AC Fiorentina (zbiorczy) - Strona 16

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Fiorentina w lidze?

1-4
0
Brak głosów
5
0
Brak głosów
6
0
Brak głosów
7
1
50%
8
0
Brak głosów
9-12
1
50%
Poniżej 12
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 21 cze 2006, 18:17

balon pisze:Na stronie Violi jest info ze w czerwcu kontrakty mają podpisac Barzagli i Bonera

Oj bylbym ostrozny z radowania sie z transferu Bonery ... moze byc tak ze zawodnik Parmy bedzie takim otarciem lez po odejsciu Luci ... nie od dzis mowi ze sie Inter w zamian za Toniego jest gotow zrezygnowac ze staran o Bonere na rzecz Violi ... bo nie sadze ze jak zawodnik bedzie mial do wyboru Mediolan czy Florencje to wybierze to drugie :wink:

A Montolivo fakt super zawodniczek chociaz chyba moglby troche wiecej grac bo w ciagu sezonu w wiekszoci meczy byl raczej zmiennikiem w koncowkach ... ale widac ze Prandelli wierzy w niego i bedzie dawal mu coraz wiecej szans

A tak wogole to jakie byly kulisy oddania Jimeneza to Ternany ?? ... czy to sie odbyla na zasadzie slepych aukcji czy jak ?? :?

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 27 cze 2006, 12:56

goofii pisze: bo nie sadze ze jak zawodnik bedzie mial do wyboru Mediolan czy Florencje to wybierze to drugie

Trzeba pamiętać, że Bonerą ineresuje się także Milan, więc ewentualnie odpadnie tylko jeden rywal.
goofii pisze:A tak wogole to jakie byly kulisy oddania Jimeneza to Ternany ?? ... czy to sie odbyla na zasadzie slepych aukcji czy jak ??

Obie drużyny miały po 50% praw do karty i wraz z umową na koniec sezonu oba kluby składają ofertę (o której nie wie rywal) do Lega Calcio. Ten który da więcej wygrywa ;)
Możliwe jednak, że to Inter lub inny klub stoi za wykupieniem Jimeneza do Ternany by potem przenieść się do pierwszoligowca za mniejszą sumę. Pisaliśmy o tym w innym temacie.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 27 cze 2006, 13:21

W zasadzie trzeba zadać pytanie kto nie chciał w ostatnim czasie Daniele ? :roll: aż mi szkoda chłopaka bo troche sie zatrzymał w rozwoju na Ennio Tardini :? a przeciesz miał grać od Liverpool'u bo Palermo :roll: ostatni dzwonek :!: Jak Milan kupował Gilardino - Parma za wszelką cene chciała podpisać nowa umowe z Bonerą by nie włączyli go do pakietu - udało im sie ale teraz chyba stracili nawet.

No właśnie Viola sie chyba nie spodziewała że inny klub tak sie dogada z Ternaną - bo to jest bardzo ale to bardzo możliwe że za ich koperta stał ktoś z wielkich - znów Viola ma pech - wypromowała młodego a teraz traci go w taki sposób :?

Podobnie jak Roma :roll: Bovo [Palermo] i Aquilani ? [Messina] powiem szczerze że bardzo bym chciałby Messina wystawiła na sprzedaż młodego - i Milan nie spał :P choć może też ktos inny stoi za ich kopertą jak w przypadku Jimeneza :roll:

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 27 cze 2006, 18:27

*_Zaza_* pisze: i Aquilani ? [Messina] powiem szczerze że bardzo bym chciałby Messina wystawiła na sprzedaż młodego - i Milan nie spał

nie nie nie ... Roma stracila na rzecz Messiny D'Agostnino ... zawodnika bardzo utalentowanego ale nie do konca sie rozwinal tak jakby wszycy tego chcieli . Opuscil Rome obrazony ze nie dostawal szans gry a w Messinie nie blyszczal tak bardzo juz . Wogole juz dawno zapowiedzial ze nie chce wracac do Rzymu.

A Aquilani w 100% zawodnik Romy i nie do ruszenia 8)

A Jimeneza szkoda ... w Violi widac ze dostawal sznase gry i pasowal do ustawienia Prandelliego a teraz niewiadomo gdzie wyladuje :roll:

Awatar użytkownika
Balon
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Balon » 27 cze 2006, 22:15

Dzis wywiadu udzielił Thomas Gravesen i uciął spekulacje co do jego transferu do Violi. Moze to i dobrze, jakoś nie pasuje mi ten piłkarz do Fiorentiny. On jest defensywnym pomocnikiem?? Lepiej już gdyby wrócił Brocchi, jestem pewien ze Christian nie bedzie grał w Milanie tak regularnie jak we Violi. Milan oprócz pieniedzy nie da tego co Fiorentina, swietnie sie wkomponował w koncepcje Prandelliego ale cóż.
A Jimeneza szkoda ... w Violi widac ze dostawal sznase gry i pasowal do ustawienia Prandelliego a teraz niewiadomo gdzie wyladuje
Chce go Asenal, Inter za niego wyłozył kase (prawdopodobnie) ale watpie zeby go sciagleni. mają wielu innych piłkarzy.

W Fiorentinie jest już Gobbi. Viola pozyskała tez Reginaldo. Tylko znów kupili "tylko" 50% karty. Denerwuje mnie polityka Violi. Kupuja połowy kart, promuja zawodników i pózniej okazuje sie ze Ci piłkarze odchodzą. trzeba to zmienic.

Awatar użytkownika
Balon
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Balon » 03 lip 2006, 23:31

Po porozumieniu się w zeszłym tygodniu z Treviso w sprawie przejścia do Fiorentiny pomocnika Massimo Gobbi (Treviso wygrało walkę na koperty z Cagliari dzięki 2 mln Violi), dziś wreszcie doszło do podpisania kontraktu przez zawodnika.

Umowa będzie obowiązywała przez najbliże 4-lata. Wieczorem odpowiednie dokumenty podpisali (oprócz piłkarza), dyrektor sportowy Violi - Pantaleo Corvino i agent zawodnika - Marronaro.

Brawo.....zawodnik kpuiony w całosci a nie jakto wcześniej bywało wypozyczony albo zakupiony w połowie. Jest to bardzo dobry zawodnik...sietnie sie pokazał w meczach cagliari. Szcególnie dobrze wypadł w meczy z Romą na Olimpico gdzie Roma po wielkich mękach wygrała 4:3.

Piłkarz reprezentacji Japonii Hidetoshi Nakata ogłosił w poniedziałek zakończenie kariery.
- Już półtora roku temu zdecydowałem, że po mundialu w Niemczech zakończę karierę - oznajmił 29-letni Nakata, który ostatnio reprezentował barwy angielskiej drużyny Bolton Wanderers.
W reprezentacji Japonii Nakata rozegrał 77 meczów i zdobył 11 goli. Występował m.in. w takich klubach, jak: Fiorentina, AC Parma, Perugia czy AS Roma.
Co ten Nakata od********* ?? Zakonczył kariere w wieku 29 lat !! Szkoda bo Fiorentina mogła za niego wziasc z 2 mln euro albo zaoferować go innemu klubowi a w zamian za to przyszli by inni zawodnicy którzy chcieli by grac dla Violi. Poza tym był on istną maszynka do nabijania pieniedzy. Wielu Japończyków w pogoni za swoja wielką gwiazda odwiedzali Florencje i powiększali grono Fioletowych kibiców. Fiorentina jechała w tamtym sezonie na turne ( czy jakos tak sie to pisze) do Japonii i Nakata tez tam był wiec było troche korzysciu z jego obecności w klubie. Jednak jest tez druga strone medalu. Nakata całkowicie nie sprawdził się w Fiorentinie. Miał słaby sezon pózniej poszedł do Boltonu gdzie w 33 meczach strzelił jedną bramke, ale najwidoczniej tez tam pokładano w nim wieksze nadzieje bonie chcieli z nim juz dłużej współpracowac.

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 04 lip 2006, 0:45

Patrzac obiektywnie to niestety Nkata sie rozwinal sie tak dobrze jak go do tego predysponowal talent :? Pamietam go z Romy ... byly takie mecze ze wchodzil za Francesco i grywal rownie dobrze :roll: Odszedl z Olimpico bo chcial grac ale jak widac potem juz bylo coraz gorzej

W sumie troche takie nieprofesjonalne konczyc kariere w takim wieku ale widocznie gra w pilke juz mu nie sprawia przyjemnosci a kasy juz sie pewnie tyle dorobil na tym ze byl tak popularny w Japonii ze nie musi juz sie martwic o nic 8)

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 10 lip 2006, 16:23

goofii pisze:W sumie troche takie nieprofesjonalne konczyc kariere w takim wieku ale widocznie gra w pilke juz mu nie sprawia przyjemnosci a kasy juz sie pewnie tyle dorobil na tym ze byl tak popularny w Japonii ze nie musi juz sie martwic o nic

Wg mnie dobrze zrobił. Jeszcze w tej chwili wielu pamięta go z świetnych występów w Romie czy Parmie a za powiedzmy 3 lata już nikt by o nim nie pamiętał, a on sam rozmieniał by talent na drobne w Japonii czy w jakiś ogonach lig europejskich.

Awatar użytkownika
monami23
Imitacja forumowicza
Imitacja forumowicza

Post Wyświetl pojedynczy post autor: monami23 » 04 sie 2006, 12:36

Król strzelców ligi włoskiej - Luca Toni - nie chce kontynuować swojej przygody w AC Fiorentinie. Napastnik zamierza walczyć o Scudetto i sukces w Lidze Mistrzów, a klub z Florencji mu tego nie gwarantuje.

- Muszę spotkać się z prezydentem Andrea Della Valle i poinformować go o swych planach - powiedział Toni, na dzisiejszej konferencji prasowej.

- Poprzedni sezon był wspaniały, najlepszy w mojej karierze. Zdobyłem 'Złotego Buta' i wygrałem mistrzostwo świata. Otrzymałem po nim oferty z innych czołowych klubów Europy i nie mam tutaj na myśli tylko Interu. Biorąc po uwagę mój wiek, nie można z nich tak po prostu rezygnować - dodał 30-latek.

Toni czuje głód sukcesu i po tym, jak Viola straciła miejsce w Champions League i szanse na mistrzostwo kraju (kara 19. ujemnych punktów), zdecydował się opuścić jej szeregi.

- Mam teraz nadzieję, że Della Valle zrozumie mój punkt widzenia i razem znajdziemy rozwiązanie tego problemu. Nie chcę stąd uciekać, ale nie rozumiem też, dlaczego władze klubu uznały, że nie muszą ze mną rozmawiać - zakończył snajper.

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 22 paź 2006, 19:03

Nie wierze :o Manule Blasi strzelil gola w dzisiejszym meczu! Swojego pierwszego w oficjalnym meczu :shock:

...a Viola wygrala kolejny mecz i juz nawet nie jest ostatnia, zajmuja 19 miejsce, jak tak dalej pojdzie, moze sie zakwalifikuja do PU, a przynajmniej do Intertotto.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 23 paź 2006, 9:35

No własnie Lakier :] Ja też jak zobaczyłem że strzelił Blasi pomyślałem "no wrescia mu sie udało" :P On zagrał ok. 200 meczy w serie A i pierwsza bramka. Ale cieszył sie jak by to była 34 :wink:

Znów Mutu - człowiek naszyna Fioletowych. Naprawde to co gra w tym sezonie to klasa. Który to już mecz w którym gra najlepiej ? Ostatnio asysta z gatunku - klasa, wczoraj bramka niczego sobie. W okno hukną jak nic. Viola zrobiła interes z Rumunem. A bardzie Cesare Prandelli który zna Rumuna jak nic inny :wink:

Brawo Viola :!:

Blasi

Awatar użytkownika
Balon
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Balon » 24 paź 2006, 20:47

No Mutu gra wyśmienicie ale nie zagra w środe z Torino :cry: 4 żółtka go eliminują, nie wiadomo czy Blasi zagra :? Cos mu sie stało z mięśniem. Za to Pazzini wrócił do treningów, ale wiadomo jakto jest z nim. Kontuzja goni kontuzje :?

Zaza ta statystyka Blasiego fajnie wyglada 8) Pod okiem Prandelliego gra lepiej niz w Juve. W poprzednim sezonie w Juve miał wiecej krytyków niz zwolenników a tu mu dobrze idzie :D Martwi mnie to ze jest wypozyczony bo jak juz wszyscy wiedza Viola z tymi wytpozyczeniami robi sobie na złość :x

A powiedz mi jak idzie Brocchiemu?? Gra coś ?? Jak szedł do Milanu to chyba bardziej myslał o zapewnieniu sobie dobrej przyszłosci. Wiedział przeciez ze baaaaardzo cięzko bedzie mu sie przebic do składu. Jego mi najbardzej szkoda.

Ale śmiac mi sie chce z Jimeneza. Wcale go nie załuje. Odmówił gry w Serie B i teraz musi sie marnowac !! w Zimie napewno zmieni klub ale to jest zawsze pół roku w plecy !!

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 24 paź 2006, 21:10

Cześc Balon :wink: Wiesz Blasi to jak Mutu, zna go Cesare na wylot. W Juve pełnił inną funkcje, mimo że Fabio Capello go lubił [bo dośc czesto grał] to najcześciej z ławki, tym bardzie gdy przyszedł Vieira. W sumie patrząc na ostatnie transfery z Juve do Violi to kolejny który "odrzył" Mutu Maresca, Miccoli. Może powietrze dobrze im robi.

Brocchi ? cos w tym jest że myślał o kasie, ale dziwisz sie ? Choć to też może było inaczej. Bo kase z tytułu kontraktu Viola i mogła mu dac taką ale trzeba było go wykupić. Sam wiesz jak świetny sezon rozegrał Brocchi na Artemio Franchi, może po powrocie liczył na wiecej ? Narazie gra dośc czesto. Nawet jutro chyba zastąpi Pirlo, ale mimo wszystko rola jego jest jasna. Jego atutem jest to że daje z siebie wszystki i może grać w tym naszym ustawianiu wszedzie w pomocy [oprócz pozycji Kaki za napadem] wiec bedzie grał szczesciej.

Jimenez sie przejechał po całośc :P Ale do ostatniego dnia wierzył w Claudio Lotino i Lazi - a jednak wiara mu nie pomogła. Temat zapewne wróci w zimie ale i tak zawalił sobie pół-sezonu. Mógł spokojnie pozostać...

Mutu nie zagra z Torino ? max strata - w takie formie jak był to bardzo osłabia Viole z przodu, śmiem twierdzić ze grał lepiej niż Luca Toni. Wiesz tam u "Byków" Abbiati w max formie, ale mu cukrują teraz. Początek sezonu miał bardzo słaby ale dwa ostatnie mecze na plus. Z Cagliari wyciagną wszystko. Zreszta w Torino gra były gracz Violi wcześniej Milanu czy Lazio Beppe Pancaro :wink: Ale Torino za kadencji Zac'a nie prezentuje sie narazie jakoś dobrze.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 24 paź 2006, 21:20

Pamiętaj, że zawsze możemy się zamienić za Bojinova :P. Swoją drogą pamiętam jak Blasi wprawdzie w pomocy radził sobie słabo, ale eksperymentalnie ustawiony na prawej obronie naprawde dawał radę i nawet otrzymał powołanie po dłuższym czasie do kadry Włoch.

Awatar użytkownika
Balon
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Balon » 24 paź 2006, 21:38

Nie tylko Pancaro gra bo tez Fiore tam jest, ale mam nadzieje ze sezon we Violi tych dwóch piłkarzy nie pomoze w rozpracowaniu Violi.

Teraz dopiero widac ze piłkarze odzyskują wiare w siebie. te -19 punktów miało strasznie demobilizujacy wpływ na druzynę. Wygrali 4 mecze normalnie byłoby miejsce 4 a jest przedostatnie ale widac z meczu na mecz ze im to zaczyna nie przeszkadzac. Grają swoje. kazda druzyna przezywa kryzys, oby to były te pierwsze mecze i juz takiej zniżki formy nie bedzie.

No nieobecnosc Mutu to ogromna strata. On w tym sezonie błyszczy niesamowicie. W meczu z reggona popisał sie kapitalnym uderzeniem z 25 metrów i asystował przy bramce Blasiego 8) Wyłozył mu swietką piłke.

Atak Toni - Mutu to w tym momencie najlepszy atak Serie A. Powoli juz swietnie sie rozumieja. Wreszcie Toni ma godnego sobie partnera. A z Torino chyba wyjdzie Reginaldo bo watpie zeby Pazzini zagrał od pierwszych minut. Jest jeszcze taka opcja ze zagrają na Jednego Toniego, Santana i Jorgensen na skrzydłach. ZObaczymy jak Cesare ich ustawi. jego w tym głowa 8) 8) 8) 8) 8)

Maciek_88

Ale do tego 10 mln euro 8)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”