Rozgrywki Ligue 1 (zbiorczy) - Strona 17

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 23 wrz 2006, 19:48

j1mmy pisze:5 w lidze ? i chyba 2 w spotkaniach między pąnstwowych Smile ale nie jestem pewien co do tych miedzypaństwowych meczy Smile

thx, jak na pomocnika to bardzo dory wynik :!:

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 782

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 23 wrz 2006, 19:56

guru pisze: thx, jak na pomocnika to bardzo dory wynik Exclamation
W tym roku jakoś szczególnie dobrze mu idzie , zreszta ta ilość bramek która puka jest z roku na rok coraz większa , więc wypadałoby ze w tym myknie ich ze 12 ale wygląda na to ,że będzie ich więcej :) a to nie jest zawodnik , który super często przebywa w polu karnym :]

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 23 wrz 2006, 19:58

j1mmy pisze:W tym roku jakoś szczególnie dobrze mu idzie , zreszta ta ilość bramek która puka jest z roku na rok coraz większa , więc wypadałoby ze w tym myknie ich ze 12 ale wygląda na to ,że będzie ich więcej Smile a to nie jest zawodnik , który super często przebywa w polu karnym Krzywy

Nastepca Pieresa 8) lewoskrzydlowy i bramko strzelny. Mam nadzieje ze pojdzie w jego slady :P Czyli zachaczy o AFC przez pare sezonikow 8)

Awatar użytkownika
Don Ilien
Junior
Junior
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Don Ilien » 02 paź 2006, 16:29

Po druzynie, która przgrywała z Mladą nie ma juz śladu. Wczoraj przeciwko Toulouse, L'OM zagrało juz zupełnie inaczej. Juz do przerwy było pewne, ze OM tego meczu nie przegra. Strzelając dwie bramki w doliczonym czasie gry oraz jedną zaraz po wznowieniu gry, Marsylczycy zupełnie odebrali ochote do walki ekipie gości. Bramki zdobywali Taiwo, Bamago oraz Cana. Jednak to koniec dobrych wiadomości, gdyz w tym meczu kontuzji (narazie nie wiadomo czy groznej) doznał napastnik reprezentacji Senegalu Niang.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 12 paź 2006, 10:50

:shock:

Dhorasoo zwolniony

Rozumiem że sie Hindus nie rozumiem z Lacombe'm ale to jest strzał w kolano działaczy PSG - samobój - jedyny obok Paulety piłkarzy który cos był w stanie zdziałąć "sam" - pociągnąć gre - zresztą tak też już było w tym sezonie - tym bardzie jak Rothen sie non stop leczy. Widać w PSG już sie poddano i mysli sie o nowym sezonie :roll: Może zasili Marsylie :] Ostatnio klub z Velodrome robił interesy z PSG na środkowych pomocnikach - Lorik Cana, przez tym sezonem M'Bami. I wtedy Hindus zaliczył by 3 wielkich Ligue 1 - Lyon, PSG, OM .. i Milan :]

A pomysleć ze 3 i 4 sezonu temu dwa razy pod rząd był najlepszym pomocnikiem całej Ligue 1 - i przyśmił w Lyonie nawet nie raz i nie dwa samego Juninho - tylko tam też poleciał przez konflikt ...

Może Hindus wróci do Milanu - ja bym go znów widział na łąwce. Sam mówi że nie za bardzio chciał odchodzić bo pokochał Mediolan ale PSG dało mu szanse gry itd. Teraz może wracać :P Milan swoje i tak zarobił a mógł by być alternatywą dla Pirlo - tym bardzie ze Vogela nie ma :P

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 12 paź 2006, 11:37

Zaza pisze: Dhorasoo zwolniony

Właściwie mnie to nie dziwi. Koleś najpierw chce zrobić TV hit z nagrań z Mistrzostw Świata swojej kadry. Nie bardzo przejmował się nawet zdaniem kolegów (wie ktoś czy wkońcu wydał ? ). Później naskakuje na klub w wywiadach, nie pojawia się na treningach i z tego co widze, nawet o jakąś kradzież został posądzony :? Gwiazdeczka, dla której taki klub jak PSG był za małym, a on był za wielkim. Ciekawe czy w Milanie zdecydował by się na takie incydenty :lol:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 12 paź 2006, 11:46

Sero filmu nie wydał ... narazie :roll: Niby był sprzeciw ale to chyba nie o to chodzi - nie marketing a wydarzenia np. w szatni są ważniejsze. Bo nikt nie wie co sie tam wydarzyło ... :wink: Co do krytyki to wiesz :roll: Lata mi ona - prawda jest taka że gdy grał dobrze to i tak PSG nie wygrywało :roll: Lacombe chyba sie zdziwił że PSG to nie Sochaux :P bo z tego co wiem to nie tyle krytykował kolegów co właśnie trenera :wink: Jak by nie patrzec ktoś miał racje - gdy nie idzie winny trenera [bo PSG znów zawodzi] ale trener obją obją taktyka ataku na piłkarza i sie stało.

Sero pisze:Gwiazdeczka, dla której taki klub jak PSG był za małym, a on był za wielkim.
Chyba nie tak - PSG mu umożliwiło gra - straciła na transferze z 1,5 miliona euro rocznie :roll: A pamietaj że 2 pierwsze mistrzostwa Lyonu do też jego duża zasługa.
Sero pisze:Ciekawe czy w Milanie zdecydował by się na takie incydenty
No własnie w tym rzecz że grał tak naprawde mało - był poprostu rezerwowych, ale mimo to nie atakował nikogo czyli co bał sie Ancelottiego ? Galliani go bił :lol: ? Wiesz akurat mi to koło nosa bo tylko sie PSG osłabiło ale gdy nie ma wyników to trudno nie wymiagać zmian od trenera.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 13 paź 2006, 0:33

Zaza pisze:Co do krytyki to wiesz Lata mi ona - prawda jest taka że gdy grał dobrze to i tak PSG nie wygrywało Lacombe chyba sie zdziwił że PSG to nie Sochaux bo z tego co wiem to nie tyle krytykował kolegów co właśnie trenera Jak by nie patrzec ktoś miał racje - gdy nie idzie winny trenera

Masz rację , ale profesjonalista w cięzkich chwilach zzespół powinien wspomagać a nie krytykować i pewnie o to PSG poszło , bo ostecznie zawodnik który ostatnio nic wielkiego nie gra , a zarabia nie mało pewnie. PSG jakby buduje zespół na zaś więc no Hindus juz im sie nie przyda , aczkowleik nowy szkoleniowiec to wcale nie jest taka zła myśl

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 19 paź 2006, 13:34

Tu taka cisza a w sobotę Lyon z Marsylią gra... ostatecznie to mecz na szczycie :D. Ten mecz w zasadzie może już przesadzić o mistrzostwie :]

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 19 paź 2006, 15:27

Cisza dla tego że jeszcze czas :P Mecz na szczyscie :] To nie jedyny klasyk w tej kolejce w europie :] Powiedz mi lepiej co sie dzieje z Monaco ? :shock: Pamietasz jak pisalismy na początku sezonu o Laszko Bolonim i szansach kluby ze stade Luisa II ? Teraz szansa jest ... na utrzymanie :shock:

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 19 paź 2006, 15:57

Zaza pisze:Pamietasz jak pisalismy na początku sezonu o Laszko Bolonim i szansach kluby ze stade Luisa II ? Teraz szansa jest ... na utrzymanie

Sam jestem w szoku, w zasadzie nie wiem gdzie szukać przyczyn tego stanu. Wydaje mi sie , żę ta passa zwyciestw Rennes z zeszlego sezonu to nie przypadek. Ja mam wrazenie , że zawniniły transfery i chyba nie do konca poukladana gra w środku. Zresztą wokół tej drużyny panuje zły klimat

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 19 paź 2006, 16:23

Kupili dobrych piłkarz, zastąpili tych co trzeba - ale ja upatrywałem właśnie szanse w osobie Rumuna który zna Ligue 1 jak Zdenek Zeman serie A :wink: Naprawde to jest nie do pomyślanie że tak słabo im idzie :? Najgorsze jest to ze tak nie ma dla kogo grać bo na stadionie "garstki" fanów. Sam wiesz. Na papierze maja pake która śmiało może walczyc o puchary.

Janek Koller - jest ciekawy piłkarz w środku pola Yaya Toure [brat Kolo z Arsenalu] - jest Camel Meriem który miał swietny okres w Bordeaux, pozostał Di Vaio czy nawet Kallon. Czech Plasi. Ten z Lyony obrońca Monsorue [?] ale to efekt wymiany za Squliaciego. A mimo to tak słabo :?

Lyon ma 25 pkt - OM 20 pkt. a Monaco ... 9 pkt. Nie wygrali jeszcze na wyjeździe. Zajmują 18 miejsce w tabeli :shock:

P.S. Ale co ciekawe Monaco wygrało ostatni mecz dwa kolejki temu wtedy gdy ja na nich postawiłem :wink: ale u siebie grali...

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 20 paź 2006, 8:36

Nie wiem , naprawde wydaje mi się że było to spowodowane niezgraniem czy brakiem klasy trenera. Transfery naprawdę mnie nie przekonały , choć isotnie Yaya wydawał się sporym wzmocnieniem. Popatrz na to z tej strony , Auxerre zdecydowanie w tym sezonie też nie zachwycai też za specjalnie nie wiadomo w czym upatrywać tego przyczynę :]

Awatar użytkownika
Coyote
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Coyote » 20 paź 2006, 12:01

Zaza pisze:Janek Koller - jest ciekawy piłkarz w środku pola Yaya Toure [brat Kolo z Arsenalu] - jest Camel Meriem który miał swietny okres w Bordeaux, pozostał Di Vaio czy nawet Kallon. Czech Plasi. Ten z Lyony obrońca Monsorue [?] ale to efekt wymiany za Squliaciego. A mimo to tak słabo
Poza wymienionymi pozyskali przeciez jeszcze Dos Santosa, Cufre, Leko i Meneza.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 20 paź 2006, 12:08

Coyote pisze:Meneza.
On czasem nie jest jakos tak połamany, własnie może to w tym problem to jest calkiem nowa 11 :P pewnie nie zdążyli się jeszcze zgrać ^^ ale już prawie listopad a Lig e ruszyła jakoś tak zaraz po MS :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”