Bayern Monachium (zbiorczy) - Strona 93

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
spyrczak
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: spyrczak » 17 paź 2006, 13:38

No wlasnie :? juz w najblizsza kolejke Werder na wyjezdzie :? ehhh ciezko... drugi mecz z rzedu z liderem :P oby zakonczyl sie wynikiem z ostatniej koljki z tym ze dla druzyny przyjezdnej :P Werder w ostatniej kolejce wrecz rozgromil Bochum na wyjezdzie az 6-0 :shock: z czego 5 ostatnich bramek padlo w ostatnich 30 minutach meczu... wiec napewno Bayern bedzie musial zagrac w pelni skoncentrowanie w obronie do ostatnich minut przy czym nie zapominajac oczywiscie o ofensywie ;) niedopuszczalny jest blad z meczu z Heertha kiedy to przy 3-0 Bayern odpuscil lekko co zaowocowalo 2 bramkami dla Herthy :? Werder to taka druzyna ze jak im sie da za duzo swobody to moze sie to skonczyc bardzo zle :? swoja droga jestem ciekaw czy w meczu z Werderem Magath tez postawi na gre trzema napadziorami :P niby forma naszych napastnikow moglaby na to wskazywac ale z drugiej strony jest to mecz wyjazdowy i to z Werderem wiec roznie moze to byc :P napewno remis na trudnym terenie nie bedzie zly i nikt w Monachium nie bedzie plakal jesli takim wynikiem zakonczy sie ten mecz ale wiadomo 3 pkt sa w zasiegu reki wiec dlaczego by po nie nie siegnac ?:P

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 20 paź 2006, 23:15

Już jutro mecz kolejki i jedno z najważniejszych spotkań sezonu. Werder podejmie u siebie Bayern. Obie ekipy maja na koncie tyle samo punktów i obie wygrały ostatnie spotkania w LM.

Mecz zapowiada się ciekawie choć w obu zespołach zabraknie kilka piłkarz jak Deisler, Heargvaves, Ismael w Bayernie czy Borowski, Owomoyela w Werderze.

Dwa lata temu Bawarczycy wygrali na Weserstadion 2:1 by rok póxniej przegraź wysoko, bo aż 3:0. Pamiętam bardzo dobrze zeszłoroczny mecz. Był wyrównany, Bayern marnował potem dogodne okazje. Werder dobił rywala w końcówce, choć wynik nie odzwierciedlał zupełnie gry.

Liczę na emocję i wygraną Bayernyu, bo ci pokazali, że mogą wygrać z silnymi (Inter) by przegrać ze słabeuszami (Wolfsburg). Werder to także nieobliczalna ekipa. Zabrakło im dwóch minut do ogrania Barcelony, a potrafią też prowadzić różnicą dwóch goli by przegrać i to w meczu u siebie (mecz ze Stuttgartem).

Jakie są Wasze typy i oczekiwania?

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 21 paź 2006, 13:31

Przed nami jeden z najwazniejszych meczy ligowych w tym sezonie, wiec warto by bylo cos napisac 8). Statystyki nie przemawiaja na nasza korzysc [18 zwyciestw Werderu, 13 remisow, 9 zwyciestw Bayernu, bramki: 59- 42 dla Bremy], ale zapewne wszyscy sympatycy Bawarczykow maja w pamieci spotkanie sprzed dwoch lat, kiedy wygralismy na Weserstadion 2-1, a przepiekna bramke na wage 3 punktow strzelila wschadzaca gwiazda niemieckiego futbolu- Bastian Schweinsteiger :]. Nie mialbym nic przeciwko, gdyby taki wynik padl dzisiaj. Oba zespoly nie osiagaja w lidze przednich rezultatow, chociaz nie graja zle. Nie mniej jednak forma zarowno Werderu jak i Bayernu na pewno nie jest rowna. Bremenczycy potrafia przegrac 4 mecze z rzedu by za chwile wygrac 3 pod rzad, a podopieczni Magatha tasowac kazdym rezultatem co kolejke. Sam nie wiem, czego sie dzisiaj spodziewac.

Mam nadzieje, ze Felix postawi dzisiaj na te sama jedenastke, co w meczu z Hertha. Zagralismy wtedy bardzo dobrze i taka gre chcialbym zobaczyc dzisiaj na Weser ze strony Bawarczykow.
Ebi pisze:Jakie są Wasze typy i oczekiwania?
Ja stawiam na miniamalna wygrana Bayernu, choc zadowole sie remisem :lol:. Wygramy jedna bramka, 2-1 badz 1-0.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 21 paź 2006, 13:44

A ja lchciałbym najbardziej, żeby Bayern wygrał ale Diego się świetnie zaprezentował. Koles jest świetny i mógłby zasilić niedługo Bayern. Widzieliście jego akcje? ALbo bramkę z Bochum? Największe wrażenie robi pokazana z kamery za bramką.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 21 paź 2006, 19:06

I Bayern przegrał mecz na szczycie. 1-3 mowi samo za siebie. Chciałem zobaczyć jak zaprezentuje sie Werder, wiadomo dlaczego. Niestety jak dla mnie Werder jest w gazie i dzisiaj nie dał pograć Bawarczykom. Nie wiem czy kluczem do zwyciestwa nie było wygranie walki w środku boiska. Van Bommel dzisiaj zagrał słabo,, Bastian troche szarpał, ale to takze było za mało, podobnie nie błysnał Karimi czy Ottl. Na ich tle Frings, Baumann a przedewszystkim Diego zagrali znacznie lepiej. Jednal anty-bohaterem tego spotkania powinien byc Lucio, jesli druga bramka gdzie wielkie pretensje miał do neigo Khan nie obwinia zbytnio go, to trzecia juz napewno. Błąd, ktory nie poraz pierwszy mu sie przytrafia. Trojka z przou tak jak ostatnio sie sprawdzała tak teraz blado wypdała, szczegolnie ten, ktory chciał jeszcze niedawno grac jak najwiecej- Podolski.
Werder wyglada na bardzo mocnego i tegoroczny sezon w Bundeslidze mzoe nalezec do niego.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 21 paź 2006, 19:21

Messi E2 Ronaldinho pisze:I Bayern przegrał mecz na szczycie. 1-3 mowi samo za siebie. Chciałem zobaczyć jak zaprezentuje sie Werder, wiadomo dlaczego. Niestety jak dla mnie Werder jest w gazie i dzisiaj nie dał pograć Bawarczykom. Nie wiem czy kluczem do zwyciestwa nie było wygranie walki w środku boiska. Van Bommel dzisiaj zagrał słabo,, Bastian troche szarpał, ale to takze było za mało, podobnie nie błysnał Karimi czy Ottl. Na ich tle Frings, Baumann a przedewszystkim Diego zagrali znacznie lepiej. Jednal anty-bohaterem tego spotkania powinien byc Lucio, jesli druga bramka gdzie wielkie pretensje miał do neigo Khan nie obwinia zbytnio go, to trzecia juz napewno. Błąd, ktory nie poraz pierwszy mu sie przytrafia. Trojka z przou tak jak ostatnio sie sprawdzała tak teraz blado wypdała, szczegolnie ten, ktory chciał jeszcze niedawno grac jak najwiecej- Podolski.
Werder wyglada na bardzo mocnego i tegoroczny sezon w Bundeslidze mzoe nalezec do niego.
Zgadzam się. Bayern mnie zaskakuje w tym sezonie niesamowicie. W LM idzie im świetnie, a w BL już trzecia porażka wyjazdowa pod rząd. Lucio nieco zawiódł. A co do Diego, który znów świetnie zagrał to chętnie bym go widział w Bayernie.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 21 paź 2006, 19:45

Ebi pisze:A ja lchciałbym najbardziej, żeby Bayern wygrał ale Diego się świetnie zaprezentował. Koles jest świetny i mógłby zasilić niedługo Bayern. Widzieliście jego akcje? ALbo bramkę z Bochum? Największe wrażenie robi pokazana z kamery za bramką.
Pewnie ze widzialem 8) Gosciu jest przegiety, poza tym ladnie dzieli pilki, nie jest samograjem.
Ebi pisze:A co do Diego, który znów świetnie zagrał to chętnie bym go widział w Bayernie.

Diego :rydzyk: A tak wogole to gra Werderu mi sie bardzo podoba, duzy wplyw na nia ma wlasnie Diego :wink: Widac ze sie swietnie zaaklimatyzowal w Niemczech, ale czy by chcial grac w Bayernie to nie wiem :roll: Nie zrozumcie mnie zle, ale Werder to takrze bardzo dobra druzyna i ma jak co roku szanse na mistrza :wink:

Odnosnie meczu to mogl sie podobac, kapitalna pierwsza polowa, duzo walki. Werder szybciej strzelil i zaczeli kontrolowac gre. Druga polowa to madra gra Werderu i kontrataki. Po jednym z nich padla bramka na 3-1.

Bastian chyba bardziej pracowal na czerwona kartke niz bramke :roll: Lubi cos je ostatnio :lol:
Ebi pisze:W LM idzie im świetnie, a w BL już trzecia porażka wyjazdowa pod rząd. Lucio nieco zawiódł.
Ja wiem czy zawiodl. Taka jego pozycja, probowal wybic pilke, lecz ta wpadla do siatki :? Mial duzo pecha przy tym zagraniu.

Aha, jeszcze chce pochwalic jednego pilkaza Werderu a mianowicie Wome 8) Widac ze lepiej bije rzuty wolne od karnych :lol: Poza tym po jego dosrodkowaniu padla bramka ( Lucio sam.)

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 21 paź 2006, 22:00

Bayern [*]

GTW wybaczcie mi ten post ale tutaj trzeba przemilczec ta sprawe niz sie rozpisywac na ten temat. Mam nadzieje ze to ostatni taki mecz Bayernu w lidze

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 22 paź 2006, 0:16

Ebi pisze:Koles jest świetny i mógłby zasilić niedługo Bayern.
Bron Boze z nim do Bayernu :!: Dobrze gra przeciwko Bochum czy przeciwko innym sredniakom, z dobrym rywalem juz mu nie idzie [Chelsea, Barcelona, Schalke- wyjatek oczywiscie Bayern :evil:]. Bayern nie potrzebuje wzmocnien na BL, tylko na CL. A Diego za takowe nie uwazam.

Messicostam, co ty za bzdury wypisujesz? Werder przewazal caly mecz i nie dal pograc Bawarczykom? Niby z czego to wnioskujesz? Akurat Bayern obudzil sie dopiero przy stanie 0-2 ['], pozniej mial kilka naprawde fantastycznych okazji na strzelenie goli [z reszta przed strata bramek takowe tez byly], po zdobyciu kontaktowej bramki podopieczni Felixa przewazali i stworzyli duzo sytuacji podbramkowych. Szkoda, ze ich nie wykorzystali. Ale jak to powiedzial Sagnol:' Taka jest pilka'. Nic dodac, nic ujac.

Co do Lucio, pisalem juz o nim w innym temacie. Gra w tym sezonie naprawde bardzo zle. Szkoda, ze kontuzjowany jest obecni Ismael, bo w obecnej sytuacji na 100% gralby obok van Buytena na srodku obrony. Dzisiaj w zasadzie wszystkie bramki z winy Brazylijczyka- przy 1. dal sie ograc jak dziecko, pozniej zaslonil Kahnowi pilke, a 3. bramka- [']. Jego miejsce jest teraz na lawce rezerwowych :?.
guru pisze:Widac ze sie swietnie zaaklimatyzowal w Niemczech
Wnioskujesz to po dobrych wystepach przeciwko ligowym sredniakom, bardzo bladych przeciwko Barcy, Schalke czy Chelsea i jednym naprawde dobrym przeciwko Bayernowi? Ludzie, troche powagi :roll:.\
Martinho pisze:Bayern [*]
Nie ma to jak komentarz: [tu cytuje :P] 'Internetowego napinacza' :lol:. Ave!

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 22 paź 2006, 0:59

Martinho pisze:Bayern [*]
panu podziekujemy :roll:

Boshe skad sie biora takie persony :idea: :?: :roll:

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 22 paź 2006, 1:17

Gomez pisze:Boshe skad sie biora takie persony
A ja glupi zylem z przekonaniem ,ze tylko kolega z mojej bylej klasy przezyl aborcje.

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 25 paź 2006, 22:55

Bayern - K'lautern...

wygladalo to tak jakby kierowca formuly 1 wygral wyscig jadac ciagle na 1 biegu :roll: w gorszym stylu Bayern nie mogl tego wygrac...i mniejszym nakladem sil chyba tez juz by sie nie dalo...

cieszy zwyciestwo i frekwencja na AA...nic wiecej...

--------------------------------------------------------------------------------
olson pisze:
Gomez pisze:Boshe skad sie biora takie persony
A ja glupi zylem z przekonaniem ,ze tylko kolega z mojej bylej klasy przezyl aborcje.
chyba skutecznie odstraszyles kolege Martinho...gorzka prawda niestety :wink:

Awatar użytkownika
Strzała
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Strzała » 26 paź 2006, 16:09

Masz rację Gomez. Bayern zdecydowanie wyglądał na zmęczonego, przecież grali praktycznie każdy mecz co 4 dni, do tego jak znam Felix'a Magatha to też "nieżle dał w kość" Bawarczykom na treningach. Bayern wyglądał zdecydowanie słabiej niż K'lautern. Wogóle nie mieli pomysłu na grę, jedyne zagrożenie wytwarzali Ottl i Podolski. Dlaczego? Grali mało minut w meczu z Werderem i praktycznie nic nie rozegrali w Lizbonie. Myślę, że Bayern wczoraj kompletnie NIC nie zaprezentował, a głównym powodem tego wydaje się być zmęczenie zespołu.

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 26 paź 2006, 16:49

Strzała pisze:Masz rację Gomez. Bayern zdecydowanie wyglądał na zmęczonego, przecież grali praktycznie każdy mecz co 4 dni, do tego jak znam Felix'a Magatha to też "nieżle dał w kość" Bawarczykom na treningach. Bayern wyglądał zdecydowanie słabiej niż K'lautern. Wogóle nie mieli pomysłu na grę, jedyne zagrożenie wytwarzali Ottl i Podolski. Dlaczego? Grali mało minut w meczu z Werderem i praktycznie nic nie rozegrali w Lizbonie. Myślę, że Bayern wczoraj kompletnie NIC nie zaprezentował, a głównym powodem tego wydaje się być zmęczenie zespołu.
ja pierdole :roll: kolego herezje wypisujesz...nie pograzaj sie bardziej w swojej niewiedzy...

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Kaka_ACM
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaka_ACM » 26 paź 2006, 18:07

Znalazłem troche czasu i miałem okazje oglądać wczorajszy mecz Bayernu. Musze przyznać iż spodziewałem się po Bawarczykach nieco więcej. Grali na stojąco. Mysle ze gra z trójką w ataku wychodzi im na złe. Oczywiście nie śledze wszystkich meczów Bawarczyków, więc po jednym meczu nie chce niczego przesądzać. Za wczorajszy mecz moge pochwalić Filipa Lahma, koleś ma żelazne płuca co już pokazuje od dłuższego czasu. Niesamowita szybkość, doskonały drybling. Naprawde jestem pod wrażeniem. ( oczywiście nie spisywał sie tak rewelacyjnie wczoraj, mam na myśli całokształt czyli forme jaką od dłuzszego czasu prezentuje) Brakuje lidera w drugiej lini, moze powrót Owena załatwi sprawe, bo Bayern gra bez pomysłu strasznie szarpią. Obawiam się iż będą mieli duże problemy w tym sezonie, co już Werder udowodnił.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”