AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 178

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
18%
Antonio Conte
2
12%
Massimiliano Allegri
5
29%
Gian Piero Ventura
4
24%
Fatih Terim
2
12%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 718

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 22 paź 2006, 17:50

co do Didy to uważam jak Nerwowy czyli powinien jak najszybciej zadeklarowac czy gra dalej czy wraca do Brazylli...Amelie moglibysmy sobie zaklepac i nawet jakby Dida pozostal to miec ich obu poniewaz Amelia wiele by sie nauczyl od Didy i do tego mielibysmy dwoch znakomitych bramkarzy wiec w razie kontuzji Didy mialby kto bronic bo Kalac mnie jakos nie przekonuje......

co do dzisiejszego meczu to nie wiem czego Jankulovski ponoc ma grac w pomocy bo jak gral w pomocy to wiemy w tamtym sezonie a ten sezon na obronie ma bardzo udany......a i jeszcze jedno czego ostatnio nie gra Gourcuff bo on my mogl zagrac w pomocy a Marek na obrone.....jakas kontuzja....bo mial taka przed meczem z Lille ale szybko miala byc wyleczona a od tamtego czasu nic....nie wie ktos ile ma pauzowac lub dlaczego nie gra???

typuje 2-0 dla Milanu po bramkach Kaki i Gilardino(moze wreszce z Anderlechtem na niego typowalem wiec i teraz)a jak nie Gila to Oliveira

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 22 paź 2006, 22:28

Nie tak to sobie wyobrażałem, zwłaszcza że nasi znali wyniki całej kolejki i bardzo dobrze wiedzieli że Roma i Inter zremisowały. Nie chce mi się pisać o tym meczu bo naprwde nie ma o czym. Przegrać u siebie 0:2 to naprawde wielka porażka. Który to już mecz w lidze bez zwycięstwa :?: Chyba piąty ale ręki sobie uciąć nie dam.

Jakby na to nie patrzyć to z Anderlechtem mogliśmy przegrać gdyby nie Dida. Bramka Kaki troche naciągana bo po rykoszecie.

Awatar użytkownika
staarek
Trampkarz
Trampkarz
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: staarek » 22 paź 2006, 22:33

ech, szkoda gadac. Zenujaca gra i tyle. Poza tym Palermo wykorzystalo wszytsko co sobie stworzyli, my wrecz przeciwnie... Slupki, poprzeczki... Co do oceny zawodnikow, to sadze ze tylko Kaka nie zasluguje na krytyke, robil co mogl, braklo troche szczescia. Reszta, no coz... obrona 2 razy zaspala i 2 bramki nas to kosztowalo. Inzaghi do wymiany, potrafi sie tylko klasc, ciekawe ile jeszcze akcji zmarnuje zanim Ancelotti posadzi go na lawce? Z tego wszystkiego, zamiast walki o puchary (o mistrzostwie juz nikt rozsadny nie mysli, zwlasza z taka gra)to bedzeimy sie bronic przed spadkiem.

Oby bylo lepiej...

Pozdrawiam

M.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3308

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 22 paź 2006, 23:14

Zalosc.Naprawde zalosc.Z Palermo ktore na San Siro prawie zawsze lalismy teraz przegrywamy.
Naturalnie mielismy optyczna przewage.Jasne dlugo utrzymywalismy sie przy pilce.Pewnie ze ostrzeliwalismy poprzeczki.Tylko co z tego skoro obrona popelnia dwa bledy i jest po zabawie a nasi napastnicy w ostatnich spotkaniach to strasza tylko nazwiskami na koszulkach.

Niestety sprawdza sie to co napisalem po zakonczeniu mercato.Naprawde jest mi przykro z tego powodu ale wtedy sie nie oszukiwalem jak niektorzy wierzac w geniusz naszych dzialaczy tak teraz tez nie bede.Jeszcze jedna porazka i liga jest przegrana w tym sensie ze nie zdobedziemy mistrzostwa a i teraz bedzie to szalenie trudne.Nie wierze zeby zredukowali nam wszystkie ujemne punkty.
Jesli w sobote nie pokonamy Interu to mozna zbierac zabawki.

"Na poczatku bedzie dobrze ale czym dalej w las tym gorzej" - ech tak to chyba bylo?

Forza Milan.

Awatar użytkownika
peyter
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peyter » 23 paź 2006, 0:22

Kto s jeszcze twierdzi, że mamy pecha albo ze wszystko jest okej ?

Awatar użytkownika
nerwowy
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nerwowy » 23 paź 2006, 1:19

No coz przegrali, ale ponownie dosc pechowo ulozylo sie dla Milanu spotkanie. Kolejny raz zawodza napastnicy, ale wierzmy, ze oszczedzaja amunicje na reszte sezonu. Mam nadzieje, iz ta porazka bedzie wstrzasem dla druzyny i wplynie pozytywnie na postawe zespolu w kolejnych meczach, a szczegolnie w tym z Interem. Tak jak juz wczesniej pisalismy Milanowi potrzebny jest jeden mecz, w ktorym wszystkie trybiki zaskocza, a dalej powinno wszystko pojsc juz zgodnie z planem. Mysle, ze nadarza sie doskonala ku temu okazja, gdyz derby Mediolanu na pewno moga pchnac druzyne do przodu. Oczywiscie pod warunkiem zwyciestwa w tym spotkaniu. Szczerze mowiac moze niektorym to sie nie spodoba, ale twierdze, iz ta porazka nastapila w odpowiednim momencie. Lepiej, ze stalo to sie z Palermo, anizeli z Interem. Teraz jest czas, aby przemyslec wszystkie bledy, mankamenty ktore pojawiaja sie w grze i zmobilizowac druzyne na mecz z Interem, ktory trzeba koniecznie wygrac. Zreszta jak to powiedzial niegdys Saint - Exupery: "Zwyciestwo usypia ludzi, porazka rozbudza !" Wlasnie dlatego jestem przekonany, ze ta porazka rozbudzi Rossonerich i pokaza w spotkaniu z Interem na co ich naprawde stac w tym sezonie. Transfery, transfery, transfery... juz mi sie powoli zygac chce od tych waszych ciaglych narzekan. Przestancie wreszcie. Mamy to co mamy, a to wcale nie jest malo. Poza tym trzeba miec na wzgledzie to, jak dzialaczom udalo sie wyjsc niezwykle przebiegle, niemalze bez szwanku, z afery calciopoli, w ktorej Milan zostal skazany na pozarcie. Dodalbym jeszcze tylko, ze jesli sezon bedzie nieudany to na pewno dojdzie w letnim mercato do wiekszych ruchow transferowych. Jednak poki co nie jest to niezbedne. Mozna sie jedynie zastanowic nad zwiekszeniem rywalizacji w linii ataku w czasie przerwy zimowej. Czy stac Milan na mistrzostwo ? Zobaczymy o ile obniza Milanowi kare, ale i tak trzeba walczyc o LM, wiec w lidze musimy wygrywac. Na pewno na polmetku bedzie mozna mowic konkretniej o celach do osiagniecia na ten sezon dla Rossonerich. Jeszcze raz powtarzam nie ma co tragizowac, krytykowac, ale wykazac odrobine wiary w druzyne w trudnym dla niej momencie i liczyc, ze wyciagnie odpowiednie wnioski z tej porazki, a takze udowodni to w meczu derbowym. Ja osobiscie jestem przekonany, ze tak bedzie i chlopaki mnie nie zawioda. Tyle w tym temacie.

FORZA MILAN !!!

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 23 paź 2006, 9:31

Witam Rossonerich :wink: :P

Pierwsza porażka w sezonie :?
Pierwszy mecz na Giuseppe Meazza od 27 [?] spotkań przegrany :?
Pierwsze w histori spotkań zwyciestwo Palermo :roll:
Po raz pierwszy tracimy dwie bramki w meczu :roll:

Kluczowy moment błąd Nesty :? ale trudno miec tylko do niego pretensje - do tego czasu Palermo grało jak każdy klub na Giuseppe Meazza czyli tylko i wyłącznie z kontry - jak przestraszona ... - Jednak nie bład Nesty był dla mnie irytujący :? A nasza postawa w pierwszej połowie.

Nawet walić tą porażke ale nic mnie tak nie wkur..za jak nasza gra na stojąco :? Czemu nie zagrali od początku jak od stanu 0:1 :?: :evil: Przeciesz to jest aż irytujące. 0:0 gramy u siebie i znów taka wolna - dostojnie gra w ataku pozycyjnym. Rozumiem że rywal zamknięty na własnej połowie ale gdy Bresciano stzrelił Milan zaczą grać tak jak powinień. Ale za późno !

Własnie nie przegrana mnie wkurzyła a nasza gra na stojąco do momentu bramki. Całowiscie nie rozumiem tego że od stanu 0:1 zaczeli grać a od 0:0 chodzić :roll: To z tego wynika że powinniśmy teraz tracić bramki w 3 minucie i Milan gra inaczej. Przeciesz od stanu 0:1 zaczelismy grać szybko. Zaskakująco itd. Strzały Kaki, Pirlo czy Maldiniego dla samego Fontany były szokiem :P Wczoraj słupki bramki były od niego z rodziny :wink:

Co z tego ze prowadzimy gre ? Pokaż mi mecz ligowych w którym Milan nie miał przewagi ? Ba zwłaszcza na San Siro gdzie każdy rywal gra ze świadomoscią ze 0:0 biora w ciemno.

Bład Nesty był kluczowym wydarzeniam bo do tego momentu Palermo strzelało z 30 metrów i tylko z kontry :!: Także nic nowego ? Ale głupota była by wszystko zwalić na Nesta bo w pierwszej połowie do niego nie mize mieć zadnych zastrzeżań, cały Milan zagrał na stojąco. I zapłacił kare :P

Tylko derby mogą nam to wszystko wynagrodzić :] A ona już nie dawem. Jednak dali ciała bo gdy Inter i Roma traca punkty a gra sie z Palermo trzeba wygrać ...

Chlopaczek a słuszałeś co wczoraj mówił w magazynie Rafał Stec ? Wy sie czasem nie znacie :> ? Bo coś to podejrzane :P Chyba że napisał coś co dało Ci do myślanie. Jak mi wczoraj jego słowa. Trudno sie z nim nie zgodzić ale to żadne wytłumacznie ! :P I dobrze o tym wiesz !

Forza Milan !

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 23 paź 2006, 9:38

Zaza pisze:Nawet walić tą porażke ale nic mnie tak nie wkur..za jak nasza gra na stojąco Czemu nie zagrali od początku jak od stanu 0:1
dlaczego ? już ci odpowiadam ... bo wiedzą, że mają lepszych graczy i myśleli pewnie, że mecz sie sam jakoś ułoży, grac zaczęli, jak już w dupe dostawali - bo przejżeli na oczy i zrozumeili, ze samo sie nie wygra.
Dziwne to troche, bo Milan nie zachwyca od początku sezonu ... mogli wcześniej się ocknąć, chyba wypada wam sie cieszyć, ze grupa w LM jest najłatwiejsza z możliwych, bo moglibyście mieć cięzko wyjśc do fazy pucharowej [pierwszy raz w historii LM ??]

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 23 paź 2006, 9:57

Fieldy ale to jest żadne wytłumacznie :roll: Każdy z rywali gra tak samo z AC Milan na ich terenie :? - czeka na błedy i tylko sęk w tym że jak rywal ma jedną szanse nie zawsze umnie ją wykorzystać :? A Milan gra cały czas tak samo, cały czas - no do momentu straty. Bo ostatnie mecze to pokazały. Irytuje mnie to na maxa że własnie dopiero bramka dla rywali zmiena gra Milanu. Ba przeciesz od tego czasu nawet Palermo jeszcze wiecej sie zamkneło a Milan grał lepiej :? To coś tu nie gra :? A właśnie teraz łatwa grupa może być problemem :? Bo tak naprawde nie wiadomo co oczekiwać :P

Awansowałeś ? mamy nowego staluach :P ? No to gratuluje nowe kapral w armi pilka.pl :P Tylko pamietaj kto Cie popierał :P hehe

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 23 paź 2006, 13:49

fieldy pisze:
Zaza pisze:Nawet walić tą porażke ale nic mnie tak nie wkur..za jak nasza gra na stojąco Czemu nie zagrali od początku jak od stanu 0:1
dlaczego ? już ci odpowiadam ... bo wiedzą, że mają lepszych graczy i myśleli pewnie, że mecz sie sam jakoś ułoży, grac zaczęli, jak już w dupe dostawali - bo przejżeli na oczy i zrozumeili, ze samo sie nie wygra.
Dziwne to troche, bo Milan nie zachwyca od początku sezonu ... mogli wcześniej się ocknąć, chyba wypada wam sie cieszyć, ze grupa w LM jest najłatwiejsza z możliwych, bo moglibyście mieć cięzko wyjśc do fazy pucharowej [pierwszy raz w historii LM ??]
Milan już kiedyś odpadł w pierwszej fazie grupowej. Całkiem niedawno.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 23 paź 2006, 14:08

Fieldy święte słowa. Masz racje bo ja też uważam że gdyby nie tak słaba grupa LM to mielibyśmy problemy z awansem.

Niech nikt nie gada głupot że jest dobrze tylko poraz kolejny nie ma szczęście bo to przysłanianie prawdy. Ja rozumie jeden, drugi mecz bez wygranej ale nie 5 :!: W dodatku bramki nie potrafimy strzelić i prawda jest taka że aktualnie gramy naprawde słabo, nie tak jak jakbym tego chciał.
Mam nadzieje że mecz z Interem będzie punktem wzrotnym ale nie będę się tak szybko podpalał bo naprawde nie potrafie powiedzieć co zagra Milan mimo to że Inter też nie błyszczy i Ty Nerwowy nie broń naszego Mercato bo było naprawde złe i od początku tak twierdze i dalej tak będę twierdził bo efekty widać.
Nerwowy pisze: Poza tym trzeba miec na wzgledzie to, jak dzialaczom udalo sie wyjsc niezwykle przebiegle, niemalze bez szwanku, z afery calciopoli, w ktorej Milan zostal skazany na pozarcie.
No chyba teraz żartujesz. Mam być z nich dumny bo w ogóle maczali w tym palce i jest teraz jak jest :?: Gówno prawda że oni nas obronili bo zrobili to prawnicy którzy napewno nie byli gorsi od tych który miał Juventus ale na nasze szczęście Milan nie był tak obciążony jak Juventus i mieliśmy materiały na swoją obrone więc nie chwal działaczy bo to oni zawinili.

Napewno ostatni okres był dla nas ciężki ale to żadne usprawiedliwienie bo właśnie dlatego, mają na uwadze ujemne pkt. powinniśmy wygrywać a nie tracić pkt. od 5 meczy z znacznie niżej notowanymi rywalami.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3308

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 23 paź 2006, 14:32

A co takiego mowil Stec Zaza?
Zreszta co mnie obchodzi co on mowi.Niech mowi co chce.Ja widze co sie dzieje nikt mi nie musi nic mowic.
Jezeli mamy 7 kolejke a stracilismy juz w tym sezonie 9 punktow (w tym 5 u siebie na boga) a ciagle przed nami mecze z Viola Roma i Interem to o czym tutaj mowic?Moze o tym ze Berlusconi zszedl po wczorajszym meczu do szatni i pogratulowal druzynie jak twierdzi Carlo?To chyba czekal na nich od 60 minuty meczu bo jak kamera zrobila w drugiej polowie najazd na loze honorowa to widzialem tam juz tylko Gallianiego a miejsce Berlusconiego obok bylo puste.

Jeszcze tydzien temu bronilem druzyny i wieszczylem tak jak Ty ze sie odblokujemy zaczniemy strzelac i wszystko wroci do normy (bo wroci tylko sadzilem ze stanie sie to wczesniej he he).Tylko ze niedlugo wlasnie takie cos moze byc norma.Nie mowie o porazkach ale o tym ze nasi napastnicy nie moga strzelic gola.W lidze zrobil to ostatnio Oliveira w pierwszej kolejce.Moje proroctwo (?) ze strzelimy w tym sezonie z 70 bramek w lidze staje sie powoli poboznym zyczeniem.
O wiele lepiej idzie mi typowanie wynikow innych druzyn bo nie wiadomo jak Milan w danym meczu zagra.I chociaz zdrowy rozsadek podpowiada ze znowu moze byc srednio to serce krzyczy zeby sie zamknal ze Milan jest najlepszy i wygra ;]
Teraz tez tak jest.Serce podpowada ze skoro sa szanse na mistrzostwo to trzeba wierzyc slepo i bede wierzyl.Ale jesli bym je wylaczyl (co niekorzystnie odbiloby sie na moim zdrowiu ;]) to do glosu z pelna moca dochodzi trzezwa ocena sytuacji ktora mowi - ten sezon z wielkim prawdopodobienstwem bedzie przegrany i w lidze i w LM.

Forza Milan.

Awatar użytkownika
nerwowy
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nerwowy » 23 paź 2006, 14:57

Oj tam przesadzacie ludzie. Przyjeliscie ta porazke jakby dla Milanu po tym spotkaniu skonczyl sie caly sezon w dodatku przegrany na wszystkie mozliwe sposoby. Bez przesady, nie tylko Milan ma takie klopoty. Barcelona ma jeszcze silniejszy sklad, niz w poprzednim sezonie i teraz jest rowniez w lekkim kryzysie, a mimo tego nikt nie stawia na nich krzyzyka. Spokojnie dajmy graczom Milanu dojsc do siebie, niech zlapia odpowiedni rytm. Jestem przekonany, ze tak sie stanie, gdyz to naprawde na tyle doswiadczona druzyna, iz nie z takimi wyzwaniami sobie radzila. Odrobina wiary w zespol na pewno nikomu nie zaszkodzi. Jeszcze raz powtarzam, ze mercato bylo prawie optymalne, bo druzyna nie potrzebowala wielkich wzmocnien. Jedynie mam drobne zastrzezenia w ataku, ale to w zime mozna wyrownac. Ja tam jestem pewny, ze predzej, czy pozniej Milan zacznie grac swoje, a juz najlepiej jak stanie sie to poczawszy od derby Mediolanu.

Forza Milan !!!
Forza Berlusconi !!!
Forza Galliani !!!

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 718

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 23 paź 2006, 15:07

ja tylko chce zobaczyc zachowanie po meczu Gallianiego bo w Brukseli to tak sie cieszyl ze wygralismy to 1-0 ze juz opowiadal ze mamy najlepszy sklad i ze w styczniu nie trzeba transferow.......jak tak dalej bedzie szlo to szykuje sie male przetasowanie postaciami w skladzie i nie tylko......bo niech Galliani sie nie cieszy bo Anderlecht to nie Chelsea i jedna jaskolka wiosny nie czyni

a najgorsze jest to ze w skladzie jest za wielu graczy ktorzy juz wszytko wygrali i graja juz tylko dla przyjemnosci....a zarzad najchetniej by przedluzyl z nimi kontrakty i tyle nie umia podziekowac za lata gry i juz.....

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 23 paź 2006, 15:20

Nerwowy ale Barcelona przegrywa z Realmy czy Chelseą, wielkimi i silnymi drużynami które prezentują ten sam poziom. My natomiast nie wygraliśmy w lidze od 5 meczy, nie potrafimy strzelić bramki więc nie mów że ktoś tutaj przeżywa tylko taka jest prawda. Coś pisałeś że w zimie nas wzmocnia. No raczej nie bo Łysy już powiedział że w zimie żadnych transferów.
Wszyscy wiemy że sezon jest długi ale mieliśmy bonusa na starcie a to do czegoś nas zobowiązuje.
Wszyscy wierzymy tutaj w Milan i wiemy że zaczną wygrywać ale krytyka jest teraz jak najbardziej na miejscu i ona jest właśnie teraz Milanowi potrzebna.
Nerwowy pisze: Jeszcze raz powtarzam, ze mercato bylo prawie optymalne, bo druzyna nie potrzebowala wielkich wzmocnien. Jedynie mam drobne zastrzezenia w ataku, ale to w zime mozna wyrownac.
Odchodzi Stam, bardzo dobry obrońca. Odchodzi Rui Costa, nasz najlepszy rezerwowy. Odchodzi nasz lider Szewa, przychodzi Oli a Ty piszesz że masz małe zastrzeżenia co do ataku :?: Wiemy że mamy bonusa na starcie ligi a jakoś specjalnie się nie wzmacniamy mimo to że jest okazja. Naprawde to Mercato było kiepskie i tutaj nie chodzi o nazwiska.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”