AC Fiorentina (zbiorczy) - Strona 17

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Fiorentina w lidze?

1-4
0
Brak głosów
5
0
Brak głosów
6
0
Brak głosów
7
1
50%
8
0
Brak głosów
9-12
1
50%
Poniżej 12
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 25 paź 2006, 0:22

No tak Balon racja zapomniałem o Stefano. Czyli dwóch byłych gracz Viol z poprzedniego sezonu.

Mutu na moje oko doskonale uzupełnia Luce, wraca, rozgrywa, asystuje, a Włoch może grać sam na szpicy. Taki duet a'la Sheva - Pippo czy Rooney Ruud zachowując wszystkie propozcje, Jeden z lini z obroną rywali drugi hasa wokół. :wink: A w sumie Reginaldo tez sie dobrze w komponował w ten sezpoł. Gożej z Santana ale ostatnio bramka może na przełamanie.

Masz racje że z Torino mogą zagrać 1 w pomocy z Montolivio za Lucą, ale to i tak będzie cieżki mecz. Narazie Torino zawodzi, bo plany były inne.

Pamietam jak Viola wyrwała z Lecce Bługara jeden z Włoskich portali sugerował że za tym stoi ... Moggi. Tylko wtedy tez chyba nazwisko Miccoliego sie pojawiało. A jak sie okazuje Boijnov zasilił Juve w innych okolicznosciach. Chyba już pozostanie w Turynie. Nawet kosztem Blasiego i trzeba pamietać że za Mutu Juve skasowało mniej niż mogło. Układ goni układ.

Awatar użytkownika
nerwowy
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

acf

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nerwowy » 25 paź 2006, 14:07

Torino kiepsko zaczelo sezon biorac pod uwage, ze dysponuja dosc solidnym skladem. Jednak mysle, ze powoli sie rozkreca i nie bedzie ich latwo zatrzymac w kolejnych spotkaniach. W dzisiejszym meczu raczej sklanialbym sie ku remisowi, aczkolwiek Fiorentina wydaje sie na fali wznoszacej. Mimo wszystko mam watpliwosci, czy to wystarczy do zwyciestwa w Turynie.

Trzeba przyznac, ze Fiorentina, a szczegolnie Parandelli ma bardzo dobra wizje rozwoju klubu i przyszlych transferow. Tym razem spekuluje sie na temat przejscia Dicy i Luisa Garcii do Violi. Wydaje sie, ze obaj byliby sporym wzmocnieniem, a takze nie mieliby problemow z wkomponowaniem sie do taktyki prezentowanej przez Parandelliego. Szkoda, ze Fiorentina zostala ukarana w aferze calciopoli, bo to naprawde ciekawa druzyna i chcialbym ujrzec jej gre w europejskich pucharach. Mysle, ze w przyszylym sezonie trzeba bedzie sie liczyc z Fiorentina w walce o Scudetto.

Awatar użytkownika
Balon
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Balon » 25 paź 2006, 17:03

Mecz z Regginą był piuerwszym oficjalnym meczem Santany w barwach Violi. musiał pauzowac miesiąc bo miał jakąś kontuzje. Pierwszy mecz i juz bramka 8) Prandelli wiedział co robi sprowadzając go :)

No masz racje ze zostanie w Juve bo ostatnio swoimi wypowiedziami daje do zrozumienia ze wałsnie w ich barwach chce dalej kontynouwac kariere. Corvinho powiedział ze połowa karty Bojka kosztuje 6 mln €. Viola ma duzo kasy i napewno nie beda schodzili w dół w negocjacjach. Tyle jest wart i tyle trzeba bedzie zapłacic.

Nerwowy, bedzie jeszcze redukcja kar. Narazie nic nie jest jkasne ile bedzie punktów odjetych, ale gdyby Fiorentinie anulowani cały minus to byłaby czwarta !!!!!! Ze strata zaledwie 3 punktów do liderującego Palermo. No ale i tak Milan, Livorno, Atalanta i Udinesse byłyby równo 8) Powiem tak jest jeszcze realna szansa na Europejskie Puchary!!

Niedawno pojawiło sie info ze Fiorentina jest zainteresowana Barzaglim, ale ostatnio Juve tez chce go miec. Podobno mają opcje pierwokupu. Solidny obronca jak Andrea przydałby się. Miał byc Bonera ale poszedł do Milanu 8) :wink:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 25 paź 2006, 17:44

Balon ale nie wiem czy wiesz ...
Zaza w temacie W.P.T. pisze:Warto zwrócić uwage na to że Torina gra dziś z Violą. Dotychczas grali ze sobą 60 razy :!: 36 wygranych Torino :!: 15 remisów i tylko 9 wygranych Violi :shock: A co bardzo wazne Viola bez Mutu czyli gracza numer jeden w tym sezonie Fioletowych. Nie zagra też Blasi, a w Torino jest teraz w świetnej formie Abbiati, a maja też graczy którzy w poprzednim sezonie grali dla Violi jak Pancaro i Stefano Fiore. Pomogą Zaccheroniemu rozpracować były klub :> ?

Ostatnie zdanie jest Twoje ale statystyki są mocne :roll: Co prawda to historia i czasy Grande Toro ale byłem zaskoczony że aż takie liczby.

Awatar użytkownika
Balon
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Balon » 25 paź 2006, 18:30

O ja ciez..... nie wiedziałem że statystyki aż tak sa po stronie Torino !! No ale jak napisałes były to czasy Grande Toro.

Heheheheheheheheh wiesz co w Torino gra jeszcze jeden były zawodnik Fiorentiny. Coprawda w wielu meczach on nie zagrał, ale był zawodnikiem. Wiesz kto to taki ?? 8)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 25 paź 2006, 18:44

No to jest ten właśnie szczegół, że może wierzyć liczbą lub nie :wink: Bo to było inne Torino. I inne czasy. Ale statystyki maja po swojej stronie zobaczymy wieczorem czy tylko one :wink:

Były gracz Violi oprócz Fiore i Pancaro ? hmm to jest obronca jakiś z tego co pamietam ale nie jestem pewny nazwiska ? Maggio ? Loreto ? Nie wiem poddaje sie, pamietam że coś dziś widziałem z cyklu "ex" ale głowy nie dam :P

Gianluca Comotto // fieldy

Awatar użytkownika
Balon
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Balon » 25 paź 2006, 19:26

Di Loreto 8) Sam przedtem o nim zapomniałem.

Fieldy chodziło mi o poprzedni sezon. 8) No ale Comotto grał 2 sezony temu we Violi

Czytałes ten wywiad ?? Jednak Corvinho bedzie walczył o Barzagliego. W ziemie juz bedzie szansa na jego wyrwanie. Problemem moze byc Juventus i gra Palermo w Pucharach. Oni sa niemozliwi, :wink: wychodza rezerwami a wygrywają. W lidze idzie im wyśmienicie. Cięzka sprawa z nim bedzie. Jak juz to poleca grube miliony ale wczesniej Zamparini musi wydac zgode. Czarno to widze ale Pantaleo ma swoje sposoby 8)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 25 paź 2006, 19:45

Aaa czyli Di Loreto :P Trzeci juz tajny współpracownik Zac'a

O Barzagliego bedzie walczyła cała czołówka serie A :] Dzis była plota ze Nesta nie przedłuży umowy z Milanem i zostanie oddany a zastąpi go Andrea, trzy dni temu był w Juve. Poprostu tylko El Zamparino zaciera rece bo za ten transfer znów wzmocni dwie formacje - o tego obronce bedzie walka...

Ale co mnie ciekawi to jak to jest Montolivo jest już w 100% graczem Violi ?

Swoją drogą Moggi postawił twarde warunki :wink: Wiedział co robi. Liverpool też postawi pewnie veto bo Luis to człowiek od zadać specjalnych dla Rafy Benitheza, ale kto wie może zdecyduje sie opuścic wyspy. Z czasem może mu sie znudzić a i nowe wyzwanie może być kuszczące. Z drugiej strony troche dziwna strategia mówić tak głosno - ten nr. 1 ten 2 :roll: Choć pewnie wie co robi ja go uczyć nie zamierzam :P w końcu to jeden z lepszych znawców mercato.

Gdzieś Violi Adriano przypisywali, i duet z Parmy Mutu - Adriano znów pod reką Cesare Prandeliego.

Pozdro ! do potem, spadam bo trzeba browar kupić zaraz mecz Rossoneri :P
Forza nasi :P

Awatar użytkownika
nerwowy
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

acf

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nerwowy » 26 paź 2006, 0:45

Widze, ze Fiorentina sie rozpedzila i nie zamierza predko sie zatrzymac. Szkoda, ze mecz z Interem rozgrywaliscie w pierwszej kolejce. No coz moze w rewanzu dacie rade. Co do Barzagliego to wedlug mnie najbardziej prawdopodobne wydaje sie jego przejscie do Juventusu. Wnioskuje to na podstawie wypowiedzi Zampariniego, ktory stwierdzil juz kilka razy, iz odda tego gracza tylko do Juve i to wlasnie po tym sezonie. Zreszta wszystko wskazuje, ze nie ma powodu, aby mial opuszczac klub juz w zime i dopiero latem odejdzie zasilajac mimo wszystko Juventus, ktory calkiem realnie moze dysponowac prawem pierwokupu tego obroncy. Spadek Moggiego ? Szczerze mowiac wcale bym sie nie zdziwil. Co jak co, ale transfery to Moggi potrafial zalatwiac pierwszorzednie. Luis Garcia ? Mysle, ze to bardziej on chce zostac w Liverpoolu, anizeli pragnie tego Benitez. Dica to zas w mojej opinii strzal w dziesiatke.

Awatar użytkownika
Balon
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Balon » 26 paź 2006, 11:33

Idzie Fiorentina na gazie, oby sie nie zatrzymywała. Przed nami teraz dwa bardzo ciężkie mecze. Z Palermo na Franchi i z Roma na Olimpico. Szczerze mówiąc wolałbym zeby był najpierw mecz z Roma bo nie za dobrze sobie Giallorossi poczynają. 3 remisy z rzedu.

Wczoraj tak zagrali !!!!

Fiorentina: Frey - Ujfalusi, Kroldrup, Gamberini, Pasqual - Donadel, Liverani, Montolivo - Jorgensen (71' Gobbi), Santana (84' Potenza), Reginaldo (89' Di Carmine).

Toni złapał kntuzje przed meczem i nie zagrał, ale teraz widze ze Fiorentina jest silna bez niego. Na Palermo beda juz wszyscy. Ciekawy mecz się zapowiada.

Tak patrze na tabele po wczorajszej kolejce i normalnie Fiorentina byłaby na 3-4 miejscu !!!!! Licze na alulowanie kary.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 26 paź 2006, 11:49

balon pisze:Tak patrze na tabele po wczorajszej kolejce i normalnie Fiorentina byłaby na 3-4 miejscu !!!!!

I tak trzeba na to patrzeć :] Bo teraz tabela kłamie ! Ale spokojnie...

1. Inter - 18 pkt.
2. Palermo - 18 pkt.
3. Viola - 15 pkt.
4. Milan - 15 pkt
5. Roma - 14 pkt.
6. Udinese - 13 pkt.
[...]

Gratuluje zwyciestwa, Viola bez Mutu i Toniego a mimo to wywozi 3 pkt z trudnego dla siebie terenu. Masz racje co to tego że teraz mecz z Roma bedzie inny, bo Spalletti sam mówi że trzeba grać a nie gadać. A ten drugi remis ich podwójnie zmotywuje. Palermo wczoraj było na remis ale nie uznano bramki nie wiedzieć czemu. I derby mafijnych układów na plus :wink:

Zwróć uwage na Rigano ! razy 6 ...

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 26 paź 2006, 11:57

balon pisze:. Szczerze mówiąc wolałbym zeby był najpierw mecz z Roma bo nie za dobrze sobie Giallorossi poczynają. 3 remisy z rzedu.
Nie narzekaj - Roma bedzie po lm czyli tez calkiem niezle
Zaza pisze:Palermo wczoraj było na remis ale nie uznano bramki nie wiedzieć czemu. I derby mafijnych układów na plus Wink
cale szczescie :twisted: :twisted: :twisted:

Reginaldo to troche taki jezdziec bez glowy ale mysle ze pod okiem Cesare bedzie z niego nie mala gwiazda :lol:
Wazne ze bez dwoch znaczacyh ogiwm odnieslismy zwyciestwo na wcalenie nie latwym z pozoru terenie
Zaza pisze:Zwróć uwage na Rigano ! razy 6 ...
w drugiej lidze w naszych barwach tez niezle ladowal - Frick tez znowu ukasil na starosc gracz Liechteisteinu robi furore

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 26 paź 2006, 12:03

Aa no tak masz racje Czeher, Roma bedzie po meczu LM w którym może wykonać już ostatnio krok w drodza po awans, czyli to może mieć znaczenia. Ale prawde mówiąc dwa remisy to nic, zwłaszcza że z Chievo grali na wodzie i byli lepsi a bramke stracili po błedzie taki szkolnym. Nie wiem jak wczoraj bo nie widziałem całego meczu ale remis z Chievo to była typowa wpadka nic wiecej. Bo byli lepsi. Zreszta karny na De Rossi był widoczny.

A Frick to też były gracz Violi jak Rigano ? Bo znów potwierdza sie regóła że łatwiej sie strzela w słabszym klubie - Rigano taki obecny Lucarelli :P

Panowie macie stały kontakt z Chiesa ? bo mam do niego prośbe a nie moge Go złapać ? pomożecie ?

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 26 paź 2006, 12:25

Zaza pisze:A Frick to też były gracz Violi jak Rigano ?
nie, Tak tylko wspomnialem przy okazji - zdaje sie ze grywal w SerieA w Hellas Verona

Zaza ja tam jestem zdania, ze Rome czeka teraz trudny okres - ta wygrana w lm nad Olympiakosem byla troche na wyrost bo to grecy byli lepsi - wiec moze na Olimpico tak lawto Romie nie bedzie - Ponadto mecz z Udine do najprzyjemniejszych rowniez nie ebdzie nalezal a trzeba podkreslic ze w formie nie jest Totti, Mirko dopiero wchodzi do zepsolu zas Mancini wrocil juz po kontuzji :?:
Zaza pisze:Panowie macie stały kontakt z Chiesa ?
Ja tam nie mam kontaktu, pomimo ze zdaje sie mieszka niedlaeko mnie :P

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 26 paź 2006, 12:36

Pamietam jak chyba Totti tu na forum przed meczem z Inter był podobnego zdanie ze 4:0 z Sachtarem to przypadek bo do momentu 0:0 to Ukraincy byli lepsi. Ale 4:0 mówiło za siebie. Jak sie okazało miał Romanista racje. Cos w tym jest co piszesz Czeher ale też trudno porównywać mecze ligowe własnie z LM czy nawet odnościec sie do tych remisów pod kątem LM. Bo tu Roma mówiła prowadzić gre, i próbować sforsować obrone gości, A Greków moga kąsać, przyjąc na właśnej i punktować. Mancini wyleczył uraz odniesiony w meczu z Interem, ale wiadomo ma zaległosci. Mirko bardzo długo nie grał a Totti gra w kratke. Ale to chyba jest problem. Bo gdyby Roma pierwsza strzeliła Chievo czy Ascoli to wiesz jak by sie skończyło :wink:

Teraz bedzie kilka spotkań z gatunku "trzeba oglądać" - derby Mediolanu w sobote - Viola teraz gra z Palermo które też gra w tygodniu w pucharach :]
Potem Roma - Viola na Olimpico i Milan - Roma na San Siro. :twisted: Na mecz Milan - Viola poczekamy jeszcze długggo...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”