Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 195

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 17 paź 2006, 12:44

http://www.soccerblog.com/2006/10/video ... _again.htm

dla tych, którzy nie widzieli jeszcze bramek Theo z meczu reprezentacji U21

normalnie jak napastnik skłąda sie do strzału - obrońca go dogania i próbuje jakoś interweniowac ... jednak nie w przypadku 2 bramki :lol:

http://www.attachmax.com/Lupoli__2.html

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 17 paź 2006, 20:22

No i Arsenal przegrał w Moskwie z mrozem i z CSKA :P
A ta bramka dla CSKA no całkiem calkiem, dobrze ze nie obstawiałem tego meczu chociaz nigdy nie obstawiam przeciw Arsenalowi bo kibicoje mu od 13 roku życia 8) .

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 17 paź 2006, 20:25

franz pisze:No i Arsenal przegrał w Moskwie z mrozem i z CSKA
Odpowiedni temat jest od tego typu meczów :roll:
franz pisze:nigdy nie obstawiam przeciw Arsenalowi bo kibicoje mu od 13 roku życia
a ile masz 13 lata i 10 dni :> :lol:

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 17 paź 2006, 20:29

duch99 pisze:a ile masz 13 lata i 10 dni
Chyba cie zawiodłem bo mam 18 :(

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 17 paź 2006, 20:32

franz pisze:Chyba cie zawiodłem bo mam 18
To taki żarcik, co by rozładować napięcie po przegranym meczu :wink:

Awatar użytkownika
Juan
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Juan » 17 paź 2006, 21:28

No cóż ja sobie to tak tłumaczę, że jak już trzeba przegrać jakiś mecz to lepiej teraz niż w finale:D

Awatar użytkownika
Juan
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Juan » 19 paź 2006, 22:04

Cesc przedłużył do 2014 :D
nawet nie wiem jak to skomentować :roll:
O moze tak yes yes yes :]

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 20 paź 2006, 0:10

No, przedłużył umowę. O parę ładnych lat, co to oznacza tak na prawdę ? Niewiele, pewnie tylko tyle, że klauzula odejścia jest wysoka [bo pewnie taka jest]
To, że podpisał długi kontrakt nie znaczy wcale, że nie odejdzie zimą, czy latem [choć wiem, że nie odejdzie :P]
Pewnie mu zarobki ładnie skoczył w górę, niech ma - zasługuje na każdą pensję.

Juan pisze:tak yes yes yes
4 razy 'tak', prawie jak w 'Idolu'

Juan - skoro już piszesz coś o swoim ulubionym/ukochanym/jedynym klubie, to mógłbys się wysilic i coś więcej skrobnąć.

2 posty z rzędu, pierwszy liczył całą 1 linijkę, drugi natomiast 3 [które bez enterów/returnów :P dają też 1 wiersz postu]

Djourou udzielił dziś wywiadu, w którym pwoiedział to co ja napisałem po meczu z CSKA - że nwynik jest niesprawiedliwy, dlaczego ? A no dlatego, że [sprawę nieuznanej bramki juz przemilcze] Djourou wcale nie faulował piłkarza CSKA, więc nie powinno być rzutu wolnego, po którym padł gol.

Titi ciągle zażenowany postawą sędziego, w kółko mówi o tym, że nie wie co powiedzieć :P bo już sił nie ma na popisy sędziów.

Przed nami mecz z Reading, Hunt dziś się wypowiadał na temat meczu z Chelsea - jego zdaniem nic wielkiego się nie stało, bo przecież kontuzje się przytrafiają ...
Dobrze, że meczu nie posędziuje pan Riley.

Kanonierzy nigdy nie walczyli z Reading w lidze, ot taka ciekawostka ...
graliśmy z nimi natomiast w FA Cup i pucharze Ligi 5 krotnie. Zawsze wygrywał Arsenal [a przypomnę, że w pucharach krajowych raczej gramy piłkarzami z ławki] stosunek bramek to 10:2 wiadomo na czyją korzyść.
Senderos i Flamini są zdrowi, może zagrają, Martwi brak Eboue, bo coś Hoyte mi nie pasuje w pierwszym składzie.

Lehmanna nominowali do nagrody piłkarza roku w Londynie :lol:

Awatar użytkownika
Juan
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Juan » 20 paź 2006, 9:37

Cóż mogłem napisać odnośnie przedlużenia. Tak jak zauważyłeś oznacza to wzrost zarobków i pewnie kwoty w klauzuli, no ale ta cyfra- 2014, no nie wiedziałem jak swój zachwyt wyrazić :) . Zresztą podoba mi się cała otoczka tego przedłużenia, a więc jej brak. Nie było wielkiego halo jak przy Titim, spekulacji, całego tego szumu medialnego. Dla mnie to wyraźny znak, że jedni i drudzy wiedzieli czego chcą, a że chcą tego co ja to pysznie sie składa :) . Teraz można spokojnie skupić się na lidze, swoją droga to uważam, że po tym cos stało się w meczu z Chelsea piłkarze Reading będą musieli troche stonować i chociaż może to trochę głupio zabrzmieć, bo kto wyobraża sobie mniej twardą grę i to w dodatku z Arsenalem przed własną publicznością? Ale teraz Reading będzie raczej na cenzurowanym i chyba sami zdają sobie z tego sprawę. Co do samego meczu to mecz jak każdy inny. Jedziemy, golimy ich i wracamy z 3 punktami, innej opcji nie widzę, bo uważam, że w tym sezonie szansa na tytuł jest naprawdę duża. Zarówno Chelsea jak i MU są w zasięgu ręki, szczególnie cieszy postawa Chelsea, gdzie aklimatyzacja nowych nabytków trwa strasznie długo, a wg mnie Szewczenko, Ballack i Cole ( :twisted: haaaa on szczególnie ), byli najsłabsi na boisku w meczu z Barceloną(jeśli chodzi o zawodników Chelsea oczywiście). Więc nie ma co dużo gadać trzeba grać swoje i mistrz jest nasz 8)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 20 paź 2006, 9:45

Juan pisze:Jedziemy, golimy ich i wracamy z 3 punktami, innej opcji nie widzę
Teoretycznie tak rzeczywiscie powinno być, widzieliśmy co się działo z CSKA, Arsenal atakował, a CSKA kontratakowało u siebie na boisku.
Teraz może być podobnie, ba - na pewno tak będzie. Beda czekac za podwójną gardą i nstawią się na kontry.
IMO Wenger powinien zagrać systemem, który sprawdza sie w takiej sytuacji kapitalnie. Czyli 4-5-1.
Powinniśmy od początku zdominowac środek, aby 'siąść' na nich i tak długo atakować, aż nie przyniesie to spodziewanych efektów w postaci goli.
Nie może być tak, ze spokojnie będziemy sobie atakowac pozycyjnie, a oni nas bedą kontrować.
na którejśc ze stron [na prawej prawdopodobnie] zagra Hoyte, on jets wolny, moze nie zdążyć przy kontrze Reading do obrony i nieszczęscie gotowe.
Musimy zagrać jak z ManU - tym samym stylem z takim samym zaangażowaniem. Wtedy ich pokonamy, niby to tylko beniaminek, ale z ManU remis wywalczył - a z Chelsea był blisko.
Jeden Henry z przodu w zupoełnosci by wystarczył, bo przecież Hleb, Rosicky, czy Robin [gdyby zagrał] będą flankami go wspomagać.
Myśle, że taka taktyka zdała by egzamin - zobacyzmy co Wenger wymysli.

Nie powinno się już grzebać w przeszłosci, ale to świeża przeszłość :P

dla tych co mieli wątpliwości ...

nie było ręki do *****

Awatar użytkownika
Juan
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Juan » 20 paź 2006, 13:35

No, że Reading sie zamuruje i zagra z kontry to chyba nikogo nie trzeba przekonywać. Super by było gdyby udało się w miarę szybko strzelić bramkę, bo tak to z każda minuta się nakręcać będą, ale powinno być dobrze- wręcz musi. Co do ustawienia to myślę, że tak czy siak zdominujemy środek pola, no ale trzeba uważac na kontry. Co by sie nie nadziać jak w meczu z Charlton a będzie dobrze.
Co do ręki to cóż również uważam, że nie było, ale trzeba jechać dalej. Jak Ruscy przyjadą do nas to trzeba oddać z nawiązką i będzie spokój, szkoda trochę punktów, ale jest jeszcze 9 punktów do zgarnięcia więc nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem. Ogólnie to super chruper, że gramy w niedzielę, wreszcie nie dubluje mi się mecz z moim kopaniem i będę mógł obejrzeć :roll:

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 20 paź 2006, 16:24

Nie będę ukrywał, że po meczu z CSKA mój humor pomimo wygranej u buków nie jest najlepszy. Nieznany gol, bramka padła po faulu którego nie było a do tego można by dorzucić jeszcze kilka fatalnych decyzji tego sędziny :? Ale cóż, jak już mówiłem, przynajmniej grupa stanie się ciekawsza :P

A już niebawem mecz z Reading, którego w żadnym wypadku nie możemy odpuścić a tym bardziej zlekceważyć rywali. Beniaminek już pokazywał w tym sezonie pazurki i nie możemy popełnić tych samych błędów co nasi poprzednicy. To tyle w ramach wstępu, więcej niebawem :P

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 20 paź 2006, 17:24

Ja tam jestem jakoś dziwnie spokojny o wynik tego spotkania. Wenger dobrze wie, że nawet mocnym zespołom gra się ciężko z takim rywalem jak Reading i z całą pewnością nie będzie lekceważył rywala. Spore znaczenie przy tym meczu będzie miał też fakt porażki w Moskwie - nasi zawodnicy będą chcieli powrócić do passy zwycięstw, a mecz z takim przeciwnikiem jest do tego najlepszą okazją. 8)

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 20 paź 2006, 22:56

Jak tu piszecie powinnismy wyjsc w systemie 4-5-1 8) Henry sam da sobie rade, majac za plecami Rosicky-Gilberto-Fabregas-Hleb-Van Persie :P mocny srodek, Hleb ladnie dzieli pilk, Gilberto cofniety a Fabregas jak zwykle operatorem pomocy :twisted: Rywal jak kazdy inny, urwali pkt. MU i nie wiele bramkowalo by to samo uczynili z CFC, trzeba uwazac na to, ale licza sie tylko 3 pkt. i zdrowi pilkaze po meczu :wink:

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 20 paź 2006, 23:00

Nie ma co się łudzić że Wenger wystawi Robina na skrzydle. Po tym jak młody Holender prezentował się w napadzie (zarówno reprezentacji jak i w Arsenalu) nie widzę dla niego innej pozycji jak napastnik. Poza tym Arsene nie będzie na siłę upychał Robina tam gdzie może wystawić nawet dwóch graczy :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”