc okiem piłkarza niemal pewnym jest, że mając do wyboru grę w Realu, Barcelonie i Atletico to zwykle wybierają któryś z tych dwóch pierwszych klubów. Wiadomo renoma robi swoje. Atletico nie nazywa się Real czy Barca :P To bądź co bądź inny element piłkarskiej układanki w powszechnym mniemaniu uznawany za ten niżej położony więc tu Atletico nie ma szans :P

A co do narodowości i rodaków w zespole. Co takiemu Gago, który zna hiszpański przeszkadza brak rodaków w klubie La Liga? To jest żaden problem :P Poza tym Argentyńczycy nie są aż tak bardzo powiązani ze sobą, że tworzą liczne kolonie w wielu klubach europejskich. Atletico jest tutaj jednym z tych niewielu. Wiadomo powszechnie, że Brazylijczyków ciągnie tam, gdzie jest więcej...Brazylijczyków. Akurat z Argentyńczycy bie mają tej "fazy" :P Ja rozumiem, że miło jest mieć rodaka w drużynie, ale nie jest to jakiś czynnik decydujący. Najważniejsze są względy sportowe (w tym także renoma klubu) i ocena potencjalnych szans na grę. Załózmy, że wszędzie by się przebił bo w Realu Emerson gra słabo i już wyleciał z pierwszej jedenastki na mecz z Getafe, w Barcelonie śmiało może konkurować z Edmilson'em i Mottą, a w Rojiblancos też by sobie poradził. Kto zatem teoretycznie wygrywa rywalizację :> Real / Barca :P
Asteniu pisze:Ponoc Barcelona ma prawo pierwokupu Palacio, jezeli to prawda to Atletico moze o nim zapomniec.
Nikt do tej pory temu nie zaprzeczył więc pewnie to prawda. Kwota transferu miałaby się zamknąć w granicach 15 mln.
Asteniu pisze:Jezeli Gago mialby kosztowac 10 mln to raczej nie sa ogromne pieniadze na tak swietniee zapowiadajacego sie zawodnika.
Tak mało to on kosztować nie będzie bo Boca za pewne chce na nim zrobić interes. 15<X<25 mln moim zdaniem :wink:

Awatar użytkownika
revan
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: revan » 12 paź 2006, 15:10

We wczorajszym towarzyskim meczu Hiszpanii z Argentyną groźnej kontuzji doznał Maxi Rodriguez. Zerwane więzadła krzyżowe oznaczają dla pomocnika Rojiblancos półroczną przerwę w grze. Cała sytuacja wyglądała dość niewinnie i przypadkowo - Argentyńczyk tracąc piłkę zahaczył nogą o nogę Davida Albeldy, który w tym momencie gwałtownie ruszył do przodu. Szarpnięcie było na tyle silne, że Maxi musiał opuścić boisko na noszach. Próbował jeszcze wrócić do gry, ale kontuzja zmusiła go do spasowania. Niewątpliwie będzie to dla madryckiego zespołu duże osłabienie. Szybkiego powrotu do zdrowia Maxi :!:

Premo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Premo » 12 paź 2006, 15:22

Współczucie. Plaga kontuzji normalnie. Najpierw Cicinho, teraz Maxi taka sama kontuzja! Takie kontuzje są najgorsze. Szkoda mi go, bo jak do tej pory prezentował się całkiem dobrze a tak ma sezon z głowy :?

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 15 paź 2006, 0:07

Atletico wygrało dzisiaj kolejne spotaknie w La Liga. W meczu, ktory naprawde warto było ogladac... U tyle to sie nei dizeje nawet w meczach Chelsea z Barca :lol:
Najlepszym aktorem dzisiaj był zdecydowanie trio sedziowskie. Sam przygladałem sie kiedy wleci Szymon Majewski z kamera i krzyknie Mamy Cie do Pereza Limy. Szokuje ilosc symulacji jaka ma miejsce w tym sezonie w PD. Ogolnie wszyscy zaczynaja udwac, dzisiaj było podobnie dwa karne z kapelusza, az w koncu bramka, strzelona rekawiczka Boga (mamy kompletnego nastepce Maradony :?: Moze zabrakło tylko Anglików)
Jednak wszystko przebiła sytuacja z czerwonym kartonikiem, widzac decyzje sedziego Baptista, olał go i mimo dwoch zółtek pozostał na boisku.
Mamy kompletnego nastepce Maradony :?: Moze zabrakło tylko Anglików.
Jednak wynik zdecydowanie zasłuzony. Ateltico było druzyna lepsza, jednak, chyba ciezko okupione zwyciestwo. Juz w pierwszej polowie na noszach został zniesiony Petrov, cos poszło w kolanie, bardzo prawdopodobne ze wiezadła. Brak skrzydeł Maxi- Petrov, moze sie odbic na grze druzyny Aguirre.

Awatar użytkownika
revan
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: revan » 15 paź 2006, 0:22

Hmm, do całego tego festiwalu sędziowskich pomyłek należałoby jeszcze dodać ewidentny karny dla Recreativo (przy stanie 1-0 dla gości). Ogółem sędziowanie w tym spotkaniu osiągnęło dno dna i zastanawiam się kiedy hiszpańska federacja ma zamiar coś w tym temacie zrobić. :roll:
A co do Aguero to jego zachowanie należałoby określić mianem żałosnego. Lubię tego młokosa, ale takim postępowaniem szybko dorobi się etykietki oszusta. Mam nadzieję, że krytyka, jaka niewątpliwie spadnie na niego po tym meczu, da mu do myślenia i nigdy więcej nie dopuści się takiego haniebnego występku.

Obrazek

Edit: według Marci kontuzja Petrova wydaje się być bardzo poważna, choć na razie nie wiadomo jak długo Bułgar będzie musiał pauzować. Dzisiaj skrzydłowy Rojiblancos przejdzie testy medyczne i po nich będzie można powiedzieć nieco więcej na temat tego urazu. Szkoda chłopa.

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 15 paź 2006, 4:11

Tak Aguero nei zachowal sie najlepiej, ale wazne sa trzy punkty. Chyab za bardzo chcial sie przypodobac Maradonie i potwierdzic jego slowa ze to on jest jeog nastepca, na pewno po tej bramce beda takie glosy w mediach, ciekawe co na to powie sam Diego.

Zla wiadomoscia jest to ze z pierwszych informacji wynika ze uraz kolana Petrova jest bardzo powazny. Najpierw Cuevas 4 mies. out, w srode Maxi 6 miesiecy, a teraz Petrov ??? Nasze skrzydal zostaly podciete. :cry:

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 15 paź 2006, 9:20

Asteniu pisze:ciekawe co na to powie sam Diego

Waga tego spotkania jest nieporownalna do meczu w ktorym Maradona strzelil gola Angliką , wiec nie jestem pewny czy sam Diego to bedzie wogle komentowac ...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”