Polskie kluby w europejskich pucharach - Strona 30

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Ile polskich drużyn dotrwa do IV rundy eliminacyjnej?

Wszystkie
4
20%
Trzy
1
5%
Dwa
6
30%
Jeden
2
10%
Żaden
7
35%
Awatar użytkownika
Marco
Armia Białej Gwiazdy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco » 04 paź 2006, 10:55

fieldy pisze:No OK, tylko, że teraz piszesz tylko o sobie, a wczesniej pisałes o kibicach Wisły ... chyba, że masz na myśli [nie wszytskich kibiców Wisły] tylko twoich znajomych, którzy tak jak ty podchodzą do tych spraw.
Marco pisze:I nawet jesli tam Wisła nie wygra zadnego meczu, to w tym sezonie nie musimy (kibice Wisły) sie za nią wstydzic jak przez ostatnie lata.
oczywiscie ze nie wszystkich, o tych bardziej z radykalnego skrzydła dla ktorych nie tylko wynik jest sprawą najważniejszą.

Damien22
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Damien22 » 04 paź 2006, 17:34

Będzie niewiarygodnie ciężko. Sądze, że mamy szanse na domowe wygrane. Z Nancy zwłaszcza możemy powalczyć, bo oni nie błyszczą równą formą. Zaś mecze wyjazdowowe będą dla Wisły ciosem. Na Ewood Park z Blackburn jestem pewien, że Wisla przegra. Angielski zespół będzia dla krakowian najgroźniejszy, a Basel czy Feyernoord także są mocni ... oj będzie ciężko ....

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 18 paź 2006, 21:01

Jutro Wisła o 16.45 rozgrywa spotkanie z Blackburn, zainteresowanie tematem jak zwykle widzę nikłe, ale jak zwykle mam nadzieję, że ludzie czekają aż przyjdzie moderator i odgrzebie temat z odmętów :).

W meczu nie wystąpi Paweł Brożek (obecnie to nawet plus), wykurowali się już Mauro Cantoro, Mijailovic i Zieńczuk. W składzie znalazł się Thwaite za Kokoszkę, ale trener podkreśla, że Michael nie grał od 10 miesięcy, więc prawdopodobnie nie zobaczymy go na boisku. Za Arka Głowackiego zagra więc pewnie ponownie Dariusz Dudka. Okuka wyżej ceni umiejętności Zienia niż Piotra Brożka, więc mam nadzieję, że Piotrek dostanie szansę w ataku. W składzie Blackburn jest demonizowany Robbie Savage, wszyscy zwracaja uwagę, by nie dać sie sprowokować, co mnie śmieszy, bo nie na prowokacje i wyprowadzenie z równowagi wiślacy powinni uważać tylko na lepszego o klasę rywala :). Tym bardziej, że w tym sezonie Wisła przeżyła Dietmara "Śmierdzisz Polską" Kuhbaura, wtedy można było uważać najwyżej na prowokacje, teraz to drugorzedny problem.

Jerzy Dudek:
- Blackburn to typowy zespół grający angielską piłkę. To dobra, solidna, bardzo zgrana drużyna, ale mogą mieć duże problemy z rywalem, prezentującym europejski styl gry. Dlatego minimalnie większe szanse daję Wiśle - ocenia w rozmowie z "Super Expressem" Jerzy Dudek (33 l.), którego Liverpool w ostatniej kolejce Premiership zremisował 1: 1 właśnie z Blackburn.

Zdaniem polskiego bramkarza piłkarze Wisły muszą uważać głównie na stałe fragmenty gry i bardzo niebezpieczną parę napastników rywali.

- Analizowaliśmy w Liverpoolu grę Blackburn i okazało się, że większość goli strzelają właśnie po rzutach wolnych - mówi Dudek. - Najczęściej wrzucają ostro piłkę, kierując ją do bramki. To bardzo nieprzyjemne zagrania, po których napastnicy często strzelają gole.

Atak, który tworzą Benny McCarthy i Shabani Nonda, to niezwykle silna strona Blackburn.

- Ci dwaj napastnicy są bardzo szybcy, agresywni i niebezpieczni - ostrzega "Dudi", który zwraca też uwagę na słabości angielskiej drużyny. - Obrońcy nie grają za dobrze. Napastnicy Wisły muszą cały czas wywierać na nich presję, bo wtedy często się gubią. Jestem w kontakcie z Pawłem Kryszałowiczem, więc wiem, że Wisła złapała ostatnio wiatr w żagle. I myślę, że krakowianie poradzą sobie z Blackburn.
Mark Hughes, trener Rovers:
Jak pan oceni wypowiedz Jurka Dudka który uważa , że to Wisła jest faworytem?

- Wisła jest faworytem ponieważ gra u siebie. To wszystko jest kwestią indywidualnych opinii. Jestem przekonany, że Blackburn będzie miało swoje okazje do zdobycia bramki.

Pamięta pan swoje poprzednie wizyty w Polsce?

- Byłem w Polsce jako trener Walii. Grałem przeciwko Legii jako zawodnik. Nie mamy zamiaru nastawiać się jutro defensywnie. To nie jest nasz styl gry! Będziemy walczyć o wygraną.
-W drużynie Wisły jest wielu dobrych piłkarzy. Z czasów, gdy byłem jeszcze trenerem Walii, pamiętam braci Brożków, którzy są zdolnymi zawodnikami. Jest też Paulista, który dobrze operuje piłką- ocenił piłkarzy Białej Gwiazdy Mark Hughes.

Trener Blackburn twierdzi, że zna już Wisłę: -Wisła lubi grać piłką, lubi też grę techniczną. Nasz klub szczyci się tym, że potrafi rozpracować rywala. Każdy zawodnik wie, przeciwko komu będzie grać. Wiemy o Wiśle dość dużo, chociaż na żywo widzieliśmy ją raz. Będzie wymagało od nas dużego wysiłku to, aby wygrać, ale wierzę, że oba zespoły stworzą jutro dobre widowisko.
Jesli chodzi o Okukę, to co zwykle; "będziemy grali piłku" :lol:.

Kompletu kibiców może nie być, chociaż bilety na najtańszą trybunę po 50 zł już wysprzedane, jest za to konflikt z panem Jurczyńskim, który z każdego protestującego chce zrobić bandytę itp...

Rozum podpowiada jedyny słuszny wynik, ale serce głośniej niż przed Iraklisem mówi co innego :). Do boju.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8645
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 18 paź 2006, 21:39

jest za to konflikt z panem Jurczyńskim, który z każdego protestującego chce zrobić bandytę
:think: to tak jak w Bytomiu :evil:

A wracajac do tematu - to mam nadzieje, ze Wisla jutro wygra. Drago juz cos wymysli i Biala Gwiazda zaskoczy Blackburn :wink: Wazne, ze zarowno Cantoro jak i Mijajlovic wracaja, to oni beda wg mnie najlepszymi zawodnikami jutro.

Do boju WISLA :twisted:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 19 paź 2006, 8:50

Po Lidze Mistrzów nasza Liga Mistrzów :twisted:

Dziś Wisełka podejmie Blackburn Rovers. Mecz z Odra sie nie liczy - mimo 6:0 - nie było go i tyle. Ale to piłkarze wiedzą doskonale.

Anglicy mają w bramce starego ale jarego Brada Friedela - czyli łapacza który zawsze trzyma poziom. Ostatnio w obronie wymiata Australijczyk [kapitan] Lucas Neil - o którego bija sie kilka lepszych klubów. Jest też ostatnio w formie Gruzin Khizaszwili ale najwieksze rozczarowanie to nowo pozyskany były piłkarz PSV Andre Ooijer - doświatczony Holender strzelił w tym sezonie juz dwa razy do własnej bramki, dostał czerwona i spowodował z dwa karne :roll: To jest najsłabsze ogniwo w defensywie.

W pomocy najbardzie obawiac sie może Norwega Mortena Gamsta Pedersena - a szczegółnie jego stałych fragmentów gry po których Blackburn czesto strzela bramki. Innym pewniakiem do gry jest Turek Tugay ale chyba najbardzie znanym jest Walijczyk Robbie Savage :twisted: czyli chyba najwiekszy obecnie rzeźnik Premiership. łatwo idzie go sprowokować jeszcze łatwiej nie wstać po starciu z nim :roll: Rzeźnik i tyle.

Ostatnio w meczu Liverpool Blackburn [1;1] Hughes zagrał chyba najlepszym atakiem jakim ma - z czarnego lądu - Benny McCarthy - Shabani Nonda - czyli była gwiazda Porto i Monco. Największym ich atutem jest szybkośc. Mecz z The Red's pokazał że jeszcze sie nie do końca "czują" ale Benny strzelił na 1:0 - choć z pomocą The Red's i pięknym zagraniu Stevana Ried'a.

Może to dziwnie zabrzmi ale potrzeba dziś jest Wisła Dana Petrescu - czyli taka która nie da pograć rywalowi od ataku bo swobodną gre obrońców. Sobol i Mauro muszą podjąc rekawice z środku z Savage'm i Tugayem - jesli napastnicy Anglików mogą liczyń na piłka na nos to tylko z boku. Szczególnie Pedersen który ma kapitalna wrzute w małym palcu :wink:

Może ten mecz wygrać :] i tyle. Blackburn to typowy średniak który jest w stanie ograć wielkich ale w Premiership. Bo tam jest inna piłka. W europie i sedziowie inaczej patrza na pewną gre a i kluby tylu Blackburn czy West Ham "wysiadają" szybko. Licze na 1:0 po bramce Paulisty - mecz nie bedzie łatwy ale wygrać mogą i tyle :]
Ostatnio zmieniony 19 paź 2006, 12:06 przez Zaza, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 19 paź 2006, 10:17

fieldy pisze: z Blackburn Wisła raczej nie wygra
Martinho pisze:Wisla to zespol z charakterem i u siebie na pewno nie straca punktow.
Wolałbym oczywiście, aby twoja prognoza się sprawdziła, choć mam głębokie przekonanie [cytując panią Renie B.] że sprawdzi się mój scenariusz.
Musicie uważać na nogi w tym meczu, Blackburn się nie patyczkuje, graja ostra brytyjską [stereotypową :P] piłkę, w dodatku mają kilku pikarzy, którzy inaczej grać nie potrafią.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 19 paź 2006, 10:39

Wie ktoś skąd można ściągać mecze ? bo coś kiedyś widziałem, że jest takie forum.
Bo niestety raczej nie obejrze dziś Wisły, a tak sobie ściągne (nie znając oczywiście rezultatu).

z góry dzięki za pomoc.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 19 paź 2006, 10:45

Sero pisze:Wie ktoś skąd można ściągać mecze ? bo coś kiedyś widziałem, że jest takie forum.

http://www.fbtz.com/forum/

EDIT:
nic mi nie wiadomo o jakichs problemach, ja jestem zarejestrowany i forum działa jak powinno.

Jak wam się nie uda - zawsze mogę wrzucić tego linka po meczu, np. na priv
Ostatnio zmieniony 19 paź 2006, 11:05 przez fieldy, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 19 paź 2006, 11:03

fieldy pisze:
Sero pisze:Wie ktoś skąd można ściągać mecze ? bo coś kiedyś widziałem, że jest takie forum.

http://www.fbtz.com/forum/
Czemu nie mo0zna sie zarejestrowac tam? Ja tez dzisiaj meczu nie obejrze live a chce go wlasnie zobaczyc z poslizgiem...

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 19 paź 2006, 11:56

Rowniez uwazam ze Wisle stac na zwyciestwo tak jak kiedsy to uczynila Legia w LM. A jezeli Wisla mysli realnie o wyjsciu z grupy to wrecz powinna wygrac wszystkie mecze u sieibe bo one beda kluczem do awansu

Awatar użytkownika
No_Name
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: No_Name » 19 paź 2006, 11:57

piwus pisze:
Kompletu kibiców może nie być, chociaż bilety na najtańszą trybunę po 50 zł już wysprzedane, jest za to konflikt z panem Jurczyńskim, który z każdego protestującego chce zrobić bandytę itp...
Narazie trwa zawieszenie broni, z tego co mi wiadomo poszło już 12 tyś biletów, zostały jedynie bilety na E. Zawieszenie broni ma takze obowiązywać do meczu z Cracovią, Derby będa wyglądac jak Derby !

Wisełko Wygraj mecz !
piwus pisze:Do boju.
DO BOJU ! :)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 19 paź 2006, 12:59

Co ciekawe ja napisałem rano ...
Zaza pisze:Może to dziwnie zabrzmi ale potrzeba dziś jest Wisła Dana Petrescu - czyli taka która nie da pograć rywalowi [...]

A tu sie okazuje że Dan po ich [rywali] stronie :shock: :lol: No to ładnie :P Może sam na mecz przyjedzie :wink: Chyba że celowo wprowadził byłego kolege z Chelsea, Marka Hughes w bład :] Rodzaj zagrywki :P

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 19 paź 2006, 13:25

Zaza pisze:
A tu sie okazuje że Dan po ich [rywali] stronie Shocked Laughing No to ładnie Razz Może sam na mecz przyjedzie Wink Chyba że celowo wprowadził byłego kolege z Chelsea, Marka Hughes w bład Krzywy Rodzaj zagrywki Razz

Na pewno nie, ponieważ Dan będzie miał chyba do końca życia żal do Cupiala, za tą dymisję, gdyż jak uważał właśnie zaczęła grać to czego on chciał.Muszę przyznać, że ma trochę racji, obecna Wisła jest fizycznie dobra dzięki Petrescu, ale jestem pewien, że przy Okuce też nie będą mieli lekko.Poza tym w dzisiejszym meczu można pokusić się o niespodziankę.Wisła bez większych osłabień ( Nikola, Mauro i Zieńczuk są gotowi na mecz ).Niby Blackburn to liga angielska, ale to tylko złudny stereotyp, że drużyna polska, nie może pokonać angielskiej.Fakt, że subiektywni kibice stawiają na gości, ale wg mnie przykład z Portugalią pokazuje, że można narzucić potencjalnie lepszym własny styl gry u siebie i pokusić się o gole.Wisła w gazie, wreszcie dotarli na szczyt OE, ale i Blackburn zdobył jeden punkt, na trudnym terenie ( Anfield Road ).Wynik to sprawa otwarta, nie skazuje Wisły na pożarcie, 45 % - 55 % jednak oceniam szanse :).

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 19 paź 2006, 15:37

Uchi bo to nadal jeszcze nie jest Wisła Okuki. W mecz z Odra grała czesto, szybko ziemą - klepy itd ale na pewno samo przygotowanie i inne elementy są jak piszesz po Dan'ie. A to że ma uraz to tez racja.

Ale jestem dobrej myśli. Blackburn to typowa drużyna na ligowa mucke :P Jak maja dzień to i z Chelsea czy Arsenalem powalcza ale na własnym podwórku. Ostatnio 1;1 na Anflied, ale z pomoca The Red's - słabo w ataku, Hypia czasem nie wiedział co sie dzieje. Brak Kyuta czy Sissoko. Aurelio w pomocy i to nie był taki Liverpool jaki znamy. Licze że szybko Wisła strzeli bramke i to bedzie klucz :] Jak piszesz że Mauro i Zienczuk gotowi to jest dobrze. środek pomocy Cantoro - Sobol powalczą z Savagem i Tugayem :]

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 19 paź 2006, 16:21

Składy:

ObrazekObrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”