Real Madryt - FC Barcelona (GRAN DERBY) 22-10-2006 - Strona 3

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Kto Wygra

Real Madryt
21
38%
Remis
10
18%
Fc Barcelona
25
45%
Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 16 paź 2006, 16:47

Messi E2 Ronaldinho pisze:Co do ogladalności nie wiem nie mam statystyk. Jedno wiem napewno, ze w Ameryce Płd i Azji mecz Realu - Barca cieszy sie ogromna ogladalności i watpie zeby cos podobnego miało miejsce przy okazji Derbów Mediolanu.

Udowodnij ? :] Ponoć Pogoń Szczecin ogląda w Brazyli wiecej ludzi niż Corinthians :] Zwłaszcza w kryzysie. Tak tak nadal wiesz w Hiszpanskie zawsze wiarygodne żródła

Messi E2 Ronaldinho pisze:Kto Fakt czy PS, daj moze jakis link, zeby to potwierdzic....

Hiszpańska prasa - i Ty fan Dumy Kataloni nie wiesz takich rzecz - grzech :lol:
Messi E2 Ronaldinho pisze:Tu masz zdecydowanie 100% razje. Podczas meczy Interu i Mediolanu słychac z trybun tyle co z kaplicy. Marny doping, marna oprawa i tylko dobre zarcie, a i podobnie jak to ma miejsce w Ksociele trzeba za to płacic.

:lol: zejdz na ziemie bo Ci broda wyrośnie - tnic tylko Ci współczuje że mało widziałes :P hehe Bo znajdz mi mecz derbowy na Giuseppe Meazza bez klimatu - kompromitujesz sie takimi wypowiedzmiami naprawde - przeciesz nie trzeba byc fanem Serie A by eee szkod słów ...

Messi E2 Ronaldinho pisze:Proponuje zakonczyc ta dyskusje, bo to nie temat Derbów Mediolanu, albo porpostu dwajacie fakty, a nie własne poglady...
Fakty ? no prosze w końcu nie mówisz jak jakis ten no tego :roll: To mi sie podoba czyli fakty - Masz fakty :]

Mediolan - jedyne miasto w europie które ma dwa kluby będące zwycięscami mistrzostwa kraju jak i PUCHARU EUROPY - czy również spuerpucharu Europy czy też Pucharu Interkontynentalnego :] i Jeszcze by sie znalazało :] I kużwa mowa :] tyle w temacie - chyba że masz inne fakty :> ? :boruta:

Groclin - Lech - Derby świata :]

Galaktyczni kontra Stratosferyczni :twisted:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 16 paź 2006, 17:06

O ludzie ['] Dajcie sobie spokój. Proszę Was :roll: Jakiś niesamowity dramat się tutaj odbywa. Ewentualnie pogadajcie sobie jeszcze a ja temat zamknę i otworzę nowy coby nie było takiego śmietnika przy takiej okazji jak Gran Derby :?

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 16 paź 2006, 17:10

hehe Bo znajdz mi mecz derbowy na Giuseppe Meazza bez klimatu - kompromitujesz sie takimi wypowiedzmiami naprawde - przeciesz nie trzeba byc fanem Serie A by eee szkod słów ...
No nie wiem ogladam mecze Milanu - Interem odj akis 3-4 lat i klimat na trybunach mnie nie powala. Czuc tak jakby przyjechała jakas Catania czy Ascoli. Moze to w przypadku Canal+ słaba jakosc transmisji.
Groclin - Lech - Derby świata
Derby Wielkopolski, a klimat na Lechu nie porownywalny :wink:
Zaza pisze:Mediolan - jedyne miasto w europie które ma dwa kluby będące zwycięscami mistrzostwa kraju jak i PUCHARU EUROPY - czy również spuerpucharu Europy czy też Pucharu Interkontynentalnego i Jeszcze by sie znalazało I kużwa mowa tyle w temacie - chyba że masz inne fakty ?
Co z tego. Jedni nieudacznicy drudzy skorumpowani. Kogo to przyciaga skoro wiadomo, ze pewnie wygra Milan, bo załatwi to sobie u sedziow, a Inter moze cudem wygrac ot tak Milan im zrobi przyjemnosc, zeby zatrzec pozory i plotki :P Kogo to przyciaga mafie....
ŻART, prawda jest okrutniejsza.
Tak naprawde chcesz porownac klimat GD z Derbami Mediolanu....

Udowodnij ? Ponoć Pogoń Szczecin ogląda w Brazyli wiecej ludzi niż Corinthians Zwłaszcza w kryzysie. Tak tak nadal wiesz w Hiszpanskie zawsze wiarygodne żródła

Skoro nie wiesz z jakich powodow w Ameryce Płd wieksza ogladalnoscia cieszy sie LA Liga niz SerieA czy w Azji, to juz raczej nei ma sensu dalsza rozmowa.

Zrozum jedna rzecz to nie ?Hiszpanei wymyslili i nadali temu pojedynkowi ta nazwe. Rozumiesz. Nie wiem dlaczego nie nazwano tak pojedynku Interu z Milanem, najwidoczniej nie nalezało mu sie....

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 16 paź 2006, 17:22

Zaza - skoro nie widzisz i nie wiesz dlaczego mecze Realu z Barca sa wyjatkowe to proponuje bys zajal sie tematami ligi Wloskiej w odpowiednim dziale. Np olsniewajacym wystepem Milanu w ostaniej kolejce ligowej...

nazwe GD wymyslili dziennikarze L'Equipe. Nazwe Stratosferyczni (o ktorej wspomniales bodajze Ty) wymyslil Berlusconi po pierwszym meczu Milanu z Deportivo.

ps - jak specjalne sa derby mediolanu widac po ilosci ludzi w knajpach. kibicow Milanu badz interu przychodzi po 10 (mowie o polskich kibicach bo wlosi przychodza okazjonalnie) a nas samych znajomych bedzie ok 100 osob...

ps2 - nie odpowiedziales mi (albo to przeoczylem) jak wygladalo ostanie derby Mediolanu. to ktore odbywalo sie w piatek. jezeli chodzi o poziom gry, emocje, oprawe i wielkie poruszenie wsrod kibicow na calym swiecie

Awatar użytkownika
carek86
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: carek86 » 16 paź 2006, 17:22

Zaza weź se słownik hiszpanskiego i zobacz co znaczy GRAN DERBY!! i bedzie po sprawie.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 16 paź 2006, 17:22

Fakty :] widać bładzisz - albo mało widziałeś albo masz zakaz w domu ogladanie Serie A :] Bo jak to inaczej wytumaczyc - okłamujesz sam siebie ? to juz nie dobrze ....

Widzisz i jak potem rozmawiać z Toba normalnie skoro sam piszesz: "piszcie fakty" a potem zachowujesz sie jak człowiek do odstrzału ? To na tym polega rozmowa z Tobą ? to wiesz prosze Cie nie wypowiada sie jak nie wiesz co masz napisać ? dobrze ? Bo jak chcesz to możemy zacząć rozmowe od innych temetów niz klasyka piłkarską w europie ...

Można powiedzieć że mój szacunek do Dumy Kataloni jest wiekszy niż do Ciebie i dla tego zakończe tą rozmowe :]

W normalnym wypadku napisałem bym 3 zdanie i zmieszał "Twój" klub z błotem ale gdy ja opalałem lufki to boski Stoichkov hasał po Camp Nou. I choć zawsze gdy gra Milan i Barca przypomina sie mecz z finału i 4:0 to mi sie przypominaja inne miłe rzeczy. Bo dla mnie zawsze Barca bedzie przyjeciele nie wrogiem ! :] zawsze

Niggaz pisze:Dajcie sobie spokój. Proszę Was
Nie trzeba prosić trzeba działać - a liczą sie fakty :wink:

Fakty Ludzie Pieniądze :P Cała prawda, cała dobe :P

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 16 paź 2006, 17:22

Nie wiem dlaczego, ale zamiast o tym meczu, gadacie o Lechu i Pogoni Szczecin. Chyba nie tak powinno być. Aby nie iść w wasze ślady to:

Co do samego meczu, jak dla mnie może być remis. Po tej wpadce Realu z Getafe, będą mieli zamiar w końcu się odegrać i udowodnic swoim kibicom, że potrafią grać i to z Barceloną. Co do Barcelony, to zwycięstwo z Sevillą jak najbardziej zasłużone, Real powinien zacząć się bać. Jak powiedział Rijkaard na konferencji po Sevilli, ważniejsze dla niego są Gran Derby niż mecz z Chelsea, ale to nie znaczy że będzzie kogoś oszczędzał. Nie wiadomo jak sytuacja wygląda z Belettim. Na mecz z Blaugraną do skłądu Realu powracają dwaj obrońcy, Cannavaro i Ramos, a nie tak jak z Getafe w pierwszym skłądzie Mejia i Helguera. Ze składu natomiast wyleciał Ronaldo za czerwoną kartkę. Jednak nie za bardzo osłabił swój zespół, bo i tak praktycznie i kompletnie był bez formy. Szansę rozkładam na 50-50, chociaż lekką przeewagę może mieć Barcelona. Ronaldinho wraca do formy i może przyprawić to o ból głowy Capello. Co do niego, to taki wielki taktyk itd. a Real ustawia bardzo defensywnie, co nie podoba się wielu kibicom Realu. Gra z jednym napastnikiem, mając do dyspozycji co by tu nie mówić takie gwiazdy jest lekką przesadą. W Lidze Mistrżów, Real zagra z Steauą, sądze że Real wygra wysoko i ewentualnie straci jedną bramkę. Podsumowując, liczę na ciekawe widowisko, w którym nie zabraknie wielu fajnych akcji i tego co najważniesjze, czyli goli.
Ostatnio zmieniony 16 paź 2006, 18:20 przez Lisek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 16 paź 2006, 17:30

carek86 pisze:Zaza weź se słownik hiszpanskiego i zobacz co znaczy GRAN DERBY!! i bedzie po sprawie.
Duze derby :P Gdyby mialy byc wielkie musialo by byc "grande"

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 16 paź 2006, 18:04

Zaza - do kogo to bylo? bo jezeli do mnie to sadze ze trafiles jak kula w plot...

dalej nie odpowiedziales mi na zadane pytania. dalej nie odniosles sie do zadnego argumentu...

bardzo typowe dla kibicow milanu. oj bardzo.

a co do samego tematu - jestem ciekaw jak zachowa sie Capello. atmosfere w Madrycie bardzo slaba a dziennikarze chca zjesc Calderona i trenera. mysle ze nas sie przestrasza i beda grali jak typowe Juve - zero z tylu a z przodu z pomoca boska moze cos sie uda. chcialbym utrzec im poteznie nosa - za to co mowili przed sezonem i za to co mowili 2 tygodnie temu.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 16 paź 2006, 18:11

rkoeman pisze:Zaza - do kogo to bylo? bo jezeli do mnie to sadze ze trafiles jak kula w plot...

No jak takie sa fakty sam o to zadbałeś - juz Ci napisałem kilka dni temu że "ć ą ę" to sie nie dogadamy :] Bo jak narazie całkowiscie zaprzeczasz temu co napisałe Niggaz w temacie.
rkoeman pisze:dalej nie odpowiedziales mi na zadane pytania. dalej nie odniosles sie do zadnego argumentu.
Niggaz wybacz ale musze - argument jest jeden :] Mediolan stolica europejskiej piłki i mody :] Znajdz mi drugie takie miasto - daje gotówke :] Bo nadal bładzisz ...
rkoeman pisze:bardzo typowe dla kibicow milanu. oj bardzo.

hmmm ale nisko upadłeś Jasiu :? Za nisko... Szanuj sie chłopie sam - jak chcesz być szanowany ...

Ciecie malinowe :? Gdy Barca była w kryzysie to tylko nie liczni przetrwali a teraz jak grzybów :? Co za ludzie :?

Koniec o derbach Mediolanu w tym temacie :!: //maestro

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 16 paź 2006, 18:42

drogi kolezko - odpowiesz w koncu na pytania dzieki czemu bedzie mozna podyskutowac czy nie? jak nie wiesz co napisac to odpowiedz - nie wiem. bedzie dzieki temu latwiej

podoba mi sie jak osoby mlodsze wyskakuja z tekstami o paleniu lufki w 94 roku :lol:

kolezko, miej baczenie to kogo piszesz bo mozesz sie nieprzyjemnie naciac. nie umiesz odpowiedziec na najprostsze pytania a zarzucasz mi zaprzeczanie sobie samemu i bladzenie...

nie masz duzego pojecia o czym rozmawiamy. zdarza sie. szkoda tylko ze ton twoich wypowiedzi jest tak butny, niosaz zarazem duzy ladunek niewiedzy, ze nie mozna olac tego co piszesz.

a najgorsze jest to ze jestes kolejnym kibicem milanu ktgory ma jakies wizje. zawsze i wszedzie spotykam sie z ta ignorancja kibicow calcio a przede wszystkim milanu

ja w przeciwienstwie do was nie uwazam ze liga hiszpanska jest lepsza niz wloska (wy uwazacie odwrotnie majac wizje ze tak jest) - jest inna. tez ma swoj urok i tez mnie interesuje. jak kazda dobra pilka

szkoda ze nie mozesz sie przynac do bledu - sam zaczales napinac sie jak to prasa hiszpanska wymysla rozne nazwy i przydomki. a okazuje sie ze bylo to L'Equipe albo Berlusconi...

jakze smiesznie to wyglada

koncze temat skoro Nigazz o to poprosil. kazdy myslacy czlowiek widzi jaki poziom wypowiedzi zaprezentowales, jak bardzo mozesz bawic ludzi tekstami o paleniu lufek i jak malo wiesz

pozdrawiam

ps - Niggazz wie jak bardzo blisko mi do bycia ą ę :D

Wystarczy tego, 2WP za OT i całkiem z grzeczności przypominam, że nazwy klubów piszemy wielką literą //maestro

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 16 paź 2006, 19:06

Niggaz przepraszam jak cos ale Piwus zamkną knajpe wiec wybacz ...
rkoeman pisze:drogi kolezko - odpowiesz w koncu na pytania dzieki czemu bedzie mozna podyskutowac czy nie? jak nie wiesz co napisac to odpowiedz - nie wiem. bedzie dzieki temu latwiej

Ależ drogi użytkowniku jeszcze nie piliśmy razem wiec wstrzymaj sie z tym koleżką - bo może sie nie dogadamy i bedzie rozczarowany... Chyba że przyjaciół szukasz to inna sprawa :roll: Masz wiele nowych kolegów "fanów" Dumy Kataloni :P moze z nimi sie dogadasz. Wiele bys ich może nauczył w koncu nowy w temacie :P

rkoeman pisze:kolezko, miej baczenie to kogo piszesz bo mozesz sie nieprzyjemnie naciac. nie umiesz odpowiedziec na najprostsze pytania a zarzucasz mi zaprzeczanie sobie samemu i bladzenie...

Słuchaj sęk w tym że odpowiedziałeś pytaniem na pytanie - kuknij na pierwsza strone tego tematu :] Widze ze nadal milczysz co tu odpowiedzieć czy ja ? a posta napisałe kilka dni temu :] Smieszny jestes że tak szybko zapominasz ... to Ci w zyciu nie pomoże - obys nie zapomniał innych rzeczy.

rkoeman pisze:nie masz duzego pojecia o czym rozmawiamy. zdarza sie. szkoda tylko ze ton twoich wypowiedzi jest tak butny, niosaz zarazem duzy ladunek niewiedzy, ze nie mozna olac tego co piszesz.

Ty masz pojecie - no tak profesor "ą ę ć" i nasze sam siebie nie szanujesz tak nisko upadłeś. To troche szkoda że masz pojecie na temat mitów i stereotypów :? Może to jakiś uraz ?

rkoeman pisze:a najgorsze jest to ze jestes kolejnym kibicem milanu ktgory ma jakies wizje. zawsze i wszedzie spotykam sie z ta ignorancja kibicow calcio a przede wszystkim milanu

No wiesz o fana Barcy z tego rodzenia aż strach mówić :lol: wiecej mama ich nie miała - zgina szybciej niż sie tego spodziewasz - były juz czasy próby dla fanów Dumy Kataloni i przetrwało nie wielu ...

rkoeman pisze:szkoda ze nie mozesz sie przynac do bledu - sam zaczales napinac sie jak to prasa hiszpanska wymysla rozne nazwy i przydomki. a okazuje sie ze bylo to L'Equipe albo Berlusconi...

Tlyko dziwnym trafem potem zostało to zaporzyczone i tak określono pojedynek Real z Barca.

rkoeman pisze:koncze temat skoro Nigazz o to poprosil. kazdy myslacy czlowiek widzi jaki poziom wypowiedzi zaprezentowales, jak bardzo mozesz bawic ludzi tekstami o paleniu lufek i jak malo wiesz

No włąsnie masz racje - tylko szkoda że Niggaz musi reagować - ale skoro tak nisko upadaja lubie których On ceni to wybacz - w sumie lata mi koło nosa to czy sie szanujesz, tylko szkoda ze tak nisko upadłeś że nie potrawisz napisac nic mądrego.

Pozdrawiam i zycze zdrowia i szanuj sie chłopie.

2WP- wiadomo za co. Kontynuujcie śmiało :D //maestro

Nie nie wiadomo - za fakty ? może Ty Maestro sie wypowiesz :P aaa nie bo bedzie płacz ze Tyt za Juve ja za Milanem i zmowa :twisted:

Już wiem skąd nazwa Gran Derby - z szafy płk. Lesiaka :lol: On tam ma wszystko :P

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 16 paź 2006, 19:24

Tlyko dziwnym trafem potem zostało to zaporzyczone i tak określono pojedynek Real z Barca.
Kto to zaporzyczył. Marca, As :P Nie... Dziwne pewnie lansuja ten pojedynek. Fakty przecza twoim teoria :arrow: Mediolan stolica europejskiej piłki

Zbliżaja sie GD i po tym bedzie jasno mozna ocenic poziomn nie tylko gry, ale i klimatu i dopingu wokoł tego wydarzenia. Łatwo sprawdzi sie ogladalnośc itp... Wszystko wtedy bedzie mozna ocenic i porownac, bo teraz nikt nie posiada faktów, a Zaza musi zrozumiec
Klimatu, otoczki, dopingu towarzyszacemu spotakniu Realu z Barcelona, nie mozna kupic, co innego z meczami Milanu.

Mediolan stolica europejskiej piłki
:arrow: i niech tak pozostanie, oto nowy symbol pilki europejskiej zespoł, ktory na boisku nei potrafi zdobyc Mistrzostwa od 20 lat + ekipa zamieszana, juz sam nie wiem w co, w kazdym razie w mega gówno.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 16 paź 2006, 19:36

tak? a kto tak napisal? MD? Sport? AS? Marca?

ps - teksty o sezonowcach zawsze mnie rozwalaja. sa na rownie duzym poziomie jak palenie lufek o ktorym napisales

ps2 - dalej nie odpowiedziales na zadne pytanie. a ja na twoje i owszem. chocby glupwawy tekst o genezie okreslenia GD :roll:

ps3 - jak na razie jedynie ty wbiles sie do tematu ktory powinien cie srednio interesowac i zamiast dyskutowac ironizujesz badz atakujesz innych.

ps4 - sam cos zaczynasz, ktos ci odpowiada i placzesz ze nie umie dyskutowac samemu sobie zaprzeczajac. a tak naprawde postawiles teze ze ludzie wola ogladac derby mediolanu bo tak. to ze mecz reazlu z barca ma wieksz aogladalnosc, wieksze zainteresowanie na calym swiecie, to ze oba kluby maja wiecej kibicow jakos nie rzutuje na twoje wizje
Ostatnio zmieniony 16 paź 2006, 19:41 przez rkoeman, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 16 paź 2006, 19:38

Messi E2 Ronaldinho ale czyli pijąc do Inter może powiedzieć Barcelona w Europie niczym Crvena Belgrad. Gdzie była wcześniej ? Cos nie zabardzo sie liczyła :roll: To Ajax = tuz a Liverpool i Bayern Europejscy mocarze :] Aleś kozak teraz - gdzie byłeś wcześniej. Całkowicie bredzisz :] I próbujesz w beszczelny sposób zmienić temat rozmowy. Ale coż widac młody rocznik jesteś i nie pamietasz tego co trzeba pamietać :P

To jak to mówi Marek Konrad nikt nie chce pieniądzy ? :>

No dawaj znajdz drugie takie miasto :P Dostanie gotówke :] Które miasto w Europie ma dwa tak zasłużone kluby z taką tradycja i sukcesami a jednoczesnie z średnią blisko 50 tysiecy fanów na każdym meczu ?

Bo jak nie napisze to ['] tyle mam dla Ciebie.

Bo jeśli Inter od lat x nic nie wygrał - to może nie warto liczyć te 6 pucharów Realu z czasów gdy piłka była "kwadratowa" ? Historia gra zawsze - bo czas mija a legendy nigdy :]

Co do meczu [dla Maestro] - zastanawiam sie czy w LM Capello wystawi Fabio Cannavaro który ostatnio nie grał i był po obijany. Wraca Ramos ale musi być Canna by Real chciał coś ugrać. Obecnie sytuacja Królewskich jest nie ciekawa. Ronaldo chyba doszedł do wniosku że lepiej samemu sie wyelminowac z tego meczu. Wczoraj Dinho strzela = koniec prasowego kryzysu. Pewnie i popsuł plany Madryckim dziennikarzą. Bo przyjdzie czas na to by sie troche sprawdzili. Ale ważne by w meczu z Chelsea nikt nie doznał urazu. Walka bedzie bedzie ostra. Trudno bedzie weryfikować forma obu klubów na podstawie LM bo rywale inni. Drugi tak słaby mecz jak z Getafe Realowi sie nie powtórzy. Wiec ten mecz LM moze byc na przełamanie.

hehe szanuj sie napisałe Ci :] Gdy Hristo grał Ty byłeś dopiero w planach wiec wybaczam - może wiedzieć jakie były czas z paleniem ...

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”