R jak Rasiak - Strona 57

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Czy Rasiak powinien grać w reprezentacji Polski?

Tak
54
42%
Nie
74
58%
Awatar użytkownika
Gerd
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gerd » 01 paź 2006, 9:15

6.
Za Grzesiem przemawiają ostatnio wyniki w zespole klubowym, bo strzelone gole w tym sezonie, świadczą same za siebie. To co nie jest za Grzesiem, to jego osiągnięcia reprezentacyjne. Rasiak nie strzelił ani jednego gola dla Polski w meczu o stawkę, czyli o punkty. Czy wkońcu Grześ przełamie swoją drewnianą niemoc reprezentacyjną? Nie wiem, być może. Na szczęście nie ja muszę o tym decydować, tylko Leon! Naprawdę ciężki orzech do zgryzienia!

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 12 paź 2006, 14:59

Obrońcy Rasiaka. Poczytajcie sobie posty z początku tematu. Nie było prawie ludzi, którzy by się nie smiali z żartów i komentarzy na jego temat. Potem jednak ci wszyscy nabijający się, kiedy to strzelił kilka goli dla Southampton zaczęli wyzywac ludzi, któzy pisali kawały itp. o Rasiaku. Jakoś niedawno się z nich śmiali. A teraz co?

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8205
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 12 paź 2006, 15:00

Nie było prawie ludzi, którzy by się nie smiali z żartów i komentarzy na jego temat.
Prawie robi wielka roznice :P
Ja zawsze bronilem Rasiaka :smoke:
I jesli bedzie gral, tak jak wczoraj, to bede go nadal bronil :wink:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 12 paź 2006, 15:04

cloner pisze:I jesli bedzie gral, tak jak wczoraj, to bede go nadal bronil Wink
ale tylko w polowie
w drugiej pasuje tutaj takie cos :arrow:
Gralismy jak nigdy 8) ... Rasiak jak zawsze :lol:

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 12 paź 2006, 15:34

Ebi
dla mnie najazdy na Rasiaka zawsze były wyrazem cięzkiej dziecinady. No ale zawistne insekty, które nie osiagną w życiu 1/100 tego co Rasiak (choćby finansowo, bo o umiejetnościach gry w piłkę nożną nie wspominam) muszą sobie poużywać "drewniakami' na onecie. Taki kraj niestety.

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 12 paź 2006, 16:10

W moim przekonaniu Grzesiu zagrał dobry mecz, podobało mi się jak walczył i wracał często do połówki boiska. Przy drugiej bramce fajnie wygrał piłkę i podał do Smolarka. Szkoda, że źle podał, gdy nasi wychodzili w trzech na Ricardo. Według mnie gdyby Polska zremisowała 2:2 to Rasiak by pierwszy był obwiniany za tamtą niewykorzystaną sytuację. Najważniejsze są 3 punkty!

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 12 paź 2006, 18:09

Wy piszecie ze Rasiak zagral dobrze? Moim zdaniem jego gre mozna by ocenic 3/6 czyli nic szczegolnego. Duzymi fragmentami bywal niewidocznym a jak juz byl przy pilce to albo jego zagrania glowa trafialy pod nogi portugalskich graczy albo majac przed soba bramkarza rywali i 2 kolegow nie potrafil tak podac/strzelic zeby odbilo sie to korzystnie dla zespolu. Ale spoko, jak ktos teraz slabo oceni Rasiaka to "elita" forum rzuca sie wyzywajac krytykujacych od insektow itp.

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 12 paź 2006, 19:02

Martinho pisze: Ale spoko, jak ktos teraz slabo oceni Rasiaka to "elita" forum rzuca sie wyzywajac krytykujacych od insektow itp.
Jak odnosisz się do jakiejś wypowiedzi to nalezałoby najpierw ją przeczytać, potem przemyśleć i zrozumieć jej sens. Jak się nie udaje to jeszcze raz i jeszcze i tak do skutku. A jak dalej się nie uda to lepiej się nie odnosić.

Ale pomogę: insektami nie nazywam ludzi krytykujących, ale debili piszących o "drewniakach", "koranach" itp. Już rozumiesz?

No chyba że się poczuwasz? :roll:

Awatar użytkownika
różowy
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: różowy » 13 paź 2006, 18:54

Grzegorz Rasiak jest uważany przez wielu za najgorszego piłkarza w reprezentacji. Nie widzą dla niego miejsca nawet na ławce rezerwowych. Denerwują się gdy widzą jego bezsensowne zagrania typu-jeteś najbliżej to do Ciebie podam. Ja także nie jestem przekonany do rzekomego 'talentu' Rasiaka. :wink: Nie przkonała mnie do niego nawet ta asysta w meczu Polski z Portugalią. :roll: Między innymi akcja, kiedy Polacy wychodzili 3 na bramkarza i Rasiak zagrał bardzo niedokładną piłke do Lewandowskiego przekonało mnie o tym, iż Kadra to za wysokie progi dla Grzesia. Nie jestem jednym z tych, którzy wrzucają na Rasiaka przy każdej nadającej się okazji, ja poprostu pisze o tym co widze. :oops:

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 13 paź 2006, 19:52

A ja bylem od dawna wiernym antyfanem Grzegorza R. :) Cisnalem go gdzie sie da , na forach komentarzach wp etc.

Brechac mi sie chcialo zawsze jak Cloner stawial sie za nim i gadal caly czas ze dobrze gra glową itp.

Na meczu z Portugalią bylem zachwycony jego grą ... nie sugeruje ze byl to ideal bo swoje 'drewniakowe' zagrania mial okazje pokazac kilka razy lecz nie jestem w stanie powiedziec ile on zebral pilek glową ktorych inni by zapewne nie zebrali ... w tv nie widac nigdy calego boiska a jak na zywo sie przygladalem na niego to bylem zachwycony tym jak on sie ustawia , szuka se pozycji ...

Zwracam honor :)

(ale drewienko to jest i tak ;) )

tadzik999
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tadzik999 » 13 paź 2006, 20:57

Mnie zawsze dziwiły a nawet śmieszyły(z ich głupoty) żarty pod adresem Rasiaka. Nie poradził sobie w "prawdopodobnie najlepszej lidze" świata, ale jaki Polak grał w niej wcześniej(oprócz bramkarzy).

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 13 paź 2006, 21:00

grali Polacy grali :) Wystarczy wspomniec Fojuta czy Marka Citke w Blackburn ;)

tadzik999
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tadzik999 » 13 paź 2006, 21:17

Citko był bliski przejścia z Widzewa do angielskiego Blackburn, który oferował rekordową sumę czterech milionów funtów! Do transferu nie doszło, a niedługo potem zawodnik doznał poważnej kontuzji, po której jego kariera nigdy już nie wróciła do poprzedniego wysokiego poziomu. :roll:

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 13 paź 2006, 21:36

kaczy pisze:(ale drewienko to jest i tak )
lepiej byc drewienkiem niz pokemonem

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 13 paź 2006, 22:11

Martinho pisze:lepiej byc drewienkiem niz pokemonem
Czasami lepiej jest nie pisać posta, który nie wnosi nic do dyskusji.

Co do Rasiaka. Ostatniego meczu Polaków niestety na żywo nie oglądałem. Generalnie po takim meczu trudno na kogos, na cos narzekać. Natomiast dalej nie jestem zwolennikiem obecności Grzegorza w kadrze. Głownie wiąże sie to z tym, że wg mnie nie pasuje do stylu tej druzyny. Choć każdy kij ma dwa końce, czasami po prostu zawodnik o nieco innej charakterystyce przydaje sie w danym momencie. Trzeba także zauważyć, że przy obecnej formie Niedzielana, Brożka, Saganowskiego, Frankowskiego czy kontuzji Jelenia to miejsce Rasiaka w składzie zaskoczeniem nie było.
Nigdy nie miałem nic do Rasiaka jako do człowieka, jedynie gdy dostawał powołania gdy nie miał klubu lub nie grał regularnie, a inni napastnicy na czele z Frankowskim byli w gazie, mój poziom frustracji rósł w gigantycznym tempie i poleciało troche mało wyszukanych tekstów. Jednak jestem daleki od spiewania pochwalnych pieśni a la felieton Gogusia po jednym meczu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”