Rozgrywki Ligue 1 (zbiorczy) - Strona 18

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 20 paź 2006, 12:18

Wiem wiem Coyote o jeszcze innych ruchach na rynku. Trudno było z głowy wymienić wszystkie. Ale to i tak nie zmienia moje opini że zawodza na całej lini. Bo nawet fakt ze doszło tam do kilku waznych zmian - odszedł najlepszy obrońca Squillaci, odszedł świetny Urugwajczyk Javier Ernesto Chevanto, Maicon do Interu, bez użyteczny Bobo Vieri, Kapo do Levante w którym wymiata to i tak żadne usprawiedliwienia dla Laszko Boloniego.

Bo rozumiem Lyon poza zasięgiem ale nawet z obecną kadrą smiało mogli powaczyć o puchary. Poprawcie mnie jak sie myle ale Laszko w Rennes też zacza słabo [blisko spadku] a potem sprawił że zawsze byli wysoko. I ilu piłkarzy wypromował - Petr Cech, potem kolejny bramkarz Szwed - Issakson obecnie chyba Manchester City, Kallstrom, Frei, Gourcuff. W nim upatrywałem szanse na to że szybko Monaco złoży w całośc :? Spaśc nie spadną [oby !] ale kolejny sezon ['] :roll:

J1mmy wychodzi na to że w weekend kibicuje OM :] Wiesz dla czego :P PSG sie dopiero teraz obudziło, Bordeaux dołuje, Monaco ma inne cele :roll: Auxerre zaczeło za słabo [potem sie obudzili ale Lyon już wysoko] a Lille i Lens to nie ten kaliber.

Coyote rozumiem że wpadłeś na dłużej ? :wink: Trzeba pomóc w reklamie Ligue 1 :wink:J1mmy nie bedziemy sami :P To jeszcze czwarty do Brydża by sie przydał...

Aha : Tymczasowe zawieszenie Fraua

Widzieliście jak go trafił ? :? Jak na moje nie zrobił tego specjalnie ale i tak go poniosło :? Zreszta jego reakcja była czytelna - wiedział co zrobił :?

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 781

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 20 paź 2006, 12:52

Zaza pisze:J1mmy wychodzi na to że w weekend kibicuje OM Wiesz dla czego PSG sie dopiero teraz obudziło, Bordeaux dołuje, Monaco ma inne cele Auxerre zaczeło za słabo [potem sie obudzili ale Lyon już wysoko] a Lille i Lens to nie ten kaliber.
Wiem wiem , że ty bys chciał jak najlepiej dla lig ę :P ale Om jedynie w lidze nie zawodzi, PSG jeszcze sie nie przebudziło zdaje sie ze nie wygrali 2 meczy z rzedu już od poltora sezonu :P
Ale chyba swoja wypowiedzia Lille skrzywdziłeś, dla mnie to zawsze była bardzo mocna i równa ekipa , teraz maja szanse na wyjście z grupy w LM oni się co roku wzmacniają, tylko teraz maja jakis przejsciowy dołek. Bordowi dołują ale nie wiem czemu, najbardziej żelazna obrona w lidze a tu taki klops :P

O frau to nawet nie slyszalem :D w sensie o tym jego incydencie , bo siedze na delegacji :D

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 20 paź 2006, 13:09

No właśnie tylko OM ma szanse sprawić ze bedzie znów walka :P Pamietasz nie Ligue 1 a Lyon 1 :rol: PSG sie budzi ale co ważne teraz gra na Abbe Deschamps w Auxerre :roll: A wiesz jak oni na wyjazdach. może Jeleń zagra jak sie wykuruje. Zreszta statystyki sa po stronie Auxerre. Nie skrzywdziłem Lille i Lens bo bardzo lubie te dwa kluby i wiem jak świetnych graczy mają ale wiem tez jak wygląda sytuacja - niestety na dwa fronty to ich jeszcze nie "stać", ale w tej kolejce pewka wygrana Lille bo gra u siebie z Lorient :] Cos mi mówi że znów Bordeaux zawiedzie swoich fanów bo Sochaux ostatnio gra dobrze - mimo ze lepiej na wyjeżdzie niz w domu to teraz stawiam 1. rennes ostatnio mnie zaskoczyło wygrana, bez kłopotów nad Auxerre - teraz znów wygraja z Niceą. Tym bardzie że graja u siebie.

Sprawdziłem statystyki spotkan na stade Velodrome i wychodzi:

:arrow: 36 spotkań w ramach Ligue 1
:arrow: 17 wygranych OM
:arrow: 12 remisów
:arrow: 7 wygranych Lyonu
:arrow: Bilans bramek: 71:38

Ja wiem że te liczby troche zamazują obraz - bo jak weżmiemy statystyki z ostatnich np 5 lat to :roll: Tylko jak mnie pamiec nie myli Marsylia pokonała Lyon w poprzednim sezonie u siebie 2:1 :] ? Nasri i Niang ?

Awatar użytkownika
Coyote
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Coyote » 20 paź 2006, 13:18

j1mmy pisze:On czasem nie jest jakos tak połamany,
Jezeli sie nie myle to ostatnio juz siedział na ławce.

Zaza pisze:PSG sie budzi ale co ważne teraz gra na Abbe Deschamps w Auxerre A wiesz jak oni na wyjazdach
Obrona PSG jest strasznie 'dziurawa' pozostaje liczyc tylko na to, ze w ofensywie bedą skuteczni zawodnicy Lecombe'a i moze jakos uda sie wygrac. A Jeleń bedzie grał?

Tu link jakby ktos nie widział tego faulu Frau'a. Jak dla mnie zrobił to przypadkowo walcząc o piłke.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 20 paź 2006, 13:31

Coyote wczoraj Irek nie grał w meczu UEFA - ale jest ponoć szansa ze na PSG sie wykuruje. Nawet trener Auxerre, Jean Fernandez mówi że brak Jelenia czy brak formy u Pieroniego jest widzoczny.

Obrona PSG ? Znacznie loty obniżył Mario Yepes [w ostatnim meczu grał dobrze] ale to był do nie dawna jeden z najlepszych stoperów w Ligue 1 - ostry, zdecydowany, szybki, głowa grał max... ale zatracił to - często głupie błedy. Faule nie potrzebne. Też jestem zdziwiony że Lacombe stawia na Czecha Rozehnala w pomocy [ jako DM] przeciesz w pierwszym sezonie grał z Yepesm w lini i nie było źle. W kadrze narodowej Czech tez z "Ufo" tworzy pare stoperów. Teraz gdy wypad Hindus Dhorasoo to i tak trzeba bedzie dokonać jakiś zmian. Na szczeście Rothen wraca do zdrowie, ba nawet chyba na Auxerre bedzie gotowy ? mam racje ?
Ostatnio zmieniony 20 paź 2006, 13:41 przez Zaza, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 20 paź 2006, 13:33

Zaza pisze:Tylko jak mnie pamiec nie myli Marsylia pokonała Lyon w poprzednim sezonie u siebie 2:1 ? Nasri i Niang ?

3 kolejka :

OM - OL 1 - 1
Taiwo
1 - 0

Carew
1 - 1

2;1 było w pucharze francji :) jakoś takoś
Zaza pisze:fanów bo Sochaux ostatnio gra dobrze - mimo ze lepiej na wyjeżdzie niz w domu to teraz stawiam 1.

Mam bardzo poodbne odczucia choć stawiałem krzyżyk nad szo szo przed sezonem , szczególnie że sprzedali Meneza , który wydawał mi sie piłkarzem co móglby im tą gre wreszcie do przodu pociągnąc :]
Coyote pisze:Obrona PSG jest strasznie 'dziurawa' pozostaje liczyc tylko na to, ze w ofensywie bedą skuteczni zawodnicy Lecombe'a i moze jakos uda sie wygrac. A Jeleń bedzie grał?
Chyba nie,ale Oxerre u siebie zawsze groźne ;]

Awatar użytkownika
Coyote
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Coyote » 20 paź 2006, 14:00

Zaza pisze:Znacznie loty obniżył Mario Yepes [w ostatnim meczu grał dobrze]
Chodzi Ci o mecz ligowy z Sedanem czy z Rapidem w ramach Pucharu UEFA? Bo w meczu Ligue 1 nawet strzelił bramke, ale zawinił przy ostatnim golu strzelonym przez Sedan.
Zaza pisze:Też jestem zdziwiony że Lacombe stawia na Czecha Rozehnala w pomocy [ jako DM] przeciesz w pierwszym sezonie grał z Yepesm w lini i nie było źle. W kadrze narodowej Czech tez z "Ufo" tworzy pare stoperów. Teraz gdy wypad Hindus Dhorasoo to i tak trzeba bedzie dokonać jakiś zmian. Na szczeście Rothen wraca do zdrowie, ba nawet chyba na Auxerre bedzie gotowy ? mam racje ?
Co do pomocy to jeszcze niewiadomo czy zagra Rothen, ale srodkowa formacja napewno nie bedzie wyglądac tak jak w meczu z Rapidem gdy grało tam trzech nominalnym obrońców (Armand, Rozehnal, Paulo Cesar) oraz defensywny pomocnik Chantome. Zagra odpoczywający w meczu z Rumunami Kalou, który ostatnio błyszczy swietną formą.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 20 paź 2006, 14:16

Coyote miałem na myśli mecz ligowy, ten 4:2 z bramka ale nie ona była najważniejsza. Nie kojaże tego że zawalił ostatnia bramke ? hmm możliwe ale ocene poprawiła mu strzelaona. Choć chyba zgodzisz sie ze jest cieniem gracza z przed 2 sezonów ? Jest chyba najbardzie doświatczony z defensorów PSG wiec i wymaga sie od niego wiele. Ba pamietam czas gdy jego umowa wygasała z PSG [zostało wtedy chyba rok umowy] i był kuszony przez kluby Premiership i Serie A i podpisał nowa umowe bo wiedział że jest pewny gry itd.

Aha czyli z Rothenem podobnie jak z Jeleniem - wszystko sie wyjaśni lada dzień :wink: Szkoda Francuza ma takiego pecha przez te urazy że :? To jest podobna sytuacja co Vincente z Valecni - i też lewa flanka, co forma to uraz. Jakieś fatum.

Masz racje co do Bonaventure że w dobrej formie. W tym wspomnianym meczu z Sedan też zagrał świetnie. Chyba dwie asysty :] Ale to zawsze był piłkarz który szukał gry i partnerów już w Auxerre pokazał że może grać wszędzie.

A jak Coyote oceniasz tych dwóch młodych Urugwajczyków [teraz chyba jeden został ? ten młodszy ?] o których było tyle hałasu, bo przyznam sie sie juz nie raz miałem sledzić poczynania tego piłkarza zawsze a to zapomina a to nie grał.

J1mmy czyli widocznie to było w pucharze - za pewne masz racje mój błąd - ale teraz mogą w lidze powalczyć :] Tym bardzie ze rok temu u siebie w lidze nie przegrali.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 20 paź 2006, 14:25

Zaza pisze:J1mmy czyli widocznie to było w pucharze - za pewne masz racje mój błąd - ale teraz mogą w lidze powalczyć Tym bardzie ze rok temu u siebie w lidze nie przegrali.
A powalczyć moga ja im nie zabraniam, dla mnie remis bedzie więcej niż dobrym wynikiem ;]

Awatar użytkownika
Coyote
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Coyote » 20 paź 2006, 19:17

Zaza pisze:Coyote miałem na myśli mecz ligowy, ten 4:2 z bramka ale nie ona była najważniejsza. Nie kojaże tego że zawalił ostatnia bramke ? hmm możliwe ale ocene poprawiła mu strzelaona. Choć chyba zgodzisz sie ze jest cieniem gracza z przed 2 sezonów ? Jest chyba najbardzie doświatczony z defensorów PSG wiec i wymaga sie od niego wiele. Ba pamietam czas gdy jego umowa wygasała z PSG [zostało wtedy chyba rok umowy] i był kuszony przez kluby Premiership i Serie A i podpisał nowa umowe bo wiedział że jest pewny gry itd.
Co do tego, ze zawalił ostatnią bramke to chodzi mi o to, ze z niegroznego dosrodkowania graczy Sedanu padła bramka. Nie była to tylko wina kolumbijczyka ale to on powinien 'czyscic' takie wrzutki. A jezeli chodzi o jego obecną forme to masz racje. Po sprowadzeniu z Nantes grał bardzo dobrze, przez co pózniej został jednym z najlepiej zarabiających graczy Ligue 1.
Zaza pisze:Aha czyli z Rothenem podobnie jak z Jeleniem - wszystko sie wyjaśni lada dzień Szkoda Francuza ma takiego pecha przez te urazy że To jest podobna sytuacja co Vincente z Valecni - i też lewa flanka, co forma to uraz. Jakieś fatum.
Bardzo trafne porównanie. Obaj mają wielkie mozliwosci. Grają w dobrych klubach. W szczytowych momentach kariery zblizali sie do reprezentacji. Przez liczne kontuzje jednak chyba juz niczego wielkiego nie osiągną (Vicente z racji, ze jest młodzy bedzie miał napewno jeszcze czas aby odbudowac forme).
Zaza pisze:A jak Coyote oceniasz tych dwóch młodych Urugwajczyków [teraz chyba jeden został ? ten młodszy ?] o których było tyle hałasu, bo przyznam sie sie juz nie raz miałem sledzić poczynania tego piłkarza zawsze a to zapomina a to nie grał.
Cristiana Rodrigueza mozna nazwac młodym graczem, ale juz raczej nie Bueno, który ma 26 lat. Pamiętam go jak grał kilka lat temu na Copa America gdzie bardzo dobrze prezentował sie jako napastnik badz ofensywny pomocnik w reprezentacji Urugwaju. Dlatego cieszyłem sie gdy przyszedł w poprzednim sezonie. Jednak z racji tego, ze PSG grało jednym napastnikiem, a pozycja Paulety była i jest niepodwazalna nie miał zbyt wielu okazji do pokazania swoich umiejetnosci, wiec odszedł przed tym sezonem do Sportingu. A Rodriguez nie jest chyba ulubieńcem Lecomb'a, dochodziło juz do scysji miedzy nimi. Tylko rezerwowy.

Awatar użytkownika
Dratinho
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dratinho » 20 paź 2006, 21:59

dla mnie remis bedzie więcej niż dobrym wynikiem
Troche słabo swoj zespoł oceniasz :wink: JA sie spodziewam że Marsylia włoży całe swoje serce w ten mecz... Mecz bedzie ciekawy, lecz Lyon powinien sobie poradzić :) Fakt że remis dla Lyonu jest korzystnym wynikiem bo utrzyma swoją przewage, ale raczej w tym meczu Olimpique nie zagra na remis :D

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 22 paź 2006, 15:42

Vercoutre, Hartock – Réveillère, Clerc, Cris, Cacapa, Squillaci, Abidal, Juninho, Diarra, Toulalan, Källström, Govou, Fred, Wiltord, Benzema, Carew, Malouda.

Zestawienie Lyonu na dzisiejszy mecz :) brak Grzegorza C napawa pewnym niepokojem ale Remy Vercoutre to soidny bramkarz i powinien dać radę :P. Brak Tiago pewnie będzie bardziej odczuwalny bo to nasz najlepszy snajper tej jesieni :) znajac houliera dzisiejsze zestawienie bedzie wygladac tak:

Vercoutre
Reveliere-Squilacii-Cris-Abidal
Wiltord-Kallstroem -Toulalan-Juninho-Malouda
fred
Om-Ol 1-4 ide opijac kolejne mistrzostwo nc

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 23 paź 2006, 10:04

Lyon wygrał po ciekawym meczy na stade Velodrome 4:1 ... :evil: 8 punktów przewagi i mamy znów zamiast Ligue 1 - Lyon 1 :roll:

Nie ma na nich mocnych i tyle. Czapki z głów bo teraz to Lyon, już do np. ćwierćfinału LM może przystąpić jako mistrz Francji [znów mistrz :P] Ale co mnie na maxa zdziwiło do faul Taiwo :shock: co on kuźwa chciał zrobić Maloudzie :? Przeciesz ten faul był żałosny, mógł mu odrazu noge na łeb założyć.

PSG tylko 0:0 na Abbe Deschamps - wygrana Lille, Rennes i ... Saint Etienne :twisted: Mój pewniak dnia :] Ale znów Monaco na minus :? I to u siebie :? Bramke im strzela [piekną] były grać Lyonu.

I stało sie Laszko ciao :!: Monaco zwolniło Rumuna po tym 1:3 :roll: Szkoda go... Wykrakaliśmy troche :P Ale pewnie sam Rumun długo nie bedzie czekał na nowe propozycje, szkoda że z Rennes odszedł, teraz pewnie sam żałuje.
Ostatnio zmieniony 23 paź 2006, 19:25 przez Zaza, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 23 paź 2006, 19:18

Najlepszy mecz jak narazie w Ligue1. Najpiekniejszy moment to druga bramka dla Marsylii. Akcja Ribery'ego, palce lizac, dla takich rzeczy warto ogladac pilkę nożną. Wolny Juninho ustawił mecz, kto by nie chciał takiego zawodnika. Szkoda, bo OM nawet po stracie Taye nie wygladało zle. Same zagranie Taiwo, naprawde bezsensowne. 5 dostanie, szkoda go, bo obok wielkiego talentu idzie w parze głupie i brutalne zachowanie na boisku.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 23 paź 2006, 19:24

Messi E2 Ronaldinho masz racje że mecz sezonu jak narazie. Juninho to mistrz wolnych i tyle ale co ważne wspomniana bramka dla OM była z metrowego spalonego :roll:

Co i tak nie zmienia faktu ze Niang [?] i Ribery przeprowadzili akcje mecz :!: Ba akcja całej kolejki Ligue 1 :wink: Bramka uznana wiec tym wieksza satysfakcja że tak im sie udało mijać graczy Lyonu jak "pachołki"

Ten mecz znów pokazał jedno - czy na wyjeździe czy u siebie Lyon jest na poza zasięgiem rywali i mowa :] Bo mało kto w Ligue 1 przyjeżdzał na stade Velodrome jak po swoje ...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”