Gran Derby || Real Madrid CF - FC Barcelona (22.10.2006) - Strona 2

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Jakie są Twoje przewidywania odnośnie przebiegu i wyniku niedzielnego spotkania?

Barcelona bez większych problemów pokona Real
16
19%
Barcelona wygra, ale mecz będzie wyrównany
12
14%
Padnie remis po emocjonującym pojedynku
9
11%
Mecz nie przysporzy zbyt wielu emocji i zakończy się remisem
7
8%
Real po zaciętym pojedynku zdobędzie 3 punkty
25
30%
Real łatwo pokona Dumę Katalonii
15
18%
Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 18 paź 2006, 15:14

Niggaz
Piękne fotki wstawiłeś :lol: Brakuje mi tej co Raul cieszy się po strzeleniu gola i ma zapuchniętą twarz tak że dramat :] ale to było w innym meczu...

Jak by nie było Barcelona przystępuje to tego maeczu w roli faworyta (co nie oznacza w cale że jest lepsza). Myślę że zajebiście dużo będzie znaczyło jak się wprowadzi w grę Guti. Jeśli bedzie grał tak jak chociażby we wczorajszym meczu to myślę że jesteśmy w stanie wygrać. Mam taką głęboką nadzieję że Emerson chociaż na ten mecz się zmobilizuje i zagra tak jak od niego wszyscy oczekują. Mimo wszystko dlaej twierdzę że Diarra gra o wiele lepiej gdy nie ma za sobą Pumy tylko gra jako jedyny pivot z ustawionym nieco przed nim Gutim. Jeśli chodzi o ofensywę to duże znaczenie mogą mieć skrzydła. Mam wielką nadzieję że Fabio da po raz kolejny "odpocząć" Beckhamowi i wpuści Robinho. Po kontuzji na lewą stronę powinien wrócić Reyes. Pewne jest też że w ataku zagra RvN... Ciekawi mnie tylko jak Capello ustawi defensywę. Salgado raczej nie zdąży wrócić więc bardzo możliwy jest powrót do ustawienia ze Steaulą. Z lewej Carlos, na średku Cannavaro z Helguerą (zagrał przyzwoite spotkanie w Bukareszcie tylko nie wiem czy to starczy) i z prawej Ramos.

Jeśli chodzi o Barce to już raczej niczym nas nie zaskoczą. Mimo wszytsko twierdzę że największe zagrożenie będzie ze strony Iniesty. Ronaldinho mimo tych dwóch bramek z Sevillą nie jest napewnoo w takiej formie jak chociażby rok temu i nie był bym zdziwiony jak by znów miał "plastra"... tylko kogo? pewnie Emersona...

Jeśli o mnie chodzi to obstawiam 2:1 dla Realu, ale wszystko będzie zależało od tego jak zagra Guti.

Chlopaczek pisze:Naprzod Real.
:spoko:
Niggaz pisze:O środek pola nie obawiam się ani trochę. Diarra? Emerson? Nie są oni szczególnym zagrożeniem w ataku a potencjał ofensywny naszych piłkarzy jest na tyle duży, że dadzą sobie z nimi radę.
Zobaczymy jak wypali ten twój "pas startowy" :]
fieldy pisze:do dziś pewnie wszyscy pamiętamy te gole, jak Ronnie mija kolejnych piłkarzy Realu i przy słupku piłka ląduje w siatce.
Tylko to GD pamiętasz? Trzeba jeść więcej orzechów :lol:

Polecam ten tekst do przeczytania. Mimo że już troszkę stary to jego treść jest nieśmiertelna :]
http://www.realmadrid.pl/index.php?co=a ... i&id=10244

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 18 paź 2006, 15:20

brylancik pisze:Tylko to GD pamiętasz?
nie tylko to,a le przy okazji meczu na Estadio Santiago Bernabeu, to jest najświeższa historia :P
barca rozniosła Real, w chwili obecnej siły sa rozłożone mniej wiecej tak samo. Real gra w kratke, a Barca raczej już ma ustabilizowana forme.
brylancik pisze:Polecam ten tekst do przeczytania. Mimo że już troszkę stary to jego treść jest nieśmiertelna
nie można ciągle żyć historią, trzeba patrzeć w przyszłość, na chwię obecną barca jest faworytem i ma duże szanse, aby wygrac.
brylancik pisze: (co nie oznacza w cale że jest lepsza).
znaczy, Barca jest lepszym zespołem w chiwli obecnej,
zdziwie się jak ktoś zacznie w ogóle polemikę na ten temat

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 18 paź 2006, 15:30

fieldy pisze:znaczy, Barca jest lepszym zespołem w chiwli obecnej,
zdziwie się jak ktoś zacznie w ogóle polemikę na ten temat
No może to źle ująłem. Barca jest na chwilę obecną lepszym zespołem, ale Real ma równie duży potenciał i równie dobrego trenera, zresztą co ja będę pisał, wszystko zweryfkuje boisko.

Liczę że dzisiaj Terry z Carvalho nie bedą się cackać :P

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 18 paź 2006, 15:36

brylancik pisze:Liczę że dzisiaj Terry z Carvalho nie bedą się cackać
Bezczelnosc :P NO ja sie wlasnie obawiam, ze taki Essien polamie Lionela, czy Inieste, ktory bedzie go notorycznie ogrywac.

Co do GD to inny wynik, niz zwyciestwo bedzie niesatysfakcjonujacy. I ja tu nawet nie mowie o zwyciestwie 1:0. Takie pewne 2 czy 3 bramkowe musi byc.
Bedzie zajebiscie 8) slabego Emersona beda ogrywac raz za razem. Diarra jeden nie wystarczy, Carlos nie zdazy wrocic za Messim a Ramos znowu bedzie stal jak tyczka - tak jak rok temu :P
Wystarczy zajac sie Gutim i po sprawie :wink:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 18 paź 2006, 15:40

brylancik pisze:Tylko to GD pamiętasz? Trzeba jeść więcej orzechów

Przeciez mozna wracajc tak w historii i okaze sie kto w tych pojedynkach był gora. Kto strzelil wiecej bramek itp.

Barcelona w tym momencie jest druzyna lepsza prawie w kazdym elemecnie gry od Realu. Tutaj raczej mało kto może to podważyc, bo niby czym. Czekam na argumenty. W tym sezonei Barca nei przegrała jeszcze spotkania, jesli chodzi o La Liga i CL. To Barca jest liderem PD i ma 5 punktów przewagi nad Realem. Mowiło sie, ze Blaugrana jest w kryzysie, to kiedy nei jest jak odprawia przeciwników z 6-7 bramkami. Mowiło sie, że Barcelona bez R10 nie potrafi grac, jednak przy jego słabszej dyspozycji i tak osiagała bardzo dobre wyniki. Do tego mozna powiedizec, gralismy z mocniejszymi przeciwnikami Celta(W) Valencia i Sevilla przy Atletico (D) :arrow: Blancos.
Wszystkei znaki na Ziemi i na Nibie przemawiaja za Barcelona, a co Real bedzie miał po Gran Derby, wg. 11 punktów w tabeli.

Premo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Premo » 18 paź 2006, 15:43

Bedzie zajebiscie Cool slabego Xaviego beda ogrywac raz za razem. Iniesta jeden nie wystarczy, Gio nie zdazy wrocic za Reyesem a Puyol znowu bedzie stal jak tyczka - tak jak kilka lat temu.
Wystarczy zajac sie Ronaldinho i po sprawie Wink

(nie mogłem się powstrzymać :lol:)

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 18 paź 2006, 15:49

Premo pisze:(nie mogłem się powstrzyma
:lol:
Premo pisze:Gio nie zdazy wrocic za Reyesem
Akurat w niedziele powinien Sylvinho zagrac.Dzisiaj z Chelsea Gio, wiec nastepny mecz dla Brazylijczyka.

Mam nadzieje, ze sedzia nie zepsuje widowiska. Na Camp Nou ostatnio Real gral lepiej w 10 niz w 11 jak Carlos czerwo dostal :lol: mam nadzieje, ze teraz to sie nie powtorzy :wink:

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 18 paź 2006, 16:02

Premo pisze:Przeciez mozna wracajc tak w historii i okaze sie kto w tych pojedynkach był gora. Kto strzelil wiecej bramek itp.
:brawo: mi jednak chodziło o to że nie możecie żyć przez cały czas jednym zwycięstwem. Było, minęło. Real też wygrywał. A przecież w zeszłym roku nie potrafiliście pokonać u siebie słabiutkiego Realu grającego w 10-kę :lol:
Messi E2 Ronaldinho pisze:W tym sezonei Barca nei przegrała jeszcze spotkania, jesli chodzi o La Liga i CL
Spoko lajt, dzisiaj będzie pierwsza a w niedzielę druga 8)

Berik pisze:Mam nadzieje, ze sedzia nie zepsuje widowiska. Na Camp Nou ostatnio Real gral lepiej w 10 niz w 11 jak Carlos czerwo dostal Laughing mam nadzieje, ze teraz to sie nie powtorzy
Dobra drużnyna potrafi strzelić słabszej gola grając z jednym zawodnikiem mniej. Proste :P
Berik pisze:Diarra jeden nie wystarczy
Da radę. ;)

Blue is da color :twisted:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2405
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 18 paź 2006, 16:16

Okruchy napinki już są :lol:

Nie typuję wyniku, ani przebiegu spotkania bo to w przypadku zwłaszcza Realu jest teraz nie do przewidzenia w 100% :roll:

Można jednak liczyć (i taką mam nadzieję), że po dobrym występie w CL Blancos się w końcu rozkręcą i przestaną w "głupi" sposób tracić punkty. Mecz z Barcą jest idealną okazją by "coś" wszystkim udowodnić i zapewne mobilizacja będzie maksymalna z możliwych. Oby na dobrych chęciach się nie skończyło, ale się nie skończy 8)

Awatar użytkownika
barti-bartek
Pseudoforumowicz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: barti-bartek » 18 paź 2006, 16:17

Brylancik bardzo dobrze piszesz :) nie można patrzec ciągle wstecz kto ile wygrał itp. patrzymy narazie na mecz barcy z Chelsea, a później na Gran Derby oby wygrane dla Realu

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 18 paź 2006, 16:23

Ciekawi mnie, jaki sklad na to spotkanie deleguje Fabio :think: Czy znowu postawi w srodku na Helguere, czy kolejna szanse dostanie Robinho i jak zestawi atak (wiele zalezy od decyzji dyscyplinarnej, ktora bedzie orzekac w sprawie odwolania kartki Ronaldo). Jest troche niewiadomych :wink: Reyes mial byc juz gotowy na to spotkanie, wiec pewnie zagra od poczatku (a to zmniejsza szanse wystepu Robinho). Najbardziej jednak zastanawia mnie zestawienie obrony. Helguera czy Bravo :?: :think:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 18 paź 2006, 16:32

makis pisze:wiele zalezy od decyzji dyscyplinarnej, ktora bedzie orzekac w sprawie odwolania kartki Ronaldo
Decyzja już jest. Ronaldo nie zagra :wink:
makis pisze: Reyes mial byc juz gotowy na to spotkanie, wiec pewnie zagra od poczatku (a to zmniejsza szanse wystepu Robinho)
Szczerze :?: Po meczu ze Steauą, gdzie Robinho zagrał dobrze Capello powinien wystawić obu tych piłkarzy w pierwszym składzie. Trudno jednak przypuszczać czy się na to zdecyduje, bo Fabio często w tym sezonie zaskakuje dziennikarzy składem :roll:
makis pisze:Helguera czy Bravo
Czy Mejia :roll:

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 18 paź 2006, 16:37

brylancik pisze:Dobra drużnyna potrafi strzelić słabszej gola grając z jednym zawodnikiem mniej. Proste Razz

Dobra drużyna potrafi wygrać La Liga i LM mając, jak to ująłeś "podobny potencjał" :lol: do drużyny, która gra totalny piach.
brylancik pisze:A przecież w zeszłym roku nie potrafiliście pokonać u siebie słabiutkiego Realu grającego w 10-kę Laughing
Ale potrafiliśmy go pognębić na ich terenie :D
Spoko lajt, dzisiaj będzie pierwsza a w niedzielę druga Cool
Coś ci sie pomyliło. Jeśli dobrze pamiętam to dzisiaj będzie trzecia a w niedzielę czwarta... wygrana z rzędu.

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 18 paź 2006, 16:40

RealFan pisze: Decyzja już jest. Ronaldo nie zagra :wink:
Czyli jest tak jak chciales :wink:
RealFan pisze: Szczerze :?: Po meczu ze Steauą, gdzie Robinho zagrał dobrze Capello powinien wystawić obu tych piłkarzy w pierwszym składzie. Trudno jednak przypuszczać czy się na to zdecyduje, bo Fabio często w tym sezonie zaskakuje dziennikarzy składem :roll:
Watpie, zeby zrezygnowal z Gutka, a musialby to zrobic. To moglby byc dobry patent - Robinho i Reyes wymienialiby sie pozycjami jak kiedys Kosa i Krzynowek :lol: Pewnie jednak Brazylijczyk wejdzie z lawki w drugiej polowie.
RealFan pisze:Czy Mejia :roll:
Cos mi mowi, ze to moze byc Bravo, gral w ostatnim meczu tych druzyn i spisal sie dobrze. Helguera sam podkresla w wywiadach, ze jest zagubiony i nie wie na czym stoi, a to mu na pewno w grze w tak waznym meczu nie pomoze.
krzychu212 pisze: Coś ci sie pomyliło. Jeśli dobrze pamiętam to dzisiaj będzie trzecia a w niedzielę czwarta... wygrana z rzędu.
Ja was pogodze - dzisiaj bedzie remis, a w niedziele porazka Barcy :wink:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 18 paź 2006, 16:51

makis pisze:Czyli jest tak jak chciales
Owszem tak wolałem i widzę, że nie przeoczyłeś tego :wink: Poprostu Ronaldo nie jest w zadowalającej dyspozycji. Wczoraj miał jedną świętną okazję po podaniu Robinho i ją zmarnował. Bramkarz bardzo dobrze wyszedł i skrucił kąt, ale Ronaldo powinien się lepiej zachować :roll: Jeszcze nie nadszedł ten moment by walczył o miejsce w składzie, potrzebuje czasu by w pełni odzyskać formę po rehabilitacji. Postęp już jest, ale to za mało na Barcę. Ronnie powinien dalej wchodzić z ławki przeciw rywalom trochę słabszym, w celu ogrania się :wink:
makis pisze:Watpie, zeby zrezygnowal z Gutka, a musialby to zrobic
Nie musiałby. Guti też może grać, tylko wtedy trzebaby zrezygnować z Emerson'a bądź Raul'a :roll: Woalłbym nie marnować tego potencjału ofensywnego, jaki na pewno jest w duecie Robinho - Reyes. Fabio ma trudny dylemat, ale ja bym jednak wystawił obu tych zawodników :wink:

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”